Új hozzászólás Aktív témák
-
ATlas1458
csendes tag
Az eredeti cikknél van egy ilyen hozzászólás:
"Since we only got the binary itself, we can only speculate how this malware makes it to the victim machine. All vectors are possible: exploits, installation via another previously installed malware and of course via social engineering." -Stefan OrtloffTehat, ők sem tudják, hogy kerül a gépre.
-
Igen, pl. fertőzés módja sem ártott volna.
Esetleg valami detektálási mód.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
fornettisuti
veterán
Jo cikk. Nesze semmi, fogd meg jol!
iPhone 13 - Apple Watch Series 7 - Ryzen7 5800X - MSI RTX 3070 - 32GB Kingston HyperX Predator - 34" Iiyama - Redragon Surara Pro - A4Tech X7 - Aspire Huracan - Voopoo Argus Pod
-
Tigerclaw
nagyúr
Remélem az új Mac OS Sierra és a később érkező új fájlrendszer tartalmi és biztonsági fejlesztéseket is tartalmaz majd, nem csak a szokásos 200+ haszontalan vizuális updatet.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
-
törölt tag
Valóban nem igazán tudtunk meg túl sok - legalábbis hasznos infót - a cikkből. Amíg még boncolgatják a témát, ajánlom mindenkinek, hogy tartsa szem előtt a "biztonsági játékszabályokat". Várom az ezzel kapcsolatos tapasztalatokat/hozzászólásokat - kinek milyen biztonsági módszerek jöttek be leginkább, hogy ezzel is segítsük egymást.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Na ebből se tudtunk meg túl sokat.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
ztsoft
őstag
Kétlem, hogy a Linux-ot fertőzné, hacsak nem böngésző kiegészítő (de ahhoz is felhasználói segítség kell).
A rosszfiút azért is nehéz észrevenni, mert elbújuk a Skype, a Google Chrome, a Firefox, illetve az App Store (stb.) mappáiba, és? Mit fog csinálni futtatási engedély nélkül?
Már kaptam Android alkalmazást egy oldal megnyitásával, a böngésző kérdezte, hogy hova mentse. Sehova, az oldal egy kicsit eltévedt, ez nem Android, hanem Linux.1, Hiába töltök le direkt Linux-ra fordított futtatható binárist, az nem fog addig elindulni, míg futtatási jogot nem adok neki!
2, A rendszer fájlokhoz, mappákhoz nekem nincs hozzáférésem (csak a root-nak), így az sem férhet hozzá!
3, Nem telepítek külső forrásból, egyéb helyekről alkalmazásokat!Úgyhogy nyugodtan alszok.
ui.: Tudom, Linux alatt nincs App Store mappa.
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
t72killer
titán
+1, user számára használható infó zéró... Mondjuk ha a kaspyék találták, akkor a KIS megfogja
"a készítők célja nem feltétlenül a széles körben történő terjesztés és a gyors anyagi haszonszerzés" - ahham, akkor most legyen kedves az a kormány feltenni a kezét, amelyik ezt a szemetet megrendelte...
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Romvr
őstag
Értem én hogy gőzgép de mi hajtja?
Hogy telepedik a gépre? Milyen vírusirtó/anti-malware alkalmazás fogja meg? Miként észlelhető a jelenléte ezek hiányában? STB... Így ebben a formájában kicsit hiányos a cikk szerintem!
Minden esetre figyelemfelhívásra és érdekességnek csillagos ötös
"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel i5-12500t 6c/12t - 2.0 Ghz / MaxBoost: 4.4 Ghz
- UFF! HP EliteBook 850 G8 Fémházas "Kis Gamer" Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/1TB Iris Xe FHD HUN
- Szépséges! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 32/1TB FHD HUN
- I7-4770K processzor 4mag 8 szál 3,5 ghz
- Gigabyte GA-Z87X-D3H 1150 es alaplap