Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Patice

  nagyúr

  ÁLtalános iskola 3. osztályos a legnagyobb fiam. Office 365 regisztráció már van, működö MS Teams még nincs. 1 hét telt el az "átállás" óta.
  KRÉTA bedöglött 2-3 nap után, erre a célra használhatatlan.
  E-mailben és FB csoportból tudom szülőként elérni az infót, hogy mit csináljon meg a gyerekem a tankönyvekben. Még jó, hogy van itthon nyomtató is. :))

  Eladó: FiiO E10; SMSL sAp-12; 4GB DDR3 RAM

 • mikej95

  aktív tag

  Vannak kétségeim a folyamat "gyorsasága" és "gördülékenysége" felől. Az viszont biztos, hogy a liszten kívül a laptopok is igencsak megfogyatkoztak a boltok polcain, szóval valami történik.
  @Patice: Teams önmagában tud anomáliákat produkálni. :DDD

  Azt viszont nem tudják, hogy mi nem tudjuk azt, amiről ők úgy tudják, hogy tudjuk.'

 • akaido

  addikt

  Mindössze 3 idézet a fércbukról:
  "Sziasztok!
  Abban az esetben mit lehet tenni, ha egy családnak nincs megfelelő eszköze és internetelérése? Évek óta támogatok egy 5 gyerekes egyedülálló anyukát, 3 iskolás gyereke van, minimális pénzből élnek egy 1 szobás bérelt kis házban, ahol nincs internet és igazából pénzük sincs előfizetésre. Próbáltak segítséget kérni az iskolától, a telefont nem veszik fel, amikor személyesen odamentek, azt mondták nekik, nem szabad bemenni, nézzék meg az interneten, adják oda a gyereknek a telefont vagy a tabletet, majd ő megnézi, de nekik csak régi nyomógombos mobiljuk van. Fogalmuk sincs mit tehetnének, de nem szeretnének lemaradni a tananyaggal sem. Egyelőre a náluk levő tankönyvekből próbálnak maguk haladni, de mi lesz a dolgozatokkal?
  Hivatalosan lehet valamit tenni? Pl. postai levélben jelezni az iskolának, hogy segítségre szorulnak?
  Vagy nem tudtok olyan szervezetről, aki ki tudná őket segíteni ebben a helyzetben?"

  "Hogyan oldható meg két számítógéppel három iskolás gyerekem tanulása, és az én általam nyújtott távoktatás egyidőben? Ráadásul még egy óvodásom is van. Nincs ennyi külön helyiség a lakásban. Lehet, hogy hülye kérdés, de most elég sok nyitott kérdés van...."

  "Kedves Kollégák!
  Kérem, ne terheljétek túl a tanulókat és a szülőket! Olvasom a bejegyzéseket! Érdekes dolgokat találok! Láttam már egy két elküldött anyagot is, úgy hogy még a hétfői értekezlet meg sem történt!
  A szülők nem rendszergazdák!
  Én ezt tanítom azt tanítom!
  Most az egyszerűség a lényeg! Egy mobillal kitölthető online teszt és egy kézzel írott feladat beküldése fényképen bőven elég!
  Szülők dolgoznak! Hazaér pánik! Mit hogy kell csinálni!
  Nem az a lényeg, hogy úgy haladjunk, mint az iskolában az órán! Ha betolunk 6 órányi anyagot egy napra és a gyerek csak szülői segítséggel tudja feldolgozni akkor kipurcan a gyerek és a szülő is egy hét alatt és elmegy mindenki kedve az egésztől!
  Akkor sikeres amit csinálunk? Vagy csak letudtuk ami elő van írva?
  7 oldalas matek tananyag feladatokkal két napra 8. Osztályban vasárnap elküldve? Szívrohamot kap a szülő! A gyerek meg azt látja, hogy ja mi lesz velünk! És ez csak egy tantárgy!"

  [ Szerkesztve ]

  Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.

 • Tamás9x

  senior tag

  A tanárokat is megkérdezték erről, vagy csak faszságokat írogatunk megint cikk címszó alatt?

  Matematika/Földrajz tanár korrepetálást, érettségire és pótvizsgára való felkészítést vállal Nyíregyháza központjában. (Sólyom utca) 2500FT / 60 perc Margitics Éva Tel:. 06304131025 --> http://3dnyh.hu/ <--

 • LK

  addikt

  válasz akaido #3 üzenetére

  +1 ennél jobban le sem lehetne írni.
  Ráadásul én ezt nem nevezném távoktatásnak, hogy feladja a tanár, hogy mettől meddig vegye át a gyerek az anyagot, aztán küldi a házit. Rengeteg anyagot küldenek egyszerre, tekintet nélkül az elvi órarendre. A gyerek folyamatosan a gépnél ül, meg online tesióra is mi? Ének, etika, rajz, technika?

  "óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG

 • akaido

  addikt

  válasz LK #5 üzenetére

  Tesit és informatikát oktatok tehát van problem bőven.
  Az interneten sok olyan megoldás van ami valóban üdvözítő lenne ha a suliban lenne pl. olyan hálózati kiépítés ami megkönnyítené az online kapcsolatot. Egyenlőre a Discord-ban gondolkozok.
  A tesihez csak linkeket tudok küldeni, aztán vagy megcsinálja, vagy nem.

  [ Szerkesztve ]

  Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.

 • cappa72

  nagyúr

  Attól tartok, hogy szeptemberben újra digitális oktatás lesz.
  Talán szükséges, volt talán nem, erről már mindegy is gondolkodni, de ha újra visszajő, akkor sokkal rendszerezettebben kell kezelni mindenkinek az adott szituációt, és felkészülni rá.
  Nem csak a diákoknak, hanem a tanároknak is. Na meg persze a szülőket is... Minden oldalról szükség lesz a türelemre, mindegyik oldalról mindegyik felé.
  Képzéseket kell tartani a tanároknak feltétlenül, még mielőtt elkezdenénk a következő évet.

  Nálunk a 3 gyere 8 rendszert használt.
  Ez miatt úgy látom, hogy az egységességről szó sincs, nem is volt soha, és menet közben sem lett. Annyi javulás volt talán, hogy a tanáronként eltérő rendszerek a kezdeti csapongás után megszilárdultak: pár hét után minden tanár megtalálta az általa megfelelőnek tekintett rendszereket (igen, több rendszer!), és azokat alkalmazta.

  Reméljük, a legközelebbi szekció már jobban sikerül - de leginkább ne legyen legközelebb ilyen aspektusból.

  Eladó 4db Ford Kuga TPMS szenzor, 20k

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés