Hozzászólok Aktív témák

 • Patice

  nagyúr

  ÁLtalános iskola 3. osztályos a legnagyobb fiam. Office 365 regisztráció már van, működö MS Teams még nincs. 1 hét telt el az "átállás" óta.
  KRÉTA bedöglött 2-3 nap után, erre a célra használhatatlan.
  E-mailben és FB csoportból tudom szülőként elérni az infót, hogy mit csináljon meg a gyerekem a tankönyvekben. Még jó, hogy van itthon nyomtató is. :))

  Szerintem.

 • mikej95

  aktív tag

  Vannak kétségeim a folyamat "gyorsasága" és "gördülékenysége" felől. Az viszont biztos, hogy a liszten kívül a laptopok is igencsak megfogyatkoztak a boltok polcain, szóval valami történik.
  @Patice: Teams önmagában tud anomáliákat produkálni. :DDD

  Azt viszont nem tudják, hogy mi nem tudjuk azt, amiről ők úgy tudják, hogy tudjuk.'

 • akaido

  addikt

  Mindössze 3 idézet a fércbukról:
  "Sziasztok!
  Abban az esetben mit lehet tenni, ha egy családnak nincs megfelelő eszköze és internetelérése? Évek óta támogatok egy 5 gyerekes egyedülálló anyukát, 3 iskolás gyereke van, minimális pénzből élnek egy 1 szobás bérelt kis házban, ahol nincs internet és igazából pénzük sincs előfizetésre. Próbáltak segítséget kérni az iskolától, a telefont nem veszik fel, amikor személyesen odamentek, azt mondták nekik, nem szabad bemenni, nézzék meg az interneten, adják oda a gyereknek a telefont vagy a tabletet, majd ő megnézi, de nekik csak régi nyomógombos mobiljuk van. Fogalmuk sincs mit tehetnének, de nem szeretnének lemaradni a tananyaggal sem. Egyelőre a náluk levő tankönyvekből próbálnak maguk haladni, de mi lesz a dolgozatokkal?
  Hivatalosan lehet valamit tenni? Pl. postai levélben jelezni az iskolának, hogy segítségre szorulnak?
  Vagy nem tudtok olyan szervezetről, aki ki tudná őket segíteni ebben a helyzetben?"

  "Hogyan oldható meg két számítógéppel három iskolás gyerekem tanulása, és az én általam nyújtott távoktatás egyidőben? Ráadásul még egy óvodásom is van. Nincs ennyi külön helyiség a lakásban. Lehet, hogy hülye kérdés, de most elég sok nyitott kérdés van...."

  "Kedves Kollégák!
  Kérem, ne terheljétek túl a tanulókat és a szülőket! Olvasom a bejegyzéseket! Érdekes dolgokat találok! Láttam már egy két elküldött anyagot is, úgy hogy még a hétfői értekezlet meg sem történt!
  A szülők nem rendszergazdák!
  Én ezt tanítom azt tanítom!
  Most az egyszerűség a lényeg! Egy mobillal kitölthető online teszt és egy kézzel írott feladat beküldése fényképen bőven elég!
  Szülők dolgoznak! Hazaér pánik! Mit hogy kell csinálni!
  Nem az a lényeg, hogy úgy haladjunk, mint az iskolában az órán! Ha betolunk 6 órányi anyagot egy napra és a gyerek csak szülői segítséggel tudja feldolgozni akkor kipurcan a gyerek és a szülő is egy hét alatt és elmegy mindenki kedve az egésztől!
  Akkor sikeres amit csinálunk? Vagy csak letudtuk ami elő van írva?
  7 oldalas matek tananyag feladatokkal két napra 8. Osztályban vasárnap elküldve? Szívrohamot kap a szülő! A gyerek meg azt látja, hogy ja mi lesz velünk! És ez csak egy tantárgy!"

  [ Szerkesztve ]

  Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.

 • Tamás9x

  senior tag

  A tanárokat is megkérdezték erről, vagy csak faszságokat írogatunk megint cikk címszó alatt?

  Matematika tanár korrepetálást, érettségire és pótvizsgára való felkészítést vállal Nyíregyháza központjában. (Sólyom utca) 2500FT / 60 perc Margitics Éva Tel:. 06304131025 --> http://3dnyh.hu/ <--

 • LK

  őstag

  +1 ennél jobban le sem lehetne írni.
  Ráadásul én ezt nem nevezném távoktatásnak, hogy feladja a tanár, hogy mettől meddig vegye át a gyerek az anyagot, aztán küldi a házit. Rengeteg anyagot küldenek egyszerre, tekintet nélkül az elvi órarendre. A gyerek folyamatosan a gépnél ül, meg online tesióra is mi? Ének, etika, rajz, technika?

  "óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG

 • akaido

  addikt

  Tesit és informatikát oktatok tehát van problem bőven.
  Az interneten sok olyan megoldás van ami valóban üdvözítő lenne ha a suliban lenne pl. olyan hálózati kiépítés ami megkönnyítené az online kapcsolatot. Egyenlőre a Discord-ban gondolkozok.
  A tesihez csak linkeket tudok küldeni, aztán vagy megcsinálja, vagy nem.

  [ Szerkesztve ]

  Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.

Hozzászólok Aktív témák