Keresés
 • Lord Dragon

  senior tag

  Nem baj. Eleinte még semmi frissítés kezelési lehetőség nem volt..... majd 1903 óta már lehet szüneteltetni a frissítéseket akár 1 egész hónapra is..... Még egy kis idő eltelik és felérik ésszel, hogy tenni kell olyan opciót a rendszerbe, amivel egyszerűen letiltható a windows frissítés mindenestül úgy ahogy van. Én mindig is úgy csináltam, hogy kb 1-1,5 évente egyszer újratelepítem a gépet és friss telepítéssel felteszem a legújabb verziót, aztán ha ilyen módon felkerült a legfrissebb verzió, akkor azonnal az az első dolgom, hogy letiltom az egész frissítést úgy ahogy van a fenébe. Aztán legalább 1 évig NE frissítsen semmit. Teljesen jó úgy, ahogy van. Majd ha már kezd kicsit avulni, akkor megint jöhet egy újrarakás a legfrissebb verzióval. Win7-nél tökéletesen bevált ez a módszer. Évente egyszer rászánok 1 napot, hogy újrarakjam. Cserébe egy csomó időn át soha a büdös életbe semmivel nem baszogat és semmi hülyeséget nem telepít \ nem csinál \ nem bassza el a rendszer, csak dolgozik megbízhatóan nap mint nap és beton stabil minden. Ilyen módon soha nincs szükség arra, hogy frissítsen bármit is a rendszer, de ha mégis kéne időközben valami, akkor ideiglenesen el lehet indítani egy frissítés keresést és kézzel kiválasztani azt az 1 dolgot amire szükség van, a többit meg le lehet kakilni.

  U.I.:
  A véleményem szubjektív. De azért jöhet nyugodtan a megkövezés, amiért így gondolom. Nem változtat semmin. Nekem a megbízhatóság és a stabilitás van az első helyen mindig. Az, hogy bármikor leülök a gép elé és azonnal tudjam használni. Nincs se időm se idegzetem szarakodni vele, hogy kitaláljam, hogy mit telepített már föl magától, ami miatt elbaszódott valami ami eddig jól működött.

  [ Szerkesztve ]

 • Lord Dragon

  senior tag

  Én is erről beszéltem egyel lejjebb csak más szavakkal .... :D

  [ Szerkesztve ]

 • Lord Dragon

  senior tag

  De meglehet... ahogy korábban is írtam, lehetőséget kell biztosítani a frissítés teljes körű és egyszerű letiltására. És minden probléma megoldódik. :) De már haladunk efelé. Fel fogják ismerni előbb utóbb, hogy szükség van egy ilyen lehetőségre is. Jelenleg már lehetőség van az 1903-ban szüneteltetni a frissítést akár 1 egész hónapig. Ez már említésre méltó mindenképpen és hasznos. Így legalább meg lehet csinálni, hogy amikor épp nem kell annyira a gép, akkor letudod az egészet egyben és aztán 1 hónapig kuss.

 • Lord Dragon

  senior tag

  Igazából fent van a win7 is meg a win10 is a gépemen. Egyik-másik SSD-n. Aztán arról boot-olok amelyik kell épp. Alapjáraton az esetek 95%-ában Win7-et használok, mert az békén hagy. Letiltott frissítések mellett nyugodtan és beton stabilan tudom mindenféle általános mindennapi munkára és feladatra használni. Soha nincs semmi meglepetés, csak működik és kész. :) Ez így nekem tökéletes is lenne alapvetően, de azért kellett a 10 is, mert van már olyan játék ami nem megy 7 alatt. :) De nagyjából ennyire használom a 10-et az utóbbi 1,5 évben amióta fönt van, hogy néha átlépek oda játszani.

  [ Szerkesztve ]

 • Lord Dragon

  senior tag

  A részletek azért sokat számítanak itt is, mint mindenhol.

  Egyáltalán nem mindegy, hogy egy 8MB Cache-es 5400 RPM-es notebook HDD-n van az a win10 vagy egy 64MB Cache-es 7200-as asztali vinyón. Fényévekkel gyorsabb az utóbbi ugyebár..... Ezt nem lehet elintézni annyival, hogy egy kalap alá soroljuk az összes HDD-t.

  Nekem személy szerint az a tapasztalatom, hogy a legtöbb notebook HDD-vel vállalhatatlanul lassú a win10. Asztali gépeknél már jobb a helyzet lényegesen.

  Tény, hogy egy SSD-vel egyik HDD sem fogja felvenni a versenyt, de ha már HDD-n van a rendszer, akkor nagyon nem mindegy, hogy olyan lesz a win10, hogy lehetne gyorsabb is, de azért jól használható, vagy pedig teljességgel vállalhatatlan....

  [ Szerkesztve ]