Hozzászólok Aktív témák

 • hallador

  addikt

  több hsz-re reagálva megkérdezném ismételten: nemrég mélyen belenyúltak a rendszerekbe, amikor megcsinálták a napközbeni többszöri átutalást. akkor miért nem csinálták meg rendesen?

  Nem nyúltak bele sehogyan sem. Ez egy teljesen új technológiát jelent, Linuxokon fut az egész. Nem Type 1 típusú virtualizció végzi a HA funkcionalitást, hanem a Linux cluster a legtöbb esetben ezt a rendszert újra kell telepítani ennek megfelelően, több konkrét probléma is van:
  - monitoring, 5 sec alatt kell megjavítani a problémát, ami igazából 2. mert ugye még meg is kell javítani, ezt ember nem javítja az egész rendszer automata, container alapú, mert más nem képes ilyen gyors és rugalmas lenni a virtuallizáció nagy és lusta a fizikai gépek eleve nem alkalmasak erre marad a konténer.
  - Logolás 5 sec alatt kell a logból értelmezhető valamit gyártani ha baj lenne. hmmm...
  - visszaigazolás a giro. és a bank között.
  - titkosítás több 100 egyidejű tranzakció között..
  - etcetera

  szerk: megkérdezném azt is, hogy ha jól sejtem, a bankoknak egymással egyáltalán nincs közvetlen kapcsolatuk. akkor mit számít, hogy melyik bank van kész és melyik nincs az azonnali átutalással?
  - Valóban nincs közvetlenül, de közvetve ott a giro.

  Szóval ez nem úgy megy, hogy belenyúlunk jó "Kelet-Európai" - "Találékonysággal" = gányolással.

  Ehhez különálló rendszert kell építeni nem is akármilyet.

  A helyedbe nem ezt kérdezném meg, hanem azt, hogy erre 9 hónap miért nem volt elég? Na ez itt a jó kérdés.

  [HP EliteBook 830 G6, I7 32GB 2TB, HP ProBook 430 G5, I5 32GB 1TB ; Debian Stretch; Linux Mint 19.3, Ubuntu 19.10, OpenSuse Leap 15.1 ; ASUS ZenBook UX333FA I3;]

Hozzászólok Aktív témák