Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • TomMusic

  senior tag

  Na én még sose láttam olyat, hogy egy Linux jól működött volna. Bár ugyanez igaz sajnos már a win10-re is.

  Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbálom a lehető leghosszabbra nyújtani.

 • janeszgol

  veterán

  Terelsz. Jó tanár vagy. :)
  A hozzászólása nem arra lyukadt ki, hogy mennyi értelme van az MS Office csomagjainak, hanem arra, hogy egy időben alapelvárás volt (lehet ma is az), és ezt sem ugrották meg. Hovatovább ha a tanár nem tanul, akkor hogy tanít?
  Aztán csodálkozunk a nyolcvanasévekbeli állapotokon az iskolákban. Bár bizonyos szempontból az jobb volt. Hiába a mai űrtechnika, ha nincs helyesen, csak a kellő mennyiségben alkalmazva, akkor az visszafogja a diákokat a fejlődéstől.

  A női nemnél csak a női igent szeretem jobban. / Intel is dead. nVidia targeted - AMD

 • csiby222

  tag

  Lehet lengetni a zászlót, hogy oktassunk ingyenes programokat. De még egy munkahelyen nem láttam sehol OpenOffice-t használó embert. Szóval itt megbukott ez a szép és jó dolog hogy használjunk ingyenes progikat. :)

  Ha valaki fél a megfigyeléstől az használjon egy C64-t faraday kalitkában aggregátorról és hálózat nélkül

 • Carasc0

  őstag

  Teljesen mind1 hogy Word vagy LibreOffice...Nem a céleszköz a probléma, hanem a tanuló és az idő! Saját magát és vele engem akadályoz meg abban, eljussunk oda, hogy készség szinte tudja használni a szövegszerkesztőt. Első probléma, hogy otthon nem tanul/gyakorol a gyerek. Oké a LibreOffice előnye, hogy otthon ingyen letöltheti és használhatja. Bravo, de nem fogja. Innentől kezdve a tanórákra van/vagyok utalva hogy tanuljon valamit. Az óraszám kevés, tehát inkább akkor Word-on tanuljunk 36*45 percig/tanév, mert tényleg előbb fog a Word-el találkozni mint a LibreOffice-al. Tehát megint egy általad felvetett tök jó dolgot kell ellapoznom, mert a mai gyerekgeneráció szó szerint mikkant egy jó nagyot az iskolára. Mivel a tehetségből kevés van, szeparált munkaforma kell. 45 perces órák/hét esetén ez még több idő ---> még lassabb haladás! :O

  A te javaslatod tényleg akkor lenne bazi jó, ha a tanuló venné a fáradtságot és otthon gyakorolna. Házi feladat informatikából számomra értelmetlen! Megcsináltatja mással. Szorgalmit papírformában hozzák be, én meg csak fogom a fejem, hogy otthon ez nem megy gépen! Kipróbáltam. Ő nem akar Office jellegű progikat használni csak ha az életében nagyon nagyon muszáj! Tojik rá!

  Véleményem, hogy jól seggbe kellene rúgni a tróger szülőket, gyerekeket és keményebb szankciókat alkalmazni mint régen lehetett. Most már ezek a kölykök semmitől nem riadnak vissza! Itt a probléma... Lassan ez a szó hogy tanítás, az inkább "próbálok tanítani" jelentést hordoz.

  Ha mondjuk heti 2 tanóra infóm lehetne minden osztályba, sokkal többre mennék! Sokkal!

  [ Szerkesztve ]

  Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!

Hozzászólok Aktív témák