Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • tserrof77

  senior tag

  válasz k-adi #1 üzenetére

  Stimmel. Kell is a popcorn. Amúgy engem magánszemélyként cefet mód idegesít, hogy sokszor 2-3 posztonként tolja a képembe a reklámokat. Mindezt az ingyenesség jegyében. :((( :((( Igen, tudom... akkor miért használom.... :W :W

  Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)

 • kpbendeguz

  addikt

  válasz k-adi #20 üzenetére

  Erről már sokszor volt szó, de az, hogy bele tudnak-e kényszeríteni egy adott szituációba, az első sorban rajtad múlik és nem a körülményeken.

  Ha a szülők ki tudják vernyákolni, hogy az óvodás kiránduláson biztosítják külön az egy szem gyereküknek a vegán kaját, akkor azt is el lehet intézni, hogy ne facebook-on értesítsenek az eseményekről.

  ZX Spectrum 48K + ZX Interface 1 + ZX Microdrive + vDrive; Commodore 64 + 1541

 • doeeg

  senior tag

  LOGOUT blog

  válasz k-adi #20 üzenetére

  Az is a te döntésed hogy vállalod-e hogy igazad van, de mindenki más hülye és azt fogja gondolni, hogy te vagy a szemét rosszarc :D Én beírtam a szülős csoportunkba hogy lesznek szívesek vagy a házirendet kiegészíteni hogy kötelező kapcsolattartási forma a facebook csoport, vagy lesz egy levelezőlista amire kijön minden fontos információ.

  Ja, hogy volt aki NEM ADJA MEG AZ EMAIL CÍMÉT, úgyhogy jobb a facebook csoport

  De aztán végül lett levlista, milyen érdekes. Mellette parallel facebook chat és mellette facebook csoport (utóbbi kettő némítva, havi 1x ránézek jó esetben).

  Szóval az igazság az, hogy irigy kutya vagy hogy nem te vagy zucc, valld be.

  Sosem tagadtam :DDD Amúgy az (i)wiwen egész előkelő userid-m volt, valami tizenpárezer, szóval elég early adoptere voltam a témának, és fejben tovább is fejlesztettem :D Ha nem lettem volna lusta disznó az egyetemen akkoriban, lehet hogy most én mondanám meg a frankót, nem a markymark.

  "Life is short. Make sure you spend as much time as possible on the internet arguing with strangers about politics +cryptocurrency and virology."

 • doeeg

  senior tag

  LOGOUT blog

  válasz k-adi #25 üzenetére

  Nem vagyok képben, 2010 előtt befejeztem az egyetemet, akkor még teljesen OK volt hogy minden tantárgynak külön levelezőlistája volt, az információmegosztás meg belső wikin ment. Szomorú ha ez vált általánossá. De még mindig: nem a facebook kényszerít rá hogy használd a facebookot hanem a lusta igénytelen emberek, azzal meg nem tudunk mit csinálni (vagyis tudnánk csak az illegális ;]). Valószínűleg a többezer másik dologra is ez igaz, a facebook csak egy eszköz hogy megmutassa, mennyire alkalmatlan az emberiség.

  "Life is short. Make sure you spend as much time as possible on the internet arguing with strangers about politics +cryptocurrency and virology."

 • bambano

  titán

  válasz k-adi #25 üzenetére

  "egyetemen ezt már nem játszhatod el annyira": de, simán eljátszhatod.

  Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

 • kpbendeguz

  addikt

  válasz k-adi #22 üzenetére

  "Rinyálhat 1-2 szülő, le lesz fosva."

  Ez csak a szülőn múlik. Közli, hogy FB nem pálya, máshogy kéri az infót. Ha nem jut el hozzá és ez hátrányosan érinti a gyereket, akkor megvannak a megfelelő jogi eszközök a kikényszerítésére, csak be kell vállalni a birkák között a fekete bárány szerepét, ami persze stresszes, ezért a többség inkább bepucsít.

  Ugyanez a helyzet az egyetemek esetén. Minden szarért lehet már kivételes eljárásért riányálni, hogy vega vagy, kisebbségi, más vallású, LGTVBBQ-nak identifikálod magad és hívjanak eztán Lorettának, stb. és pont egy adatkezelési botrányairól híres üzleti szolgáltatás kötelezővé tétele ellen ne lehetne fellépni? Ugyan már. Ez nem az FB megkerülhetetlenségéről szól, hanem a szervilizmusról.

  ZX Spectrum 48K + ZX Interface 1 + ZX Microdrive + vDrive; Commodore 64 + 1541

 • bambano

  titán

  válasz k-adi #29 üzenetére

  átfogalmazom, amit írtam:
  nekem 5 diplomám van. ebből kettőnél azért nem merült fel ez a probléma, mert olyan régen volt, hogy se email, se fb nem volt még akkor. A 3-5. diplomáim mindegyikénél meg tudtam oldani, hogy levlistán kommunikáljon az évfolyam. az 5. diplomám nincs 2.5 éves, tehát nem lehet azzal érvelni, hogy nem volt fb. volt.

  Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

 • kpbendeguz

  addikt

  válasz k-adi #30 üzenetére

  "Félreérted, nem "kötelező" a használata, csak ha nem vagy fent, /benne az évfolyam csoportokba, stb. akkor sok infóról lemaradsz, mert az infóáramlás min. 80%-a ott történik (vagy inkább 90%), csupán erre céloztam."

  Régebben meg a dohányzás volt kötelező, mert az információ áramlás 80%-a cigiszünetben az udvaron történt, ettől függetlenül azért le lehetett diplomázni tüdőrák nélkül is, ha kibírtad, hogy nem mindenről értesülsz azonnal.
  Ha valami fontos, akkor eljut hozzád FB nélkül is. Pontosabban ami csak Facebookon juthat el, az valójában nem fontos.

  "mert az oktató csak neki válaszolt vissza és nem küldött neptun körüzenetet.. mert megtehette"

  Ez a legjobb példa arra, hogy nem Facebook probléma ez, hanem rendszer szintű: az oktató mással végezteti a munkáját, aki nyilván nem fordít elég gondot a megfelelő információ áramlásra.
  Ebben az esetben a Facebook regisztráció csak tüneti kezelés, mert semmi sem garantálja, hogy az illető hallgató legközelebb nem tiktokon vagy Fortnite-ban adja át az üzenetet, mert "úgyis mindenki rajta van".

  "De ott a marketplace ahol rengeteg cucc van fent, a társkeresős cucc ami a tindernek konkurencia (?), és még mindig ott vannak az események és livestream videók, amikhez sokszor "be kell lépni" hogy nézhesd (legalábbis nekem sokszor kéri)"

  Ez már nem "kötelezőség" kérdése, hanem előnyök kontra hátrányok.
  A Facebook nyilván egy csomó hasznos szolgáltatással igyekszik becsalogatni a usereket és mindenki el tudja dönteni, hogy megéri-e neki vagy sem. Ugyanakkor sem a marketplace, sem a társkeresés, sem az FB live stream nem létszükséglet.
  A magam részéről pont azért kerülök mindent, ami Facebook, mert hiába tűnik elsőre hasznosnak, az egész arra megy ki, hogy függőségi viszonyt alakítson ki a userben, hogy aztán kényszerből benyelje az egyre vállalhatatlanabb húzásaikat is, így jobb eleve kimaradni az egészből.
  Ettől függetlenül ha Neked belefér, azzal semmi baj, csak ne feledd, hogy ez egyedül a Te döntésed és valójában senki sem kényszerít semmire.

  ZX Spectrum 48K + ZX Interface 1 + ZX Microdrive + vDrive; Commodore 64 + 1541

 • cinemazealot

  addikt

  LOGOUT blog

  válasz k-adi #35 üzenetére

  IT témában kifejezetten szégyenletesnek tartom, ha FB-on megy a fontos és oktatási szempontból lényeges kommunikáció. Azt, hogy a oktatók és hallgatók között ez opcióként egyáltalán felmerült, ráadásul a hallgatók önkéntesen is választják ezt a kommunikációs formát és egyiküknek sem jut eszében ez ellen lázadni, különösen kínos (az évfolyam egészére és a mai hallgatóság technológiai kulturáltságára nézve is). Kérlek, ne vedd ezt a véleményemet személyes bántásnak, nem Neked szól, sajnos ez az egész világra ráhúzható pepitában.

  Pl. amikor egy falu polgármestere a főként saját népszerűsítésére létrehozott, bár önkormányzatinak nevezett (de jó pár hónapig hivatalosan el sem ismert) FB oldalon osztja meg azokat a hirdetményeket, amiket jogszabály szerint egyébként az önkormányzat hivatalos honlapján kellene lehoznia, ott viszont nem teszi meg, az már az a véglet, aminél ha meg merek nyikkanni (rábökve a vonatkozó paragrafusokra), akkor nem hogy nem nekem lesz igazam, hanem még én leszek az a fekete bárány, aki le leszek ugatva, mert hát miért bántom szegény polgármestert... :D

 • ledgeri

  veterán

  válasz k-adi #40 üzenetére

  (szóval te rákattoltál a melyik gombra, na melyikre??? ;] )

  anti-blockadblock-er// PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest)

 • kpbendeguz

  addikt

  válasz k-adi #40 üzenetére

  Kétségtelenül kényelmesebb benyögni valami minősítgetést, mint érdemben reagálni, de akkor minek állsz le vitatkozni?

  ZX Spectrum 48K + ZX Interface 1 + ZX Microdrive + vDrive; Commodore 64 + 1541

Hozzászólok Aktív témák