Hozzászólok Aktív témák

 • kpbendeguz

  addikt

  válasz k-adi #30 üzenetére

  "Félreérted, nem "kötelező" a használata, csak ha nem vagy fent, /benne az évfolyam csoportokba, stb. akkor sok infóról lemaradsz, mert az infóáramlás min. 80%-a ott történik (vagy inkább 90%), csupán erre céloztam."

  Régebben meg a dohányzás volt kötelező, mert az információ áramlás 80%-a cigiszünetben az udvaron történt, ettől függetlenül azért le lehetett diplomázni tüdőrák nélkül is, ha kibírtad, hogy nem mindenről értesülsz azonnal.
  Ha valami fontos, akkor eljut hozzád FB nélkül is. Pontosabban ami csak Facebookon juthat el, az valójában nem fontos.

  "mert az oktató csak neki válaszolt vissza és nem küldött neptun körüzenetet.. mert megtehette"

  Ez a legjobb példa arra, hogy nem Facebook probléma ez, hanem rendszer szintű: az oktató mással végezteti a munkáját, aki nyilván nem fordít elég gondot a megfelelő információ áramlásra.
  Ebben az esetben a Facebook regisztráció csak tüneti kezelés, mert semmi sem garantálja, hogy az illető hallgató legközelebb nem tiktokon vagy Fortnite-ban adja át az üzenetet, mert "úgyis mindenki rajta van".

  "De ott a marketplace ahol rengeteg cucc van fent, a társkeresős cucc ami a tindernek konkurencia (?), és még mindig ott vannak az események és livestream videók, amikhez sokszor "be kell lépni" hogy nézhesd (legalábbis nekem sokszor kéri)"

  Ez már nem "kötelezőség" kérdése, hanem előnyök kontra hátrányok.
  A Facebook nyilván egy csomó hasznos szolgáltatással igyekszik becsalogatni a usereket és mindenki el tudja dönteni, hogy megéri-e neki vagy sem. Ugyanakkor sem a marketplace, sem a társkeresés, sem az FB live stream nem létszükséglet.
  A magam részéről pont azért kerülök mindent, ami Facebook, mert hiába tűnik elsőre hasznosnak, az egész arra megy ki, hogy függőségi viszonyt alakítson ki a userben, hogy aztán kényszerből benyelje az egyre vállalhatatlanabb húzásaikat is, így jobb eleve kimaradni az egészből.
  Ettől függetlenül ha Neked belefér, azzal semmi baj, csak ne feledd, hogy ez egyedül a Te döntésed és valójában senki sem kényszerít semmire.

  ZX Spectrum 48K + ZX Interface 1 + ZX Microdrive + vDrive; Commodore 64 + 1541

Hozzászólok Aktív témák