Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Nem lenne baj, ha a stp és igs formátumokat is kezelné.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ilyenből van 1-es craftbotunk, jó cucc. Mondjuk a SW fejlesztése elég nehézkesen ment (azóta használjuk, mikor még nem ment az LCD kijelző kezelése a cuccon), előfordultak 4 hónapos várakozások a Craftware kiadások béta között... De legalább megcsinálták a Linuxos kiadást is.
daninet: nyomtatási idő vs. minőség, lehet állítani, hogy mit szeretnél.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
daninet
veterán
a három kishajós képen a harmadikkal mi lett? az elég ergya...
ránézésre nagyobb szeletek vannak beállítva, de a lyukat az elején jól eltolta.
igazából azt a 3 hajót nézve nem vagyok elájulva tőle, a baloldali lenne a legkisebb szeletes verzió?az ár mondjuk nem rossz... ha egyszer megtelepszem egyhelyben tuti lesz valami hasonló a műhelyemben
[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
Joshi
félisten
Otthonra miért jó egy 3D nyomtató? 400ezer nem kevés pénz csak a szórakozásra, és kicsit haszontalannak is érzem.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
"ha egyszer megtelepszem egyhelyben tuti lesz valami hasonló a műhelyemben"
Kellemes tud lenni több órán keresztül hallgatni, hogy:
nyinyinyinyinyinyinyinyunyunyunyunyu
brrrrrbrrrrrbrrrrrrbrrrrbrrrbrrrrrbrrrrrbrrrrrbrrrr
nyinyinyinyinyinyinyinyunyunyunyunyuNálunk sajnos a terem közepén van egy ilyen, amikor nyomtak akkor ez megy. Meg a meleg műanyag szaga.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
-szp-
aktív tag
A harmadik volt a medium beállítás (ultra, high és medium), amit még megküldtem egy kis extra sebességgel is, gyakorlatilag maximális fordulaton dolgozott a gép. Készült egyébként 0,25-ös fejjel, 60 mm/s-en is hajó, mindjárt túrok róla egy fotót.
<!-- Hello tourist on the right side, hello tourist on the left side -->
-
daninet
veterán
Van aki motort vesz hobbiból 2 millióért és 3x elmegy vele szlovákiáig a haverjaival, az nem sok?
Nekem a barkácsolás a hobbim, mindenfélét építek, régóta vágyam egy 3d nyomtató és szerencsére ma már nem anyagi az akadálya, hanem hogy még az országot sem tudom hol fogok letelepedni
de majd elválik, addigra talán kiforrottabb is lesz
[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
jedis
senior tag
"Van aki motort vesz hobbiból 2 millióért és 3x elmegy vele szlovákiáig a haverjaival, az nem sok ?"
Ez most burkolt személyeskedés akart lenni ?
Ha az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !
-
-=RelakS=-
veterán
Vajon ennek a minőségét is lehetne növelni egy kis célzott hűtéssel?
Elnézve az új képet, nem biztos
[ Szerkesztve ]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
-=RelakS=-
veterán
Aztán meg üzletelsz majd vele, és infinít máni?
[ Szerkesztve ]
-
-szp-
aktív tag
válasz
-=RelakS=- #13 üzenetére
Csinálok még egyet, egyedi beállításokkal és megpróbálom kihozni belőle a legtöbbet. Ez még mindig 60mm/s volt, ami a 0,25ös fejnek kicsit sok. Visszavágom, aztán beszámolok
-
-szp-
aktív tag
válasz
-=RelakS=- #16 üzenetére
Akkor félreértettelek
Viszont ha megnézed a gépről készült képeket, itt alapból van tárgyventilátor, amit rendszerint az 5. rétegnél kapcsoltatok be a szeletelővel, hogy jól megtapadjon a modell
-
.mf
veterán
"Az otthoni 3D nyomtatás hasonló utat jár be, mint kétdimenziós testvére, ahogy egyre több szereplő lép be a piacra, az árak csökkennek."
Tavasszal a Cebiten az egyik standon 700 EUR-ért kínálták a gépüket a kínaiak. A prospektusa nem nálam landolt, de mintha hasonló nyomtatási paraméterekkel rendelkezett volna, ámbár abban se wifi se táccsszkrín, csak a hagyományos usb.
Kell még azért pár év, hogy kiforrjon / kinője gyerekbetegségeit, és az árak valóban csökkenjenek.Fotóim: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Spuri2000
senior tag
Formlabs kell ide nem ezek az idejét múlt vackok. Ha már valaki egy jó 3D nyomtatót keres.
-
-szp-
aktív tag
Nem tudom milyet láttál, a Prusa féle kínai klónok már akár 200 dollárért is beszerezhetők, de a visszajelzések alapján azokra nem érdemes költeni, meglehetősen pontatlanok maguk az elemek is amikből össze kell legózni azokat. A 700 eurós akár még jó is lehet, annyiból már találni elfogadható minőséget, igaz jellemzően nem a dobozos hanem az i3 mintáját követők között
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Spuri2000 #19 üzenetére
Nekem meg a porból készített színes cuccok jönnek be. A porosnál ugyanis a támaszanyagot csak ki kell önteni. Mondjuk ez az egyik hátrány is, hogy nem lehet benne zárt tér
Kb olyan, mintha papírnyomtatáson elkezdenénk mondani, hogy a lézer, vagy a tintás a jobb-e
(szerintem)
-
Itt is Kína fogja leverni az árakat
1151,AM4,1366,2011, - Lapok,procik,vinyók,tápok,vga-k -akciósan. - 70-2340239
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
És az anyag amiből nyomtat ez a gép az milyen? Pl ez a kishajó ha megnyomkodom mennyire rugalmas/merev? Vagy többféle anyagot is lehet használni?
Két bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, ne piszkáld, elmúlik magától.
-
kpityu2
őstag
Csak vigyázzanak, hogy a csicsa és a színes-szagos app helyett az üzembiztonságra is gyúrjanak.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál.
-
-
rudi
nagyúr
Pl. az RC autójához azt a nyominger kis alkatrészt (esetemben az első differenciál házát), ami nincs a lokál boltban és a világ más részéről 2-4 hét alatt ér ide. Vagy bármit, aminek az elkészítéséhez nincs eszköztára, anyaga, ideje.
Aztán persze lehet, hogy ez a 3D nyomtatás is olyan utat jár be mint a minőségi fotó és kiadvány nyomtatás. Hogy lehet vele otthon, magánba bohóckodni, de a sebessége és a minősége sosem lesz olyan, mint az erre szakosodott profi cégek által kínált lehetőségek.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
#Morcosmedve
veterán
Jó kis gép, ráfért az update, az ár, pedig még mindig jó. UV-s gépük van/lesz? Az lenne/lehetne már az aktuális a 3D nyomtatásban.
Javítás:
Második oldal, legalsó bekezdés elsősora:
"...így azt nem a vezetékkel együtt kerülgetni." -> ...így azt nem kell a vezetékkel együtt kerülgetni.© asszongya'hogy
-
Messen
csendes tag
Én már nyomtattam tojástartót, mert éppen nem találtam a régieket, konzolt a gázcsőhöz, RC hajó alkatrészeket, fénykardot, barátnőnek gyűrűt/nyakláncot (nagyon is bevált
), pótalkatrészeket, éjjellátóhoz burkolatot, lámpatokot, polc sarkára védőkupakot, hogy ne fájjon annyira, ha éjszaka lefejelem
és satöbbit.
Lehet, hogy ezeket mind be lehet szerezni boltban, de így olyanra tervezhettem őket, amilyenre akartam. Már ha nem töltöttem le thingiverse-ről a modellt
Otthoni célra a Craftbot lehet, hogy sok, de egy Fabrikator Mini, egy Cetus3D, vagy egy Monoprise Select Mini egészen alkalmas az ilyen apró dolgok megoldásához. És ha valamihez mégis kicsi lenne, nyomtathatod a tárgyat több darabban is, aztán pillanatragasztó, vagy csavar."A számítógép embertelen: egyrészt tökéletesen programozott és szabályosan működik, ráadásul teljesen őszinte." - Asimov
-
a legkevesbe sem haszontalan, sot...
persze nem mindenkinek, ki kell tudni hasznalni (egy kenyerpirito is haszontalan annak aki nem akar piritost enni)nalunk a cegnel van egy CraftBot 1, eleg aktiv hasznalatban van mar ket eve
rengeteg mindent nyomtat(t)unk vele, pl. alkatreszeket RC gepekhez, kulonfele tartokat, dobozokat, en pl csinaltam magamnak egyedi Werewolf jatekot:csinaltunk sok kis dobozt, inzertet tarsasjatekokhoz a sok kis apro ketyere tarolasara
multkor pl. kellett nehany szerepjatekos dobokocka de Veszpremben sajnos nincs szerepjatek-bolt, Kinabol meg lassan jonnek, igy nyomtattam magamnak
de lehetne a vegtelensegig sorolni, a lenyeg hogy nagyon hasznos eszkoz, ha tudod hasznalni
-
Joshi
félisten
& #29 Messen, #30 Chaser, #31 doc
Azok az érvek amiket leírtatok inkább az újdonság varázsa mint a hasznosság. Az RC modellezés nem túl gyakori hobbi főleg akinek még 3D nyomtatója is van, elég drága ez a hobbi nyomtató nélkül is. Persze tök jó hogy amit megtervezek 3D progiban azt ki tudom nyomtatni és talán még használható is. A sima színes nyomtatót is gyakran használtam amikor megvettem, ma már jó ha egy évben kétszer nyomtatok vele ha éppen kell valami hivatalos elintézni valóhoz dokumentum.
Ha egy komolyabb 3D modell max 1 órán belül elkészülne, akkor azt mondom hogy hobbi szinten tényleg jó, de az hogy fél meg egy napig zörög az egy kicsit gáz. -
-szp-
aktív tag
válasz
-=RelakS=- #16 üzenetére
[Háttérben a "nagy" hajóval]
[Elég látványos különbség]
[Itt is]A 25mm/s-hez lejjebb vehettem volna a hőmérsékletet is, ez kimaradt, emiatt szőrözött kicsit.
[ Szerkesztve ]
-
Messen
csendes tag
A különbség a felfogásban van. Te a 3D nyomtatásnak keresel értelmet önmagában. Ennek kb. annyi az értelme, mintha egy szalagfűrésznek keresnéd, mert ez csak egy eszköz, amivel a tényleges hobbidnak hódolhatsz. Ugyan olyan eszköz, mint a többi, ami a műhelyben van. És itt műhelynek értem a hobbisarkot is, amit meghagy neked a család
"A számítógép embertelen: egyrészt tökéletesen programozott és szabályosan működik, ráadásul teljesen őszinte." - Asimov
-
Joshi
félisten
Értem hogy hobbi eszköz, de egy átlag embert mi késztetheti arra hogy egy 3D nyomtatót vegyen méregdrágán? Hajócskákat nyomtasson esetleg kulcstartókat? Én erre gondoltam amikor megfogalmaztam hogy mégis milyen értelmes dolgot lehet készíteni akár napi vagy heti szinten. Többen érveltek RC autó alkatrészek legyártásával. Azért valljuk be hogy 1-2 alkalommal tényleg szükség lehet valamilyen fogaskerékre vagy hasonlóra, de a 3D tervezéshez érteni is kell. Szóval nem tartom hasznos eszköznek egy átlag felhasználónak a 3D nyomtatást. Részemről lezártam a témát.
-
Az RC csak egy példa, millió dologra használható. Kollégám pl PlayStationhoz csinált állványt ami boltból sokezer Ft lett volna, a kezikonzoljahoz nyomtatott adapter szintén. És lehetne még nagyon sokáig sorolni. Az általam csinált werewolf játék teljesen egyedi, csak én nem mondjuk fazekaskoronggal vagy gyaluval, vesovel csináltam hanem 3D nyomtatóval.
modellezni meg nem kell tudnod, csillio modellt tölthetsz le ingyen. Én is csak letoltottem a szerepjatekos kockákat, a rarzasjatekos kiegészítőket, stb.
Azt mondani hogy felesleges a 3d printer mert minek az, mikor meg is lehet venni a terméket olyan, mint azt mondani hogy felesleges a villaskulcs mert ha szerelni kell, hívhatsz szerelőt.
-
Joshi
félisten
"Azt mondani hogy felesleges a 3d printer mert minek az, mikor meg is lehet venni a terméket olyan, mint azt mondani hogy felesleges a villaskulcs mert ha szerelni kell, hívhatsz szerelőt."
Ezzel pont azt magyaráztad most meg, hogy a 3D nyomtató nem az átlagembernek való. Nem hinném hogy az átlagember villáskulccsal a zsebében mindent megszerelne.Ja és a példád ott is sántít, hogy azért egy villáskulcs töredékébe kerül egy valamire való 3D nyomtatóhoz képest.
Én úgy gondolom hogy még mindig nincs sok értelme venni egy 3D nyomtatót, ha talán majd valamikor nyomtatni kell egy alkatrészt.
[ Szerkesztve ]
-
az "atlagembernek" nem feltetlenul kell 3D nyomtato, ebben egyetertunk
de az atlagembernek ugyanigy nem kell millio mas eszkoz/szerszam sem, megsem olvasni nyomtatok, TV-k, hangszorok, gyaluk, koszoruk alatt a hisztit hogy ez mekkora felesleges marhasag mert minek...3D nyomtatot az vegyen aki tudja hogy mire kell neki es hasznalni is fogja, vagy annyi penze van hogy nem zavarja egy 100-200ezres kiadas ami ott all a polcon
(nalunk az irodaban pl. a fonok privat nyomtatoja van, mi tobbet hasznaltuk mint o aki azert szinten nyomtat vele idonkent, el is fogyasztottunk mar jopar tekercset) -
Joshi
félisten
De most ne a főnök nyomtatójával gyere, én se a cégnél lévő cuccokkal vigéckedem. A 3D nyomtatót az átlag embereknek szánják, ugyan úgy mint egy papír alapú nyomtatót. Nem véletlenül vetettem fel a kérdést, hogy mire is való ez tulajdonképpen? Egy hobbi eszköz és szerintem sokáig az is marad. Ha egy minőségi 3D nyomtató megvásárolható lesz ~100-200$-ért, na akkor majd beszélhetünk a témáról.
Részemről ennyi pénzért is csak egy "oké nyomtassunk valamit" eszköz lenne, mert lövésem sincs hogy milyen értelmes dologra tudnám használni.
[ Szerkesztve ]
-
teljesen mindegy hogy a fonoke vagy sem, az illeto 'atlagember'. azert hozta be az irodaba, mert kulonben otthon a gyerekei ejjel-nappal nyuznak
lövésem sincs hogy milyen értelmes dologra tudnám használni.
igen, ez kiderult. nincs is ezzel baj, de attol hogy TE nem tudod hasznalni, meg nem jelenti azt hogy felesleges baromsag -
-
forandor
tag
Mindig is tetszett a 3D-s nyomtatás. Szerintem még kiforratlan a jelenlegi technológia, de lesz ez még így sem. Az a fajta vagyok, aki szeret mindent megjavítani, szerelni, építeni. Gyakori az a probléma, hogy működne az adott pl. háztartási eszköz, de kéne hozzá egy spéci elem, melyet nem kapsz, vagy ha igen, akkor olyan áron, hogy már inkább egy új berendezés/készülék.
Aki épített már magának valami készüléket (pl. valami elektromos kütyüt), nem árt pl. dobozba tenni. Igen, lehet venni dobozokat, de egyedit csak nyomtatni lehet.
Eleinte a papír alapú nyomtatás sem volt olcsó mulatság, jöttek a technikák, gyártók, ... De ez sok mindenre elmondható. -
-
-=RelakS=-
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
it Érintőképernyővel és Wi-Fi-vel támad a CraftUnique nyomtatója, ami Magyarországon készül, de főleg Amerikában adnak el belőle. Mit tud egy 400 ezer forintos gép, amit a maximalizmus ihletett?
- Gigabyte RTX 3070 Gaming OC - magyar garancia 2024.08.06.
- Lenovo ideaPad Flex 5, üzletből,Lenovo garancia Ryzen7-5500 6mag 8RAM 512SSD FULLHD IPS áthajtható
- DELL INSPIRON laptop /// 17 FULL HD /// i5 10gen ///12 GB DDR4 /// Intel UHD + NVIDIA MX230 /// SSD
- Musical Fidelity, Klipsch, Topping, HiDiamond, NorStone, Viablue
- GAMER PC ::: WIN11 // R5-4500 // 16GB // 5700XT // 500GB // 1000GB
Állásajánlatok
Cég: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
Város: Budapest
Cég: Contrall Ipari Informatikai Kft.
Város: Pécs