Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Szóval bármit hallgathatok egy BigMac menü áráért 1 hónapig? Egész korrekt, de majdnem ugyan ezt tehetem YT-on ingyen, igaz sok szám nincs ott fent.
[ Szerkesztve ]
-
Toi-Toi
tag
Hehe... Az ember kipróbálná azt tessék:
"Muzzia is currently not available in your country, but it is coming soon."
Toi-Toi - ( Telefonszám adatlapon...! )
-
gybazsi
senior tag
"A számok a kifejezetten streamingre optimalizált, HE-AAC tömörítést használó Dolby pulse formátumban érhetők el a Muzzián, 128 kbps minőségben. Ez a formátum a cég állítása szerint 256+ kbps bitrátájú mp3-fájlok minőségének felel meg, miközben negyedakkora méretű fájlokat jelent."
Hát kössz, de akkor maradok inkább a "halott" CD-knél.
"az LFA a LegFaszább Autó rövidítése" - Bazsó Gábor (Totalcar)
-
Tamás88
őstag
Épp pár hete rendeltem meg egy cd-t, ami múlt héten megjött. Úgyhogy még nem halott a cd, akárhogy is akarják. Ja és itt hazánkban nem kapható (Andrea).
-
gaborbp
tag
Tuti a bukás senki nem fog azért fizetni ami ingyen is elérhető
[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
Marketen nem tudom leszedni Galaxy Minire.
USA Play Store-t használok, ott fel se dobja. Magyar Store-on behozza, de letöltésnél "Nem telepíthető az ön országában" -
Ptech
addikt
Gratula a szervezéshez a készítőknek. És még csodálkoznak a kiadók, hogy egyre kevesebben akarnak fizetni a zenéért.
Egy ilyen szolgáltatásért még szívesen fizetne is az ember, ha használható lenne. De nem az. -
enginev3.0
félisten
De jó hogy nekünk olyan sok pénzünk van, hogy
"Tegnap a budapesti Erzsébet téren látványos külsőségek mellett eltemették a CD-t: „élt 30 évet”, írták a kompaktlemez koporsójára"
gaborbp@ majd sírnak, hogy
"persze hogy bukás lett, mindenki le warezolja az internetről"[ Szerkesztve ]
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Day 'n' Nite
tag
Szóval a CD-nek annyi.
A "dögöket" az alábbi címemre küldhetik...[ Szerkesztve ]
“Nem akkor alkottál tökéleteset, ha már nem tudsz mit hozzátenni, hanem ha már nem tudsz mit elvenni belőle.” /Antoine de Saint-Exupéry/
-
Antibazsi
aktív tag
Attól még valójában az nincs ingyen, csak legfeljebb vannak akik nem fizetnek érte.
Én már egy ideje használom a Spotify-t és most már a Deezert is. Nekem megér annyit,hogy bárhol (ahol van net) bármilyen zenét tudok hallgatni, nem kell előre gondolkodni mit vigyek magammal. Baromi kényelmes. És a másik nagyon jó része, hogy sokkal több előadóval tud megismerkedni így az ember. Amikor én is ingyen szereztem a zenéket csak célirányosan töltöttem. Itt viszont ha meg akarok hallgatni egy új számot vagy bandát kapásból bedobom a lejátszási listába az első 5 hasonló találatot is.
Amúgy meg tuti,hogy itt is lesz ingyenes verzió reklámokkal, szóval így vagy úgy de valaki fizet.Üdv, Balázs
-
szp1
addikt
A vinylt is temették, most mégis egyre többet adnak ki újra, igaz méregdrágán.
Egyes előadók presztízsnek érzik, ha fekete korongon is megjelennek. Persze a mai szutyok tuc-tuc meg nyávergós "zenék" zöme valóban csak mp3-at érdemel, vagy streamet, semmi mást.
Aki meg zenét akar hallgatni az betesz egy CD-t a normális lejátszóba . Ne adj' Isten felteszi a lemezjátszóra.
Ja, meg mondjuk egy opera vagy szimfónia mp3-on.....[ Szerkesztve ]
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
banhammer
veterán
Ha kevesebb lenne a havidíj talán hazánkban is működne a dolog, de így ennyi pénzért a You Tube mellett labdába se rúghat.
Előbb vagy utóbb meg minden zene felkerül a You Tube-ra...
Néha én is csodálkozok, hogy milyen goa trance, trance, psytrance ritkaságok is fenn vannak.[ Szerkesztve ]
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
T_Stark
őstag
Hát ez a minőség... Épp most hallgattam bele pár zenébe, de ilyen minőségben ez nálam alapból bukott, még ha akarnék is fizetni ilyenért.
-
janos1988
addikt
A vájt fülüek értsék már meg, hogy ez a formátum nem nekik lett kitalálva a fél milliós hangcuccukhoz. Hanem a könnyű terjeszthetőség végett. Munka mellett a háttérben vagy utazáshoz, esetleg pihenésnél való hallgatáshoz és hasonlóakhoz.
Amúgy meg amíg él a grooveshark és az internetes rádiók, addig nem sokan fognak ennyit fizetni érte.
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D
-
Brutális eb
addikt
válasz Antibazsi #12 üzenetére
"Nekem megér annyit,hogy bárhol (ahol van net) bármilyen zenét tudok hallgatni, nem kell előre gondolkodni mit vigyek magammal. Baromi kényelmes. "
Bármelyik mobil os online radio app ugyanezt megoldja .És a neten felűl nem fizetek semmi9t.
Pl én dridon az AOR(Aonline radio)-t használom.
A legdurvább grindcore,sludge zenéktől a legfaszább elektronikus cuccokig bármit megtalálok.[ Szerkesztve ]
Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.
-
trolglodita
csendes tag
A zeneIPAR 4 nagyja kínálata VS a youtubera fellőtt milliónyi független kiadó (esetleg white label) zenéje.
Na melyik felhozatal érdekesebb? -
Psych0
őstag
válasz trolglodita #19 üzenetére
A fluor természetesen.
"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."
-
Psych0
őstag
Az emberek manapság szinte 100%-ban mobilról hallgatnak zenét a buszon, és ezek pont erre a építenek. Kit érdekel a hangminőség, ha belezúg a metró, viszont minden menő cucc megvan a telómon.
"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."
-
Psych0
őstag
válasz enginev3.0 #22 üzenetére
Ha recsegést és torzítást akarsz hallgass bakelitet csöves erősítőn. Azért nem kell lehúzni a veszteséges tömörítéseket.
-
L4D1K
őstag
Szánalmas, adjuk fel a minőséget és hallgassunk vacakot...ha csak lossless lenne fent, simán jó lenne.
És persze indul a marketing hogy "úgyse hallod ki minőséget", mobilról úgyis s*rul szólna, nem audiofüleknek csinálták, mindenhol veled lehet(ha van internet ) stb..
Hagyjuk már...2012, fiber net / hipernet szupernet az van, ezt kihasználó megoldás meg nincs...
# ANTAL Tuning #
-
Novai
tag
ez a cég Magyarországtól sírva fog elrohanni, mert itt a kutya sem fog fizetni nekik
-
Pyzoo
aktív tag
Tudom, hogy a stream miatt net-re kellet optimalizálni, de ilyen minőségért nem vagyok hajlandó fizetni.
A teve egy olyan ló, amit a Microsoft tervezett.
-
raper
senior tag
A régi anyagokról még megpróbálnak lehúzni egy újabb bőrt.
Az újdonságokat pedig ne ilyen satnya minőségben kelljen már hallgatnom, inkább kiadok kicsit többet érte és veszek egy lemezt.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
A hülye ötleteket kéne inkább temetni és elkezdeni minőségi zenegyártásra ösztönözni a zenekarokat.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
moli.hu
őstag
128 kbps minőségben. Ez a formátum a cég állítása szerint 256+ kbps bitrátájú mp3-fájlok minőségének felel meg, miközben negyedakkora méretű fájlokat jelent.
most en ezt nem ertem, de ezt igy hogy?
-
djculture
félisten
Az lenne a legjobb ha minden szám amit megveszel x-szer tudnád meghallgatni azután törlődne és újra megvehetnéd. Megosztani nem tudnád, máson lejátszani nem tudnád csak amilyen eszközre ők engedélyezik Egyszer már nyilatkozta ezt valami nagytudású pénzkihuzó kiadó vezér. Nemis csodálkozom ha szeretnék a cd-t eltüntetni
Ennél nagyobb harácsolás már nem létezik.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
ugye milyen érdekes? csak nehogy a "negyedakkora" legyen igaz a végén...
#31: ez nagyon tetszik. esetleg azt is korlátoznák, hogy melyik napokon, hány órától hány óráig? bjutiful.
maga a kezdeményezés amúgy nem rossz, vannak gyerekbetegségei, de miután a flat rate-es szolgáltatások sokkal könnyebben kézben tarthatók, lesz ennek jövője. még nálunk is. legfeljebb nem most azonnal...
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
djculture
félisten
Bármit kitalálhatnak..ha nemtudod elővenni és mindenféle rendszertől függetlenül lejátszani akkor teljesen az ő jóindulatukon múlik az egész. Én semmi jót nem látok ebbe a nagy központosításban. Én pl nem szeretnék egy ő általuk meghatározott steam zenéit hallgatni ha épp olyat akarok ami ott nincs vagy nem engedélyezett.
Néha már a rádió is agyamra megy, ugynaz megy folyton.[ Szerkesztve ]
-
MageRG
addikt
válasz enginev3.0 #25 üzenetére
A "csöves erősítőről" nekem mindig a kétdekás kevert pálesz jut eszembe...
"What is bravery, without a dash of recklessness!"
-
zazahoho
őstag
Roppant érdekes ötlet,tudják,hogy Magyarországon vannak Negyedáron kínálva jobb minőségben lenne értelme.
Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.
-
cskamacska
addikt
válasz janos1988 #17 üzenetére
Mondjuk a Grooveshark jó példa, épp egy hónapja kezdték el a lejátszást megszakító "Jajj éhen halunk!" ablakot az emberek képébe nyomni, amit(hax kivételével) fizetéssel, vagy reklám nézéssel lehet csak eltüntetni.
Egyébként ez az állandó fillérb@szásról leszokhatnának a streamerek és webshopok, Deeser meg tudja oldani a 320 kbites MP3-akat, nekik 128 kbites parasztvakításra futja csak?
"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
törölt tag
ha a világ azon 1-2%-ában laksz, ahol a 100+ megabites korlátlan szupernet az alap, akkor biztosan ez a legnagyobb problémád, hogy veszteségmentes formátumban szeretnél streamelni, de a többieknek esetleg van ahol még egy 192-es mp3 is szakadozik a net miatt.
otthoni zajmentes környezetbe nyilván nem való ez még, de utcán szinte biztos vagyok benne, hogy meg nem tudnád mondani a különbséget egy cd és egy mp3 közt. talán akkor, ha aktív zajszűrős fejhallgatóval használod, de azért a többség nem ilyennel a fején ül BKV-ra. -
L4D1K
őstag
válasz #16820480 #40 üzenetére
A két "szupernet" természetesen túlzás volt De kiindulva az ingyenes wifi-k, az egyre olcsóbb és gyorsabb mobilnetek terjedésével, igenis gondolom hogy lassan ne egy 192es mp3 legyen a mérvadó, hanem egy ~700 wav vagy flac, ill egyéb lossless tömörítés.
Iaudio U3 lejátszóm és egy Xears fülesem van. Simán meghallom mi szól rajta, lehetek vele metrón vagy vonaton, annyira egyértelmű
Nyilván egyszerű mobilról, még egyszerűbb fülessel nincs értelme hasonlítani, de ugye zenehallgatásról beszélünk és nem zajelemzésről.
# ANTAL Tuning #
-
veterán
Azért megnézném, hogy a sok losslessnáci milyen cuccon is hallgatja a csodálatos zenéit, mert a különbség érzékeléséhez azért vastagon milla fölötti berendezés kell. Meg mondjuk egy vakteszt is befigyelhetne.
Utcai zenehallgatásra még a 256-os mp3 is sok. Persze álsznoboskodni lehet vele a kockatalálkozón.
A szolgáltatás pedig ígéretes, és nem is különösebben drága. A 4 nagy kiadó a zenei paletta jelentős részét lefedi, de azért ne álljanak le a bővítéssel.
[ Szerkesztve ]
-
kcsa
veterán
Számoljunk:
128 kilobit/sec esetén egy elég átlagosnak, talán átlag felettinek mondható (Magyarország, 2012. márciusi állapot) mobilnet telefonra 500 megabyte (kiírok mindent nehogy gond legyen ) adatforgalmi korlát esetén ( (500*1024) / (128/8) ) /60 = 533 perc zenehallgatásra elég. És ti még ezt szeretnétek felezni/negyedelni, a jobb minőségért?
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
spanyoll
addikt
Hát nem tudom. Én nem vagyok az a fizetek ilyenért fajta, de kipróbálom lehet, ha más nem utánanézek ugyanilyen szolgáltatásnak és megpróbálom azt. Már csak az kéne hozzá, hogy a mobilszolgáltatók észrevegyék, hogy drága és aránytalanul kevés a netcsomagjaik felhasználhatósága. Amint ez ki lesz küszöbölve nagyon jó dolog lesz ez, de mivel nincs mindenhol free wifi ...
Amúgy igazán lehetne választani flac minőséget is. Itthon megvan hozzá a net, és akkor igenis streamelhetnének rendes hangminőségben.."Super perfundo on the early eve of your day."
-
cskamacska
addikt
De akkor miért éri meg ezért a szolgáltatásért fizetni?
Újabban már a 360p Youtube videókban is 128 kbites AAC van, ki fizet plusz pénzt ha nem kap plusz szolgáltatást?kcsa: Nagyon eltolódott a vita mobil irányba, de ez a mostani horror mobilnet árak mellett fingreszelés, 64kbites sávszél mellett is egy vagyonba kerülne a streaming zene.
Nem is ismerek olyat aki netről streamelne zenét mobil eszközön, mindenki hurcolja magával a saját kis gyűjteményét, folyamatos töltést(akár Youtube-ot) maximum ingyé wifi mellett vállalnak be.[ Szerkesztve ]
"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
debrejo
senior tag
Szerintem is legalább félmillás cucc kell ahhoz hogy meghalld a különbséget egy 256+os mp3 meg egy loseless formátum között, főleg utcán esélytelen. A mostani mobilinternet határokat ismerve meg egyenesen röhej a flac utáni vágyakozás streaming esetén.
-
törölt tag
jól van, értem én, hogy jó a lossless, és hogy egyre inkább abba az irányba kell lépkedni, de azért általában bőségesen jó a tömörített is.
és tényleg nem sértegetni akarlak, de a komolyabb zenehallgatás az ot kezdődik, hogy nem egy zsebkütyüről akarsz egy néhány miliméteres driver által gerjesztett hanghullámot értékelni.cskamacska: mondjuk a youtube nem olyan jó szerintem zenét hallgatni. illetve ha egy-egy számot akarok meghallgatni, akkor igen, de össze sem lehet hasonlítani egy normális médiatárral, ahol egész albumokat kapsz szépen rendezve, egyéb infókkal megszórva. bár ha mondjuk DJ Ötzi 3 és fél órás mixét akarja valaki hallgatni, ami egyben fel van dobva yt-ra, akkor persze megfelelő lehet, bár úgy sem tökéletes.
-
djculture
félisten
Nemhiszem. Én egy sima cmi8768 96K / 16 bit-es hangkártyán egy 80 as évekbeli siemens rs555 2*100w os erősítőn meg egy pioneer s-j120 hangfalpároson is hallom a különbséget az 256-os mp3 meg egy eredeti cd között. De attól függetlenül nem nagyon érdekel a lossless csak ha épp olyat találok
[ Szerkesztve ]
-
T_Stark
őstag
Nagyon átment a téma lossless vs. mp3 vitába, de itt nem erről van szó, ez a minőség amit ezen az oldalon adnak még az mp3-nak is csak az alját üti meg, legalábbis szerintem. Az csak mese hogy ez egy 256-os mp3-mal ér fel.
A jó minőségű mp3 és a lossless között tényleg elég nehéz különbséget tenni, főleg ha nem valami drága hi-fi cucca van az embernek, na de ennek a minőségnek a jó minőségű mp3-hoz semmi köze... -
spanyoll
addikt
Beregeltem és én sem vagyok oda a hangminőségtől, hogy mit ne mondjak, plusz nincs meg sok olyan előadó amiket én hallgatnék. Innentől komolytalan a téma...
"Super perfundo on the early eve of your day."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen