Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • DraXoN

  addikt

  válasz Sinesol #8 üzenetére

  Fizikai chipet nem nagyon láttunk (terméket), csak ígéretet szép prezentációkon.. de utóbbit 10nm-ről is sokat láttunk és nem volt sehol..
  Ha most jön is valami, szerintem max tapasztalatszerzésre és nem piaci termékként egyenlőre.

  Azt mondanám még minimum 2 év kell ennek amíg használható termék lesz belőle, de látszólag most az AMD se alszik mint anno, legalábbis ők is tervezik már a mostani utáni újabb "ugrást", ami utóbbi cégnél is a Foveroshoz hasonló 3D tokozás lehet (kérdés csak az, hogy utóbbi cég elkészül-e a zen4ig a 3D tokozással), Hallottam infókat miszerint, hogy intel kicsit előrébb jár a 3D tokozásban, viszont core-core nagy sebességű kapcsolatban meg az AMD áll jobban... (bár elvileg AMD mostanság rengeteg pénzt költ a 3D tokozás kifejlesztésére, gyakorlatilag a zenből jöhető lehetséges profit helyett abba raknak rengeteg pénzt, ezért a kis profitszámok).

  De visszatérve erre a technológiára, érdekes dolgok születhetnek még ebből, talán lesz pár "jó évünk" és újra eljön egy 95-2005-ös fejlődési időszak (fejlődési sebességben).. bár igaz akkoriban egy 2-3 éves hardver erősen elavultnak számított és "olcsón" meglehetett venni újkori árához képest.
  De úgy érzem ez lesz az egyenlőre "utolsó nagy ugrás" a hardver fejlődésben a kvantumprocesszorok előtt (ha utóbbi lehetséges lesz valaha is egyáltalán).. amíg nem találunk majd újabb, más irányt (de ne rohanjunk annyira előre, ebben az irányban van egy 10-15 év simán amit hozni lehet fokozatos teljesítmény "előrelépéssel")...
  a kvantum cpu-k meg 10 éve, 10 év távlatra vannak, kb. mint a nagy kapacitású nanotechnológiás akkumulátorok mindig 2-3 év múlva 10x kapacitást ígérnek (csak a 2-3 év is "fix távolságra" marad a jövőben)

  The human head cannot turn 360 degrees... || Ryzen 5 1600(AF); Rx470; 64GB; 2TB + 240GB + 2TB || Huawei Mate 20 X 5G

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés