Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • azbest

  nagyúr

  " a kínai törvények előírják a hazai technológiai vállalatok számára, hogy kormányzati kérésre kötelesek az általuk begyűjtött információkat átadni,"

  Az amcsi törvények pedig előírják, hogy az amcsi tulajdoni résszel bíró vállalatok kötelesek átadni az adatokat az amcsi szolgálatoknak, ami miatt az eu-val is voltak vitáik és hiába szabályoz bármit az eu, az amcsi cégek akkor is turkálnak.

  " a Google megkerülésével, a szerződési feltételeket megszegve tudja frissíteni a szoftvert, ezeken kívül központilag kontrollálják, hogy mindig a hivatalos frissítéssel fusson a program, egyébként korlátoznak."

  Lehet én vagyok tájékozatlan, de komolyabb appoknál a verzió ellenőrzés bevett gyakorlat. Teljesen normális, hogy nem csak a play-re támaszkodik egy app, hanem leelenőrzi az, hogy a backenddel kompatibilis-e vagy kötelező frissíteni. De a drónok esetén - főleg ahol területi korlátozásokra vonatkozó szabályok is vannak - ott is fontos, hogy friss korlátozás információkat tartalmazzon.

  Olyan appnál, ami nem csak play store-ban, hanem más platformokon is megy, pláne nem csoda, hogy tartalmaz egyéb frissítési módokat is. Szóval az, hogy benne van az appban a funkció, az nem feltétlen jelenti azt, hogy sérti a play policy-t. Ha a play storeból települt appnál is használják, akkor sérti. Telefontársaságok készlékre előtelepített és play-ben is elérhető appjaiban is szokott lenni alternatív frissítési mód támogatás.

  Ráadásul ahogy nézem aa dji weblapján közvetlen apk letöltési lehetőség is van, nem csak play store-on keresztüli. Aki úgy telepíti, annak persze, hogy nem play-en keresztül frissül. Az újabb androidokon mintha külön jogosultságkérés is kellene ahhoz, hogy működjön az önfrissítés, szóval nem valami titkos összeesküvés ez.

  [ Szerkesztve ]

 • azbest

  nagyúr

  Ha playen keresztül telepítették.
  A más forrásból - például a dji weblapról közvetlenül letöltött apk-val - telepített appoknál semmi köze a play-nek hozzá.

  Egyébként az angol cikkben lévő hivatkozáson lévő egyik elemzés szerint az a problémájuk vele, hogy ha a felhasználó az appon belül nyom a frissítés keresésére, akkor egy olyan api hívás történik, amire a válaszban benne a friss verzió közvetlen letöltési címe.

  Az oda betett képek alapján ez nem valami rejtett updatet próbál csinálni, hanem simán letölti azt a fájlt és megnyitásra átdobja az alaprendszernek, hogy kezdjen vele amit akar. Így jellemzően felugrik az android saját 3rd party manuális telepítésekre vonatkozó felülete (jogosultságkérés és hasonlók) vagy más csomagkezelő programja ami a telefonra egyébként telepítev van.

  Szóval nem saját magát telepíti így újra, hanem a rendszernek adja át, hogy csináljon az apk-val azt, amit akar. Lehetséges lenne máshogy telepíteni appot, ahogy az alternatív store appok csinálják (amazon, aptoid ...), amikor ők maguk, akár a felhasználó beavatkozása nélkül tudnak telepíten a megfelelő jogosultság megkérése utáni.

  Legfeljebb azért lehet sírás, hogy a play store -os verzió helyett átváltanak a közvetlen verzióra. Azt most nem tudom megmondani, hogy ha play store-os appot rátelepítéssel frissítünk 3rd party-ra, akkor utána próblja -e a play később frissíteni vagy attól kezdve már ő nem nyúl hozzá. Ha eleve 3rd partyként települt, akkor tiszta sor, hogy nem akarja updatelni.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák