Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • ecaddsell

  tag

  Az MS Office csomag használata/tanítása az egyik legnagyobb hiba.
  Bár a céges gépemen nyilván ott van, de az otthoni gépre csak Windows 10 van (jogtiszta).
  Nem látom, hogy miért kellene egy méregdrága programot tanítani amikor ott az ingyenes ezáltal mindenki számára elérhető LibreOffice.
  Azon a szinten ami egy iskolában kell több mint tökéletes, viszont máshol vannak a menük stb. nem lehet az iskolán kívül játszani vele. Azaz hiába lehet pl. ugyanúgy a fontokat állítgatni vagy szöveget formázni, nem akartam a gyereket összezavarni vele, szóval arra kényszerített, hogy hagyjam a gyereket az iskolai szinten ragadni.

  Arról már nem is beszélek, hogy ma már a Linux disztrók is annyira jók, hogy simán használható lenne (nekem dual booton van a windows géppel és alig használom a Windowst pedig van pár spéci program a gépen, pl. több nyáktervező, EmBitz, STM32 Cube, Atollic, Vivado, Quartus, XilinxISE lényegében az összes CPLD/FPGA ill. mikrokontrollerek használatához szükséges tervező program némelyik Wine-al). Lehet, hogy mondjuk ezt nem tudnák kezelni az iskolában, na de egy nyavalyás LibreOffice-t amit katt-katt feltenni...

  Azaz amíg az iskolákban le nem szoknak arról, hogy méregdrága programokat használjanak elveszik az esélyt attól a gyerekektől akiknek a szüleik azokat nem tudják megvenni vagy arra kényszerítik őket, hogy ne jogtiszta SW-t használjanak.

  Senki nem jöjjön nekem azzal, hogy azért kell ezt használni mert majd a munkahelyen is ezzel találkozik. Ha a készség megvan ez nem akadály. Közvetlenül láttam. A készséget ill. tanulási készséget kell fejleszteni nem biorobotokat képezni. Persze minden gyerek saját szintjén.

Hozzászólok Aktív témák