- Trump miatt fejezhette be sokszínűségi programjait a Meta és az Amazon
- Hálózati / IP kamera
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Windows 11
- Bittorrent topik
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
- Mozilla Firefox
- Milyen program, ami...?
Új hozzászólás Aktív témák
-
orbano
félisten
szerintem nincs itt para. NEM KÖTELEZŐ ugyanis BR meghajtót venni. Jól csinálják a gyártók, én megértem őket. Akinek most nagyon kell, mert nincs ideje megvárni míg olcsóbb lesz, az megveszi most. Aztán majd szépen komótosan elkezdenek árat csökkenteni, hogy minden vásárlói réteg pont annyiért vegye meg a terméket, amennyit maximálisan áldozna rá, így maximális lesz a hasznuk.
A sony meg közben elad retek sok PS3-at reményei szerint
A vér nem válik VAZZE!™
-
ddekany
veterán
Áh, ezt a sok kavarást ami a HD filmek körül van... De hát ők akarták, azaz egyenlőre (és még gondolom évekig) marad a torrentezés mint egyetlen reális lehetőség ha vki HD-ben akar valamit megnézni. Letöltöd és megy, semmi szívatás, nem kellet hozzá se Blue-ray, se HDPC (sem elérhetőség a helyi videótékákban). Ja, és nem kell átvergődni az idegesítő reklámokon és idegesítő lassú animált zenélő menükön sem. Legalábbis DVD-nél ezek állati bosszantóak voltak, és gondolom Blue-ray-nál sem javult a helyzet.
-
DarkByte
addikt
Gyanítom még nem láttál HD filmet megfelelő megjelenítőn. Ha van legalább egy 19"-os monitorod, akkor javaslom a Planet Earth egy-egy részének megnézését 720p -ben, persze a monitor is legalább 1280x -es felbontásban legyen. Na ott nagyon gyorsan koppan az ember álla.
És akkor még a Full HD annál is részletgazdagabb. Képzelj el egy ~2Mpixel-es tűéles fényképet. Na most ugyanezt mozgóban.
Igenis jó dolog szerintem, az persze egy más dolog hogy a hozzávaló eszközök még nem magyar pénztárcához méretezettek.
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
Kívülállóként szemlélem a dolgot. Szerintem a filmstúdiók is ezért döntöttek így. Ha a vetélytárs megoldása nagyobb kapacitással bírt volna akkor az nekik is jobban tetszett volna. Lobbizás... Hát nem tudom. Valszeg. Toshibáék is nyomhattak volna ilyet.
Tegyük fel filmstúdió tulaj lennék nekem mindegy lenne h Sony vagy nem sony leszarnám, arra gondolnék melyiket tudnám jobban teletölteni szeméttel. Gondolok pl erre a netre csatlakozós baromságra ami aztán az igazi nagy ló@szság már elnézést. A lemezekre meg minél több reklám, ajánlók – persze HD-ben – ezekből több fér a BD-re.
A legtöbb embernek akkor is csak arra van szüksége h nézze a filmet és kész, meg mondjuk néhány kimaradt jelenet azt ennyi. Bocs kicsit elkalandoztam#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
dabadab
titán
"Ettől függetlenül ugye azért nyert a Blu-ray vetélytársa ellen mert nagyobb kapacitású."
???
Nem, egyertelmuen a filmstudiok tamogatasa dontotte el a harcot, ott meg elsosorban nem technikai parameterek, hanem a lobbizas szamitott, az nem, hogy egy retegen mennyi adat fer el.
DRM is theft
-
Apollyon
Korrektor
100%-ban egyetértek. Szépen belebeszélték az emberek fejébe hogy most nekik HD kell, meg kell venniük és meg is veszik 200ért. Másra nem jó a BD csak adattárolásra.
Ettől függetlenül ugye azért nyert a Blu-ray vetélytársa ellen mert nagyobb kapacitású. Ennyi.
Többet nem ér, de ennek sincs sztem jövője. Majd talán én is veszek ha 10-15K lesz egy BD-RW.
Asztali lejátszót meg akkor fogok beszerezni amikor majd a nethűségem mellé kapok egyet, mint annak idején dvd játékost
De addig még alszom egy párat#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Pheadar
tag
Részemről a BluRay csak mint adathordozó jöhet szóba, filmet nézni bőven jó egy dvd is (nogymá még részletesebb képet kelljen nézni, azt már szemmel látni nem lehet...), vagy még inkább egy cd, amire aviban kiírtam a természetesen legláisan letöltött filmet.
azt sem hinném, hogy internetre akarom csatlakoztatni a lejátszómat...Viszont örülnék neki, hogy ha egy sorozat egy évadja nem két dvd-re menne rá, hanem mondjuk 5 évad egy lemezre.
Meg kellene próbálni boldognak lenni. Ha másért nem, legalább a példa kedvéért.
-
DarkByte
addikt
Hát én azért ennél olcsóbbra gondoltam.
Max. 4-5 ezer ft / 20GB. Szóval az még odébb lesz.
Ilyen árban addig tényleg HDD-t érdemes venni. Legalább nem írkálnák ki mindenféle hülyeséget, vagy ha mégis megtartok valami haszontalant akkor le lehet törölni.
Most futottam egy kört és gyakorlatilag magamat csaptam nyakon. Na mind1
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
"Egyébként ha hamarabb lennének 20-25GB-os pendriveok pár ezer forintos árban mint Bluray író+lemez olcsó (sajnos kétlem, de majd meglátjuk),"
Mar most is olcsobb egy 32GB pendrive a kb. 140 EUR araval. A Blu-Ray irok meg 250 korul vannak. Nekilathatsz archivalni
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
rudi
nagyúr
válasz
Dare2Live #38 üzenetére
Igen, ma már magyarisztánban is egyre gyakoribb a tisztességesen gyors internetkapcsolat, erre már lazán lehet alapozni. Ráadásul a halivúdi dolgok egyre olyanabb minőségűek, a sorozatok meg egyre jobbak és otthon mindenki 16:9-ben vagy 16:10-ben nyomul, szóval én például sokkal jobban örülnék a 720p-s netről szedhető tartalmaknan (ilyen a TV-m) mint a csíkban nézhető BD moziknak. Mindemellett, ha tényleg olyan "barátságos" lesz a BD gépezet a független filmesekhez mint ahogyan egyesek mondják, akkor nekik is járható út lehet a netről töltés. Mindemellett a komolyabb gyártók már kezdik nyomni a nem túl erős mobil netes divájszokat. Egy példa: az NV új chipjével szerelt smartphone/pda szerűséget rákotöd a TV-re és máris nézheted a filmet, amit online rendeltél. BD meg bekaphassa...
[ Szerkesztve ]
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
DarkByte
addikt
Na szép. Köszönjük Sony.
Egyébként ha hamarabb lennének 20-25GB-os pendriveok pár ezer forintos árban mint Bluray író+lemez olcsó (sajnos kétlem, de majd meglátjuk), akkor simán archiválnék pendrivera. Kisebb helyen lehet tárolni és jóval időtállóbbak is ha nincs nonstop újratöltve. Valamint levédetem a "pendrive-koffer" ötletét, amiben lehet tárolni őket mint a DVD-ket, és meggazdagszom
Esetleg ezt az ötletet vegyíteni egy USB hub-bal és akkor fogod és rádugod a koffert USB-re.. voila 2,5TB
ja nem jó, nem volna elég meghajtó betűjel.
Mondjuk biztosan meg lehetne oldani hogy egy meghajtó alatt látszon mind és akkor a gyökérkönyvtárban lennének mint mappák a pendriveok (a kötetcimke lehetne a mappa neve). Hmm.. nem is rossz ötlet.
[ Szerkesztve ]
-
rudi
nagyúr
Tegye fel a kezét az, aki nem erre számított... Logikus piaci lépés, hogy amikor letárdeltettem az ellenfelet, akkor már olyan üzleti modellt lövök be, amivel én a legjobban meggazdagszom.
[ Szerkesztve ]
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
dabadab
titán
válasz
[HUN]Zolee #30 üzenetére
SATA-val se kell, mert az hotplug cucc, pont ugy, mint az USB.
DRM is theft
-
Apollyon
Korrektor
-
rii
nagyúr
" ... És akkor mit fogsz csinálni a SATA hdd-vel? ... ."
hamarabb fog meghalni otthon végelgyengülésben a HDD, minthogy kihúznák alóla a csatlakózó-szabványt
ha lenne 1 GB-os hdd-m, még így 10 év után is betehetném, mert tudtommal nincs PC IDE nélkül. Ha más nem PCI-os vezérlô card (IDE és SATA).
jahogy mi lesz a PCI-vel
" .... A másik, meg ha már van 4 vinyóm, meg még van 5-6 másik akkor gondolom nem lehet mindet beszerelni a gépbe..." USB-s külsô ház. nagy királyság sztem.
ráadásul csak akkor pörög a HDD, ha kell is, ha nem, akkor géptôl függetlenül POWER OFF
de amúgy RAID kártyákkal elég sok HDD-t be lehet tenni a gépbe.
inkább már a táp nem bírná[ Szerkesztve ]
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
Apollyon
Korrektor
válasz
#54715584 #26 üzenetére
Egyébként tényleg jobb megoldás szerintem is egy HDD mint 200 DVD lemez amiket ráadásul külön ki is kell írogatni, de bizonyos időközönként szerintem változni fog a csatoló is...
Arra gondolok h néhány éve még nem volt csak ATA, ma már SATA2 is van. Aztán gondolom jön majd az ULTRA ATA meg még kitalálnak X formátumot h vegyél mindig új gépet. És akkor mit fogsz csinálni a SATA hdd-vel? Jó ez persze csak spekuláció.A másik, meg ha már van 4 vinyóm, meg még van 5-6 másik akkor gondolom nem lehet mindet beszerelni a gépbe... Szal szerelgetni kell, meg újraindítani. A DVD-t meg csak berakod és kész. Viszont csak 4-9 GB-hoz jutsz egyszerre, szal megint a vinyó mellett a voks... mindegy.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
Teljesen igazad van de a realista szemléletem mellett kitartok néha az optimizmusnál is, mert én úgy vettem észre h a technikai feljlődés hatványozódik vagyis már vannak 128GB-os SSD-k meg valszeg van nagyobb is.
Ahhoz meg hogy otthon is kényelmesen használható legyen már igazából csak a tárhelyet kell növelni és kész. Szerintem előbb lesz 500 gigás SSD mint hogy találok olyan nőt aki képes lenne 5 gyereket szülni nekem#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
rii
nagyúr
az ûberkockák rávetik majd magukat az SSD-re, jól lenyomva ezzel a HDD-k árát.
ma már kezdünk elérkezni ahhoz a tároló kapacitáshoz, ami midnenkinek az igényét kielégíti. Péntárcafüggô, de egyelôre még csak RAID nélkül
bejönnek az SSD-k, akkor meg már RAIDban is, biztonságosan lehet otthon ipari méretekben adatokat felhalmozni.
úgyhogy hajrá SSD persze ....
-
t72killer
titán
háát, a HDD is hajlamos néha előzetes bejelentés nélkül +pusztulni
Nem árt, ha a legértékesebb dolgokból van backup.
BLU lemezről láttam amúgy katasztrofálisan korrodált darabot vmelyik fórumon... szép: +veszi az ember 100+k-ért az írót, 5k-ért a lemez darabját, és slussz...
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Integra
titán
azért vegyél hdd-t még, mert mire elérhető áron jönnek majd 500gigás ssd-k, addigra csináltál a csajodnak 5 gyereket már régesrég és kétlem hogy addig kitudod bírni hogy ne töltsél le semmit.
vagy írjál ki korongokat rogyásig.[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
rii
nagyúr
monnnyuk én nem értek a DVD íráshoz, de a HDD-nek még az is nagy elônye, hogy lehet RAID, meg szól, mert SMART, a DVD, meg CD meg annyiccse mond, hogy "heló", csak megpusztul
nekem is egy 500G-s, meg egy 200G-s HDD-n vannak a múvik
-
Gebriel
veterán
Nekem nincs ilyen gondom
.PS3-al kiküszöböltem ezt a problémát.
-
Apollyon
Korrektor
Én sem akarok flamelni de minek vegyek HDD-t amikor jönnek az SSD-k
Szerintem a jövő nem ezek, hanem az afféle kis USB flash méretű meghajtók amik ma 8GB-osak, csak inkább mondjuk 16TB-ban. Meg nem USB-vel perszeAmiben még mozgó alkatrész van az már bukott.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
RexpecT
addikt
Ezért nem lenne jó ha az Amd (még jobban) lemaradna Az Intellel szemben.
-
Integra
titán
válasz
t72killer #13 üzenetére
naja. azt kiverheted a fejedből, már rég létezik, magyarok már mikor megcsinálták, mégsincsen..
nem csak ez, de tudod kinek van türelme lemezeket írogatni, aztán keresgélni etc...
francokat, hdd és ennyi...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
t72killer
titán
-
maru
aktív tag
Amíg a full HD-s tv-kért a erősen zsebe kell nyúlni, addig a BR lejátszók is drágák lesznek. Szerintem aki megtudja venni a TV-t az megtudja venni a lejátszót is.
-
Misi 007
őstag
Ez várható volt hogy drágulni fognak!
Egyedüliként a piacon úgy variálnak az árral ahogy akarnak. -
-
törölt tag
Azon töprengek ha ez a cucc tényleg beindulna, akkor a sok interaktív anyagot meddig őriznék a neten? Egyáltalán lenne elég tárhely és sávszél ahhoz, hogy mondjuk egyszerre a fél világ meg tudjon nézni egy Blockbustert? Vagy itt jönne be a képbe a p2p, amit épp a filmkészítők irtanak jelenleg ezerrel? És ha neadjisten egy év múlva akarom megnézni a filmet, vagy kettő, mert akkor kapom meg ajándékba vkitől, akkor meglesz még az interaktív cucc hozzá? Vagy csak etetnek megint itt minket?
-
ragazzo
őstag
Szerintem ettől sokaknak kinyílik a bicska a zsebében, hogy ezek a dögök így megelik az árát a készüléknek. Persze ha nincs "ellenség", akkor megtehetik. Ez valóban a monopólium átka.
Linux hogyanok kezdőknek közérthetően http://linuxhogyanok.blogspot.com
-
rii
nagyúr
elavulnak?
hmmm .....
lassan akkor vennem kéne mán' egy asztali dvd-player-t
kicsit igénytelen vagyok e téren :-/
pedig nyócezeré mán olyat lehet venni .-D orilllyon!!!!! ;-Dpiros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
törölt tag
dezz fórumtársat (és csapatát) kérjük, fáradjon a koppanásdíjért a zsűrihez. és egyben ő személy szerint megnyerte a különdíjat, az ásd el magad felszerelést.
.
is igen: jó érzés bunkónak lenni. -
t72killer
titán
Igen, a pofátlanság megérdemli a büntetését. Ha vki annyira rövidlátó, hogy a HDD-s adatrögzítésnél/hipergyors net bevezetése+online vásárlásnál is drágábban adja a cuccot, megérdemli a dollármilliárdos bukást
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
törölt tag
hoppa
kezdo hsz-kent nem akarok flamelni, de remelem belebuknak ebbe a blu-rayes dologba a gyartok...
azert sztem pofatlansag a csata megnyerese utan rogton monopoliumra torekedni, mindenaron profitot novelni...
bar lenne egy neveto harmadik
Új hozzászólás Aktív témák
it Bár az illetékesek árcsökkentést ígértek, szinte minden Blu-ray lejátszó drágult a HD DVD halála óta.
- iPhone-t használók OFF topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Autós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Trump miatt fejezhette be sokszínűségi programjait a Meta és az Amazon
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- LG 49WQ95X-W Super Ultrawide Gamer Monitor! 49"/5120x1440/Nano IPS/144hz/G-sync-Freesync/Type-C/HDR/
- RTX 2070 Super/i5-9600K konfig
- Eladó Surface Pro 5 - hibás, de működő akksival (gyári Windows-al)
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Precision 5550 15.6" FHD+ IPS i7-10850H T1000 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar