Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Zirowe

  nagyúr

  A posta csak ne terelgessen sehova, főleg ne a digitális világ felé, amíg a saját rendszerei egy fabatkát se érnek.
  Elvileg hónap elején módosultak az áraik, erre a szipiszupi díjkalkulátoruk baromira nincs még összhangban a módosult árakkal, közel két héttel később.

  Ez mondjuk akkor para, amikor a kalkulátor alapján mondtam a vevőnek mennyit kell utalnia, aztán a címke kitöltésekor, utalás után, derült ki, hogy köszönő viszonyban nincs a két összeg.

  Hajrá!

  We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

 • Rison77

  senior tag

  "a hangsúlyt modern megoldásokra, az elektronikusan elérhető szolgáltatásokra helyezi." Aha, azért lehet még a mai napig is csak úgy feladni csomagot, hogy saját magadnak kell kinyomtatni a címiratot. :DDD

 • Tüzi

  addikt

  Ezt nem tudom, hogy hol tapasztalod, de én ilyenbe még nem futottam bele.
  Címzett, címe, telefonszáma, postán 2 perc alatt készen vagyok a feladással...

  Mondjuk az már vicces, hogy a pda-juk szoftvere a mai napig bugosan kezeli az első pos-os fizetést. Rányomsz az ikonra, hogy kp helyett pos, és azonnal visszaugrik kp-re. Majd megint rá kell nyomni, akkor már ott marad...

  Deee... 1,6 millió dollárért, mi is lehetünk hősök. Három napig.

 • hcl

  nagyúr

  LOGOUT blog

  "valamint árelőnyt kap az elektronikusan feladott levél a papíralapúhoz képest "
  Lemaradtam valamiről, az e-mail-nek semmi köze nem volt a postához...

  Mondjuk engem már áttereltek. Foxpostra.

  Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

 • Joci10

  senior tag

  A hírben július szerepel, mint árváltozás, nem június. Vagyis nem 2 hete változtak az árak, hanem 2 hét múlva fog.

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  jó poszt, a "bullshit, bullshit, marhaság, megint bullshit, megint marhaság" kategória.

  "valamint árelőnyt kap az elektronikusan feladott levél a papíralapúhoz képest": persze, mert ha én elektronikusan adom fel a levelemet, azt emailnek hívom és kikerülöm vele a postát.

  azonosított közönséges levélnél hogy lehet sikertelen a kézbesítés? közönséges levelet bedobják, jónapot.

  35/15 forinttal drágább lesz, hogy nem kell aláírni a címzettnek az ajánlott meg a tértivevény átvételét... rotfl. bombaüzlet.

  "Az ePostakönyv használatával a levelek feladásához szükséges nyomtatványok kitöltése egyszerűbb, illetve költségtakarékos.": a francokat. az epostakönyvet nem tudom integrálni a rendszerembe, tehát ha fel akarok adni mondjuk 500 levelet, akkor kézzel átmásolom a címadatokat egy postai applikációba? ami nem is fut az operációsrendszeremen?

  "A levélfeladások mennyisége pedig évről évre csökken, a posta a hangsúlyt modern megoldásokra, az elektronikusan elérhető szolgáltatásokra helyezi.": talán összefüggést kellene találni a modern szolgáltatások és a csökkenés között.

  Egyébként meg remélem, hogy a posta törvénysértő fejlesztéséért egyszer atom módon szétrúgják a seggét. menjenek tönkre, ideje lenne már.

  lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

 • Zirowe

  nagyúr

  Június 1-én is módosult.

  Konkrétan még mindig szar, most lőttem ezeket, de majd biztos a mostani újabb emelést is jól lekezelik:

  We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

 • 8th

  őstag

  LOGOUT blog

  Az semmi. 2019 év vége, vidék, falu. Ebédszünetben berohantam a postára egy telefonnal, hogy szeretném feladni. Ott volt korrektül becsomagolva körberagasztva + fekete fóliába tekerve + körberagasztva a hónom alatt a doboz. Közli a muki, hogy az úgy ám nem szabályos mert nincs átkötve spárgával meg amúgy is papírba kéne ám csomagolni. Kiröhögtem mert azt hittem viccel. Nem viccelt. Nagyjából ez a párbeszéd zajlott le:

  - Nincs spárgám ha megkérem át tudná nekem kötni?
  - Az nem az ő dolguk.
  - Látom ott egy henger kötöző spárga a háta mögött, esetleg tudnék-e belőle vásárolni?
  - Azt úgy nem lehet. (itt már kezdett felmenni a pumpa)
  - Akkor adja ide az egészet, kifizetem csak ne passzam már el itt az egész az ebédszünetemet.
  - Ő azt nem adhatja ki az nem azért van.
  - WTF? És akkor most?
  - Hát, menjen haza csomagolja be rendesen kösse át és hozza vissza de háromnegyed négyig ám mert utána zárja a kasszát.
  - Oké, majd visszajövök, ja várjon! Nem.

  Itt ismételten kiröhögtem és otthagytam a toszba. Érdekes amikor szerszámot vagy alkatrészt rendelek ugyanúgy a posta szállítja házhoz és ugyanúgy körbe van tekerve "hullazsákkal", hogy valamennyire vízhatlan legyen. De feladni? Á, hát azt úgy nem lehet. Bazzeg, hogy születne anyádtól testvéred te majom. Ül az isten háta mögötti falusi kispostán a karót nyelt barom és veri a nyálát, hogy ő már valaki. Kiderült ő a mindenható postavezető aki élet és halál ura odabent. :D
  A magam részéről azt se bánnám ha végleg beszántanák és sóval behintenék az egész magyar postát úgy ahogy van.

  [ Szerkesztve ]

  ¯\_(ツ)_/¯

 • hcl

  nagyúr

  LOGOUT blog

  Városban ez olyan, hogy átmész másik postára, és ott lehet, hogy simán felveszik azt, ami tök szabálytalan :D
  Nekem is dobtak már vissza csomagot, csekket, levelet, amit gond nélkül felvettek másik postán :D
  A 2cm max. vastagságú ajánlott levél is kb. postafüggő, néhol csont nélkül felveszik a vastagabbat.

  Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

 • shiftac

  aktív tag

  Csodálatos postai innováció, hogy a vírushelyzet óta nem kell aláírni az ajánlott küldeményt. Ez a gyakorlatban így nézett ki nálam: májusban érkezett egy, becsöngetett a postás hogy lerakja a kapun belülre, mondom oké. Tegnap jött egy ajánlott, itt csak bedobta a postaládába, én meg csak az Ebay-es e-mailből láttam, hogy "címzett átvette". Mondom ez így mi? És ha a szomszéd kilopja pl., akkor engem nem véd semmi, mert a Posta szerint én átvettem...

  Másik kedvencem, amikor le kellett mennem a postára, mert a nem ajánlott küldeményt nem dobta be a postás, de még csak értesítőt sem hagyott. Szerencsére olyan trackingje volt, amiből láttam, hogy az országba megérkezett, különben sosem kapom meg...

  De olyan is volt, hogy postán maradóra rendeltem webshopból, erre letámad a nyugdíjaskorú dolgozó néni a postán, hogy honnan tudom, hogy csomagom érkezett ha nincsen értesítőm. Mondom van nyomkövetés, onnan látom... Aztán mire kihozza a csomagod a raktárból, már nem tud semmi okosat hozzászólni...

  Ezek után hálás vagyok, hogy van Foxpost, amivel soha az életbe semmi problémám nem volt, sem küldés, sem fogadás terén. Nincs sorban állás, nem kell kinyomtatni semmit (csak ráírod a címzett nevét+telszámát), nincs értetlenkedés és még árban is kedvezőbb (bár sajnos drágult az évek során). Már csak a levelekre kéne valami alternatíva, tárgyat e-mailben küldeni sajnos nem lehet... Talán majd egyszer drónokkal, aztán felőlem meg is szűnhet a posta :D

  [ Szerkesztve ]

  Xiaomi Mi 9 SE (MIUI Global Stable 11.0.2)+Soundmagic E11C

 • hcl

  nagyúr

  LOGOUT blog

  Nekem odaadta a szomszédnak. Csak mivel heti 1x megyek dolgozni a felújítás alatt levő lakásba, a szomszéd meg vagy otthon van, vagy nem... Hát, azt a cuccot 1 hónap késéssel kaptam.

  Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

 • viharhozo

  addikt

  Iden ket csomagot adtam fel postan, egyiknel se kellett nekem semmit kitolteni. Odaadtam, a postas potyogte be az adatokat, a vegen kaptam egy peldanyt a vevenyrol.

  bambano

  azonosított közönséges levélnél hogy lehet sikertelen a kézbesítés? közönséges levelet bedobják, jónapot.

  Ugy, h nincs meg a cim, nincs hova bedobni etc. Nalunk van olyan hazszam, amit rendszeresen keres a postas, pedig nem letezik.

  Durvasága miatt töröltem - moderátor.

 • Joci10

  senior tag

  Ami a hírben van említve, az a levelekről szól, amiről Te beszélsz, az a csomagokról. Ezért lehet félreérteni, amit említesz. ;)

  A képekről meg nem tudok szinte semmire sem asszociálni (bocsi). Ami említve van az általad linkelt oldalon, ott nagyon sok paramétert (kedvzményt, felárat) lehet változtatni, hogy eltérőek legyenek az árak (ha arra akartál rámutatni, hogy az első két kép árai eltérnek egymáshoz képest is).

 • Joci10

  senior tag

  Szerintem pár dolgot félreértettél (vagy én most, de ez majd kiderül :) ).

  ""valamint árelőnyt kap az elektronikusan feladott levél a papíralapúhoz képest": persze, mert ha én elektronikusan adom fel a levelemet, azt emailnek hívom és kikerülöm vele a postát."
  Itt nem az e-mail-re céloztak, hanem az elektronikus feladásra (az ePostakönyv használatával feladott levelekre).

  "35/15 forinttal drágább lesz, hogy nem kell aláírni a címzettnek az ajánlott meg a tértivevény átvételét... rotfl. bombaüzlet"
  Itt a hírt én úgy értelmezem, hogy az elektronikusan feladott ajánlott és tértivevényes levelek maradnak azonos árban, a papíralapú feladásra meg felárak kerülnek. És nem azért, mert alá kellene vagy nem kellene írni (legalábbis én a hírben erről (a 'nem aláírás'-ról) nem láttam részletet, még a posta hivatalos bejelentésénél sem).

  ""Az ePostakönyv használatával a levelek feladásához szükséges nyomtatványok kitöltése egyszerűbb, illetve költségtakarékos.": a francokat. az epostakönyvet nem tudom integrálni a rendszerembe, tehát ha fel akarok adni mondjuk 500 levelet, akkor kézzel átmásolom a címadatokat egy postai applikációba? ami nem is fut az operációsrendszeremen?"
  Itt megint félreértést látok. A hírben az van, hogy az elektronikus feladásnál egyszerűbb a szükséges nyomtatványok kitöltése lesz (gondolom, kevesebb papír és azokon kevesebb 'rubrika' részt kell töltögetni); és nem azt, hogy a teljes feladás a levélírástól a borítékoláson át a postán feladásig lesz egyszerűbb.

  Nekem legalábbis ezek jöttek le, és így. De nem kizárt, hogy én értettem valamit félre (ez esetben előre is bocsi).

 • Zirowe

  nagyúr

  Segítek: írtam, hogy már most hónap elején is módosultak a díjaik, amit a jövőbemutató rendszerük nem tud lekövetni, mert az szerint a legolcsóbb csomag még mindig 1630ft, míg a csomagcímkézőben a legfapadosabb/olcsóbb 1735ft, amit az alatta csatolt hatályos hirdetmény kiemelt része is alátámaszt.

  We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  az egész történet arról szól, hogy te, mint a posta ügyfele, csináld meg előre elektronikusan azt a munkát, amit eddig a posta végzett.
  ez lett itt haaaatalmas fejlesztésként eladva, hogy dolgozhatsz a posta helyett. és ha elvégezted a posta helyett a küldemények könyvelését, akkor beviszed a levelet a postára, ugyanúgy sorban állsz, míg átveszik tőled, és ugyanúgy nem kapsz semmiféle érdemi garanciát arra, hogy a levél kézbesítésre kerül és erről hitelt érdemlő bizonyítékod lesz. ráadásul mostanában aláírni se kellett, tehát se a tértivevénynek, se az ajánlottnak nem volt érdemi plusz szolgáltatása rakás pénzért. miközben a postai szolgáltatás BRUTÁLISAN drága.

  amiért pedig a posta kihúzta nálam a gyufát, hogy a monopóliumával törvénytelenül lopja a pénzt a csekkbefizetésekkor. oké, hogy ez nem teljesen a konkrét cikk témája, de ettől még dühös vagyok rájuk.

  lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

 • Tüzi

  addikt

  Ennyit igazán megtehetsz azért, hogy a postának kevesebb dolga legyen :DDD

  Deee... 1,6 millió dollárért, mi is lehetünk hősök. Három napig.

 • hcl

  nagyúr

  LOGOUT blog

  Végülis, úgyis mi fizetjük :D

  Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

 • Hi!King

  tag

  Nekem autó törzskönyvet nem hozták ki (végig otthon voltam), és értesítőt sem dobtak be, hanem bekamuzta a postás, hogy sikertelen kézbesítés, és nekem kellett kinyomoznom, hová került (a lakhely szerinti kormányablakba, ahol csak időponttal szabadítható ki, amit csak 1,5 hónappal későbbre kaptam). A panaszomra kiderült, hogy az első értesítőt állítólag a lakhelyemen állította, a másikat viszont a lakelyemtől távol, de érdemben nem tudnak semmit sem tenni.

  Ez egyáltalán nem az első eset, és ismerősöktől is ugyanezt hallom. Gyakorlatilag lakásra már szerencse kell, hogy legalább értesítőt bedobjanak. A legtöbb ismerősöm ezért amit tud, munkahelyre kér, ahol általában naponta jön a posta egy rakás küldeménnyel, ezért nem éri meg elsunnyognia a postásnak, hogy kihagyja a címek felét, és visszaküldi sikertelen kézbesítésként.

  Szerintem egyetlen dolgot lehet tenni: ahol lehet bojkottálni ezt az őskommunista céget, és bízni benne, hogy tönkremegy, és talán az állam végül elengedi a kezét. Sajnos nem mindig megkerülhetőek, hiszen az állami hivatalok eleve minden esetben őket használják, de más esetben sem mindig vagyok ráhatással, hogy amit nekem küldenek, azt légyszi normális futárcéggel küldjék, és ne játsszanak vele orosz rulettet. Sajnos olyan webshop is van, ahol címedtől és helyzettől függően ők választanak 3 cég között, és egyik a Posta....

 • hcl

  nagyúr

  LOGOUT blog

  Nekem párszor volt, hogy a postáról kerestek, hogy vár rám egy ajánlott, de panaszt tettem, és azóta kihozza/értesít.

  Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

 • Hi!King

  tag

  Már azzal is előrébb lettem volna, ha valamilyen formában keresnek. Így para volt, hogy hajlandóak-e feleségem jogsiját a munkahelyére postázni, mert egy ismerősnek azt nem engedték a kormányablaknál (csak hivatalos lakcímre, kormányablaknál meg járvány óta nincs alapból átvétel, de a régit kötelező bevinni...), ez esetben 4 naponta érdeklődnie kellett volna a postán, hogy érkezett-e valami. De szerencsére hajlandóak voltak.

  Egyszer amúgy találkoztam a posta itteni kézbesítőjével, tipikusan tróger, lecsúszott, jópofizó alak, aki a korlátozások idején sem ismerte a járványmentes időszakban is elvárt szintjét sem a távolságtartásnak, persze a maszkot sem... Gondolom nincsenek rendesen megfizetve, ezért alkalmaznak olyan alakokat, akikhez képest a környék guberálói öltönyös úriembernek számítanak.

  [ Szerkesztve ]

 • hcl

  nagyúr

  LOGOUT blog

  Gondolod, nincsenek? Van még ember az országban, aki nem hallotta Posta munkaerő-politikájáról? :S
  Amúgy ja, itt felhívják az embert, de csak jófejségből.

  Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

Hozzászólok Aktív témák