Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • ecaddsell

  tag

  Azt kell mondjam, nagyon igaz amit felvetettél. Első körben az alapokat kellene rendbe tenni. Ezt érintett szülőként és ebben az iparban évtizedek óta tevékenykedő szakiként is ugyanúgy látom.
  Ilyesmit csakis nagyobb, ebben tehetséges és érdeklődő gyerekeknek van értelme tanítani.
  Szülőként közvetlenül tapasztaltam, hogy bár végig lehet szenvedni/vagy lelkesen használni az Imagine ill. a Pivot animátor programokat meg hasonlókat az ezzel töltött időt sokkal inkább célszerű lenne természettudományi tárgyak alapozásával tölteni.
  Persze ezekben az iparban (IT, elektronika stb.) járatlan szülőket mindennel meg lehet etetni vsz. ennek jó példája a Funside táborok is, de ennek nagy része kidobott pénz és idő.

  Nagy vonalakban lehet valamit mutatni kisebb gyerekeknek is, de a processzor működése pl. pont mélységeiben nem látható át, ahhoz nem árt ismerni a a digitális elektronika lényegét ill. nem árt némi assembly ismeret stb. Ha a gyerekek nincsenek azon a szinten, hogy felfogják, hogy a processzor gépi kódú (bináris utasításokat) hajt végre szép sorban lépegetve ill. feltételesen elágazva és hogyan áll ebből össze egy nagyobb dolog akkor nekik egy elég absztrakt és felejthető dologgá válik az egész.
  A felületes tudás megfoghatatlan absztrakciókkal pedig nagyon gyorsan elvész.

  Szóval nagyon jók ezek a buzzword-ök, de rossz irányba megy a dolog.

  Programozáshoz pl. alap az angol ismerete, de számrendszerek (hex, bin ill. esetleg oktális) szintén előnyös ezernyi más mellett.
  Ennek a témának a kapcsán az jutott eszembe amikor az EEVblog-os Dave meghívta a Nobel díjas Barry Marshall-t és ő pedig egy csomó mindent elmesélt (minden elérhető Youtube-on, nem csak ezt a részt, sok másikat is érdemes megnézni Dave jó tanár).
  Az a fajta kitartás amit ő fel tudott mutatni nálunk sajnos kiveszőben van, pedig ha valamire ilyesmire lenne nagy szükség.
  Csak pár dolog van amire igazán érdemes lenne a gyerekeket megtanítani, az egyik az, hogy önállóan tudjanak tanulni, magukat képezni és megtalálják a náluk jól működő módszereket a másik pedig kitartásra nevelni.

Hozzászólok Aktív témák