Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Penge_4
veterán
"Úgy tűnik, az Internet Explorertől eltávolodók többségükben a Google böngészőjét választják."
Hm... Vajon mi lehet az oka...
De lehet, hogy nem is IE-vel böngészik az illető... De használhat Avast!-ot. Vagy DivX Playert. Vagy CCleanert...
Megvan! Biztos nagyon jó böngésző ez a Chrome, ezért választják.
-
leviske
veterán
Sürgősen ki kéne adnia a Mozillának a FF4-et és nekik is át kéne állni a 6 hetes frissítésre. Más esetben izomból lenyomja őket a Google.
-
Psychonaut
veterán
Vajon miért? Mert nem voltak jókor jó helyen. Mindenki kicsiben kezdett, a Google is. Amúgy meg a piac nyílt, mindenki reklámozhat. Az, hogy az Opera nem tudja megfizetni, legyen az ő gondja. Bár ezzel a Browser Choice screenel kaptak jókora reklámfelületet, mégsem váltanak az emberek tömegesen. Vajon miért...
-
Fecow
aktív tag
Én csak azt nem értem, hogy a Statcounter, miért ad 4%-kal nagyobb részesedést meg a chrome-nak. Értem én, hogy különböző mérések, de azért ezeknek a nagy statisztika készítőknek jobban kéne korrelálniuk, nem? Ezek azért mégsem a pisitke honlapja szintű statisztikákat csinálják, nem tudom, pontosan milyen metodikával csinálják, de ez 4% difi (IE esetében 10% ) komolytalanná teszi legalább az egyiket. Pláne úgy, hogy a Safarit meg az Operát 0,5% pontossággal ugyanoda mérték,amiknek jóval kisebb a részesedése, érthetetlen számomra.
[ Szerkesztve ]
Nyergeld meg a nagyot
-
Penge_4
veterán
válasz Psychonaut #7 üzenetére
"Bár ezzel a Browser Choice screenel kaptak jókora reklámfelületet, mégsem váltanak az emberek tömegesen. Vajon miért..."
Azért, mert marketing (tehát pénz, egyebek) híján nem tudnak semmit róla, nem mond nekik semmit az Opera név egy zenei műfajon kívül.
A másik viszont már a sokszor lerágott csont, miszerint a böngészőfelhasználók 90%-ának hót mindegy, melyiket használja, mert az igényeit az összes kielégíti, a maradék 10% oszlik meg egyéni preferencia alapján.
És jöhetnek megint a kövek, hogy mert gyors meg ez meg az, de nem mindegy, hogy az illető tényleg ezért választotta, vagy csak a reklámok által szájába adott szavakat ismétli.
-
Fecow
aktív tag
válasz Sweet Lou 6 #10 üzenetére
Nem hiszem, hogy ezek kitennének 4 %-ot, csak az érzékeltetés kedvéért az majdnem annyi mint a safari teljes részesedése, vagy az opera teljes részesedésének a duplája.
A firefoxnál a 7% (ami majdnem a chrome teljes részesedése, az egyik mérés szerint) akkor meg kijönne az ilyen iceweasel meg hasonszőrű böngészőkből, elég hihetlen valljuk be.
Másrészt ezeknek a klónoknak elvileg különböző user agent stringet is kéne használniuk, nem?Nyergeld meg a nagyot
-
Sanyix
őstag
Hatalmas volt. 2004-ben a csapból is az ff folyt, ha nem ff-et használtál akkor csak "szar alak" lehettél. Valahogy elértek egy olyan hypeot ami után a gugli is kapálódzhat akárhogy is jön fel.
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
-
titán
Nem csak hype kérdése. Az emberek többféle metódus alapján döntenek,és bizony könnyen előfordulhat, hogy több metódus is ugyanarra az eredményre vezet. Azt mondani, hogy ez vagy az a termék csak ezért vagy csak azért sikeres, baromság.
Nekem például fent van a FF, Chrome, IE, O. Használati gyakoriságom:
Chrome: 90%
FF: 8%
IE: 2%
O: 0%Nekem semmit nem tudott adni az O, amit valamelyik böngésző nem tudott volna JOBBAN.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Hosssszu
őstag
Szerintem ketten összefoglalták a lényeget:
Penge_4:A másik viszont már a sokszor lerágott csont, miszerint a böngészőfelhasználók 90%-ának hót mindegy, melyiket használja, mert az igényeit az összes kielégíti, a maradék 10% oszlik meg egyéni preferencia alapján.
Glenda:
Itt most a pénzröl és a népszerű keresőmotorrol volt szó.
Én is ezt mondom, pénz nélkül is lehet hypeot csinálni. Csak a norvégok valahogy nem tudnak.
Illetve mindig van jó ötletük, csak soha nem jön be.[ Szerkesztve ]
-
Psychonaut
veterán
A másik viszont már a sokszor lerágott csont, miszerint a böngészőfelhasználók 90%-ának hót mindegy, melyiket használja, mert az igényeit az összes kielégíti, a maradék 10% oszlik meg egyéni preferencia alapján.
Akkro nem értem, miért érzed feladatnak, hogy keresztes háborút folytass a Google ellen. A hírben sehol nem írták, hogy jobb lenne a konkurenseinél, csak tényként közölték, hogy növelte a felhasználói bázisát.
És jöhetnek megint a kövek, hogy mert gyors meg ez meg az, de nem mindegy, hogy az illető tényleg ezért választotta, vagy csak a reklámok által szájába adott szavakat ismétli.
Minden fejlesztő/gyártó a saját termékét dicséri. A Google is, a MS is, a FX is, az Opera is. Ezen nincs mit csodálkozni, és főleg nem kellene úgy beállítani, mintha csak a Google csinálná. Egyszerűen csak az ő kampányuk látványosabb, mert nagyobb felületük van rá.
[ Szerkesztve ]
-
Glenda
addikt
válasz Psychonaut #18 üzenetére
Nem hiszek az ilyen nagyobb felület dolgokban. Egyszerűen jobban bejön az embereknek és reklámozzák.
Nézd meg az Opera Minit és a desktop Operát. Ugyanaz a cég, ugyanaz a marketing volt kezdetben. Aztán az emberek látták hogy jó, és elkezdték használni. Később a szolgáltatók/mobilgyártók is látták, alapból telepítik néhányan.
Ha a desktop Opera felelne meg ennyire az embereknek, azt is használnák.Én azt mondom, hogy jó böngésző. Sokáig használtam. De úgy látszik megöregedtem ahhoz, hogy eltűrjem a szétcsúszott oldalakat meg a nem működő plugineket.
Rászoktam a LastPassra, hogy minden működik. És nem érdekel, hogy szarul van megírva a weboldal, én használni akarom.from r in rings where r.Owner == "Sauron" select r
-
Sanyix
őstag
Az a gáz hogy ez az opera szétcsúszik téma ez már évek óta urban legend szinten van.
Nemtudom milyen pluginről beszélsz mostantól vannak extensionok, a fless meg működött eddig is ahogy a többi böngészőnél. Lastpass extension pedig már van, bár szerintem nem lehet sikeres ember az aki 1 harmadik személyre bízza az összes jelszavát...szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
Glenda
addikt
Az összes Live oldal szétcsúszott.
A pluginek között a Silverlight nem működött és a Flash Get downloader.
Ez volt 1-1.5 éve, az óta nem használom. De nálam leszerepeltek.MOD:
Eddig az sem lehetett sikeres ember akinek kiterjesztések kellenek, mert az Opera alapból mindent tud. Aztán hirtelen megjelentek a kiterjesztések.[ Szerkesztve ]
from r in rings where r.Owner == "Sauron" select r
-
Penge_4
veterán
válasz Psychonaut #18 üzenetére
"Akkro nem értem, miért érzed feladatnak, hogy keresztes háborút folytass a Google ellen."
Nem folyatok semmilyen háborút, csak leírtam a véleményemet.
"Minden fejlesztő/gyártó a saját termékét dicséri. A Google is, a MS is, a FX is, az Opera is."
Az Opera csak az igazságot írja. Nem írta, hogy leggyorsabb, amíg nem lett újra a leggyorsabb a Carakannal.
A biztonságról pedig független statisztikák vannak.
"Egyszerűen csak az ő kampányuk látványosabb, mert nagyobb felületük van rá."
Felőlem kampányoljanak, úgysem a google.com oldalról keresek, hanem címsorból, vagy legfeljebb blokkolom, de az már tényleg durva, hogy spywareként más szoftverekkel csomagolva jönnek.
(#19) Glenda: "Ugyanaz a cég, ugyanaz a marketing volt kezdetben. Aztán az emberek látták hogy jó, és elkezdték használni. Később a szolgáltatók/mobilgyártók is látták, alapból telepítik néhányan."
1: Mobilpiacon sokáig nem volt konkurenciája.
2: Amíg nem volt konkurenciája nagyon sokan megszokták.Mobilon olyan az Opera Mini, mint Windowson volt az IE, leszámítva, hogy a mini még mindig sok tekintetben vezeti a mezőnyt, mint:
- Erőforrásigény
- Funkciók
- Stabilitás
- BiztonságAz IE-ből pedig a még meg nem jelent 9-es verzió, ami egyáltalán említésre méltó.
"De úgy látszik megöregedtem ahhoz, hogy eltűrjem a szétcsúszott oldalakat meg a nem működő plugineket."
1: Milyen oldal csúszik szét? Linket kérek.
2: Milyen plugin nem működik? Flash működik, Silverlight működik, Java működik, Adobe Reader működik, WMP, RealPlayer és QuickTime működik. 10.5-től már a DivX Webplayer is. A többit nem tudom, mivel mostanság nem teszteltem, de ha a 10-ben működtek akkor gondolom azóta rosszabb nem lett.
"Rászoktam a LastPassra, hogy minden működik."
-
Psychonaut
veterán
Nem folyatok semmilyen háborút, csak leírtam a véleményemet.
Akkor nem értem, miért kell minden egyes Googleval kapcsolatos hírhez/cikkhez beírnod a(z egyértelműen Google ellenes) véleményedet. De mindegy, szíved joga, csak tényleg nem értem.
Az Opera csak az igazságot írja. Nem írta, hogy leggyorsabb, amíg nem lett újra a leggyorsabb a Carakannal.
Most a Google sem írja sehol, hogy az övék lenne a leggyorsabb böngésző.
de az már tényleg durva, hogy spywareként más szoftverekkel csomagolva jönnek
Nem jönnek, ott az opció, választható. Az gondolom eszedbe sem jutott, hogy ha nem így lenne, sok alkalmazás nem lenne ingyenes, vagy egyáltalán nem lehetne elérhető.
-
Penge_4
veterán
"Az a gáz hogy ez az opera szétcsúszik téma ez már évek óta urban legend szinten van."
Kapaszkodj meg, előtte is az volt:
(#24) WonderCSabo: Miben kamuztak?
(#28) Glenda: "Elveszítettem a hitem bennük."
"Emlékszem mennyi ideig nem működött a jobb klikk Hotmailen. Aztán valamiért FF került fel, akkor csodálkoztam, hogy jé ez is van."
Itt kivételesen csak be kellett volna kapcsolni a jobbklikk engedélyezését a JavaScript számára. Gyárilag volt kikapcsolva, aztán be is kapcsolták azóta alapértelmezésben.
De ez megint olyan, hogy ha fordítva lett volna, akkor az lett volna a bajod, hogy xy oldalon nem tudod lementeni a képet, vagy nem tudod kijelölni a szöveget.
Mellesleg Operában oldalspecifikusan is beállíthatod, így egyikről sem kell lemondanod.
A Quake Live-ot nem tudom, de ha van accod, akkor megnézhetnéd, mert 10.60 környékén írták, hogy voltak javítások, tehát ha már működne, akkor lekerülne a szégyenfalról is.
[ Szerkesztve ]
-
Glenda
addikt
Azt mondtam szétcsúszott. Amikor használtam. Azóta nem érdekel.
Elveszítettem a hitem bennük.
Emlékszem mennyi ideig nem működött a jobb klikk Hotmailen. Aztán valamiért FF került fel, akkor csodálkoztam, hogy jé ez is van.
Quake Live megy már?
Microsoft Connect?from r in rings where r.Owner == "Sauron" select r
-
Penge_4
veterán
válasz WonderCSabo #30 üzenetére
Volt esetleg trónkövetelő?
Ezt kétszer jelentették ki. Még az IE6 és a Firefox 1.x-ek idejében, majd utána, miután megjelent a Carakan és a független tesztek bizonyították, ahogy a Lifehacker, a Tomshardware és a többiek szintén.
De még ha véletlenül bizonyos szoftverkörnyezetben nem is teljesül, akkor is maximum csúsztatás, mintsem hazugság.
A hazugság, mikor az MS kiragad egy adott specifikációból x mennyiséget, amiben az IE aktuális verziója 100%-ra teljesít és lehetőség szerint kigyűjtik azokat, amikben a többiek gyengék és beállítják, hogy az IE mindenben 100% a többiek közül meg a 90%-ot is alig érik el.
Mint a múltkori fals HTML5 statisztika. A valóság itt van (a legalján).
-
julius666
addikt
Na igen, sokaknak elég rövid a memóriájuk.
Emlékszem, még a Chrome megjelenése előtti időkben (amikor a fejlesztéssel is jobban haladtak) orrba-szájba minden honlapon ott volt az FF logó (most hogy melyik banner után fizettek is nem tudom, nyilván nagy részük inkább a közösségnek volt köszönhető), volt hype ott is rendesen. De ha az nagyon rég volt már, ott van a 3.5 (vagy melyik verzió volt) letöltési rekordkísérlete is, ha jól emlékszem még valahol a hírekben is bemondták.
De igazából nem értem miért jönnek ezzel sokan mindig, csak tudásból nem lehet megélni, el is kell azt tudni adni, ez alaptörvény. Hogy erre van ahol még nem jöttek rá, az nem a google hibája. -
Penge_4
veterán
válasz WonderCSabo #33 üzenetére
"Indulási idő, renderelés, letöltés, válaszkészség..."
És ezek közül szerinted nem első mindenben az Opera? Talán az indulási időt leszámítva (pedig a Tom's Hardware-es teszt szerint még abban is nyert).
Renderelésben még a Firefox (3.6) is jobb volt, mint a Chrome. A PH, Index és társai szemmel érezhetően is gyorsabban jöttek be.
-
Psychonaut
veterán
-
Angel1981
veterán
Azért az ezüstérem még odébb van.....
-
leviske
veterán
válasz WonderCSabo #17 üzenetére
A 6 hetes frissítési periódus azért lenne jobb, mert a felhasználók kisebb adagokban, korábban megkaphatnák az újításokat.
Tegyük fel, ha most csak annyit lépnénk előre a 3.6-ról, hogy a 4.0b7 szintjére gyorsul az indítás és az oldal betöltés, egész biztos, hogy nem csökkenő tendenciát mutatnának az adatok.
Igazándiból a "nép" szemében a FF így is az IE-hez viszonyítva gyakori frissítései miatt tudott komoly nevet kivívni magának. Most a Google ugyanezt alkalmazza, csak rálicitált a Mozillára és a jelek szerint jól tette.
Azt meg nem igazán értem, hogy hogy ne lennének rá képesek. Mennyivel másabb egy nagy projekten dolgozni, mint sok kicsit kidobálni, mikor épp elkészül. Nem mellesleg a gyakori frissítéseknek köszönhetően a Google jobban tud igazodni az aktuális trendekhez, gyorsabban tud reagálni egyes - újonnan felmerülő - felhasználói igényekre és ennek köszönhetően idővel a trendeket is Ő irányíthatja majd (bár ez már most kezd meglátszani).
-
F34R
nagyúr
Nálam meg úgy kezdődött anno hogy biztonságos böngészőt kerestem és akkor (9.6-al kezdtem az Operával ) és Firefox , IE mind szarnak tartottam . Ahogy elért 10.63-ig és a mostani 11 beta-ig végig használtam buggal és hibáival . Ahogy teltek az évek és netezési szokásaim bővültek most már elfogadom ugyanúgy az FX-t is sőt időszakonként előtérben is van. Mostanra tanultam meg hogy nem szapulom- nézem le más cégek ternékeit mégha , nem is a kedvencem és sose fogom használni.
Megjegyzésképp a FX nightly-ai is vannak oylan szinten mint az Opera
Chrome persze hogy jobb mivel benchmarkra lett élesztve lásd V8 bench, csak van akinek böki a szemét mennyi erőforrást használ fel (multiprocess ) -
Psychonaut
veterán
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz Psychonaut #42 üzenetére
egyetértek, pl. utálom, mikor xp huszárok a vista és a 7 "memóriazabálását" hozzák fel, mint ellenérv...
sweetlou6.wordpress.com
-
Penge_4
veterán
"Igazándiból a "nép" szemében a FF így is az IE-hez viszonyítva gyakori frissítései miatt tudott komoly nevet kivívni magának. Most a Google ugyanezt alkalmazza, csak rálicitált a Mozillára és a jelek szerint jól tette."
Hajrá! Hetente egy új főverzió kell a népnek!
"Nem mellesleg a gyakori frissítéseknek köszönhetően a Google jobban tud igazodni az aktuális trendekhez"
Maximum elpocsékolnak egy rakás erőforrást, hogy implementáció után 10x átírnak egy adott specifikációt, mire végleges lesz, csak hogy elmondhassák, x ponttal vezetnek a HTML5 tesztben.
(#42) Psychonaut: Nálad lehet, hogy annyi, de aki 40-50 tabot tart nyitva, annál tegyél még a végére néhány nullát.
Plusz Schmidt ügynök p*csét tekergesse, ne a vinyómat, mikor bezárok egy fület.
(#43) Sweet Lou 6: A különbség, hogy míg a Windows némileg hasznosan használja fel és ki lehet kapcsolni, ha nem tetszik (és aki nem óramű pontossággal végzi a napi rutint annak idegesítő is a SuperFetch és ha már itt tartunk a lapozófájl is, amit évek óta nem tudtak normálisan megcsinálni, tehát a legjobb megoldás továbbra is a sok fizikai RAM és lapozófájl kiiktatva), addig Chrome-ban nem látom értelmét, hogy hatványozottan többet zabál, mert a zindexnek meg a PH-nak külön processzben kell futnia feltétlenül, ahogy az 50 kiegészítőnek is, ami JavaScriptből áll, különben véletlenül összefossa magát.
Az Opera nálam amikor nagy ritkán összeomlott (és most előzetes verziókról beszélek), az 90%-ban a Flash miatt volt, mivel más beépülő nincs, 10%-ban pedig ismert, reprodukálható bug, amit javítottak a véglegesben.
A Firefox megoldása a legjobb, a beépülők külön processzben, azok okozzák állandóan a problémát. Az Operában évek óta ez van Linuxon, Windowson még a mai napig nem implementálták.
Az egésznek úgy lenne értelme, ha adott sessiont indíthatnál, amit külön processzként kezel, de ez portable Operákkal is megoldható. De az, hogy 10-15 PH topic külön processzként fut és az 50 kiegészítővel meg a Flash-sel együtt 70 processzel gazdagítja a Process Explorert, amit ráadásul még megfigyelni is csak a Shift+Tab->Stats for Nerds oldalon lehet, ahol mellesleg továbbra sem értem miért a Private Bytes szerepel a többi böngészőnél a Chrome-nál pedig a Working Set, ami kamu eredményt ad.
Ráadásul ha a fő Chrome.exe (ami 17 megáról 150-re is felmegy 20-30 óra böngészés után) omlik, akkor minden omlik. Ismétlem, minden. Még a külön app-ként kezelt chrome.exe folyamatok is.
Parasztvakítás az egész.
[ Szerkesztve ]
-
banhammer
veterán
Én speciel annyira nem vagyok elájulva a Chrome-tól.
Szép, jó. gyors, de meg kéne szoknom.\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
Bluegene
addikt
En masfel evet adok a chromenak hogy beelozze a tuzrokat
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
cousin333
addikt
válasz Psychonaut #49 üzenetére
"We spared no expense"
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest