Új hozzászólás Aktív témák

  • mrrr74

    aktív tag

    válasz #04441088 #117999 üzenetére

    Én használok ózont (O3) fertőtlenítésre, a zuhanykabinomban van beépített. Félek tőle, mint a tűztől (persze nem, de jobb óvatosnak lenni), például terhes kismamák mellett nem is javallott a használata. Évente 2x szoktam a kabint fertőtleníteni, utána még egy fél napra kinyitom az ablakokat és átszellőztetem az emeletet (télen természetesen sokszor rövid ideig). Ahogy leírták a többiek, a fertőtlenítés idejére senki ne tartózkodjon a helyiségben. Amúgy az illata ismerős lehet a fénymásolás során felszabaduló ózon kapcsán, nem kellemes, így nem is nagyon szeretnél működés közben egy légtérben tartózkodni a generátorral.
    Amúgy erős fertőtlenítő hatású, működési elve: a szétváló ózonból keletkező aktív oxigén oxidáló hatása károsítja a sejtfalakat és így a vírusok, baktériumok elhaláloznak.

    wiki:

    Az ózon az egyik legerősebb oxidáló és fertőtlenítő anyag, ami a vízben lévő mikroorganizmusoktól függően 600-3000-szer hatékonyabb fertőtlenítő hatású, mint a klór. Ha kapcsolatba kerül bármiféle mikroorganizmussal, mint például baktériumokkal, vírusokkal, penésszel, gombával, szagot okozó elemekkel, vagy oldott oxidálható ásványi anyagokkal, akkor egyszerűen megsemmisíti azt, vagy csapadék formájában oxidálja és ezáltal kiszűrhetővé teszi, amit a telítődött szűrőanyagról időszakos visszamosatással lehet eltávolítani. Az oxidálási folyamat az ózonnal olyan eredményes, hogy a mikroorganizmusok nem tudnak immunitást felépíteni, nem úgy, mint ahogy a hagyományos vegyszerekkel előfordulhat.

    https://weddmegonline.hu, https://nekedveszem.hu

Új hozzászólás Aktív témák