Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
meganers
csendes tag
A néven azért még reszelhetnének kicsit. (Bár lehet, hogy csak a Csillagkapu rajongóknak borsódzik a háta a "Link" hallatán: [CsK Link]
-
lehet irigyelni öket.
-
Dilikutya
félisten
Itt a wifi a lényeg, nem a terminál. Az csak egy ráadás, fillérekből beleépítik. A trackball-os terminálokra emlékszem, én a Mammutban láttam, nem volt az rossz. De helyette van most minden plázában wifi hotspot. Kényelmesebb, ha nem kell sorba állni, és a saját eszközödet nyomkodhatod. Ezek a terminálok sem az életvitel-szerű netezésre lennének.
-
dejaris
addikt
Es akkor, most hogy lehet visszajonni a matrixbol?
Ennek a butitott verzija regen volt pesten is, de mar eltuntek. Egyaltalan valaki emlekezik a kis "golyo egeres" gepekre?
-
nemlehet
őstag
Szentendre, belváros legjobb net 25/6 megabit fizetek érte 7 ezret telefonnal együtt. Barátnőm, újpest, panel 50/30-as net benne van a közös költségben+500 forintért 100/100-as is választható... Hát anyád...
Amúgy ezt nagyon jó ötletnek tartom, remélem trend lesz belőle és más nagyvárosokban is megvalósítják. Nekem kifejezetten tetszik a látványterv is!
-
PandaMonium
őstag
válasz
Dilikutya #36 üzenetére
Ez sajnos a legtöbb országban így van. Vidéken ahol nem olyan az infrastruktúra (vagy csak lesz*rják mert megtehetik) ugyan annyit kérnek el a 10/1Mbps-es netért mint Pesten az 500/100Mbps-esért. Ennek ellenére egészen jól állunk internet sebesség tekintetében a globális ranglétrán.
-
-=MrLF=-
senior tag
válasz
#16939776 #41 üzenetére
Normál telefonnak a mai napig üzemképesnek kell lennie otthon is, áramszünet esetén is ott az 5V az aljzatban, tudsz telefonálni, nem szabad lecseréltetni voip-ra. Mondjuk a dect telefon (vezetékes -vezetéknélküli) nem megy ahoz áram kell, elő kell kapni a régi hagyományos készüléket a szekrényből és lehet telefonálni.
-
törölt tag
Eredetileg táv táplálva akkutelepekről is üzemképesek voltak az utcai készülékek is, így egy országos áramszünet esetén sem szűnt meg a kommunikáció jó pár napig. Szerintem továbbra is meg kellene tartani valami alternatív lehetőséget segélyhívásra, ami áramszünet esetén is üzemel.
-
Dilikutya
félisten
A 10Mbit nekem is tökéletesen elég letöltésre, bár néha azért eltart egy darabig, mire a Steam-ről lejön valami, ott nincs BlackBox, meg tömörített fájlokat tároló telepítő.
Rendes napi használatra bőven elegendő, de ettől még az ár/érték aránya igen gyatra.
A feltöltés vicc, hogy a legalsó csomagban 10 év alatt sem érte el az 1Mbitet. -
Dilikutya
félisten
Előbb a netadóról a nemzeti konzultációt éljük túl... Nem érzem itthon a törekvést, hogy valamerre elinduljon a digitális fejlődés. Itt nálunk, ahol élek, még mindig 10/0,5 Mbits a legnagyobb elérhető sávszélesség Telekom ADSL-en, de ezt már tudta 2 éve is (amikor szerződést újítottam, még lehetett 20 megás csomagot rendelni, bár be biztos nem kötötték volna már, mostanra eltűnt), és emlékeim pl. a 2006-os tavaszi teszten, amikor két hétig az elérhető maximumot vitte a netem, simán megvolt a 8/0,5 Mbits. Azóta biztos kicseréltek egy kapcsolószekrényben egy routert, meg nálam a modemet, ennyi volt a fejlesztés. Meg van a PR-Telekom, az 5500-ért ad 10 megát. Ez itt Magyarországon még mindig a digitális őskor, 120-as UPC és DIGI nagyon kevés helyen van az összlakossághoz viszonyítva. És nem a világ végén lakom én sem.
-
Panthera
őstag
Ha reklámfelületet is terveznek rá, az működőképes modell lehet.
Egyébként pl. itthon tudok kisebb vidéki települést, ahova kihelyeztek egy tucat hotspotot a frekventált helyekre. Az ilyen egyszerűbb fejlesztések csak a hozzáálláson múlnak. -
Mate
nagyúr
Tetszik az ötlet. Az ingyen wifi jó, a telefontöltő jól tud jönni (nem kell feltölteni a telefont, elég ha rá tud tölteni az ember egy kicsit), a telefont feleslegesnek érzem. Telefon helyett inkább lenne benne egy kávé automata
Szintén jó, hogy a reklámokból pénzelik az egészet.
Ha meglátja ezt egy politikusunk, gondoljon arra, hogy választásokkor az arcát is ki lehet tenni rá. Ha ez eszükbe jut, akkor 3 év múlva már minden sarkon lesz egy
-
Yeffy
veterán
ötletes "kis" cucc, kíváncsi leszek a megvalósítására. mondjuk a töltőnek szerintem valami gyorstöltőnek kéne lennie, máskülönben ki álna ott egy-három órákat, mire feltölt a telefon?
mondhatni, egy új korszak eleje lesz, ha tényleg így lecserélnek minden telefonfülkét. bár, ha azt nézzük, már itt van körülöttünk ez az új korszak
-
Juliuska
senior tag
igen figyelemre méltó és érdekes kezdeményezés, de a "...Ráadásul közvetlenül lehet elérni a mentőket, tűzoltókat stb..." c. kijelentés szerintem népkábítás...
Ha egész egyszerűen csak megemelem a telefonom és felhívom pl. a mentőket, akkor őket nem közvetlenül érem el...? -
Sirandrish
legenda
Ez egy remek kezdeményezés. Kis szerencsével 2040 körül nálunk is lesz hasonló
-
-
gargoyl79
csendes tag
Az akciót támogatja az NSA
-
pcnet
addikt
Tudom, mindenki magából indul ki, de aki a konzol mellett lakik, tuti lopná a wifit.
Telefon töltés? Ki áll ott fél órát tölteni? :/ A szerelmesek meg turbékolnának (ingyen hívás), aztán leéghetne fél város. Pfff!
-
tamikomac
aktív tag
Itt a 3 nagy triumvirátus (Telekom-Telenor-Vodafone) egyből kisírná a még fel sem állításukat, mondván még veszteségesebbek lennének mint most. Ennek hatására akkora adót raknának az új fülkékre, hogy olyan percdíjjal menne, mint most a Praktikum Privát aminek 170,00 Ft a percdíja csúcsidőben
-
Hát ja, biztos jó nekik, jé, hogy fejlődnek
-
ledgeri
nagyúr
Akkor a 23. és 48. sarkán nem valakire rá kell törni a fülkét, és/vagy lerakatni vele a kagylót, ha jön a váltságdíjas hívás, hanem JAM-elni kell a többiek wi-fi-jét...
-
bostone
addikt
Mi folyik itt gyöngyösön?
-
klikezici
újonc
Már csak akkutöltő és atm lehetőség kellene, feltölteni az egyenleget, de minek?
-
Akmak
tag
Alig vàrom az első meghackelt fülkékről szóló híreket.
Siófokon van elméletben az egész vàros területén hotspot. Ugyebàr van egy bejelentkező oldala ahova automat àtirànyít ha valamilyen oldalt leakarsz kèrni, itt pedig van 2 lehetőséged vagy egy korlàtozott fiókot hasznàlsz vagy pedig egy elméletben korlàtlant amit csak a Siófok kàrtyàd kódjàval tudsz elérni, na most szerintem a minőségét mutatja, hogy bàrmilyen 6 szàmjegyű kódot elfogad.
-
törölt tag
Mekkora film! Patkányburger. Hmmm...
Egyébként pár napja Szarvason jártam és meglepett, hogy a színház előtt, a nyílt utcán van egy terminál, kezelőfelülettel. A várossal kapcsolatos különböző információs honlapok gyorselérése mellett, működik a Facebook és pár Google szolgáltatás is előcsalható. Pl. kereső, mail. A Youtube -ra persze már nem enged, de azért így is gratulálok az ötlethez és a megvalósításhoz! Egy wifi hotspot még jól jött volna, de a terminál betöltési sebességén is látszik, hogy a hotspothoz már kevés lenne a net. Egyébként nem értem az irigykedőket. Nem tudom, hogy az USA -ban mi a szitu, de nálunk minden Mekiben, Burger Kingben van wifi. A Tescoban is használtam már és nagyon sok benzinkúton. Kamionosként elég sokat mozgok az EU -ban és sztem free wifi szempontból nem állunk rosszul. Persze ebben a véleményben nincs benne olyan megoldás, mint pl. a Fonera. -
xmaas
őstag
Erdekes ,kivancsi vagyok hogy fogjak megvalositani illetve mennyire fog elterjedni mas varosokba/orszagokba majd a jovoben
-
leeate
senior tag
válasz
Avicularia #3 üzenetére
Valszeg pályázati pénzek lenyúlása volt
-
saelin
veterán
Mostmár tudom hova kell költözni!
Kicsit meglepő, hogy pont az usa egyik városa lépi meg ezt. Ilyet valamelyik ázsiai országtól vártam volna, még illene is a neon tűzdelt városukba. (Ezzel japánra gondoltam elsősorban, esetleg kína.)
-
hemaka
nagyúr
Eleg korrekt lesz, ha ezt igy kiepitik.
Petipetya: LoL, tenyleg.
-
petipetya
nagyúr
Ilyen fülkék voltak a Pusztítóban is.
-
Avicularia
veterán
Itt Malmöben a húdefejlett Svédországban meg egy csomó új utcai fülkét telepítettek. Néztem is, hogy ezeket mégis kinek csinálták.
-
-=MrLF=-
senior tag
Ez nagyon jó ötlet, támogatom jöhet Budapestre is.
Új hozzászólás Aktív témák
it Ha New York városa a közreműködő cégekkel együtt megvalósítja a nagyszabású tervet, akkor a tízezer állomásból álló rendszer a világ legnagyobb ingyenes városi hálózata lesz, mely az internetkapcsolat mellett számtalan egyéb szolgáltatást is biztosít majd.
- Az otthonokba vinné a DGX-et az NVIDIA
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- E-roller topik
- Netflix
- Interactive Brokers társalgó
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E14 Gen2 - Ryzen 7 4700U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo L13 Yoga Gen4 - AMD Ryzen 7 7730U I 16GB I 256SSD I 13,3" Touch I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 512GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 5 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! GIGABYTE Z390 i7 8700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage Shiva Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest