Új hozzászólás Aktív témák

  • 8

    senior tag

    válasz Ghard #131043 üzenetére

    Őszintén... egyszerűen csak ne rendeljetek magot és ne ültessétek el itthon... beláthatatlan károkat tud okozni, még ha laikusoknak ártatlan dolognak tűnik is. Tényleg nem érdemes ilyennel szórakozni és nagyon komolyan kell venni. Inkább menj be egy vetőmagboltba ahol egzotikusabb dolgokat is árulnak és vegyél onnan, azok ráadásul esélyes hogy kikelnek ha betartod az utasítást.

    A kukoricán azért nem fejlődött ki az összes cső, mert két növényből nincs elég pollen (fajtától függ, de általában minimum 6 darab kell egymás közelében, hogy egyáltalán be tudják porozni egymást). Valószínűleg más kukoricáról jött át a pollen, sok km-t tud utazni, ezért lett pár cső. Így azokon csak pár darab sötétebb színű mag és a többi sárga, és a környező kukoricák viszont kaptak kicsit a fekete kukorica pollenjéből, ami ki tudja milyen genetikával rendelkezik és milyen kórokozók vannak benne. (Amit aztán ha vetőmagnak használnak akkor viszik tovább az örökítőanyagukban.)

    fun fact: egy cső kukoricának annyi szál "haja" van, ahány szem mag van rajta

    [ Szerkesztve ]

    50.000Ft (!) jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2 évig ingyen. 500Ft PARKL kupon parkoláshoz. Raiffeisen ajánlókód számlanyitás akár +60k Ft. Revolut regisztrációhoz 8.000Ft tőlem. Privát üzenetben küldöm

Új hozzászólás Aktív témák