Hirdetés

 • bambano

  Jómunkásember

  írom ömlesztve:
  ne aggódj, ismerem annyira a technológiát, hogy megalapozottan nyilatkozzak róla. a megtanulás pedig arra vonatkozott, hogy melyik oprendszeren aktuálisan milyen hasfájása van a kócerájnak. azt tényleg nem ismerem.

  képes különböző oprendszereken is pont ugyanúgy működni? ez implicite azt az állítást is tartalmazza, hogy képes ugyanazon az oprendszeren is pont ugyanúgy működni, különben semmi értelme. tehát a docker az szabványos minden tekintetben, az alatta levő fájlrendszertől kezdve a konténerig, tehát csak docker van, lxc meg lxd nincs, és a szükséges kiegészítőkből is pontosan egy van, amik szabványosak? nincs ceph meg puppet meg ansible meg a fene se tudja, hogy a héten még mi? vagy ha mégis az a valóság, hogy van ceph meg puppet meg ansible meg a többi, és a dockert felrakhatod többféle cluster fájlrendszerre, stb. stb., akkor a konténer technológia nem szabványosít semmit.

  "a volt kollégámnak (Amazonnál mérnök)": nyugodtan mondd neki, hátha ő megérti a különbséget. neked meg elmagyarázom: az amazon az egyik cég, amelyik sok pénzt akar kaszálni a konténer technológiából. tehát náluk lesz. ők azok a mumusok, akik el fogják venni az üzemeltetők munkáját (na jó, nem ők azok a mumusok, hanem egyike a mumusoknak, de ez lényegtelen különbség). tehát az amazon azért tolja a konténert, mert ez az alap kompetenciája, szemben egy csomó más céggel, akiknél a konténer nem üzleti cél, hanem teljesen más üzleti célok megvalósításához egy eszköz (annak hiszik).

  "Aki folyamatosan azt bizonygatja, hogy minek kellene megtanulni bármit ami új, ha ott a régi is": én ilyet mondtam ebben a threadben? én azt mondtam, hogy minek tanulnék meg valamit, ami nem jó, de legalább bugos és felesleges. nem az új technológiákat utasítottam el en-bloc, hanem a felesleges, valódi cél nélkül létrehozott technológiákat. csak neked már leszállt a köd, így nem vagy képes értelmezni a megfogalmazásban levő finom nüanszokat.

  "Tehát akkor finoman lefikáztat a komplett magyar piacot, és vele együtt kinevetted a komplett magyar bankipart": abból, hogy egy auditort lefikáztam, hogy vezetted le, hogy a komplett piacot lefikáztam? hint: tévesen. az általad említett három auditorból egyet lefikáztam, az általad említett másik két auditort és a piacon szereplő többit pedig nem fikáztam le, ahogy nem fikáztam le ilyen téren a bankokat se. úgyhogy ne beszélj félre, ha velem akarsz vitatkozni, azzal vitatkozz, amit én mondtam, ne azzal, amit te kiolvastál belőle vagy más mondott.

  lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

 • hallador

  PH! addikt

  Figyu maradjunk ebben. Nem értünk egyet, szerintem tanulni kell akkor haladsz előre, és ekkor tudom kamatoztatni legalábbis én a tudásomat. Szerinted meg épp amit mondasz, mert aktuálisan az felel meg neked.

  Ez ilyen majd meglátjuk kinek lesz igaza ezt a jövő dönti el. Mellébeszélésből nem lehet megélni ennyi erre én rájöttem azért is jöttem el otthonról mert ott még igen, csak a mellébeszélés != fejlődés, a mindent meg tudok magyarázni, de dolgozni csak azzal tudok amit ismerek, de nem is nagyon akarok tanulni, mert jó az ami van pedig nem a világom, a világnézet más nem a szakmai tudás az van mindkettő oldalon, így azt mondom maradjunk ennyiben...

  Ezért nem is válaszolok, neked mert felesleges lenne nekünk beszélgetni bármiről... Legalábbis erről biztosan.

  [ Debian Stretch; Linux Mint Cinnamon, Ubuntu 19.04; Fedora 30]

 • bambano

  Jómunkásember

  ezzel a nézettel nagyon nem tudok azonosulni.
  most azt mondtad, hogy fejlődni kell, és az egyetlen fejlődési irány a konténer, és aki nem akar erre menni, az mind elmaradott és ócska.

  marhaság. kismillió más lehetőség is van szerencsére. valójában te vagy beszűkülve, ha azt gondolod, hogy aki nem a te utadon jár, az téves, más üdvözítő út nincs.

  nekem egyébként jó dolgom van, nagyjából két, objektíven mérhető paraméter eldönti, hogy jól dolgoztam-e vagy sem. ha nem csörög a hibabejelentő telefonja, akkor alapvetően jól dolgoztam, függetlenül attól, hogy a kibicek mit irkálnak. a másik meg: ha le tud tölteni annyi adatot, amennyi a szerződés szerint jár, akkor jól dolgoztam. a pletyka meg lepereg.

  "Ez ilyen majd meglátjuk kinek lesz igaza ezt a jövő dönti el.": nem, nem fogjuk a jövőből megtudni, hogy miért volt igazam :P egy csomó példát tudnék most hozni informatikai és nem infós területekről, amikor se az aktuális divat nem vált be, és a fősodratú vélemények bevallani se merték. az a szerencsés eset, amikor akkora pofáraesés van, hogy nem lehet alternatívan interpretálni, ritka.

  de azért megkérdezem: van egy konkrét problémám, amit eddig virtualizációval oldottam meg. az nem tanulás, hogy most megtanultam, hogy hogyan lehet jobb eredményt elérni, ha virtualizáció nélkül oldom meg?

  lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

 • UnA

  Korrektor

  De ne már, hogyan sikerült belekormányoznod magadat megint egy ilyen "bezzeg otthon minden szar" típusú válaszba, amikor globális problémákról van szó? :N

 • hallador

  PH! addikt

  Senki nem mondta, hogy otthon minden szar, ezt te mondtad. Nem én. Annyit mondtam, ami sajnos közelebb áll a valósághoz, hogy nincs vállalati kultúra, nincsenek folyamatok, és sok esetben a szaktudás is hiányos. Az, hogy közben aztán ilyen jó magyarosan belekeverték a rénszarvasokat is ne azén hibám legyen.

  Azért amit írtam abba köss bele, ne kritizálj, mert az nagyon megy otthon csak valamiért nem haladunk sehova, vagy legalábbis nagyon lassan, ez meg tény anélkül is, hogy Te Bambano, vagy én akármit is írnék...

  [ Szerkesztve ]

  [ Debian Stretch; Linux Mint Cinnamon, Ubuntu 19.04; Fedora 30]

 • hallador

  PH! addikt

  ezzel a nézettel nagyon nem tudok azonosulni.

  Én meg azzal, hogy csak azt akarja erőltetni amivel egyetért... MInden technológiának megvan a helye...

  most azt mondtad, hogy fejlődni kell, és az egyetlen fejlődési irány a konténer, és aki nem akar erre menni, az mind elmaradott és ócska.

  Senki nem állított rajtad kívül ilyet. Én azt írtam, ha nem forgatnád ki a szavaim, csak a magyar ember ezt Közép-Európai találékonyságnak tekinti, a valóságtól teljesen igenen módon, mit is írtam? : A konténer, elsősorban a Web, Devop-ra jó elsősorban, mire Te: aki nem akar erre menni, az mind elmaradott és ócska.

  Tehát ezek szerint Te nem beszélgetni jöttél 1000-edik alkalommal sem, hanem vitatkozni jól érzem?

  marhaság. kismillió más lehetőség is van szerencsére. valójában te vagy beszűkülve, ha azt gondolod, hogy aki nem a te utadon jár, az téves, más üdvözítő út nincs.

  Ezt megint Te halucináltad ki mondta, hogy nem? De konkrétan a Web-re, meg a Devopsra ez a leghatékonyabb, hiába magyarázol össze vissza...

  nekem egyébként jó dvolgom van, nagyjából két, objektíven mérhető paraméter eldönti, hogy jól dolgoztam-e vagy sem. ha nem csörög a hibabejelentő telefonja, akkor alapvetően jól dolgoztam, függetlenül attól, hogy a kibicek mit irkálnak. a másik meg: ha le tud tölteni annyi adatot, amennyi a szerződés szerint jár, akkor jól dolgoztam. a pletyka meg lepereg.

  Jó neked. Ez a Te dolgod, én örülök, hogy jól dolgozol, kevesen vannak akik íjen felfogással élnek.

  "Ez ilyen majd meglátjuk kinek lesz igaza ezt a jövő dönti el.": nem, nem fogjuk a jövőből megtudni, hogy miért volt igazam :P

  egy csomó példát tudnék most hozni informatikai és nem infós területekről, amikor se az aktuális divat nem vált be, és a fősodratú vélemények bevallani se merték. az a szerencsés eset, amikor akkora pofáraesés van, hogy nem lehet alternatívan interpretálni, ritka.

  Tehát Te ismered a komplett piacot mindenhol? Értem, ahogy érzed. Én nem ismerem az összes munkahelyet a világon, ha Te úgy érzed igen, akkor hajrá... (Otthon most úgy is ma mindenhez illik érteni, se haladni nem kell sehova, nem követelmény... )

  de azért megkérdezem: van egy konkrét problémám, amit eddig virtualizációval oldottam meg. az nem tanulás, hogy most megtanultam, hogy hogyan lehet jobb eredményt elérni, ha virtualizáció nélkül oldom meg?

  A virtualizáció jó dolog. Hát hogy Te hogy oldod meg az a Te dolgod....

  IGAZATOK VAN.... Na akkor vége... Remélem....

  [ Debian Stretch; Linux Mint Cinnamon, Ubuntu 19.04; Fedora 30]

 • TeeJay

  PH! nagyúr

  az azonnali utalásnál mi van akkor ha véletlenül rossz számlaszámot írok?
  régebbi hírben az volt hogy nem csak név és számlaszám lesz már elfogadott
  hanem lehet majd a fiókodhoz mail címet taj kártyát sőt akár telószámot is adni
  így nem kell tudnom hogy fekete mariskának mi a számlaszáma
  elég ha tudom a telószámát és tolom át neki a pénzt
  na de ha elírom a számot vagy feketemaris1@gmail.com helyett feketemaris@gmail.com-ot tolok és másnak megy 5másodpercen belül a pénz azzal mit lehet majd tenni ezentúl?
  mondjuk még sosem utaltam félre de 10milliós országban tuti napi szinten van több tucat eset akik benézik ezt
  vagy pl a címzett az jó de 5000 helyett még egy nullát nyom és 50ezret utal neki
  mivel megnyomom a gombot és 5mp múlva át ment a másikhoz így mit lehet tenni ilyen hiba esetén majd?
  persze kérjünk vissza 45-öt gipsz jakabtól ha tévesen túl sokat kapott hiszen neki is 5másodperc vissza küldeni
  de mi van ha gipsz jakab nem jól nevelt és tojik a dologra elveri piára az egészet

  Mixgyűjteményem + megamixek + saját mixeim egy helyen ---> https://www.mixcloud.com/trance4ever/

 • bambano

  Jómunkásember

  "Én meg azzal, hogy csak azt akarja erőltetni amivel egyetért...": normális ember nem erőlteti azt, amivel nem ért egyet.

  "Tehát Te ismered a komplett piacot mindenhol?": ööö, mivel is gyanúsítottál meg? hogy "Ezt megint Te halucináltad". szóval azt meg, hogy sok példát ismerek, ebből levezetted, hogy ismerem a komplett piacot mindenhol, az a te halucinációd, mert egyébként ez téves következtetés.

  az otthonfóbiádba meg nem szeretnék beszállni.

  lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

 • klambi

  PH! addikt

  huhúú, látom van itt baj! igaz csak az első 20 és az utcsó 49 hsz-t olvastam el, de van baj pár ember fejében, hogy hogyan működnek a dolgok :N

  "Mond szépen angolul: Gyors róka!"

 • hallador

  PH! addikt

  normális ember nem erőlteti azt, amivel nem ért egyet.

  Normális ember legalábbis, ha tényleg normális, akkor a számba vehető, számára elérhető információ alapján összeszedi elemzi, értelmezi, majd kialakít egy vagy több véleményt, na azt megértem, ez látszik a stílusodon is, hogy nálatok inkább az nyer aki fizet, de egy valóban versenyszférában lévő céget nem szokott meghatni az erőltetés, az épp ész érvek igen, na nem véletlenül mennek el otthonról annyian.....

  Persze abban igazad van kedves Bambano, ha a vitatkozás, meg az EU-s pénzek eszetlen költése a cél, akkor a Te véleményed az erősebb....

  ööö, mivel is gyanúsítottál meg? hogy "Ezt megint Te halucináltad". szóval azt meg, hogy sok példát ismerek, ebből levezetted, hogy ismerem a komplett piacot mindenhol, az a te halucinációd, mert egyébként ez téves következtetés.

  Kár hogy a példáid csak teoretikusak, ja egyet sem mondtál, bocs nincsenek...

  az otthonfóbiádba meg nem szeretnék beszállni.

  Na látod ez mintázza a legjobban, hogy amikor már elfogytak az érvek, akkor jön a kötözködés, nem véletlenül vannak amik vannak arrafelé...

  [ Debian Stretch; Linux Mint Cinnamon, Ubuntu 19.04; Fedora 30]

 • bambano

  Jómunkásember

  "Persze abban igazad van kedves Bambano, ha a vitatkozás, meg az EU-s pénzek eszetlen költése a cél, akkor a Te véleményed az erősebb....": nem tudom, milyen alapon hoztál összefüggésbe eu-s pénzekkel, de ezt a személyeskedő sértegetést fejezd be, mert semmi alapja sincs.

  lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

 • Tikakukac

  Jómunkásember

  Na mik vannak errefelé? ;]

  A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.