Hirdetés

 • ggg1

  tag

  Valószínűleg ez egy elég összetett kérdés, amit mi csak találgathatunk.
  Lehet, hogy az AMD akarta, vagy épp mindegy volt neki, és az alaplapgyártók könyörögtek neki, hogy ne már, mert így kevesebb lapot tudnak eladni, vagy épp tényleg nagy lett volna rajtuk a nyomás a régebbi lapok tulajdonosai részéről.

  Az is lehet, hogy mivel beta bios, attól beta, hogy nem végleges és tesztelésre van. Tesztelték, és kiderült, hogy több esetben inkompatibilitást, instabilitást okozhat egyes kártyákkal.
  Egy még el nem készült terméknél kár számonkérni egy előzetes tervet, ami eleve esetlegesnek volt hirdetve.
  Szerették volna, jó lett volna, jól hangzott, de kiderült, hogy több negatívumot okozhat, mint pozitívumot, ennyi. Biztos van benne üzletpolitika is.

  Szerintem sokkal gázabbak ezek az előzetes nem hivatalos cpu megszellőztetések.
  Én mondjuk már januárban éreztem, hogy ebből nem lesz semmi, pontosabban azt tippeltem, hogy most csak nyolcmagos lesz, és a 12-16 majd a következő generációnál jön be, mert értelmetlen ekkorát ugrani. Szerintem ez még az AMD-nél sem volt biztos, hogy melyik modellek jelennek meg most. A 7 nm és a Zen2 önmagában is nagy ugrás egy új generációhoz, hiszen a 2000-es sorozathoz kevesebb is elég volt. Olyan nagy lépésre és olyan árakra, amiről a pletyka szólt, nem volt szükség egyelőre, ez egyértelmű volt.
  De ott lesz a következő generáció, ahol majd marad a Zen2, majd lesz belőle "+", meg 7 nm+, és akkor majd jöhetnek a plusz magok.

  Én remélem, hogy nem lesz belőle rendszer, hogy nem hivatalosan igérnek egy nagyot, amivel mindenkit jól feltüzelnek, 16-magosat kiírják jó drágára, 12-magosat olyan árra, amire mindenki jól ráizgul, a 8-ast pedig irreálisan olcsóra. Aztán a végén kijön egy sokkal reálisabb felhozatal sokkal drágábban, és biztos lesznek, akik megveszik másfél-kétszer drágábban a 12-magosat, mert már beleélték magukat, hogy 300 dollárért azt vesznek.
  Szóval nagyon visszás dolog ez, és remélem, nem csinálnak rendszert ebből a jövőben.