Hirdetés
- A Microsoft és az OpenAI felhős üzletének megszüntetését kérte a Google
- III. Károly az Apple-höz, a ChatGPT az iPhone-okra érkezik
- A Google is erőművek mellé akarja az AI-t kiszolgáló adatközpontjait
- Nyomoznak a Google és a Meta titkos reklámszövetségéről
- Itt az OpenAI újítása, mindent eláraszthatnak az AI által gyártott videók
Új hozzászólás Aktív témák
-
DraXoN
addikt
hmm... a legnagyobb "celeb" akit instagram-on követek az a Dalai Láma ... meg van 2db magyar politikus és egy autós újság.. meg pár ismerős. De jó ha pár havonta megnyitom az appot.
Meg kell tanulni az embereknek szűrni az információt a fejben. Újabb dolog amit az iskolákban kellene tanítani, a pénzügyi ismeretek mellett...
[ Szerkesztve ]
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
BiP
nagyúr
Ehhez nem kell külön tanulmány.
Draxon: igazad van, nagyon kéne. Ahogy a digitális biztonság is fontos ismeret lenne.
-
Ezzel viszont jól tönkreteszik a közösségi oldal koncepcióját - pedig az egy nagyon hasznos valami lenne, tök jó kommunikációra, csak nem reklámozásra kellene használni.
Ahogyan az internetnek sem egy globális reklámfelületnek kéne lennie.Amúgy a testképzavaros tinik szerintem közösségi oldalak nélkül is azok lennének, hiszen az összes zenei csatornáról, nőimagazinból, bárhonnan az dől, hogy jól kell kinézni (érdekes, hogy a műveltség sehol nem selling point). És még ezek nélkül is elégedetlenek a tizenéves csajok a külsejükkel. Min csodálkozunk?
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
totron
addikt
Reklám nélkül hogy tartaná magát fenn? Nem lenne jó, az emberek elrontják. Egy megoldás van, kivárjuk, amíg az AI eltöröl minket. Az egó eddig csak a bajt hozta az élő szervezetekre, még ha más is a pillanatnyi érzet. Ha reklámellenes vagy minimum alternatívát, új hobbit kell kínálnod a népeknek, de még kifizetődő is kell, hogy legyen, hiszen fizikai világban élünk (tételezzük fel, hogy komplett generációknak adod be sikeresen, hogy a fogyasztóiság, amibe belenevelkedtek, nem jó nekik).
A krónikus mértékű önbizalomhiánnyal viaskodó kislányok meg önbizalom-szerzésből elfogyasztanak, lelkileg szétnyúznak ~5 pasit, mire 1-gyel elkezdenek egy kapcsolatnak nevezhetőt (ami végül ugyanúgy szarrá lesz, mert képtelenek emberként részt venni benne).
Szerk.: majd a biológia által rájuk szottyasztott emberi bőrruhájukban is folytatják a káros változatlanságot: szigorúan megmaradnak az önös önbizalomhiányi ösvényen.
[ Szerkesztve ]
-
"Reklám nélkül hogy tartaná magát fenn?"
Erre lehetne nagyon sok kreatív ötletet hozni Mondjuk egy ilen elb*ott társadalomban nem sokat érne semmi. Ez csak egy tünet.Amúgy szerintem az ilyeneknek, mint kereső, közösségi tér, minimum közszolgáltatásként lenne szabad szabályozva lenniük.
-
Tajrexi
tag
Nem csak a Te fejedben fordult meg. Bár ha már közszolgáltatás, akkor először az internetnek kéne annak lennie.
-
-
-
DraXoN
addikt
Tudom, nagyon megváltozott az egész ... sokkal "üzletibb" lett, bevételorientáltabb (minden áron?).. De tény, nehezebb volt akkor releváns találatokra találni... de az is igaz, hogy ez nem teljesen így van, mert ha "ritkább" dolgot kerestél és benne volt a google rendszerében (hozzá volt adva az oldal), könnyebb volt megtalálni, mert nem akart az algoritmus okosabb lenni nálad és berakni helyette "minden mást"...
De akkoriban televolt a net "kockákkal" és olyanokkal akik hobbyból csinálták a dolgokat, az üzleti része MO-n legalábbis csak épp kezdett valamit "termelni"...
Persze a webáruházak ritkák voltak, és az is többnyire max árlista, online rendelés... még jó pár év volt míg általános lett... web 2.0 épp csak megjelent és épp csak dinamikussá kezdtek válni a tartalmak...
Azért jó volt megélni ezt... Ahogy azt, hogy a telefonok a WAP-tól hova jutottak... nehéz elképzelni így mi lehet a következő 20 év. (VR végre? valahogy eléggé "megragad" és csak nehezen lép az előre). Valószínű az amíg nem ténylegesen szemüveg méretű a szükséges hardver és fér bele egy használható méretű akku is, nem fog elterjedni (és olcsó is mellette).. talán ez még 10 év (kijelző, hardver, akku, mind "készül", csak össze kell majd rakni, meg kell tartalom és "emészhető ár").. Azt egy-két bolt VR reklámot csinálhat majd azoknak akik utcát hordják a VR képes szemüvegüket (legyen az diopriás, vagy napszemüveg, vagy csak VR szemüveg, esetleg kontaktlencse?)
az MI kérdéses, de nem hiszem, hogy áttörés lenne, az algoritmusok egyre okosabbak, "tanítják magukat", de az messze van/lesz a valódi inteligenciától.. De egy-két területen elterjedhetnek (amire felkészítik őket), de általános MI ami mindenben jó, olyan nem lesz (kb. kizárt szerintem ebben az évszázadban, bár... ez a mostani fejlődési ütemre értem, túl sok infó, de hiába tanul nagy része "nem releváns", egyeszerűen határa van ezen tanulási algoritmusoknak, egy szinten túl nem lehet majd jutni velük).Az orvostudomány robbanásszerű feljődésen mehet át, szerv majd végtag "nyomtatás" (!)... utóbbi ténylegesen a saját sejtjeiből az egyénnek, nem mű végtag.. Ugyan így genetikailag módosítva akár "jobbat mint az eredeti".. 20 év alatt talán nem, de később lehetnek emberek akik a saját "hibás végtagjaikat" (pl. születési rendellenesség) cserélik majd jóra (üzleti potenciál hatalmas benne)... Később megjelenhettnek az általánosan emberbe (és állatokba?) ültethető számítógépes hardverek, bár ott komolyabb vallási ellenállásra számítanék majd társadalmilag.
Nagyon eltértem és lehetne ezt folyatni (lehet írok egy logout cikket "mit látok a jósgömbömben" ) ... de a lényeg, sok minden változott, a tartalom és emberek "felhigultak", ami korábban a kockák játéktere volt a millenium körül eljutott átlag emberekhez, majd az egyirányú tartalom küldés 2 majd több szereplős lett (a fórumokkal) ... de ma már hozzáértés se kell a tartalom gyártásához, maximum valami regisztráció ilyen vagy olyan platformra, így ellenőrizetlenül "ömölhet a sz*r" (akár). De emiatt egyben rengeteg tényleg jó és hasznos tartalom is van, rajtunk is múlik mit is használunk, de tényleg tanítani kell, hogy az emberek megtanuljanak szűrni információkat, "mi a fontos".. Mondanám ezt otthon is lehetne (kellene) tanítani, de nem mindenkinek van szülőkből se erre elegendő ismerete, így központilag kellene segíteni ebben, iskolák a fiatalabbak oktatására tökéletesek mint terület (ha már mind ott van, eléggé sokat ráadásul). De a világunk olyan gyorsan változik, hogy a korábbi rendszerekben nevelkedett, oktatást összeállító személyek nem feltétlen látják a problémát, vagy tudják ideében lereagálni a megfelelő haladási irányt (főleg ha az egész központosított).
Persze lehet kérni az influenzereket/celebeket, hogy beszéljenek a nézőikkel, de kb. úgy fogják kezelni mint amikor valamit reklámoznak (pénzért), és utóbbit sokan teszik.The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
Szerintem egyáltalán nem a közösségi platformok okozzák ezt a sz@rt, hanem a felhasználók ilyenek. Nyilván akkor bukott ki, amikor minden félhülye netet kapott, meg azon felületet, de ha nincs fészbúk, akkor fórumon anyáznák egymást a népek, meg terjesztenék a hülyeséget. Előtte meg csak annyi volt, hogy nem volt könnyű lehetőségük erre.
Mndenképpen PEBKAC, az emberi mentalitáson kéne változtatni.
Instán mutogatja magát? Amíg nem volt insta, addig a szomszédnak akart felvágni, meg a rokonok röhögtek a puccos idióta nagynénin.A pénz is ilyen. Aki ma celeb, vagy álhíroldalakból él, az korábban is vagy embereket húzott le, az anyját is eladta volna, függetlenül attól, hogy kapitalista (már úgyis posztakapitalizmus van szerintem, ami csak annak látszik), vagy szoci országban élt. (Ld. még pl. Snake oil )
Nagyon messzire vezet ez. Alapjaiban rossz a társadalom felépítése az egész bolygón, a vita meg azon van, hogy kell-e olyan felület, amin az emberek tudnak egymással dolgokat megosztani.Mutogatni való hater díszpinty
-
-
k-adi
nagyúr
nem a platform a hibás hanem a társadalom gyenge... ahogy az internethez se sikerült felnőni, mit csodálkozunk hogy a lelkileg törékeny tinicsajok eldeformálódnak az instán?
lehetne jó dolgokra használni? lehetne. fogjuk is? kétlem.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
De ez nem oldja meg azt, hogy az ilyenek miatt a média többi része is hasonló cuccokkal lenne tele (felvevőpiac is) + amint lehetőségük van, ezek tolnák mindenhol, hogy ők milyen hűde akárkik.
Ez az egész több pénz=nagyobb ember vagyok társadalom van elb*va.[ Szerkesztve ]
-
-
BiP
nagyúr
Azért hatnak egymásra oda-vissza. Nem a platform alapvetően a hibás, viszont ha felületet ad az ilyen irányú kibontakozásra, akkor az gerjeszti a folyamatot.
Ahogy pl. melegből sem lett több az elmúlt évszázadok alatt, csak ha a társadalom jobban elfogadja a dolgot, akkor többen felvállalják, jobban láttatják magukat.
Vagy pl. Németországban sem született mindenki gyilkosnak, csak pár évtized kommunikációja tudta formálni a társadalmat.
De itthon is érzékelhető a folyamat, az utóbbi 1-2 évtized alatt az ország vezetésének a kommunikációja elment egy agresszív, aki nem velünk van, ellenünk irányba, meg lehet nézni, hogy mi megy a fórumokon vagy akár az utcán is hogyan vitáznak egymással az emberek.
Ha véleményed van, akkor azonnal bérenc vagy, ha fenntartásaid vannak, azonnal a másik bérence vagy.[ Szerkesztve ]
-
-
BiP
nagyúr
az ingerek hatására formálódik a társadalom is.
Ha az a menő, hogy instán pózolsz, vagy youtube-on pénzt keresel, akkor mások is ezt szeretnék. (lásd mennyi fiatal akar influenszer lenni). Pedig sokaknál ez az igény ki sem alakult volna Insta meg youtube nélkül. (még ha benne volt, hogy jó lenne könnyen sok pénzt keresni, de nem biztos, hogy a magamutogatás eszébe jutott volna, mint opció).
De mivel ez egyre elfogadottabb, hatással van az emberekre.Ahogy a késes példa: ha lépten nyomon az jönne szembe az utcán, neten, tévében, hogy késsel trancsírozni mennyire fasza, és teljesen normális/elfogadott, akkor az sok embernek megzavarná a morális iránytűjét.
De hogy pozitív példával éljek. Amikor Magyarország egy olimpián rohadt sok érmet elhozott úszásban, akkor fura mód sokkal többen kezdtek úszni járni.
Ez úgy működik, mint a reklám. Ha sokat látod, piszkálja a tudatalattidat.
És az insta és társai ennek a "sokat látod" résznek tud platformot adni.
Önbizalomhiányos emberek mindig is akadtak. De amíg nem kaptad minden nap a pofádba, könnyebb volt együttélni vele, hogy vannak nálad jobbak, ügyesebbek, szebbek.
De ma ha kilépsz a házból, sőt, ki se kell lépni, bekapcsolod a tévét, felmész a netre, és mindenhonnan ez jön szembe, az sokkal nagyobb dózis, sokkal nagyobb hatás, így már nem csak az extrán érzékenyekre hat, hanem a tök átlagos ember is könnyebben elbizonytalanodik, kétségei lesznek stb.[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
Én se mondtam, hogy tiltsuk be. Vagy hogy csak szar tartalom lenne.
Csak amiatt hoztam példának, hogy az, ami ott megjelenik, az hatással van az emberekre, társadalomformáló.
Épp ezért valóban a szűrés lenne jó, csak ugye ki dönti el, mi az értékes?! Mi a pozitív tartalom, stb. Amikor az se egyértelmű, hogy a mutogatott ciciből mikortól kell cenzúrázni, mi fér bele, stb.
No meg házon belül ki menne szembe a vállalati profitérdekeknek. -
Az Insta, Tiktok alapból magamutogatásra való. A Face pl. nem csak arra, azt lehetne normálisan is használni (mínusz hírfolyam-algoritmus). Olyanokra, amiket közölni akarsz az ismerőseiddel magadról, vagy csak beszélgetésre. De ez elenyésző a sok hülye között.
[ Szerkesztve ]
-
Necroman_Mk2
őstag
Ezt közvéleménykutatás nélkül is bárki megmondta volna, igaz, legalább van egy tényszerű adat is a kezük alatt. Bár 100 ezer ember 9 országból nem biztos, hogy reprezentatív, főleg, ha mindegyik ország "nyugati".
A fiatalok negatív megítélése esetében meg érdekes mód mindenki csak a kamaszlányok testi önértékelését veszi elő, holott az Insta celebek a szépség mellett a gazdagságot, luxust is erősen tolják, aminek hiánya szintén kelthet negatív, önmarcangoló érzelmeket az nézőben. De a megoldás szerintem se ezek komplett betiltása, hanem az emberek mentális önértékelésének a fejlesztése. Ez egyébként egyáltalán nem a modert kor egyik következménye, mert régen is megvoltak ugyanezek a problémák (még ha elszórtabban is), amit a vallások próbáltak kezelni az elfogadásra tanítással.
#4 totron Hát nem tudom, de szerintem amelyik lány önbizalomhiánnyal szenved, az még kapcsolatot se tudna létesíteni. Az "elfogyasztó" kategória meg a kisebbség, a lányok többség továbbra is konzervatív(abb) értékrend szerint próbálkozik. Ami nem is baj, lévén nem szüzen kell már az oltár elé állniuk
#8 DraXoN Rotten.com volt 20 évvel ezelőtt is.
A másik hsz-re. szerintem meg inkább a protézisek helyett a génmanipuláció fog előtérbe kerülni, azaz nem csak a nemét, hanem egyéb tulajdonságát is meg lehet határozni a méhen belül fejlődő gyereknek. Ezek persze lehetnek nagyon hasznosak (fejlődési rendellenességek orvoslása), elfogadhatóak ("legyen magas, szőke és kék szemű"), illetve extrémek is (pl. vámpírfog).#15 Attila0 Hidd el, hogy megtalálnák a módját annak, hogy továbbra is a fél világ előtt felvégjanak: újságok, tévé. Sőt, ez az egész Instaceleb kultusz is onnan nőtte ki magát.
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
-
Attila0
őstag
válasz Necroman_Mk2 #31 üzenetére
Akkor az viszont már a média hibája ha nem kívánja kiszűrni az ilyen "bolondokat".
[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
válasz Necroman_Mk2 #31 üzenetére
A másik hsz-re. szerintem meg inkább a protézisek helyett a génmanipuláció fog előtérbe kerülni,
Szerintem (ugye mind csak tippelünk) meg mindkettő. A protézisek ma is egy komoly és fontos terület a rehabilitációban, nagyon durva dolgokat tudnak már most is a pár évtizeddel korábbiakhoz képest. És ez a rész szerintem morálisan sem ütközik akadályokba.
(bár azért az ausztál paralimpikon futó esete komoly vitákat okozott. )
És nagyon nagy előnye, hogy már élő emberek életminőségét javítja.
No meg jelenleg ennek a területnek nagyobb múltja, tapasztalata van.A génmanipuláció már egy komolyabb falat, morális aggályok is felmerülnek ('Istent játszunk' kérdése), a társadalmi elfogadottsága is alacsony szerintem.
Meg ugye ezzel csak a gyerekeink jövőbeli életére lehetünk hatással, jobb esélyekkel indíthatnánk el, míg a protézis másra való.
Pl. hiába születik tökéletes(ített) genetikával valaki, ha mondjuk élete során autóbalesetben elveszíti a lábát. Szóval a két terület nem egymás konkurrensei. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest