Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Mura

  csendes tag

  A szabadalmi hivatal szerverein tárolt, még nem publikált szabadalmi kérelmek részleteihez hozzáférni egy aranybánya lehet azoknak, akik a konkurenciánál keresik a kenyerüket, vagy egyszerűen csak a klasszikus "patent troll"-t akarják játszani (tehát megtámadnak szabadalmakat vagy termékeket csak azért, hogy pénzt kapjanak az ügy leállításáért).

  Az ipari kémkedésnek is egy nagyon jó módszere, ha a még nem nyilvános szabadalmi kérelmeket nézegeti az ember - hiszen abban gyakorlatilag teljes körűen le kell írni a szabadalmaztatni kívánt terméket.

  Innentől aztán lehet gyorsan vagy ügyesen (vagy mindkettő) megpróbálni, a másik szabadalmat beelőzni, vagy más régióban (pl. Ázsia, Észak-Amerika) bejegyeztetni, vagy pedig felkészülni a megtámadására.

  Nagyon-nagyon-nagyon-nagy pénzek vannak ebben. Ez olyan, mintha valaki - kis túlzással - beláthatna a másik cég fejlesztői részlegébe.

  Annak egy cég sem örül, aki innovációval foglalkozik.

  Overclocking és vízhűtés csak volt - most már csak a család és stock cooler :)))

 • Kaiku

  senior tag

  150 évvel ezelőtt is hagyta az országot irányító szerv, hogy ellopják a nálunk megszülető szellemi tőkét. Nem tudom, miért csodálkozik ezen bár ki is amúgy meg a hűtlen kezelésben is benne vagyunk a top 10-ben. Miért is kell egy ilyen rendszert rákapcsolni az internetre? :F Jah, hogy a világ másik feléről két klikkel el lehessen érni bár mit is!? :(((

 • dabadab

  titán

  A szabadalmi hivatal magyarazkodasa valami rettenetes: "igen, szelesra tart kiskapu volt a rendszerben, de mivel nem volt odateve melle egy hatalmas tabla, hogy "itt a kiskapu", ezert tulajdonkeppen nem is letezett". Es ez egy olyan hivatal, aminek a neveben szerepel a "szellemi" :U

  Mondjuk az MSZTE is eleg furcsanak tunik, mondjuk eleve gyanus egy olyan civil szervezet, ami elsosorban ugy definialja magat, hogy a kormanyt tamogatja, a honlapjuk alapjan meg ugy tunik, hogy abbol elnek, hogy eleg sok penzert neha lefuttatnak egy Google-keresest.

  DRM is theft

 • Lomha 8V

  őstag

  "vagy feltörték a szabadalmi hivatalszerverét, vagy nem"

  Ebben én is egészen biztos voltam, hogy ez így lehet! ;]

 • dystopia

  tag

  No, itt nem volt semmilyen védelem. És ez nem ugyanaz, mint egy nyitva hagyott ajtó egy lakáson. Utóbbiról mindenkinek tudja, hogy nem lehet rajta besétálni, vagy ha igen, akkor abból gond lehet. A hivatal állításával ellentétben egy random URL-t megnyitni miért is nem lehet? Birtokháborítás? Betörés? Mi alapján? Mik azok a nyilvános megtekintésre nem szánt weblapok, vannak-e ilyenek, és ezek általában milyen lépések után érhetők el?

  Ha a Google leindexelte, tárolta, utána valaki megtalálja, feljelentik őket is?

  Bár nem értem a hackert sem teljesen, mert házhoz ment a pofonért (ez mutatja, hogy jómagam nem csinálnék ilyet), ugyanakkor a hivatal is inkább csendben megköszönhetné, hogy felhívták a figyelmét arra, hogy a rá bízott adatokat védeni kellene.

  Ha valaki ilyen adatot megszerzett, majd azt értékesítette/azzal visszaélt (már az adattal, nem az adat legális módon történő megszerezhetőségére vonatkozó információval), akkor csípjék el tényleg, én is azt mondom, de addig is, első körben ők tegyenek már valamit az adatvédelemért.

  Ha pedig már ilyen műsort csinálnak, nem félnek, hogy az ügyfelek, akiknek a szellemi tulajdonát NEM védik az elérhető IT technológiák közül semmivel, majd jól feljelentik őket, és még nyernek is?

  Plusz egy, a végére: a felelősség fel nem ismerése, másokra kenése sajnos igen messzire vezető rossz emberi tulajdonság.

  [ Szerkesztve ]

  Lüke, én vagyok az APUd!

 • DopeBob

  addikt

  OMG, azért ez elég durva hiba :D

  Megesik, lásd Citibank :U

  MZ/X

Hozzászólok Aktív témák