2019. május 21., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) kolopele


kolopele
(PH! addikt)

Ha tetszik ha nem, a pénz nagyon fontos szerepet tölt be a gyerek nevelésben is. Mennyivel jobb az amikor nem azt kell nézni hogy hó végén mi lesz, a gyereknek lesz e új cipője ha két nap múlva szétfocizza, vagy ha már ugye ezen az oldalon vagyunk teszem fel elromlik az 1060 - as kártyája másnap már ott is van a másik a gépében. Egy gyereket nem elég megcsinálni, fel is kell nevelni, ruházni, enni adni neki, elindítani a pályáján, esetleg lakást venni a későbbiekben, stb. Akiket én nem tudok díjazni azok a semmire gyereket vállalók, a megélhetési szülők.

(#2) Tamás88


Tamás88
(őstag)

Sajnos a mai világban muszáj, hogy legyen anyagi háttér. Mondjuk túlzás a 7 számjegyű, legyen 6, de ne az összesen (2 pár összege) ne 1-el vagy 2-el, vagy 3-al kezdődjön.
A mai világban (nálunk azért szülnek gyereket, mert:
- Társadalmi elvárás
- Bedőlnek a CSOK-nak
- Megvan az alap nekik

Az első kettő esetén nehezen fogják a gyereket felnevelni, főleg, ha több van nekik (a CSOK-nál 3-at kell szülni bizonyos időn belül). A harmadik eset lenne az ideális.

A kormánynak érdeke, hogy minél többen szüljenek, de azt nem egy 5k-val kell kiverni az emberek szemét, elég, ha megnézzük, hogy pl. a Német kormány mit ad, ha valaki ott szüli meg a gyerekét. No meg ha több pénzt adnának az embereknek (vagy radikálisan csökkentenék az adókat), akkor több gyerek is lenne.

(#3) kolopele válasza Tamás88 (#2) üzenetére


kolopele
(PH! addikt)

Nem túlzás a 7 számjegy, ha valaki elő tudja teremteni annál jobb.

(#4) Anaren91 válasza kolopele (#3) üzenetére


Anaren91
(senior tag)

Én csak 4 számjegyűt keresek, de majd ragyurok... Komolyan nem is te lennél, már a postolót se kellett megnézni... Annak idején én is meg az öcsém is tisztességesen fel lett nevelve, nem volt gtx 1060 am meg amikor kiejtettem a számon valamit egyből a számba repült a galamb... Édesanyám tanitokent 130-50 k körül keresett, fater 120-30 körül, mégis mindenem megvolt amire szükségem volt. És igen ezért úgymond nekem is tennem kellett, mert meló után fater még tolta amit tudott én meg amiben tudtam segítettem, de legalább megtanultam megbecsülni amim van és hogy a munka nemesit. Diplomás emberként olyan munkákat csináltam meg itt külföldön amire még olyan emberek is húzták a szájukat akiknek egy szaros szakmájuk se volt, de a több pénz meg kellett volna, csak basztak érte tenni... És három év alatt így el is értem egy olyan szintet, hogy már elégedett vagyok a munkámmal, a fizetéssel, az élettel... Az ilyen apuci mindent megvesz gyerekekbol lesznek az elkényeztetett nyikhajok.

(#5) t72killer


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

A 7 számjegy havonta k-Európában nyilván karrierbuzulás, Mo.-on nem kell 500eEUR-t perkálni egy ingatlanért.

A világ kb így változott az elmúlt 30évben:
1. mindenhol sokkal bizonytalanabb lett az emberek sorsa. Míg a 70-es 80-as években garantáltan lett munkád suli után kb az egész világon, most szerencsétlenkedés, szarrágás megy a cégek részéről, versenyezni kell a kínai-indiai "munkaerővel", és ha nem fújod elég jól a céges nótát, lapátra tesznek. Nem az abszolút jövedelem a kérdés, hanem a biztonság, hogy amikor a gyerekek 10évesek lesznek, akkor is lesz munkád.
2. az emberekre dől a stessz, naponta órákat veszítenek el kisebb-nagyobb képernyők előtt, rájuk csörög a főnök szabadság alatt/hétvégén. Az emberi agy számára egészséges mennyiség többszörösét kapja álhírbombákban.
3. megszűnt a "gyerek majd gondoskodik rólad, ha megöregszel" családmodell (érthető, a mai világban senki sem akar egyszerre két generációt pátyolgatni) - tehát a szülőnek nem megélhetési kérdés gyereket szülni.
4. túlnépesedett a világ, masszívan - talán genetikailag kódolva lenne, hogy ideje lassítani? (sajnos, akik legjobban nyomják, nem lassítanak eléggé, de afrikában is csökken a gyerekvállalási kedv)

#2: hogy mit adnak a németek? Háát, annyira nem rózsás azért. Az "ingyenbölcsi" a gyakorlatban nem létező fogalom, 2éves kortól viheted havi 900EUR-ért bölcsibe a gyereket. Európában kb csak a skandináv modell gyerekbarát, a többi országban durvábbnál durvább dolgokat olvas/lát az ember (az egész teteje kb UK).

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#6) Csabroncka válasza kolopele (#3) üzenetére


Csabroncka
(PH! addikt)

Oké, de azt azért érzed, hogy nem létkérdés a 1060-as kártya. A semmire gyereket vállaló felelőtlen szülőkről egyezik a véleményünk.

A ruházkodás, lakhatás, kaja olyan dolgok amik nélkülözhetetlenek (alap dolgok), de - és itt van egy de dolog, mindenkinek mást jelent a jólét és az anyagi biztonság.

Egészen addig amíg az ember ismerősei között elő nem kerül egy eset fel sem vetődik az emberben, hogy a legfontosabb dolog az éltében a gyerekek és családja és elsősorban saját maga egészsége!

"in medias res"

(#7) kolopele válasza Anaren91 (#4) üzenetére


kolopele
(PH! addikt)

Akkor lesznek belőlük elkényeztetett nyikhajok ha a pénz mellett nem foglalkoznak velük, nincsenek nevelve, szeretve, stb. Ha mindezt megkapják akkor külön jó hogy 7 számjegyű a család keresete. Én szembe állítanám bármikor a saját gyerekeimet pár olyannal akik otthon még a családiból sem látnak semmit mert azt is anyuka magára költi inkább, akik otthon is csak azt tanulják hogyan kell káromkodni meg ordítozni, nejem pedagógus szóval látom az ilyen gyerekeket meg a szüleiket. A másik dolog meg az egészségügy, ha beteg a gyerek fogod és elviszed magánrendelésre még aznap, de ha komolyabb műtétre lenne szükség akkor sincs várólista. Nem a lényeget olvastad ki abból amit írtam hanem amit szerettél volna.

[ Szerkesztve ]

(#8) kolopele válasza Csabroncka (#6) üzenetére


kolopele
(PH! addikt)

A kártyát csak az oldal miatt hoztam elő. Minden mást leírtam kicsivel fentebb.

(#9) Lenry


Lenry
(PH! félisten)
LOGOUT blog

mindig van olyan, aki elmondja, hogy bár semmilye nem volt, de mégis nagyszerűen megvoltak, és ilyenkor mindig el kell, hogy gondolkodjak azon, hogy akkor nekem a semminél mennyivel volt kevesebb.

mert én a gyerekkoromból arra emlékszem, hogy nem mindig volt vacsora. vagy ebéd.
meg hogy a karácsony nem azért nem az ajándékozásról szólt, mert szeretet és család, hanem mert baromi
sok volt a gázszámla. pedig mindkét szülőm dolgozott, nem is keveset.

ennek fényében én inkább azokon akadok ki, akinek meglepő, hogy az anyagi javak fontosak. én nem akarom, hogy a majdani gyerekeimnek meg kelljen tapasztalniuk, amit nekem kellett.
nagyszerű, hogy szereted a gyereket, csak hát nem feltétlen baj, ha közben meg is tudod etetni.

[ Szerkesztve ]

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#10) Csabroncka válasza kolopele (#8) üzenetére


Csabroncka
(PH! addikt)

Tudom!

Anyagi szempontból szerintem 3 féle ember típus létezik:

Minden embernek adtál egy hónapra 50 ezer forintot, hogy ebből éljen meg:

1. típus: szépen beossza, kicsit spórol ezen azon, de jut mindenre és kitart a hónap végéig

2. típus: hónap végére már 100 ezer forintja, van és alapvetően mindenre telt neki a hónap végéig

3. típus: tulajdonképpen Ő sem tudja, hogy hogyan, de hó közepére elfogy a pénze, sajnáltatja magát, panaszkodik, és hó végére éhen hal.

"in medias res"

(#11) Anaren91 válasza Lenry (#9) üzenetére


Anaren91
(senior tag)

Nem is azzal van a gond, mert én is azért dolgozom,hogy ahogy te is írtad, ne keljen úgy felnonie a gyerekeimnek ahogy nekem, neked. De az is biztos, hogy nem fog új cipőt kapni ha egy nap alatt szetfocizza, meg új vgat ha bedoglik, meg ponit ha úgy kívánja. Az a baj, hogy az ilyen gyerekek akik mindent megkapnak amint kiejtik a szajukon nagyon el tudnak szállni maguktól meg a valóságtól, még ha rendesen van velük foglalkozva is... Tanító voltam, van némi tapasztalatom ebben a témában. Egy gyereknek meg kell tanulnia, hogy a pénz nem a fán terem, még ha a család jól is keres, különben később bajok lesznek....

(#12) kolopele válasza Anaren91 (#11) üzenetére


kolopele
(PH! addikt)

Abban egyetértek hogy valahol kell egy határt húzni. Viszont nem fogom cipő nélkül hagyni a gyereket ha szétfocizza, vagy kártya nélkül hagyni ha elromlik, miközben ikertesónak meg ott van. Ettől még nem lesz rossz ember belőlük. Sokkal rosszabb az amikor úgy nő fel egy gyerek hogy az apja kocsmába jár az anyja meg a cipőjét nem törli meg este ha sáros, pedig ez nem pénz kérdése. Pedagógusként láthattál volna hasonlókat.

[ Szerkesztve ]

(#13) Csabroncka válasza Lenry (#9) üzenetére


Csabroncka
(PH! addikt)

Mit jelen a semmi? Alapvetően szomorú, igen akinek nem telik kajára, de ennyire ne sarkítsd ki a helyzetet. Itt egyáltalán nem arról van szó, hogy az alapvető jólléted meglegyen-e, teljesen helyesen gondolod, hogy a gyerekeidet nem akarod ilyen helyzetbe hozni. Viszont elég meredek felfogás egy-két ember részéről, hogy 30 éves korában annyi és olyan mennyiségű anyagi dolgot birtokoljon, ami valójában nem sok embernek jön össze.

Mondok ilyen dolgokat:
- 6 évnél fiatalabb nagy családi egyterű autó
- családi ház, hogy mindenkinek külön szobája legyen
- lakás vagy ház hitel nélkül
- 2 autó
- évente külföldi nyaralás >500.000
- nyaraló

Sorolhatnám, nagyjából szerintem ha megkérdezel az utcán 10 fiatal párt, rögtön rávágja 8, hogy gyerek mellé kell családi autó.
Pedig nem :N , persze nehezebben lehet mindent megoldani, de meg lehet...

[ Szerkesztve ]

"in medias res"

(#14) kolopele válasza Csabroncka (#13) üzenetére


kolopele
(PH! addikt)

Nekem mindez megvolt 35 éves koromra, szóval nem tartom meredeknek. Ellenben ha nem is 30, de 40-45 éves korára a legtöbb embernek el kellene érnie ha nem is idáig, de legalább a közelébe. Ami a lényeg, hogy a gyerekek felneveléséhez sok szeretetre, odafigyelésre, törődésre, és nem kevés pénzre van szükség a mai világban (régen azért ilyen igények sem voltak, meg a fejlődés is hatalmas lett ahhoz képest).

[ Szerkesztve ]

(#15) Anaren91 válasza kolopele (#12) üzenetére


Anaren91
(senior tag)

Oh hidd el Borsodban láttam ilyet is meg olyat is... De én ha kaptam egy cipőt, akkor tudtam, hogy az nem ficizasra van, és inkább hazarohantam atvenni. És arra is képes voltam, hogy ha sáros volt a cipőm magamnak megtöröljem. Nem kioktatni akarlak, te dolgod,hogy neveled őket, én csak azt írom le amit tapasztaltam. Egy majdnem full kisebbségi iskola után átmentem egy jónevű iskolába, gondoltam jobb lesz, de inkább hagyjuk...

(#16) Csabroncka válasza kolopele (#14) üzenetére


Csabroncka
(PH! addikt)

Szerintem teljesen más az értékrendünk, meg ezek alapján a fizetésünk is. Én 24 éves korom óta dolgozom aktívan, 6-8 év alatt szerintem erősen necces ennyit összetolni a nulláról - nyilván nem lehetetlen, kereset kérdése

"in medias res"

(#17) T_chris válasza kolopele (#14) üzenetére


T_chris
(PH! addikt)

Ezzel szemben ha körbenézel az utcán a saját példádat látod? Most ne a közvetlen baráti körödre gondolj, hanem azokra akik a kisboltban a kiflidet adják, a benzinkutas shopos, az útépítő akit anyázol mikor elhajtasz mellette mert lezártak egy sávot, meg ilyesmi. Szerinted ők is így keresnek?

Aki érti a humort az mindent tud. Aki nem, az pedig mindenre képes.

(#18) kolopele


kolopele
(PH! addikt)

Ami nagyon fontos hogy anya és apa is része legyen egy családnak és ne csak az egyikük, melegség legyen otthon ahová mindig jó hazamenni, bármit meg lehet beszélni, megoldani, és ne az óvodában sírjon egy gyerek amikor jön érte az anyuka hogy nem akar hazamenni mert otthon senki nem játszik vele meg fázik...........

(#19) Csabroncka válasza T_chris (#17) üzenetére


Csabroncka
(PH! addikt)

Ez teljesen oké, de Kolo már csak ilyen ;] , az más kérdés, hogy normál esetben a sarki kiflis is normálisan el tudja tartani a családját. Értelemszerűen nem fényűzésben, de tisztességesen.

"in medias res"

(#20) kolopele válasza T_chris (#17) üzenetére


kolopele
(PH! addikt)

Nem szoktam senkit anyázni, az meg ha valaki keveset keres nem az én hibám, ezt kár nekem felróni. Én csak a saját keresetemet tudom befolyásolni, mivel rajtam csak az múlik, másoké nem. Hiába adnék én minden becsületesen dolgozó kisembernek legalább havi nettó 200-300 ezret, nem tudom megtenni, de szerintem a kormány sem, mivel akkor egy pedagógus bérét minimum 500 ezerre kellene emelni, az orvosokról már nem is beszélve, de még lehetne sorolni. Bérezés terén max. a nagyvállalatok, vállalkozások, stb. lennének képesek változtatni, tőlem biztosan nem fog elmenni senki a fizetése miatt, de sajnos sok munkahelyről ez nem mondható el. A szemlélettel még mindig sok probléma van ebben az országban.

[ Szerkesztve ]

(#21) Snowy_owl válasza t72killer (#5) üzenetére


Snowy_owl
(senior tag)

Ezekkel teljesen egyetértek +. Kivéve a 4. szerintem azt az utóbbi 3 pont hozza magával.

Mikor is volt a baby boom?!

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Qin S1 eladó: https://bit.ly/2Fh16Sz

(#22) t72killer válasza T_chris (#17) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Sztem nem az abszolút vagyon/kereset számít, hanem a biztonság. Hiába keres valaki havi 1 miskát, ha tudja, hogy 1-2év múlva dőlhet a biznisz. Még ha kimondva nem is aggódik, de óvatos lesz. Ha garantálnák neki a fix fél miskát 50éven keresztül, akkor véletlen se gondolná meg magát, hogy most 3 vagy 2 gyerkőc legyen.

#21: vegyes: volt egy a világháború után, Mo.-gon volt kicsit később a Ratkó-korszak, a 3. világban szintén valamikor a XX.szd közepe táján, az oltások elterjedése (azaz a 10 lurkóból 2 helyett mind a 10 megmaradt). A 3. világé még tart, de ahogy civilizálódnak, lassan-lassan az is csökken.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#23) kolopele válasza t72killer (#22) üzenetére


kolopele
(PH! addikt)

Egyetértek.

(#24) Snowy_owl válasza Snowy_owl (#21) üzenetére


Snowy_owl
(senior tag)

lejárt a szerkesztési idő: helyesbítenék: milyen körülmények uraldkodtak a baby boomra datálható időkben?

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Qin S1 eladó: https://bit.ly/2Fh16Sz

(#25) t72killer válasza Snowy_owl (#24) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

A háború után elég egyértelmű: hazajöttek a katonák és nem kellett a félszemű postással csináltatni a gyereket :DDD

Egyébként: nyugaton valódi gazdasági fellendülés (nem ez a mostani pénzjegynyomdász bankár-szerencsétlenkedés, amiből az átlagpolgár egy centet se profitál), keleten a kommunizmus merev társadalmi szerkezete, ami egyfajta biztonságot adott az állampolgárnak. Egy fontos elem: az embereknek nyugaton és Mo.-on sem okozott problémát a családi fészek megvétele. Kicsikét módosabbak zsebből, szegényebbek aprópénznyi hitelből komoly méretű családi házat tudtak venni Amerikában, az NSZK-ban és Győr-Sopron megyében egyaránt. Ma egy ilyenhez rabszolgahitel kell és a stagnáló gazdaság miatt a törlesztő ugyanolyan durva súllyal nehezedik rád 10év elteltével, mint a legelején.

Ezenkívül távol se volt még az a masszív információbombázás, amivel az embereket manapság stresszelik. Könyveket olvastunk, nyomtatott újságból tudtuk meg, milyen lesz másnap az idő, stb. SzVSz az embernek 10x annyi ideje volt magára és a családjára, mint manapság.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#26) Csabroncka válasza t72killer (#25) üzenetére


Csabroncka
(PH! addikt)

Hétfői adás szüntet = gyerekcsinálás, meg a háborús példa is jó :)

Azért az igények is mások voltak (persze nem az igénytelenség miatt)! Manapság a 2 gyerek/szoba sem divat, régen meg simán elvolt a család évekig 1 szobában...

[ Szerkesztve ]

"in medias res"

(#27) t72killer válasza Csabroncka (#26) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Igen, kitört a fogyasztási/költekezési verseny:( Ha nem a legújabb vagány ruhát adja az ember a gyerekre, a hangadó neveletlenebbje rögtön kiszúrja és beindul a mobbing.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#28) Csabroncka válasza t72killer (#27) üzenetére


Csabroncka
(PH! addikt)

++++++++1

"in medias res"

(#29) kolopele válasza t72killer (#27) üzenetére


kolopele
(PH! addikt)

A neveletlen, otthon semmit nem tanuló gyerek erőszakkal elveszi a másik gyerek uzsonnáját is, egy esetleges telefonról már ne is beszéljünk. De tényleg: Csak mert az egyiknek megadatik a másiknak meg nem akkor akinek jól megy járassa rongyos ruhában a gyerekét csakhogy megfeleljen az elvárásoknak? Ez tényleg így működik ma? Ne menjen Adidas cipőben sem iskolába mert akkor ellopják? Ugyanis ez megy mostanság. Szó nincs itt semmiféle divatról, sajnos sok családban már óvodás korban megtanulja a gyerek a lopás meg az agresszió fontosságát, mivel otthonról ezt hozzák magukkal a koszon kívül. Sok gyerek még azt sem tudja ki az apja mondjuk 3 lehetséges jelölt közül :(

[ Szerkesztve ]

(#30) bambano


bambano
(Jómunkásember)

épelméjű ember nem szül olyan világba gyereket, ahol egyik másodpercről a másikra bármi történhet, amit nem tudsz előre jelezni.

ennél sokkal többet politika nélkül nem lehet mondani.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#31) UnA


UnA
(Korrektor)

De hogy legyen szó a cikkről is: szerintem ezek a nők tévúton járnak a gyerekvállalással kapcsolatban, mert idősebben lehet, hogy jobb anyagi helyzetben lesznek, de már nincs bennük, mint szülőkben annyi türelem és kitartás, mint ha fiatalabbak lennének. (A biológiai részéről nem is beszélve, de az csak a nőket érinti).

Amikor 40-50 éves leszel, akkor jöhetsz rá, hogy amit mondtak arról, hogy miket fogsz kihagyni 20 évesen, az általában nem igaz, mert csak a világszemléleteden múlik, hogy milyen ember vagy később. És mindig lehet (és kell) új dolgokat tanulni, így maradsz lélekben fiatal.

(#32) kolopele válasza bambano (#30) üzenetére


kolopele
(PH! addikt)

Ez marhaság, hiszen akár balesetben is meghalhatsz, vagy kiderülhet hogy menthetetlen beteg vagy. Ennyi erővel senkinek nem lenne szabad gyereket vállalnia.

[ Szerkesztve ]

(#33) UnA válasza bambano (#30) üzenetére


UnA
(Korrektor)

Ez most irónia volt? Mert a világ sohasem kiszámítható --> sohasem érdemes gyereket vállalni.

(#34) janeszgol válasza kolopele (#29) üzenetére


janeszgol
(PH! nagyúr)

Nem, nem kell, de a húszezer forintos cipő sem kell a gyerekre. Mindig újat kell venni, erre kell figyelni, de ésszel. A pénz szerintem is fontos a családalapításhoz, bár bőven vannak példák, akik ezt cáfolják. Hogy lennék-e ott gyerek? Családja válogatja. Nem minden szegény család rossz környezetű.
33 éves vagyok, nincs betervezve a saját család az 5 éves távlatban. A létbiztonság hiányzik az országból.

[ Szerkesztve ]

A női nemnél csak a női igent szeretem jobban.

(#35) t72killer válasza kolopele (#29) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

(#36) bambano válasza UnA (#33) üzenetére


bambano
(Jómunkásember)

meg kolopele is:
nem azokról a dolgokról beszélek, ami átlagos nyugati fejlett civilizációban is előfordul.
hanem azokról, amik csak itt divatok, vadkeleten.

hogy egyszercsak bedobják a lex repteret, de emlegethetném az eredeti formájában abszolút agyrém netadót, a földforgalmi történyt, a traffikmutyit, a közoktatást szervező intézményt, a tankönyvmutyit, a bármit.

ha van bármiféle üzleted, amibe beleölted az életedet, és kezd kicsit kilátszani a porból, rögtön megtetszik valakinek, csinálnak rá egy törvényt, neked meg koldusbot.

ilyen világban, amikor véletlenül valaki szeme elé kerülsz, akkor megszoptad mélyen, nem szül normális ember gyereket. mert lehet, hogy ma reggel megszülted, de mivel péntek van, a rapid törvénykezés napja, mire hétfőn elhoznád a kórházból, már nincs munkád, munkahelyed.

de van helyette egészpályás ideológiai letámadás. eljutottak odáig, hogy a mostani kormánypártok fő ideológusai azt gondolják, hogy nekik mindent lehet, büntetlenül. két kilóval eltekéztél egy buszmegállót, nem gond. kvesztor pénzek? csak nyugisan, maradt még ott. mostanában szombat reggelenként többször hallgattam a petőfi rádiót, apám, ami agymosás ott megy, az nem leírható. nem elég, hogy ellopnak mindent, ami lassabban megy, mint 120, vagy nincs lebetonozva, vagy nincs benne legalább 400 volt, még azt is meg akarják mondani, hogy mit gondolj a világról.

közpénzen szervezett ismerkedési buli? ez most komoly? már csajozni is csak pártengedéllyel szabad?

szerintem a nők álljanak oda orbán viktor elé, és tegyenek ünnepélyes fogadalmat, hogyha világbajnok lesz a magyar férfi foci válogatott, majd akkor szülnek. Addig coki.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#37) t72killer válasza bambano (#36) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

"a nők álljanak oda orbán viktor elé, és tegyenek ünnepélyes fogadalmat, hogyha világbajnok lesz a magyar férfi foci válogatott, majd akkor szülnek. Addig coki." <- :DDD :R

(avagy: görbelábúaknak nem szülünk:DDD)

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#38) D1Rect


D1Rect
(PH! félisten)

Közel 40 éves nők panaszkodnak, hogy elbaszták az életüket.
Mindenki más hibája(leginkább a férfiaké ugye), na meg persze a körülmények.

Zsebkutyát még mindig lehet venni.

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#39) Csabroncka válasza janeszgol (#34) üzenetére


Csabroncka
(PH! addikt)

"Nem minden szegény család rossz környezetű" ez egy fontos meglátás!

A létbiztonság hiányzik az országból: ezzel viszont nem értek egyet, és ne keverjük ide a politikát, mert bár a válság elég keményen beakasztott a többségnek, sem a szocik, sem a narancsosok idején és jelenében alapvetően nem rajtuk múlik (normál értelemben) az ember boldogulása.

Mondhatnám ezt úgy is, hogy aki a szocik idején gyári munkás volt (pár kivételtől eltekintve ;] ) nem lett vezérigazgató és fordítva sem. A fizetések meg összességében és arányában óriásit nem ugrottak, vagy csökkentek, aki a kenyeret 15 éve lazán megvette, annak most sem okoz gondot jó esetben.

"in medias res"

(#40) kolopele válasza janeszgol (#34) üzenetére


kolopele
(PH! addikt)

Valóban nem, tíz körül már kapsz cipőt, ne legyen ez már azért luxus. Egyébként pont azokért a dolgokért amiket felsoroltam szívesen átíratnám őket magán iskolába, de mivel az osztály legalább fele a haverjuk miattuk nem teszem. Őket még nem érte atrocitás olyan szinten hogy váltani kelljen, mert nem is úgy viselkednek, de azért pár gyereket már helyre kellett raknom a felsősök közül, de kizárólag a tisztelt szülő jelenlétében. Van hogy másként nem megy, a pedagógusok keze nagyon meg van kötve. Egyébként a jó nevelés, szeretet a szerény körülmények között élő családok esetében is jelen van sokszor valóban, nem egy olyan barátjuk is van akit simán otthagynék egyedül nálunk a lakásban.

(#41) kolopele válasza bambano (#36) üzenetére


kolopele
(PH! addikt)

A legkönnyebb másokra (főleg a kormányra) fogni mindent. Én erre sosem voltam vevő, még a szocik alatt sem. Nehogy már más tartsa el a saját gyerekeimet.

[ Szerkesztve ]

(#42) t72killer válasza kolopele (#41) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ez nagy divat sajnos, pedig munkavállalói szinten édesmind1, ki magyaráz "odafent", az embernek a közvetlen környezetével kell kijönnie. Pl arról nem a kormány tehet, hogy szomszéd1 megdugta szomszéd2 nejét - és bizony egy ilyenből akkora kár keletkezik az érintett családokban, amit 3db Bokros-csomag se tudott okozni.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#43) Csabroncka válasza kolopele (#41) üzenetére


Csabroncka
(PH! addikt)

Összességében egyébként a rendszerváltás óta jobb életkörülményei lettek (szerintem) az embereknek és élhetőbb a környezetük. Az más kérdés, hogy bizonyos, részben demográfiai okok miatt több a mélyszegény.

Mondom ez a saját véleményem, lehet nincsen igazam...

"in medias res"

(#44) kolopele válasza t72killer (#42) üzenetére


kolopele
(PH! addikt)

Így van. Vagy az is jó példa amikor anyuka nem dolgozik (nem is akar), gyereket már hétkor beteszi az oviba majd ötkor megy érte, addig se legyen otthon, napközben meg jókat kávézik a hasonszőrű barátnőivel, plusz műköröm, okostelefon is oké, csak a gyereknek nincs cipője.
Csabronczka : De igen, igazad van, jól látod. A mélyszegénység pedig egy óriási probléma mindenki számára.

[ Szerkesztve ]

(#45) Csabroncka válasza t72killer (#42) üzenetére


Csabroncka
(PH! addikt)

Lehet az emberek többség ilyen, hogy könnyebnek látja másban keresni a hibát és okolni a helyzetéért.

Egyébként ez a hibáztatunk effektus, visszafelé is igaz (minden nő egy elkényeztetett kis picsa), általában az önzőség az ami felőrli az egészséges kapcsolatok zömét.

"in medias res"

(#46) bambano válasza kolopele (#41) üzenetére


bambano
(Jómunkásember)

nem kell az üres pr duma, olvasd el például a földforgalmi törvényt.
ha nem akarod elolvasni, leírom neked tömören, mit tartalmaz:
1. felsorol pár feltételt, amelyek teljesülése esetén preferenciát kap a pályázatod.
2. majd beleírták, hogy a pályázatodat a helyi földforgalmi bizottság fogja elbírálni, a döntésüket nem kötelesek indokolni és nem fellebbezhetsz.

tehát ha véletlenül bérelt földeken gazdálkodnál (egyébként ezt torgyán pubi miatt sokan teszik), akkor egyik napról a másikra jöhet neked a coki. kérdezd meg a kishantosiakat.

de sorolom a saját szakmámat:
1. egyik nap hirtelen arra ébredtünk, hogy a kormány kötelezővé tette, hogy gyerekvédelmi szoftvert adjon az internet szolgáltató minden előfizetőjének, aki ezt kéri. kötelezővé tette azt is, hogy INGYEN. tehát azért, mert mindenféle megmondó emberek, tömjén zsótika meg a keresztény babakocsit toló anyák harcias köre kitalálta, hogy az internet veszélyes, a szolgáltató, akinek semmi köze a témához, fizesse ki a kormány ideológiájának teljesítését. Megjegyzem, ami szoftvert adni lehetett volna, annak az ára több volt, mint amennyi pénzügyi eredmény elérhető egy internet előfizetésen. Ez csak azért nem döntötte be az isp-ket, mert a lakosság részéről totális érdektelenségbe torkollott.

2. kisvártatva következett a következő húzás: kormányközeli cég kevesellte a bevételét, szóltak a kormánynak, hogy kéne zseton. erre kitalálták, hogy akkor minden közüzemi szolgáltató auditáltassa a komplett számlázási rendszerét. az, hogy ez ökörség, már az elején is látszott, de igazából akkor borult meg a szisztéma, mikor törvénytisztelő közüzemi szolgáltatók megkeresték mind az egy céget, aki jogosult lett auditálni, akik beleszakadtak a túlterhelésbe. ennek lett olyan vicces eredménye, hogy tanúsítás önbevallás alapján, rotfl.

3. a netadó is egy nagy okosság volt, a kormány úgy terjesztette be a jogszabálytervezetet eredetileg, hogy minden, az előfizető által forgalmazott 1 GB forgalom után a szolgáltató fizessen 700 forint adót (ha jól emlékszem a számokra). [link] Lényeges tehát, hogy az ügyfél forgalmaz, a szolgáltató meg fizet ész nélkül.

ez csak három, hirtelen előrángatott példa. amíg az ország vezetésében olyan ostobák vannak, akiket egyáltalán nem érdekel a magántulajdon fogalma, a magánvélemény fogalma, addig ebbe az országba normális ember nem szül. és igaza van mindenkinek, aki már kívülről szagolja az ibolyát.

de hagy kérdezzek már egyet: szerinted simicskáné akar mostanában szülni? előre szólok, vajna timike véleményéből nem lesz országot reprezentáló statisztika.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#47) kolopele válasza bambano (#46) üzenetére


kolopele
(PH! addikt)

Ez is egy vélemény, elfogadom, én nem így látom és élem meg, ez van. A magántulajdon az magántulajdon, tőlem senki nem akarta még elvenni, mondjuk mi vegyesvállalat vagyunk, a piacaink sem ebben az országban vannak 99% - ban. Ha valaki mégis megpróbálná nem sok sikerrel járna ennyit elárulok. Tény, mindenki a saját személyes sérelmeiből indul ki, nincs is ezzel semmi baj. A földforgalmi törvényt meg valóban nem ismertem, de nem is igazán fog érinteni. Nálunk nincsenek olyan dolgok pl. hogy pályázni kellene valamire is.

[ Szerkesztve ]

(#48) UnA válasza kolopele (#47) üzenetére


UnA
(Korrektor)

Tény, mindenki a saját személyes sérelmeiből indul ki, nincs is ezzel semmi baj.

De, ez nagy baj, ha az életedet a sérelmek irányítják.

[ Elvarázsolta: lezso6 ]

(#49) t72killer válasza kolopele (#44) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Na az ilyet tolnám keresztbe 2x szívlapáttal, aztán a nyelét meg föl:W. Másik az alkoholista szülők. Anno általánosban volt egy kislány osztálytársam, akinek az anyukája(!) volt állandóan becsípve. Még így is egész jól tanult, nem tudom, mire vihette volna, ha nincs az üveg a családban...

#46: kb a netadónál és a vasárnapi zárvatartásnál sztem megtanulták, hogy olyat nem húznak, ami az átlagmelósok 90%-ának komolyan megkeseríti az életét...

Ami a kormány részéről negatív lenne: családtámogatási rendszer megnyirbálása, szülési szabadság lerövidítése pl Francia-Holland szintre (nézd csak meg mennyi!). Amit mondjuk tényleg rosszul csinál a kormányzat, és lehet sárdobálni, az az oktatási rendszer. Pl ha a problémás gyerekekkel külön foglalkozna a rendszer.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#50) kolopele válasza UnA (#48) üzenetére


kolopele
(PH! addikt)

Azt akartam igazából ezzel mondani hogy megértem azokat az embereket akikkel valóban kibabrált mondjuk egy törvény, csak ne évekig rágódjanak rajta hanem lépjenek tovább.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.