Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • ecaddsell

  tag

  Nagyon nem vagyunk egy hullámhosszon, aki ezt az egészet így kitalálta hibát hibára halmoz.
  Ez amit csináltok 5-6 évfolyamosoknak eléggé felesleges. Onnan tudom, hogy amikor ennyi idős voltam meg a legtöbb kollégám ennyi idős volt nem létezett lényegében semmi sem amit tanítani próbáltok. Most pedig mindannyian simán használjuk.
  A tabletet tartalomfogyasztásra találták ki (egyik kollégám nagyon fején találta a szöget amikor a googlira azt mondta, hogy az egy reklámügynökség), ennek az oktatásban nem kellene legyen semmi szerepe.
  Robotikát sem kellene erőltetni.
  Általában véve az iskolában első körben alapozni kellene.
  Amíg nem tudod megmutatni a vezérlés valami protokollon keresztüli mivoltát (azaz amíg valaki nincs azon a szinten, hogy fel tudja fogja pl. az SPI vagy PWM-en keresztül adott parancsokat) az egész tényleg elég gyorsan a rövidtávú memóriába fog kerülni.
  Az, hogy menj előre meg hátra meg fordulj ide meg oda valami acronymmel leírva a vicc kategóriája.

  Záró gondolatként: Mint gyakorló szülő a gyerekeken azt látom akkor kezdenek rosszul viselkedni, másokat piszkálni stb. amikor unatkoznak. Azaz amikor nem tudtad lekötni a figyelmüket, amikor érdeklődésüket elvesztették.

 • csiby222

  tag

  Őszinte leszek, mindent rá próbálsz húzni a gyerekekre Én azt látom. Ahol Én dolgoztam nem tanár voltam hanem rendszergazda és tök jól ráláttam a dolgokra mert úgymond külső szemlélő voltam sőt voltak olyan dolgok amiben a gyerekek segítségét kértem és volt, hogy bementem órákra mert dolgom volt a gépekkel és hallottam láttam mit is oktat az a tanár aki egyébként engem is oktatott annak idején. Elmondom ugyan azt a maszlagot hallgatták amit Én, kicsit kétségbe ejtő volt, látni azt, hogy sehova nem fejlődött a tanárom/tanáruk. De amikor a srácokkal dolgoztam együtt akkor sokat kérdeztek tőlem informatikával kapcsolatban és láttam rajtuk az érdeklődést és mindig megtudtuk azt beszélni ami érdekelte őket. Nem motiválatlanok a srácok ezt kimerem jelenteni vannak akik többet akarnak tudni a telefonjuk nyomkodásánál és vannak akik nem, ez természetes.
  Amikor Én voltam általános iskolás a mi informatika tanárunk leadta a "kötelezőt" de azoknak akiken látta, hogy többet szeretnének tartott a munkaidején felül (igaz némi plusz pénzért) tartott szakkört, felkészített minket versenyekre, eljött velünk más városba hétvégén (volt családja) és tökre élveztük. Nem minden gyerek egyforma és lusta. Az, hogy te próbálod rákenni a szülőkre meg a gyerekekre a felelősséget azt mutatja számomra ne haragudj meg, hogy ezt mondom de lustaságnak tűnik.

  Ha valaki fél a megfigyeléstől az használjon egy C64-t faraday kalitkában aggregátorról és hálózat nélkül

Hozzászólok Aktív témák