Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • csiby222

  tag

  Nézd a gyerekek szemszögéből a dolgot. Reggel 7-től vagy 8-tól be vannak zárva egy épületbe mert kötelező és ott vannak sokszor 16:00-ig a nap nagy részében utána meg mennek valamilyen külön foglakozásra sportra bár mire általában a szülők nyomására ahonnan haza keveredik este 7 órára jó esetben ha nem kell még haza vonatozni mondjuk egy órát mert nem abban a városban él. Utána essen neki a házi feladatoknak dolgozatra készülés miegymás majd pont abban a kevés szabad idejében fog Wordöt és Excel-t gyakorolni amikor helyette gyerek is lehet? Plusz erre még rátesz egy lapáttal a szülői nyomás, hogy ha nem ötös mindenből akkor tuti baja van a gyerekének mert hát a szomszéd gyereke meg ötös mindenből és cibálják szegényt pszichológushoz meg kitudja még hova erre sajnos láttam példát.

  [ Szerkesztve ]

  Ha valaki fél a megfigyeléstől az használjon egy C64-t faraday kalitkában aggregátorról és hálózat nélkül

 • ecaddsell

  tag

  Oké a LibreOffice előnye, hogy otthon ingyen letöltheti és használhatja. Bravo, de nem fogja.

  A gyereknek nem kellett egyáltalán semmit letölteni, mert nálunk eleve ott volt a gépen. Egyébként sem tudta volna magától kitalálni mit kell letölteni mert fogalma se volt róla mi ez, ahogy a felnőttek többsége sem tudja (sajnos). Viszont azt 1 pillanat alatt levettem, hogy bár hasonló a két program, ez csak összezavarná.

  Azaz az a döntés, hogy egy profit orientál cég SW tanítják az iskolába egy ingyenes hasonló funkciójú SW helyet konkrétan akadályozott abban, hogy látva a gyerek elveszettségét a témában segíteni tudjak neki.
  Ha készség szintjén eljutott volna oda, hogy tudta volna az egyiket biztos vagyok benne, hogy a másik is menne évek múlva amikor leghamarabb a munkához kell.

  Egyébként roppant szomorú vagyok, ha ezt nem látod a pingvines avatarral...

  Házi feladat informatikából számomra értelmetlen! Megcsináltatja mással. Szorgalmit papírformában hozzák be, én meg csak fogom a fejem, hogy otthon ez nem megy gépen! Kipróbáltam.

  Lehetőségként (alternatívaként) fel kell ajánlani, hogy elküldi a saját e-mail-jéről (motiváltság végett esetleg bónuszokért). Nálunk megtörtént. Sok gyereknek van mobilja és onnantól alap, hogy van e-mail. Kicsit kreatívabbnak kell lenni. Mindig lehetőséget kell adni a gyereknek, hogy sikerélményeket gyűjtsön be. Ehhez mindig hozzá kell igazítani a feladatot a szintjéhez.

  Vsz. nem szankcionálni kell, meg a teljesítményt hajhászni, hanem érdeklődést felkelteni. Ha valami érdekli a gyereket olyan mércéket tud állítani saját magának amit te soha nem tudnál.
  Ezt szülőként már láttam, sportban is ill. informatikában is (itt nem elégszer).

Hozzászólok Aktív témák