- Megnyugtatta a Netflix a befektetőket, a vámoktól sem tartanak
- Az egész világon terjeszkednek a dollármilliárdos kibercsalók
- Az EU betartatja a szabályokat, mindegy, hogy kik vezetik az óriáscégeket
- Tömeges bevetésre kész az új Huawei AI-chip
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen NAS-t vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Asustor NAS
- Az egész világon terjeszkednek a dollármilliárdos kibercsalók
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Windows 11
- Bittorrent topik
- Linux kezdőknek
- Milyen program, ami...?
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #37 üzenetére
Még inkább valósságával...
-
VaniliásRönk
nagyúr
A probléma az, hogy nem fizethetsz egy számért 200Ft-ot, mert rádvernek egy egész albumot, meg mindeféle "hozzáadott értéket", amire a kutya nem kíváncsi. Szolgáltassák először azt és abban a formában, amit és ahogy a vevők akarnak, aztán ha úgy sincs változás, akkor lehet gondolkozni szigorításon. Ami ma megy az kizsákmányolás és a választás szabadságának korlátozása.
A cikkhez pedig: "Ez utóbbi mondattal feltehetően kétségeiket fejezik ki a kiadói szövetség adatainak valósságosságával kapcsolatban..."
-
big-J
őstag
Jól teszik.
A dolognak csak így van értelme, ha nem fizetsz 200ftot egy számért, fizess 5700000ftot
-
MacCaine
őstag
Reméljük átgondolják még egyszer ezt a törvényt...
-
Nekem erröl az Equilibrium címü film jut eszembe ahol mindent börtönnel büntettek.(nem lehetett olvasni,filmet nézni szórakozni,söt még mosolyogni sem) lassan el jutunk ide?
-
jimhun
senior tag
válasz
Dilikutya #27 üzenetére
Persze, de nem szarnad le ha 2 ev jarna mondjuk erte. Miert lenne ellenorizhetetlen? Egyszeruen csak rakerdeznek hogy az az mp3 az honnan van? Ha nem mp3-kent vetted akkor csakis masolat lehet, ha meg ugy vetted akkor van rola igazolasod (pl Itunes).
De ezek csak elmeleti kerdesek, nyilvan talalnak megoldast arra hogy otthoni hasznalatra masolhato, hasznalhato. -
Cyberpunk
félisten
Ez most komoly? majd megy a kérdés a cellában "te miért ülsz? Hát letöltöttem pár zenei albumot mp3-ban..."
-
attila9988
őstag
Még nem néztem ennek utána, de ha így van ahogy a cikkben, az nekem elég kellemetlen lehet. Imádom a japán filmeket, és most ezzel a változással elképzelhető hogy nehezebb lesz majd hozzájutni egy pár amúgy is nehezen hozzáférhető darabhoz mint ahogyan eddig.
Furcsa hogy nem találkoztam még a hírrel... valahogy elkerülte a figyelmemet.
-
Hiftu
senior tag
Remélem valamelyik fejes (lásd: politikus/zeneipari szövetség vezérkar/egyéb idióta) gyerekét ítélik először letöltendő (muhaha, ezt le lehet tölteni, a filmet nem) börtönbüntetésre.
Aztán majd megtudja, hogy a szappanoperának más jelentése lehet a börtön zuhanyzójában. -
Dany007
veterán
Igen a külföldi lehetőségekről már hallottam. Meg itthoniról is néha... leginkább ezen az oldalon.
Többnyire pont az a probléma amit leírtál. Silány választék, gyenge minőség és itthoni esetben továbbra is irreális ár.Engem maga a letöltés annyira nem motivál. Eltudnék képzelni egy online streaming rendszeres videótékát. Ahol full HD-ben megnézhetném a filmeket. Mittomén 1-2 dollárért egyszeri nézés 5-10 dollárért vásárlás. És akkor lenne egy kis saját profilom ahol lenne egy virtuális BD polcom ahol az én általam megnézett és / vagy megvett filmek lennének elérhetőek online.
Ha jólemlékszem az Applenek van ilyen mókája az Apple TV-hez. Csak úgy olvastam, hogy ott a filmek többsége csak 720p (igen ez engem zavar) és persze nincs se szinkron se felirat hozzá. És annyira mégcsak nem is olcsó.
-
törölt tag
-
jimhun
senior tag
Ebben az a vicc hogy a masolast bunteti, vagyis allitolag sajat eredeti CD-rol nem keszithetsz masolatot. Magyarul nem rippelheted le es masolhatod fel pl Ipod-ra meg semilyen MP3 lejatszora.(Pont Japanban ahol mindenkinek van valamilyen kutyuje...)
Ez egyebkent igy volt kb 2 evvel ezelottig Angiaban is hogy meg sajat albumbol sem keszithettel mp3-at es nem rakhattad fel MP3 lejatszora. Aztan ott valtoztattak.
-
azbest
félisten
Az usa/canada terülületére jelenleg is tucatnyi zeneszolgáltatás van, ahol havi $10 körüli összegért korlátlanul lehet hallgatni több millió zeneszám bármelyikét. Sőt a drm-mel védett zenéket hordozható lejátszón / telefonon is lehet offline hallgatni. Persze ez nem cd minőség, de az emberek 90%-ának bőven elegendő és valóban olcsó megoldás.
Filmek kapcsán már lehet kevesebb a lehetőség, de azt hiszem léteznek olyanok is.Egyébként nálunk is van hasonló, leginkább a mobilcégek kapcsán indult ilyen zeneszolgáltatás, de nagyon gyér a választék. Filmezés kapcsán talán a hbo go valami hasonló.
Én is ezt hiányolom. Több olyan szolgáltatás is van, ami $10 körüli havidíjas és valószínűleg előfizetnék rá, ha nálunk is hasonló áron és választékkal lenne. Volt már, hogy akartam előfizetni, de mikor megláttam hogy csak 1 szám volt egyik nagyobb előadótól, így értelmetlennek láttam költeni rá, arra a youtube is megfelel. Az is előfordul, hogy fizetnék akár egy mozijegy árat is egy aktuális film hd minőségű változatáért, de mivel nincs lehetőség rá, a mozik "kultúráját" pedig nem kedvelem (sem az elmászkálást - egy film megnézése nekem nem olyan különleges esemény), így nem nézem még egy ideig meg.
-
Dany007
veterán
Egyetértek. Főleg az első felével.
A második fele meg annyira nem számít. Internet előtt se vásároltunk több cuccot, mint most.
Annyi a különbség, hogy akkoriban lassabban jutott el hozzánk az anyag, de eljutott.
Zene is, film is, játék is, szoftver is.Valami megoldás persze kell. Erre van egy rakás diplomás okos és jól megfizetett ember, hogy kitalálja. Igazából az internet is hogy indult? Először volt a betárcsázós percalapú. Baromi sokba került. Aztán persze jött az ISDN ami kb u.a. csak gyorsabb. Aztán jöttek a kedvezmények: este 10-től hajnal 5-6 ig nagyon olcsó net...
Aztán kis ugrás és jött a kábeles net. Emlékszem 512kbps letöltésére és asszem akkor még meghatározott letöltési limitért fizettünk 15 ezer forintot ezelőtt ~ 10 éve!
Ma meg ott tartunk, hogy 20/10Mbit korlátlan letöltés és mindez 2.700 forint / hó.Na valami ilyesmi kéne a film / zeneiparba is. Átalány díj. Vagy legyen beépítve az előfizetésbe, vagy legyen külön előfizetésért előre meghatározott idejű, de korlátlan letöltési lehetőség.
Mert az, hogy bemegyek a boltba, megveszem 15k-ért a BD lemezes filmet, megnézem és aztán elhányom magam tőle annyira szar volt - az már nem működik. 1000 forintos mozijeggyel igen. De tízenezres BD lemezzel nem. -
Ijk
nagyúr
Persze, ha mindenkit lecsuknának aki fájlcserél, akkor összeomlana a gazdaság. Nincs is annyi börtön.
Másik oldalon pedig mi háborgunk, ha nem ingyen jutunk hozzá tartalmakhoz. Valami konszenzusra lenne végre szükség. -
disy68
aktív tag
Amennyiben ezt meglépik Japán fogja kitermelni majd a következô "torrentet".
-
kaliber
aktív tag
Ez akkora sunyiság, már mint ami körvonalazódik a lobbisták ill. jogalkotók részéről, az összes lejátszó hardvergyártó lehetővé teszi az mp3, mkv, divx, lejátszását ezeket fájlokat pedig úgy lehet létrehozni ha az eredeti jogvédett cda, bluray, dvd formátumban kiadott anyagot átkonvertálják, akkor az összes hardvergyártó ill. célszoftver gyártó bűnrészes felbujtó? Valamint akkor nem kell szélessávú internet sem, ha nem lehet (vagy nagyságrenddel kevesebbet) letölteni csak saját készítésű youtube videót. Ha tömegesen cserélnék kisebb sávszélre az előfizetésüket akkor mekkora kárt szenvednének az internet szolgáltatók? Ők meg beperelnék a jogvédőket?
-
azbest
félisten
Elérünk arra a szintre, amikor törvényt sért, ha nem fogyasztással bevételkiesést okozunk A Cégnek. Javaslom a dvd mellé csomagoljanak felszerelést a szabályos szeppuku elvégzéséhez.
-
ftc
nagyúr
Kezdődik... Sztem sokáig már nem fentartható ez a rendszer ami most van... Pár év és hatalmas bukás lesz... az emberek lassan felébrednek s egy világméretű söprés lesz. S vége lesz a kapzsiságnak.
A mai világ semmiből sem áll csak lobbistákból akik irányítanak már mindent. Ha ebben az évtizedben nem történik semmi akkor elképzelhető, hogy pár ember kezében lesz mindenki.
Az ember eljutott oda, hogy midnen többet ér mint az emberi élet.Legyen bűncselekmény de értelmes büntetéssel... vegyed meg eredetiben s kész s mindenki jól járt
-
pschio
őstag
A japánoknak össze kellene fogniuk. 3 hónapig semmit, azaz SEMMIT nem vásárolni a kiadó vállalatoktól. Azok úgy összefosnák magukat, hogy az összes illegális letöltést engedélyeznék és soha a büdös életbe nem pofáznának bele a kisfogyasztók dolgaiba.
-
törölt tag
válasz
errorcode06 #9 üzenetére
Amúgy agyrém a dolog... ott van a Youtube ugye, azt csak nem tiltják be, márpedig ha ott megtudja hallgatni, akkor onnan le i tudja tölteni anélkül, hogy látható lenne, hogy nem e csak kétszer hallgatta meg...
-
errorcode06
őstag
Ezzel csak azt érik el, hogy drasztikusan meg fog ugrani a VPN-t használók, előfizetők száma. Elvégre, ha valaki nem akar pl egy zeneszámért fizetni, úgyis megtalálja a módját annak hogy ne kelljen érte fizetnie.
-
ceia
őstag
Érdekes, hogy Japánban is vannak illegális letöltések. Hiszen nagyon jól élnek. Én már csak akkor is megvennék mindent, ha pl. nyugat-európai lennék. -Nem mintha most nem vennék meg mindent..
-
banhammer
veterán
Az ilyen próbálkozások már inkább azt mutatják, hogy a kiadók minden eszközzel próbálják a kiszabadult dzsint visszatuszkolni a palackba ahelyett, hogy inkább megpróbálnák az üzletimodelljüket átalakítani.
Ennyi erővel illegálisnak kéne nyilvánítani a villanykörtével világítást, mert nem megy a bolt a gyertya, petróleumlámpagyártóknak.
-
törölt tag
Mondjuk engem meglepett, hogy Japánban lépik meg a dolgot. A világ egyik legfejlettebb társadalma és eddig mindig csendben voltak az ilyesmiről, akkor is amikor az azóta bukott Sarkozy keménykedett. Jó, nyilván előbb eljut hozzánk az Európai hír, de amcsiból szinte nincs olyan hónap, hogy ne jönne valami infó szerzői jogok tekintetében.
-
Angel1981
veterán
"a kiadók egy tanulmányukban azt állítják, hogy 2010-ben a japánok 4,36 milliárd fájlt töltöttek le illegálisan, míg ezzel szemben csak 440 milliót úgy, hogy fizettek érte."
Ez önmagában még nem bizonyítja, hogy a letöltők nagy kárt okoznak.
Nagy valószínűséggel a fizetős letöltések száma nem nőne nagy mértékben akkor, ha az illegális letöltés megszűnne.
A mozik sem mentek csődbe attól, (sőt, minden évben rekordok dőlnek meg összbevétel tekintetében) hogy az elmúlt 10 évben a sokszorosára emelkedtek az illegális filmletöltések. -
törölt tag
bele lehetett volna írni a címbe, hogy japánról van szó...
(pár hete olvastam valami gagyi híroldalon, hogy "összedőlt egy 10 emeletes lakóház, többszáz halott!!"... rákattintok a címre, erre kiderül, hogy üzbegisztánban.)
azóta nem megyek arra az oldalra -
törölt tag
azért ez nem semmi... ennyire erős lobbija legyen ezeknek a szervezeteknek, ez már abnormális szerintem
kíváncsi leszek átviszik e és be tudják e majd tartatni
Új hozzászólás Aktív témák
it A japán törvényhozás drasztikus szigorításra készül, a tervezet szerint illegális letöltésért akár két év börtönt is kiszabhatnának.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen monitort vegyek?
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Eredeti játékok OFF topik
- Formula-1
- Hegesztés topic
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Autós topik
- Hobby rádiós topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PS3 Játékok - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Sony Alpha 7 (2300 expo) + 28-70mm f/3.5-5.6 + Takumar 55mm f1.8 M42 + M42-NEX adapter
- HP Compaq 8200 Elite asztali számítógép PC i5 / 8GB ram / 120GB SSD + 500GB HDD
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép játékra! R9 3900X / X570 / 6700XT / 32GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest