Új hozzászólás Aktív témák
-
lorinser
senior tag
Nálam van nálam Netflix és Apple TV + is. Az Applen nagyon szegényes a kínálat és ami van, annak is nagy része jó magyar forintért kölcsönözhető vagy megvehető. A képminőség jó, de a kínálat.....
Poco F5, Philips 55PUS8303, Philips 58PUS8535
-
vicze
félisten
A tartalomra kéne ezt az 500-at költeni nem reklámra.
Egyrészt ahogy említve lett vérszegény, másrészt hiába minőségi a tartalom az Apple PC-sége miatt, íztelen és unalmas lesz. Hiába nagyon jó iparos munka, egyszerűen nincs olyan húzócím mint egy GoT, Boys, Marvel stb., mint máshol. Így huzamosabb ideig nincs sok értelme előfizetni rá, hacsak nem ingyen kaptad épp a telefon mellé, kb. abból van userük.
Reménykedjünk, hogy a Foundation meghozza a megváltást. -
Tigerclaw
nagyúr
A minoseg nem rossz - bar kicsit sok a drama - de a mennyiseg az ami miatt kozelebe sem erhet a tobbieknek. Ezen a marketing se tud segiteni. Ha nem adnak arukapcsolasban, nem sokan fizetnenek ra elo. Raadasul ugye csak sajat tartalom van. Gondolom most osszel megugrik a nezoszamuk mert jon uj evad a sorozataikhoz, vagy egy reszukhoz es jon uj sorozat is, de az megint csak ideig-oraig foglalja le a nezoket. Egyszeruen szegenyes a kinalat a tobbiekhez kepest.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Giovan!
addikt
A For All Mankind egész jó lett, a Foundation miatt majd megújítom az előfizetésem egy hónapra, de kb. ennyi, őszintén szólva engem sem győztek meg egyelőre.
Speak softly and carry a big stick, you will go far.
-
Tigerclaw
nagyúr
Igen, lehet erezni, hogy az Apple vezetese valoszinuleg beleszol a rendezesbe, forgatokonybe, vagy eleve gyakran csak amolyan se sava, se borsa produkciokat rendelnek be. Naluk szoba sem johetne egy Game of Thrones szeru produkcio. Lassu tempoju dramak, inkabb kinos mint humoros vigjatekok, vagy ugy is lehet mondani, naluk a vigjatekokban is van valami lehangolo. Szamomra pl. a Ted Lasso nezhetetlen lett par resz utan. Mintha belekevertek volna az EastEnders-t.
Ami nalam a csucs volt, az a Long Way Up, Tehran, Home Before Dark filmekbol a Wolwalkers, Greyhound, a Littele America-bol par resz.
Nezheto volt a For All Mankinds, a See, de pl. a Defending Jacob, Mosquito Coast mar epp csak. Soknak meg mar a trailer, pilot se volt valami izgalmas. Tul sok a lassu drama naluk, tul muveszire vettek a figurat.
Tobb scifi, akcio es vigjatek kellene nekik. Az Alapitvanytol is tartok, hogy scifi helyett inkabb a filozofikus oldala lesz eroltetve. Mondjuk azt anno konyvben sem sikerult elolvasnom tobbszori nekifutasra se, pedig akkor zabaltam a konyveket.
[ Szerkesztve ]
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
strogov
senior tag
"Appletv+ része az amin csakis a saját gyártású tartalma elérhető. Teszem hozzá azt igen magas szinten."
Mondjuk úgy, hogy igényesen dögunalmas a legtöbb sorozatuk. Morning Show meg a For All Mankind amit folytatok ha lesz, a többi nálam kuka. Volt olyan amit szezon közepén hagytunk a francba (Dickinson, Mythic Quest).
A probléma, hogy igen, kb. mindent megnéztünk. Nagyon sovány a tartalom. Kiegészítőnek jó, hogy legyen néha valami más, de a tartalom kevés, a felület meg lassú és szar. Azt hittem HBO Go-nál szarabbat nem lehet csinálni, de nekik sikerült.Bármelyik másik streaming-en több százszorosa a tartalom, és nem túlzok. Nem marketingelni kellene hanem tartalmat csinálni. Szép dolog, hogy kitalálták, hogy csak saját cuccokkal mennek, de akkor csináljanak.
-
törölt tag
Szerintem megtolják a brand építést, lesz néhány húzócím, aztán megvesznek kilóra egy másik stream szolgáltatót és azzal meglesz a kínálat is.
Az AppleTV+ lényege nem a havi előfizetés, hanem hogy egy gyűjtő platformja legyen a gomba mód szaporodó stream szolgáltatásoknak.
Az a rendszer, hogy szolgáltatónként néhány minőségi exkluzív tartalomért 5-6-7-8 szolgáltatásra kelljen előfizetni biztosan tarthatatlan lesz, így idővel ki fognak alakulni a gyűjtő platformok, ahol egy felületen tudsz előfizetni egy-egy sorozatra különböző szolgáltatóktól.
Az Apple-nek ehhez nem kell sok, elég ha a saját szolgáltatása lesz az alap az iOS eszközökön. -
vicze
félisten
-
vicze
félisten
Azzal ugye tisztában vagy hogy nem így működik?
Kit vesznek meg? Netflixet, Amazont, Disney-t, Viacom-ot, Comcast? WarnerDiscovery lesz még és kb. ennyi kifújt nincs más tartalom gyártó. (Van még Sony de ők inkább feladták a dolgot és inkább licencelnek.) Egyik se Apple PC és nem illik a tiszta idillbe, a mocsok meg nem kell nekik.
"idővel ki fognak alakulni a gyűjtő platformok, ahol egy felületen tudsz előfizetni egy-egy sorozatra különböző szolgáltatóktól."
Erről felesleges még csak álmodni is. Már csak a istentelen bonyolult US-en kívüli szerzői jogi problémák miatt se.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
"a mocsok meg nem kell nekik"
De a pénzt igen, a mocskot meg el lehet intézni brandinggel, azaz megmarad Apple név alatt a PC, a mocsok meg csatolt szolgáltatóként. Nem a PR-on fog múlni.
"Erről felesleges még csak álmodni is."
Mondod ezt most. Húsz évvel ezelőtt még nevetséges volt feltételezni is, hogy nemhogy a TV műsorok de a mozifilmek első számú platformja is az online streaming lesz olyan iparági szereplőkkel, akikről addig még csak hallani se nagyon lehetett. Amikor a Netflix elkezdte számolatlanul önteni a pénzt a tartalomgyártásba és a teljes évadokat a bemutató napján elérhetővé tette, a nagy TV társaságok csak röhögtek rajta, hogy a csőd felé menetel. Ma meg a Netflix üzleti modelljét másolja az összes. -
Tigerclaw
nagyúr
válasz #54625216 #11 üzenetére
Szerintem eljon az az ido amikor ok mennek a hegyhez, ha mar a hegy nem ment hozzajuk. A telefonok eseten is eljott az ido mikor rajottek, hogy ha hatat foditanak tovabbra is az igenyeknek, el fognak tunni es az eredmenyekbol mar igy is latszott, hogy keson kezdtek alkalmazkodni. Itt is nem csak az Apple TV+ helyzete tarthatatlan, de az Apple TV is, ami videotekakent mar a mult ressze, nem beszelve arrol hogy meg az a valasztek is hianyos, sok orszagban meg meg sorozatokat sem arulnak. Meg par ev es gyokeresen valtoztatniuk kell, mert sok szek kozott a foldre ulnek majd.
-
vicze
félisten
válasz #54625216 #11 üzenetére
Továbbra is a kérdés, hogy a 7db tartalom gyártóból mit vesznek meg? Mindegyik esetében olyan 3 számjegyű milliár $-os üzlet lenne.
Disney - 350+, nyilván 0 esély van rá.
Netflix - 250+, nyilván 0 esély van rá.
WarnerDiscovery - 200+
NBCUniversal - ~100+
ViacomCBS - ~50+
Sony Pictures - ~20+ (Hosszútávú szerződések Netflix-szel és Disney-vel)
Amazon Studios-t nem lehet különválasztani és eladására az esély 0.Gyakorlatban 3-ra van esély ViacomCBS tartalma nagyrészt PC is, de sehogy se tudom Apple-ből kinézni az ekkora felvásárlást, főleg hogy US-ben nem tartanak ennyi pénzt így logisztikailag bonyolult és elég sokat buknának rajta gyakorlatban.
"Mondod ezt most."
Te úgy látszik azt hiszed, hogy ez technológiai probléma. Nem az.
Én a tartalom tulajdonosi jogi háttértől beszélek. A Netflix nem azért kezdett el gőzerővel saját tartalmat gyártani mert ez nekik olyan tyű de jó, hanem azért mert tisztában voltak vele, hogy a stúdiók ki fogják a lábuk alól húzni a szőnyeget, ahogy teszik azt szépen lassan egyesével. Az egyetlen esély, hogy valami keresztplatformos legyen a jövőben, ha a 8 tartalom tulajdonosból összeolvad vagy felvásol valamelyik, ahogy történik ez most pár esetben. (Disney/Fox, Amazon/MGM) Már csak az 10év hogy a jelenlegi keresztszerződések kifussanak, és ez csak az USA, másol ez még bonyolultabb... -
Tigerclaw
nagyúr
Egyszerubb lenne sajatot epiteni. A tobbseg ugyanugy licenszeli a legtobb tartalmat, ergo azok a filmek sorozatok felvehetok a sajat kinalatban, vagy legalabbis a nagyobb reszuk. Emellett sokkal tobb film es sorozat van ami egyik streamszolgaltatonal sem erheto el, mint amennyi elerheto. Szoval ok is megcsinalhatjak azt amit pl. a Netflix. Mar evek ota erik a dolog.
-
vicze
félisten
válasz Tigerclaw #14 üzenetére
"A tobbseg ugyanugy licenszeli a legtobb tartalmat"
Igen-nem-igen.
Disney már semmi újat nem ad, régebbieket nem újítják, így pucolódik le a Netflix.
Netflix fú ez rohadt bonyolult, sajátot nem, kivéve ha koprodukció többnyire valamilyen lokális gyártóval, de úgy is max TV-be engedik más streamingre nem, kivéve ha... (Looking at you Discovery...)
Amazon deto Netflix, kivéve ha jön az MGM mert hoz magával egy adag "licencing baggage"-et.
Másik 3-nál akkora a mozgolódás hogy ők se feltétlen tudják mit akarnak, de amennyire látszik a saját tartalom házon belül tartása már elkezdődött.Sony platform híján csak erre tud hagyatkozni, Sony-val általánosan jó az Apple kapcsolat szóval velük meg lehetne.
[ Szerkesztve ]
-
arnyekxxx
veterán
A trailer alapján az Alapítványból csináltak egy PC akciósorozatot aminek a címén meg pár szereplő nevén kívül semmi köze a könyvekhez. Én tizenévesen olvastam SWbuziként erősen scifiakciókedvelőként, abból a tévedésből megvéve a trilógiát, hogy a 2. kötet cimében szerepel a Birodalom. Az elején fura volt, hogy sehol egy fénykardpárbaj meg űrcsata de beszippantott a netto filozófia
[ Szerkesztve ]
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz arnyekxxx #16 üzenetére
Az atlagembereknek csak igy emesztheto valoszinuleg. Amennyire remlik, erdekes volt a konyv is, de valamiert meg az elso vegere se jutottam. Ugyanez volt a 22-es csapdaja -val is. Abba is mar vagy 3x belekezdtem.
-
jerry311
nagyúr
Költhetné inkább tartalomra.
Gyakorlatilag semmi megtekintésre érdemes dolgot nem találtam rajta az 1 év ingyen előfizetés alatt. -
lorinser
senior tag
Miért keverném? Az Apple TV+ is előfizetéses (1890 Ft/hó). Mondjuk ez nem sok, de mint mondtam, rettentő szegényes a kínálat. Ami pedig a legjobb, hogy van olyan film ami a Netflixen is fent van, viszont az Applenél külön fizetni kell érte, ha meg akarom nézni....
Poco F5, Philips 55PUS8303, Philips 58PUS8535
-
Tigerclaw
nagyúr
Az Apple TV egy videoteka/tartalomaruhaz, csak egy alkalmazasba van elhelyezve az Apple TV+ -al. Az utobbi egy videki szegeny Netflix rokon, az elobbi meg egy oldschool tartalomaruhaz. A zenei szekciojuk is ilyen, sot lehet az osszes tartalomnal hasonlo a koncepcio jelenleg.
Most hirtelen belenezve a tegnapi keynoteba, pont az Apple TV+ -al kezdtek es semmi valtozas nincs. Jon 1-1 friss evad a meglevo sorozatokhoz, par film es par uj sorozat. Ahogy latom semmin sem valtoztattak. Alig no az elvezheto Apple Origin kinalat. Tenyleg egyszerubb lenne egy kezen megszamolnom a valoban ajanlott filmeket, sorozatokat onnan, mint kez kezen. Az utobbinal mar szenvednek talalni 10 olyat.
Fura modon egyebkent meg ilyen kicsi kinalatnal is vannak olyan sajat sorozataik amiket nem dob fel az UI kereses nelkul. Itt ut vissza az hogy ilyen hulyen sulyozva mukodik az ajanlo rendszeruk, akar a tartalom, akar az alkalmazasaruhazrol van szo.
-
-
xZer0kidx
senior tag
Tehát ha jól értem, elkezdik reklámozni értékelhető mennyiségü tartalom nélkül a szolgáltatást. A 40millió (mennyi ebből a "próbaéves"?) előfizető ellenére ez Apple-s mércével elég kevéskének tűnik, igaz a Spotify-hoz képest a Music is 70Millió körül senyved, de ott legalább a tartalommal (az ajánlóval annál inkább) nincs gond. Filmekbe-sorozatokba kellene elsősorban nagyobb vagyonokat fektetni, főleg egy olyan világban amikor még a netflixnél is előfordul, hogy megnéztem mindent és váltanék (ha lenne) másra, mert amúgy 2-3 szolgáltatásra elő kellene fizetnem, hogy megnézhessek mindent ami érdekel.
"Csak óvatosan, nehogy túl korán elsüljön az a morálpisztoly"
-
vicze
félisten
Csak hogy arányosítsunk. Netflix éves szinten 15-17 milliárdot költ tartalom gyártásra. Apple 1milliárodt szánt rá, és eddig összesen 3év alatt 15milliárdnál jár, a The Morning Show 15milla /rész a színészek miatt, azaz annyi mint egy GoT rész 8. évadból, a Foundation valószínűleg több. Ez az összeg gyakorlatban tiszta veszteség jelenleg és még évekig az lesz az Apple-nek.
500millióból az Amazon a teljes LoTR sorit forgatja. (filmek ösz költsége 300milla volt)Ezeket a számokat csak azért írom hogy arányosítva legyen milyen brutál összegbe kerül egy tartalom portfóliót felépíteni.
Szó se róla Apple röhögve megengedheti, de valószínű egy ponton lesz egy válás ahol el kell dönteni, hogy hova tovább. -
kilua
senior tag
Aztán csodálkoznak hogy az emberek továbbra is kalózkodnak mikor valaki előfizet például a netflixre de egy másik sorozat máshol exkluzív, sok régi film és anime nincs fent sehol stb.
-
Rodi 4.80
senior tag
Inkább tolják ezt a pénzt az Apple Arcade-ba, az a vonat (talán) még nem ment el.
A telefonhoz, Ipadhez ajándékba kapott ingyenes Apple tv+ -t be se szoktuk aktiválni, elég volt egyszer, nincs ott semmi látnivaló (számunkra). -
Necroman_Mk2
őstag
Mivel holnap indul az Alapítvány első két része, ezért nem csodálom, hogy felpörgetik a marketing gépezetet. Persze egyetértek valamennyire, hogy ezt az összeget jobb lenne saját, minőségi tartalmak készítésébe forgatni, viszont az se gond, ha új felhasználókat lesznek képesek toborozni, akikből van esély a stabil előfizetői bázist növelni.
#12 Tigerclaw Ha elengednék a TV+ -t és a saját műsorok gyártását, akkor annak lenne egy olyan pozitív "mellékhatása", hogy az eddigi tartalmak jó eséllyel más streaming szolgáltatókon is megjelennének.
#21 arnyekxxx Én majd az első két rész alapján fogok ítélkezni, addig bizakodó vagyok.
arnyekxxx és Rodi 4.80 Ez legyen életetek legnagyobb tévedése
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Windows 11
- Milyen légkondit a lakásba?
- Politika
- Milyen routert?
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen TV-t vegyek?