- DIGI internet
- MinDig TV
- Az EV-k miatt maximumra kell pörgetni az atomipart
- Reklámblokkolók topikja
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- A befektetők nem értenék a szuperintelligenciához vezető döntéseket
- Kiderült, hogy miért tarol megint az Apple és az iPhone
- Vírusirtó topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kíváncsi leszek az ügy kimenetelére - lévén az €U és a M$ eléggé pakliban vannak mostanság...
Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.
-
Úgy látom, a legjobbhoz fordultak; Neelie Kroes egyébként is rajong az ilyen ügyekért, remélem, egy komoly tűsarkúval rálép a kormány puhábbik testrészére...
https://www.coreinfinity.tech
-
doc
nagyúr
na de mit tudnak csinálni? azt nem tilthatják meg egy országnak, hogy ms-termékeket vegyen
ha meg kiirjak ujra a tendert, mas megfogalmazassal, amin indulhatnak az opensource-t tamogato cegek, siman kozlik hogy az ms nyerte a tendert es kesz... -
"na de mit tudnak csinálni? azt nem tilthatják meg egy országnak, hogy ms-termékeket vegyen"
- Természetesen nem ez a lényeg, a lényeg a szabad verseny. Ha a tendert hibásan írták ki, van módjuk a retorzióra (€U támogatások visszatartása, stb).
"ha meg kiirjak ujra a tendert, mas megfogalmazassal, amin indulhatnak az opensource-t tamogato cegek, siman kozlik hogy az ms nyerte a tendert es kesz..."Igen, ha elég dörzsöltek lett volna a magyar politikai elit, akkor így csinálta volna elsőre. Nem szoktak hozzá, hogy el kell számolni valakinek a közbe-szerzések "törvényességével". Viszont ezek után már enyhén gyanús lenne egy ilyen lépés.
[ Szerkesztve ]
-
moonman
titán
"[..] a Microsoft Office irodai csomaggal „teljes mértékben azonos funkcionalitást biztosító termékeket” akar beszerezni, ami kizárja például a nyílt forrású és egyébként Windowson is jól működő OpenOffice.org egy hazai változatának nevezését."
-
Ez egy érdekes kérdés, hogy minek is M$ office minden asztalra - a bölcsészkartól a térképészekig bezárólag (a rendőrség tudtommal OOo-t használ
)...
Sajna a teljes kompatibilitás csak marketingfogás, nekem is volt irományom, amiből a teljes endnote-tal készített irodalomjegyzék eltűnt. (jah, az endnote a magyar felsőoktatásban ismeretlen, úgyh mindegy
)
-
moonman
titán
érdekes bizony, ugyanis az állami szervektől nem várhatjuk el, hogy ha le akarják cserélni az MS Office-t, de nyilván használni akarják továbbra is a meglévő fájlokat és ugyanazokat a lehetőségeket, úgy írják ki a pályázatot, hogy "nagyjából tudja, amit az MS Office, de nem baj, ha néhány fontos dolog nem fog ezután működni."
OpenOffice-éktől meg elvárhatjuk, hogy ne hazudjanak. ha kompatibilis, akkor legyen kompatibilis, ha meg nem az, akkor ne hirdessük úgy, hogy az és ne sírjunk, ha koppanunk egy pályázaton, mert nem az.
most szigorúan technológiai oldalról nézve a dolgot.
[ Szerkesztve ]
-
KEndre
HÁZIGAZDA
most nem az a slágerszó, hogy kompatibilis, hanem hogy szabványos.
Légy óvatos, sokan pályáznak a nehezen megszerzett pénzedre! Tudd, hogy csak te vagy képes megvédeni magad!
-
Egon
nagyúr
Már bocs, de a "teljes mértékben azonos funkcionalitást biztosító termék" sztem nem egyenlő a "kompatibilis" jelzővel (elvégre, ha van benne egy easter egg repszim, már nem ugyanazt a funkcionalitást nyújtja - még akkor is, ha ilyen baromsággal nem foglalkozik senki sem); valamint az "olvasni, szerkeszteni és menteni tud" kitétel sztem nem fedi teljes egészében a "kompatibilis" kifejezést _sem_ - ezek után ki hazudik és hol?
Egyszer az életben le tudnád venni az MS-szemüveget, vagy ez már csak műtéttel lehetséges?"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
-
doc
nagyúr
ír, olvas, szerkeszt ms-office file-okat
mi gondod ezzel? én nap mint nap használok xls file-okat (megnyitom, szerkesztem, mentem) és még senki nem szólt hogy nem ugyanazt látná ms-office alatt mint én OOo-ban
nyilván nem fut ugyanúgy minden ms-makró, előfordulhat hogy mondjuk egy-két pixellel mást látok, de a fent leírt három funkció tökéletesen működik -
"érdekes bizony, ugyanis az állami szervektől nem várhatjuk el, hogy ha le akarják cserélni az MS Office-t..."
Mondjuk nem M$ office-cal kellett volna kezdeni x évvel ezelőtt. A helyzet 1xerű: mindenhova egészen biztos nem kell M$ rendszer+office-> egyszerűen csak annyi licenszet veszünk, amennyire szükség van - és hogy mire van szükség, azt a szervezeti egységek (egyetemek, hivatalok, stb) döntsék el, annyi "segítséggel", hogy ők fizessenek a szoftverért. (akár állami támogatáson keresztül is, pl lenne egy adott szoftverkeret - a hardverfejlesztési büdzsé mintájára, amivel lehet gazdálkodni)
-
doc
nagyúr
már megint h*lyét játszol...
a) kiírás: "teljes mértékben azonos funkcionalitás"
b) tények: OOo olvassa-kezeli-írja az msoffice formátumotmivel az a) verzióba azt magyaráz bele a sok s*ggfej amit akar (pl. az oldalbeállítás az ép ésszel logikus helyen, a formátum menüben van, nem a valami elmebeteg állat által a file menübe rakva), így nyugodtan közölhetik hogy "nem teljes mértékben azonos" és kész...
közben meg elvétve lenne csak olyan hely, ahol valamihez hozzá kéne nyúlni (makrók pl, más nem nagyon jut eszembe) hogy UGYANÚGY működjön
nálunk pl. (1000 fős üzem, rengeteg mindent vezetnek excelben, sok tábla az sql serverről húzza az adatokat) minimális erőfeszítéssel megoldható lenne az OOo-ra áttérés, pedig sokkal aktívabban használjuk az ms-office-t, mint mondjuk gizike a pult mögött... -
moonman
titán
a) kiírás: "teljes mértékben azonos funkcionalitás"
b) OOo reklám: "teljes mértékben azonos funkcionalitás"
c) tendert MS nyeri, mert jé mégsem igaz a reklám.nyilvánvalóan nem arról van szó, hogy a mentés gomb hány pixeles legyen és kis floppy-t ábrázoljon az ikon, hanem, hogy mindent ugyanúgy meg lehessen csinálni vele - ez pedig egész egyszerűen nem igaz. lehet, hogy nálatok a dokumentumokat jól kezeli, de mi folyamatosan szívunk az alternatív rendszerekkel készített fájlokkal, hol a formázás szar, hol adatok tűnnek el (Excel táblaméret kicsit más), stb.
[ Szerkesztve ]
-
delacct
tag
Elvtársak és elvtársnők.
Megint túl sok a mellét féltéglával döngető debianos vagy M$ juzer.
2010-ben lehet újra savazni...
Osztán ha ha nyer a .....párt (mindenki töltse ki amit gondol) akkor lesz linux meg oOO rogyásig.
Ami a oOO kezeli-irja az msoffice formátumot dumát illeti,még mindig felsírok ezen,hiszen maga az m$ office is csak kompromisszumokkal kompatibilis saját régebbi verzióival.
Szóval éljenek a politikusok,én is beiratkozom valamelyik egyetemre aztán ellátom a családod olcsó windowsal meg office-al.
Gizikéről meg annyit,hogy nemvéletlenül készült Office 2007-hez Office 2003 kinézetű plugin,mert nemtalálta meg a gombokat.Egyébiránt meg Gizike még mindig office '97-et használ legtöbb helyen.postázni nem postázok semmit
-
doc
nagyúr
kikérem magamnak, nem használok sem debiant, sem ms rendszert
politikai hovatartozástól meg szerintem független a dolog, egyik sem jobb a másiknál
azért most ismét felhoznám anyám példáját, aki (51 évesen) elment tanfolyamra, ahol wordöt meg powerpointot tanultak
otthon, a linuxos gépén próbálta ugyanazt megcsinálni OOo alatt, de sok mindent nem talált
mikor náluk jártam, kb. 3 percig tartott, mire egy-két dolgot megmutattam neki (ez lényegében annyit takart, hogy elmagyaráztam, itt is van pl. wordart, csak máshogy hívják, meg hogy az egér jobb gombja milyen baromi hasznos), azóta bármit megcsinál OOo-n amit MSOffice-on tanult, prezentációkat csinál, pdf-be exportálja amit összehoz, elküldi e-mailben a barátnőinek, stb
mindezt úgy, hogy kb. 1 éve látott először számítógépet közelről...[ Szerkesztve ]
-
delacct
tag
"most nem az a slágerszó, hogy kompatibilis, hanem hogy szabványos."
Uhum,csak a zárt forráskódú szoftverek dokumentációja nem ingyenes...
Ha te már kértél-kaptál doksit ezekről a szabványokrol akkor vagy gazdag vagy illetékes vagy.[ Szerkesztve ]
postázni nem postázok semmit
-
-
moonman
titán
válasz
Cathfaern #24 üzenetére
namost a "full featured" és a "that's compatibile with" szerintem félreérthetetlenül azt jelenti, hogy teljes mértékben kompatibilis funkciókkal rendelkezik. és ez még mindig nem igaz.
szerintem a kompatibilitás nem azt jelenti, hogy olvasni tudom, hanem, hogy teljes mértékben kezelni.
-
doc
nagyúr
ha már angol idézetekbe kötsz bele, legalább tudnál angolul
"full featured office suite that's compatibile with"
ezt te úgy fordítod, hogy (csúnya magyarsággal) "teljes körű, minden tulajdonságra kiterjedő kombatibilitás"? mert az már elég nagy baj
márpedig ezzel érvelsz egyfolytában, holott az idézett szövegrész BAROMIRA NEM azt jelenti! -
Cathfaern
nagyúr
"szerintem a kompatibilitás nem azt jelenti, hogy olvasni tudom, hanem, hogy teljes mértékben kezelni."
Értem. Tehát akkor az adobe acrobat reader nem kompatibilis a pdf formátummal és az MP3 lejátszók jó része (ami nem tud mp3-ba felvenni), nem kompatibilis az mp3-akkal(amúgy doc-nál a pont)
-
Sanya
nagyúr
itt azért más is szerepet játszott, mint holmi kompatibilitás. steve ballmer direkt azért jött Magyarországra, mert még sosem látott műegyetemet belülről. biztos nem kerülne ennyibe ennyi ms lisence.
amúgy meg egyik másik friessítés után nem ugyanúgy jeleníti meg a fileokat a word, mint előtte, úgyhogy a kompatibilitást más szemszögből kell ézni.
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
Alapbeállításon volt mindkét rendszer, én ezeken nem változtattam semmit.
Rémlik, hogy tán az excel-lel is volt olyasmi gebasz, hogy az újabb verzió hibásan nyitotta meg a korábbit, de ebben nem nagyon van tapasztalatom, mert - szerencsére - nem nagyon van szükségem táblázatkezelőre.
-
attila9988
őstag
Nem értem miért értetlenkedsz. Hihetetlen hogy még a szándékos félrefordítástól sem riadsz vissza, csak hoygy a vita az ms javára dőljön el. A reklámszöveg amit idézel azt jelenti, hogy az OOo egy teljes funkcionalitású irodai csomag (ergo minden olyan képességgel rendelkezik, amire egy irodai dolgozónak szüksége lehet), ami kompatibilis a microsoft office -al. Tehát nem azt jelenti hogy minden funkciója 100% -ig kompatibilis lenne, és ezt te is nagyon jól tudod, mivel csak elvakult vagy, de nem hülye..
A pályázati kiírás, pedig teljes mértékű egyezést követelt meg, tehát kb csak és kizárólag egy ms office mehet át a teszten, ami nyilvánvalóan versenyellenes, hiszen egy közbeszerzési pályázatot nem szabad(na) célzottan egy pályázó igényeihez kialakítani, mert akkor nincs verseny. (Tehát nem áll fenn versenyhelyzet).Ahhoz hogy ezt ne értsd meg, igen mélyen kell legyen a nyelved az ms hátsójában.
Innentől kezdve pedig már csak azt nem értem, miért zavarna téged ha javulna a versenyhelyzet? Hiszen az neked is csak jó, mert olcsóbban kaphatnád adott esetben a kedvenc ms termékeidet. Vagy neked fizetnek azért hogy félrevezess mindenkit? Mert ha csak a munkádat végzed, akkor megértem. A pénzkeresés fontos dolog. Ha majd az ms embere leszek, én is ilyen marhaságokat fogok írogatni amiket te szoktál..
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
moonman
titán
válasz
attila9988 #37 üzenetére
nagyjából szarok rá, hogy a hivatalban mivel bénáznak, csak azt tartom furcsának, hogy reklámoznak valamit, aztán sírnak, amikor kiderül, hogy közük nincs az MS Office funkcióihoz - márpedig nem kevés fontos dokumentum kezeléséről lehet szó, gondolom senki nem örülne, ha egy pármilliárdos szerződés fele eltűnne, mert az OOo csak "majdnem" kompatibilis.
és itt a kompatibilisen van a hangsúly, mondtam, hogy nem a politikai része izgat, hanem hogy azzal hirdetik, hogy kompatibilis (reads, edits, saves) pedig lófaszt.
ja és a tiéd.
[ Szerkesztve ]
-
attila9988
őstag
Azért ne essünk túlzásokba... Olyan a világon nincs hogy egy fél dokumentum ne jelenjen meg, csak mert OOo -ban nyitottad meg. Legrosszabb esetben is elcsúsznak a táblázatban picit a cellák. Sőt, elviekben a doc már nyilvános formátum vagy nem?..
Tehát a 100% -os kompatibilitás sem kizárt. De ha ez már most is garantált lenne, akkor sem menne át semmi azon a páylyázaton az ms office -on kívül, hiszen ha itt egy menüpont máshol van, már akkor sem felel meg a pályázati kiírásnak.Úgyhogy már megint csúsztatsz. Így lesz egy jó szakemberből (mert a tudásod felől semmi kétségem, ami mindenképpen tisztelendő) jóravaló ms kiskutya...::
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
sNORh
addikt
fhúú mifolyikitt..
Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84
-
Komolyan, most úgy csinálsz, mintha nem tudnád, hogy mennek a "lobbik". Néhány tesco-s szatyorért cserébe (amiben esetleg volt néhány, dollárral, euróval, kuwaiti dínárral stb. feltöltött bankkártya) eleve úgy írták ki a közbeszerzési pályázatot, hogy még nevén is nevezték, mivel lehet nyerni. Akkor hogy bukott volna meg? (Egyébként egy nem oly régi eseményre visszautalnék: kiadtak jól egy javítást tán OfficeXP SP2 volt, amivel a régebbi doksikat már nem lehetett megnyitni... ne játszd a hülyét, mert nem vagy az, csak kicsit szemellenzős)
-
moonman
titán
válasz
attila9988 #39 üzenetére
küldjek neked olyan xlsx-t, aminek több, mint 60%-át nem fogod látni?
"ha itt egy menüpont máshol van, már akkor sem felel meg a pályázati kiírásnak"
ez megint szarrágás és jól (hüjén) hangzó belemagyarázás.
-
moonman
titán
hányszor kell még elmondanom, hogy a politikai része hidegen hagy? leszarom a pályázatot meg az összes faszkalapot, aki részt vett benne. a te elméleted szerint megbukott volna.
az a patch az Office 2003 SP3-hoz készült és nem javítás volt, hanem egy biztonsági korlátozás visszavonása, mert kicsit drasztikusra sikerült (az ezeréves, a mai biztonsági előírásoknak nem megfelelő fájlformátumok blokkolva lettek.)
-
-
-
doc
nagyúr
ha olyan xlsx-ről beszélsz, ami gyakorlatban is használt, tehát nem egy "na csináljunk gyorsan félmillió sort" kategóriájúról, akkor küldd
amúgy már nem először arcoskodsz ezzel, megfeledkezve arról, hogy az OOo 2.4-ben is levő oszlop/sorszám korlátozásokat az ms ugyanúgy használta, a 2007-es office előtt NAGYON sok évig...erre még valami: nagyon LOL
ezt csináld meg ms office-szal (mármint ha neked valami oknál fogva kevés az a sokezer oszlop, toldd már meg néhánnyal)
[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
hidegen hagy a politikai része? az jó, mert ennek a topicnak pont az a témája...
az említett "biztonsági korlátozás"-sal meg itt a cégnél rengeteget sz*ptunk, magyarázhattam a 8 általánossal rendelkező egyedeknek, hogy miért kell neki adott könyvtárba bemásolnia a file-okat ha meg akarja nézni, meg miért nem működik, ha alkönyvtárba pakolja...
arról nem beszélve, hogy az adott gépeken még be is kellett állítgatni a cumót, igazi felhasználóbarát megoldással a registry-t turkálva, ugye... -
Szerintem abba a pályázatban simán lehetett volna úgy fogalmazni:
- a jelenlegi dokumentum állománnyal leginkább kompatibilis szoftver kell. [Persze nem ilyen pongyolán.]
Akkor nincs vita.Ha meg az ms szoftverek tényleg annyival jobbak, akkor nincs mitől tartani egy kis versenyben. De akkor legyen verseny!
Mi előre tudtuk hogy ez lesz Ebédre hízott patkány Gyere siessünk Indul az expressz Nézzük meg Milyen a Balkán
-
Sanyix
őstag
Villamosszékes kivégzést a felelősöknek, száraz szivaccsal
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
Új hozzászólás Aktív témák
it A panaszos cégek állítják, hogy a 25 milliárdos tendert a Microsoftra szabták.
- HP ProBook 650 G4 Notebook/Laptop, 15,6" FHD, I7- 8650U CPU, 8GB DDR4, 128-480GB SSD, WIN 10, Garanc
- Dell Precision 7510 Notebook/Laptop, 15.6" FULL HD, I7-6820HQ CPU, 8GB DDR4, SSD+HDD, 4GB VGA, WIN 1
- Dell Precision 7520 Notebook/Laptop, 15.6" FULL HD, I7-6820HQ CPU, 16GB DDR4, SSD+HDD, 4GB VGA, WIN
- Teljesen új Samsung S21 5G 8/128GB Dual Sim eladó
- Apple Watch Series 8 45mm Midnight GPS Cellular(e-sim) 2023.10.06.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: pepris.de
Város: Budapest