Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Dany007

  veterán

  válasz dajkopali #2 üzenetére

  Én magában az alapelvet kritizálom a kezdetek óta. Hogy ezt milyen rendszerekkel próbálják még biztonságosabbá tenni ettől végülis független, főleg ha még így is be lehet jutni.

  Mert ugyebár az alapelv az - ha jól tudom -, hogy egy távoli nagy szerveren tárolnák és dolgoznának online a cégek a céges dokumentumokkal. Így a net segítségével voltaképp bárhol bármikor hozzáférhetnek a saját doksijaikhoz, szerződéseikhez bármihez. Plusz a talán maga a dokumentum szerkesztése is online folyik, a távoli szerver adja hozzá az erőforrást nem a felhasználó gépe.

  Szal ez elméletben szép és jó, és tényleg sok pozitívumot adhat egy cégnek. De sokkal kézenfekvőbb egy "központi" nagy szervert támadni - és onnan sok sok cég adatait megszerezni -, mint szisztematikusan 1-1 céget kiválasztva specifikusan, mégha az kevésbé is védett rendszer, mint egy ilyen szerver.

  Persze biztonság így meg úgy meg amúgy, meg sokan hoznak sokféle példát - mondjuk a banki rendszerek biztonsága - de az ilyen cikkek időről időre történő megjelenése mégsem azt igazolja, hogy ez mennyire jól működő biztonságos rendszer.

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés