Hozzászólok Aktív témák

 • hallador

  addikt

  "a fejlődés az nem a kisipari hegesztésekkel lesz megoldva előbb utóbb": a konténerezés nem érte el még a kisipari hegesztések szintjét se.

  Ha nem ismersz valamit jellemzően ez a válasz.

  "amíg egy adott technológia arról szól, hogy szabványosítson": mert a docker például arról szól, hogy szabványosítson? ne nevettess. hogy fog szabványosítani a docker úgy, hogy a szükséges feladatok zöméhez más programcsomagokat is üzemeltetni kell, miközben sem az alap oprendszer nem szabványos, sem a konténer technológia nem szabványos, sem a körítés?

  Azért képes különböző oprendszereken is pont ugyanúgy működni?

  "Amilyen példákat Te hozol arról szól hogyan ne oldjuk meg": így van. de ha nem szelektíven olvasol, akkor azt is leírtam, hogy hogyan kell megoldani másképp.

  Ok hogyan kell ugyanúgy megoldani másképp, ha valakit odaültetsz CentOS, Debian, Red Hat, Suse elé ugyanúgy nézzenek ki a parancsok a konténer kezelése? Minden rendszeren?

  "Senkit nem érdekel, hogy konkrétan mibe futottál bele a systemd-vel, ha 100 rendszerből 99-nél képesek használni.": legyen a szokásos autós példa. ha egy autóval mindig lehet közlekedni, de néha nem tudom bekapcsolni a rádiót, akkor abba bele tudok törődni. de ha egy autó az esetek zömében nem indul be, és ha be is indul, akkor se tudom rátenni a szabványos kereket, akkor azt felgyújtom a p..ba. különösen ha egy olyan világban erőszakolják rám, ahol addig a szabad választás lehetősége volt a vezérelv.

  a docker meg olyan, hogy van egy ócska, kátyús utad, és egy csomóan azzal foglalkoznak, hogy olyan jelzőtábla tartó oszlopokat fejlesszenek ki, amit könnyű telepíteni és nem fújja el a szél, hogy rátehessék a kátyús út! táblát.

  Ok, majd ha Írországban járok mondom is a volt kollégámnak (Amazonnál mérnök), hogy semmit nem tudnak erről bezzeg Közép-Európában szerintem ezt nem kell leírnod megint kezd ez hasonlítani az orbáni direktívákra hajtogatjuk, hajtogatjuk a semmit aztán rájövünk szépen, hogy Európa már régen rájött miről szól ez. Na ez pont olyan semmit mondó válasz volt amit most Te is adtál...

  "Olyan példákat hozol fel mintha csak a Docker, meg a systemd meg azok a technológiák lennének a rosszak amit Te rossznak tartas": én a dockert (pontosabban a komplett technológiát) rossznak tartom. igazából nem is a docker a rossz, hanem a tervezési irányelvei és céljai. a systemd-t meg nem csak én tartom rossznak, népes "rajongó" tábora van.

  Hát meg még nagyobb a rajongó tábora azoknak akik meg jónak tartják ilyen ez.

  "jajj a többi sem jobb": pontosan mit is írtam, amit így sikerült értelmezni?

  Ezt Te írtad?

  "Mi az, hogy bug-os? Mond már meg, hogy melyik operációs rendszer az amiben nem volt épp aktuális bug, tudsz ilyet mondani?": oké, mondok autós példát: ha most nyitnál egy taxivállalatot, mit csinálnál? vennél 15 féle autóból 100 darabot/típus, és tartanál 5 féle gyújtógyertyát, ékszíjat meg fékbetétet raktáron, meg készleteznél többféle üzemanyagot, vagy kiválasztanál egy gyártmányt és abból vennél 1500-at? na a docker meg a kubernetes pont ez, hogy kellene egy autó, amivel fuvarozol, de te nem egy autót veszel, hanem többet, hogy legyen mivel szívni. senki nem mondta, hogy a linux hibátlan (de, én :P ). csak nem mindegy, hogy van pl. a debianban heti 3 hiba, azt kell kezelni, vagy van a debianban heti 3 hiba, a dockerben heti 8, a kubernetesben 12, a ceph-ben 6, és egyébként is a szkriptek fele telepítéskor rossz, és heteket kell dolgoznod, mire először elindul a rendszer.

  Tehát akkor a másik sem jobb mert ugyan hiába vannak bug-ok azokat pontosan ugyanolyan gyorsan javítják mint a debian-ban, ezzel az egyikben 3 a másikban 8 a harmadikban xxx ezzel nem sokat mondasz el mert ugye javítják folyamatosan, csak Neked nem tetszik? Neked megfelel a saját példád? Vagy az sem?

  "El tudok szakadni én bármitől, csak azt nagyon rühellem, ha valaki akkor is okoskodik, ha nem kellene.": a valóság ezzel szemben az, hogy tetszőleges időpontban mondanék olyan véleményt, ami neked nem tetszik, akkor az rögtön okoskodás lesz szerinted. Tehát nem attól lesz okoskodás valami, hogy szerinted nem kellene vagy rosszkor jön, hanem attól, hogy ellenkezik veled.[/I

  Mondod ezt te? Aki folyamatosan azt bizonygatja, hogy minek kellene megtanulni bármit ami új, ha ott a régi is :D

  (I)"Nem ismeri a technológiát": ezt honnan tudod?(/I)

  Ezt Te írtad?

  (I)miből gondolod, hogy nem tudnám megalkotni a konténerizációt? biztosan meg tudnám, csak az jobb lenne, mint a mostani vackok. megtanulni is meg tudnám. nem a tudás vagy a képesség (esetleges hiánya) a lényeg, hanem az, hogy ezt ki fizeti meg. de ez már elhangzott: normálisan a ráfordításokat csökkenteni kell, a bevételeket meg növelni, mert ettől nő a profit. ha meg tudok csinálni valamit 3 óra munkával alapoprendszeren vagy 15 óra munkával dockeren, és ugyanaz a végeredmény, akkor azt alapoprendszeren kell megcsinálni, mert senki nem fog megfizetni 12 óra felesleges munkát.(/I)

  Tehát akkor magad szerint sem ismered? Hiszen meg kellene tanulnod igaz? Akkor most beszélsz félre vagy akkor beszéltél félre?

  pedig a konténer arról is szól, hogy nem kell hozzá üzemeltető. ezt az állítást csak azok olvassák félre olyan jelentéstartalmmá, hogy "nem kell üzemeltetni", akik nem beszélnek rendesen magyarul.
  (/I)

  Na ez ahhoz kezd hasonlítani, hogy adott közszereplők, csak akkor adnak interjút ha magyar az újságíró de sajtó tájékoztató nemzetközi... Ne beszélj félre!

  (I)Az általad emlegetett auditorok közül az egyikkel volt már dolgom (hagy ne emeljem ki), azóta is mindig nagyokat röhögünk, ha sztorizgatás közben előkerül.(/I)

  Tehát akkor finoman lefikáztat a komplett magyar piacot, és vele együtt kinevetted a komplett magyar bankipart, mert más nem nagyon fogja ellenőrizni azokat :D

  Szerintem!

  [ Szerkesztve ]

  [HP EliteBook 830 G6, I7 32GB 2TB, HP ProBook 430 G5, I5 32GB 1TB ; Debian Stretch; Linux Mint 19.3, Ubuntu 19.10, OpenSuse Leap 15.1 ; ASUS ZenBook UX333FA I3;]

Hozzászólok Aktív témák