• gabor7th

  őstag

  Sajnos én nagyon sokat olvasok róluk, és bankokról amik szupergyorsan veszik át a megoldásaikat a portfolio.hu napi 5 cikket hoz ki erről. Azért az jó, hogy ebbe a nagy mennyiségbe belefér néha az igazság.

  Ilyen például:

  "Bankfiók vagy okostelefon? Meglepő a magyar fiatalok válasza"

  "A kutatás egyik meglepő eredménye viszont, hogy még a legfiatalabb, 18-22 éves korosztályon belül is többen mondják azt, hogy kizárólag bankfiókot használnának, mint amennyien a kizárólagos okostelefonos bankolásra nyitottak. Sőt, a két köztes válaszadási lehetőséget figyelembe véve is kissé a fiókok felé billen a mérleg nyelve."

  Vagy egy másik:

  "Azok a bankok, amelyek digitalizálódnak, akár 20%-kal növelhetik a bevételeiket, miközben a költségeik 30%-kal csökkenhetnek. A lakossági pénzintézeteknél ez a költség-bevétel hányadost 12%-kal csökkentheti"

  "Egyelőre viszont sok bank küszködik azzal, hogy pénzt tudjon csinálni a digitalizációból - derül ki a BCG legfrissebb tanulmányából. 12 digitalizációt támogató nemzetközi bankot elemezve arra jutottak, hogy minden harmadik esetben az implementáció kiábrándító: vagy túl lassú a folyamat, vagy alig-alig van kézzel fogható eredménye."

  Meg pl. ez:

  "Rengeteg konferenciára járunk a világban, atengerentúlon, hogy onnan hozzunk haza tudást, néztük, hogy merre megy a piac, kitekintettünk más iparágakba, és azt láttuk, hogy egyszerűen nem történt meg az áttörés a bankoknál: nem tudnak eladni az elektronikus csatornákon."

  Másik vicces dolog, hogy fintech cégeket úgy próbálták bemutatni mint valami hősöket akik legyőzik a bankárokat. Mostmár persze más szelek fújnak...

  [ Szerkesztve ]

  A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

 • gabor7th

  őstag

  A fintechcégek nagyon menők, de:

  "Miközben nagyon sok fintech cég jön létre, szakértői becslések szerint ezek 85%-a nem tudja elérni a profitábilis működés időszakát."

  A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

 • gabor7th

  őstag

  Amúgy remek ötleg a pénzügyeinket sérülékeny rendszerekre bízni, hisz a pénzügyek senkinek se fontosak ugye.

  Szóval miközben megy a sok cikk a forradalomról ami bankolásba végig megy, jönnek ilyen kellemetlenségek:

  "Nem tudnak mit kezdeni a hackerekkel az amerikai bankok"

  "Az amerikai bankoknak nincs meg a megfelelő szakembergárdájuk ahhoz, hogy a kibertámadások ellen védekezni tudjanak, illetve hiányzik az állam és a bankok közti megfelelő koordináció a hackerek elrettentésére - vélik a bankvezérek és politikusok. "

  Szegény bankoknak nincs elég pénzük, hogy alkalmazzák a legjobb szakembereket vagy... tök mindegy kit alalmaznak azok se tudják megoldani, hogy ne törjék fel a rendszereiket.

  "AMarketWatch arról számol be, hogy a szenátus banki testülete (SBC) és a bankvezérek is egyetértenek abban, hogy a pénzintézeteket egyre több tényező veszélyezteti a kibertérben."

  Azt már nem is remélik, hogy a bejutást megakadályozzák:

  "Mike Rounds, észak-dakotai republikánus szenátor szerint a kibertérben is szükség van valami olyasmire, mint az atomfegyverek elrettentő ereje, amely távol tartaná a hackerket az amerikai infrastruktúrától.

  Vagyis egyre több mindent bízni sérülékeny rendszerekre nem jó ötlet, de az emberiség nagyon szeretne egy végzetes leckét, hogy végre felfogja.

  A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

 • sztanozs

  PH! addikt

  Az utolsó bekezdést (értelmezést) nem tudom miből szűrted le.
  Az idézet sokkal inkább arra a helyzetre utal, hogy a megtámadott szervezeteknek nincsen lehetőségük "visszacsapni", az állami szereplők pedig ezt politikai (diplomáciai) okból nem tudják megtenni - erre keresnek most megoldást (nem túl sok sikerrel).

  JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...