- Crypto Trade
- Linux haladóknak
- Windows 10
- Asustor NAS
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- OpenMediaVault
- Linux kezdőknek
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nem landolhatnak SpaceX rakéták a Bahama-szigeteken
Új hozzászólás Aktív témák
-
attila9988
őstag
válasz
=Mentor= #156 üzenetére
Igen... én is valamikor a 90 -es évek közepén hallgattam elektronikus zenét, azóta nem nagyon. Bár már akkor is erősen leválogattam őket, a környezetemben meg ott volt a sok "csak szóljon valami" figura. Utána, kb 99 körül végleg meguntam ezeket a műfajokat, és ma már gyakorlatilag szinte semmi ilyet nem tudok meghallgatni. Különösen mióta ezek a zajosak divatba jöttek. Menekülnöm kell amikor meghallom, és óvatosan kell tennem, mert különben azt mondják hogy ünneprontó vagyok.
Mindig valami hülye indokkal távozom a társaságból, bár akik ismernek rájönnek hogy miért.
Szerencsére a rendes hangszeres zenék nem romlottak el úgy, mint az elektronikus műfajok, így ezekben mindig megtalálom ami éppen kell. Az internet pedig nagy segítségemre van ebben.. -
=Mentor=
őstag
Előbb utóbb ez lesz mindenhol... Én mindenesetre egy fillért nem adok ki eredeti cuccra, pusztuljanak éhen a kiadók!
(#151) attila9988: Az igazi elektronikus zene (techno, trance, rave) az ezredfordulóval meghalt (az "aranykorszak" 1992-98 között tartott, ebből is kiemelkedik 1994/1995), amit ma kiadnak az tömény hallgathatatlan szemét... Az utolsó mohikán talán Gigi D Agustino volt aki még visszahozott valamit a régi minőségből.
-
attila9988
őstag
Ez is elég zörgős, bár kevésbé csipogó, meg recsegő mint amikről én beszéltem. Valamikor régen hallgattam én elektronikus zenét, csak meguntam. Főleg miután egyre vacakabb lett. Ma már ahhoz hogy "dj hurkagyuri" legyél, elég ha valami effekthalmazt egymásra dobálsz. Ez meg baromira nem zene. Az viszont tény - most így meghallgatva amit mondtál - igaz, hogy ez is elég gyérül szól így youtube -ról, függetlenül attól hogy amúgy sem tetszik a cucc.
Kiegészítés: Most néztem meg neked, de mivel nem tudom a címeket, beírtam youtube -ra hogy "top 10 2012" kidobta ezt:
http://www.youtube.com/watch?v=7-NBLCT0DWQ
Ami ebben van, annak legalább a fele ilyen recsegés, de leginkább a 7., meg a 2. Rettenetes. Nem tudom.... ez zene? És ez még nem is a legrosszabb kategória, csak most ezeket találtam meg. De naponta hallok mindenféle borzalmat a környezetemből.
-
KAMELOT
titán
Pont ott ahol a legtöbb internet felhasználó van ott akarják megtiltani?
Nevetséges az egész.
10 év börtön egy 1 0 1 adat letöltéséért??Aki meg lop, adót csal, gyilkol az meg kap 2-5 évet.
Valami gond van ott az fejükkel! -
waverider
senior tag
nem lennének ellene egy ilyen törvénynek ha mindenkinek az 'értelmes' ár kerülne felszámításra: a zenésznek, a kiadónak, a vásárlónak, a dj-nek, rádióknak, stb.
továbbra sem hiszem, h. komolyan gondolták a digitális zenevásárlástól a zeneipar fellendülését. 2-3-6-szor magasabbak az árak a netes zeneboltokban, mint kellene.
a filmek és szoftverek pedig legalább 10-20 -szor magasabb árkategóriákkal dolgoznak, mert alapvető probléma a 'sztár' gázsik rendezése amit mindig a végfelhasználó fizet meg.
legalább egy nullával többet tesznek hozzá nemcsak eme sztár gázsikhoz, de aztán az általunk megvásárolható zene, film, szoftverpéldányokhoz.
netflix-hez hasonló szolgáltatások már egész jól lavíroznak a megfizethetőség és a tartalmi kínálat között, persze van hova fejlődnie, h mennyire széles a kínálat, mennyire újak a dolgok és lehet -e korlátlanul nézni-hallgatni, beletekerni, nagyítani, verziók, és mixek közül válogatni.
ezek mellett azt gondolom, senki nem töltene le, ha egy fix havi összegért, mindent online, korlátlanul és a(z akkor) fellelhető legjobb minőségben elér akár saját nyelvén vagy feliratozással, hangformátumokkal.
gondoljunk bele ilyen szolgáltatás(ok) mellett nem volna szükség felhasználói oldalról hatalmas mennyiségű adattárak vásárlására és nem kellene törvény pengeélén táncolni, de a legfontosabb: mennyi időt spórolnánk vele!
fogná az ember az otthoni eszközét (tv, pc, laptop, stb.) felmászik a netre és nézi a sorozatát, filmjét, hallgatná a zenéket, korlátlanul és fix havi díjért.
szép új világ kezdete (mindenkinek), de persze ez csak a saját szubjektív véleményem. -
peti_s
addikt
válasz
attila9988 #151 üzenetére
Attól még h ilyen jellegű zene, meghallatszik a minősébeli különbség. Amúgy ezt is lehet igényesen művelni, ajánlom a 2004-s Sensation White Megamix-et meghallgatásra. A vágatlan 1 órás változatot.
-
attila9988
őstag
Hát ami a mai klubokban megy, az is legtöbbször zaj,
És ha megfigyeled, pár éve divatba jött a tényleges zaj felhasználása is. Minden olyan, amit korábban szűrtek, és eltüntettek minden eszközzel, az ma zenének számít. Recsegés, csipogás, sistergés. Mint amikor rosszul állítod be a rádiót, vagy elmegy az adás a tévében.
Borzalmasan gagyi. Nem magával az elektronikus zenével van nekem bajom, csak azzal, hogy hihetetlen minőségromláson ment át minden ilyen műfaj úgy kb a 90 -es évek közepe óta. Ma már szinte rendes ritmus sem kell bele, csak az kell hogy össze vissza recsegjen, ropogjon, csipogjon, és jó hangosan tegye ezt.
Ehhez végül is lehet hogy tényleg elég a 64kb/s -es youtube gagyi is...
-
peti_s
addikt
Van amiről botrányosan rossz felvétel van, mégis értékes. Ilyen pl. Elvis utolsó koncerje, ez épp az utolsó szám. Engem csak az zavar, ha valamiből van jobb, akkor miért hallgatják sokan a rosszabbat.
(#139) vocalhost, igaza van kovy79-nek, nem jogos a flegma válasz.
-
misx
senior tag
válasz
vocalhost #144 üzenetére
Hát ami a mai klubokban megy, az is legtöbbször zaj, mégha 24 bitben nyomja a laptopjáról a DJ, akkor is.
Egyébként én ugyanígy vagyok a filmekkel, nem tudom elhinni, hogy egy 20 ezer forintos kamerával VÁSZONRÓL felvett anyag, vödörhanggal élvezhető legyen. De a csúcs az, amikor ilyet néz valaki angolul, webfordítós (!) felirattal. Na az már tényleg igénytelen. És akkor még van pofája a PORT-on alázni a filmet. -
Polllen
nagyúr
"A törvénymódosítás egyben tiltja a DVD- vagy Blu-ray lemezek másolásvédelmének megkerülését, a filmek számítógépre másolását is."
Vissza kettő...
-
Béééla
őstag
Nem vagyok audiofil, de az átlagos youtube-zeneszám és a minőség két külön fogalom.
Viszont amit kislányok töltenek fel zenét, annak biztosan megfelel.De a youtube-töltés az továbbra is illegál, nem? Attól még szegény eredeti zeneíró nem kap érte egy kanyit sem...
Ezért kell hallgatni online rádiót -
misx
senior tag
válasz
attila9988 #141 üzenetére
"Nem mondod komolyan hogy az egy normális alternatíva... marháskodni jó, de zenét hallgatni nem alkalmas, hacsak nem vagy minimum 50% -os halláskárosult."
Pedig nagybátyám kislányai onnan veszik fel a zenét és töltik rá a telójukra. Akkor halláskárosultak?
-
BlackPriest
őstag
én fel fogom dobni a szomszédot, mert áthallatszott, amit hallgat, ergo illegálisan zenét sugároz. persze a fülem azonnal betömöm, hogy ne legyek illegális hallgató
-
attila9988
őstag
Akkor is jön az elfenekelés mert csúnya kalóz vagyok?
Igen mert kimondhatatlanul magas, csillió forintos kárt okozol vele, elképzelhetetlenül megnöveled a munkanélküliséget, és pokolra küldöd a családodat is ha letöltesz valamit, tehát minimum kézlevágással, és több hetes mezit lábas vezekléssel, valamint örökké tartó adósrabszolgasággal fizethetsz csak érte....
Szóval zenét hallgatni bűn érted? Majd ha valamelyik üzleti vállalkozás lesz olyan kegyes hogy elhozza neked az említett albumot, akkor lesz jogod meghallgatni... amúgy nem. Tetszik érteni?134: "Marad a youtube és a lejátszási listák...."
Nem mondod komolyan hogy az egy normális alternatíva... marháskodni jó, de zenét hallgatni nem alkalmas, hacsak nem vagy minimum 50% -os halláskárosult.
-
Tirexi
addikt
Attól függ honnét nézzük.
Én szerencsére azok közé tartozom akik ha akarják meg tudják venni a játékokat/filmeket saját fizetésből. A Steam account-omon 332db játék van.
Tehát nálam annyira nem lenne rossz világ ha erre gondoltál. (mert sztem erre gondoltál) -
attila9988
őstag
http://www.edri.org/files/cleanIT_sept2012.pdf
Olvasgassatok csak....
-
waithEard
őstag
Marad a youtube és a lejátszási listák....
Béééla: azért ez némiképp valószínűtlen, nem? Hacsak nem 70-es évekbeli finn-szörny-jazz-t
hallgatsz.... -
Béééla
őstag
Csak a szokásos, nem fogom hosszúra fogni a gonosz kiadók kliséjét és a szar felhozatalt.
VISZONT
tegyük fel találok Youtubeon egy számot vagy valahol, és NEM TUDOM beszerezni, mert az itthon elérhető egyik lemezkiadó sem "forgalmazza", akkor mi van? Akkor is jön az elfenekelés mert csúnya kalóz vagyok?
-
vocalhost
tag
Nem, nem az önkörmányzat engedélyezi. Az csak akkor engedélyezheti, ha bizonyos szabadtéri programok vannak, mint pl Veszprémben az Utcazene, de ekkor is csak a fesztivál utolsó napjának éjféléig.
Nem mondhatja azt egy város, hogy na ott aztán ihatsz bármikor, mivel központilag van megmondva.
-
Ghoosty
őstag
válasz
vocalhost #118 üzenetére
" egész magyarországon tilos köztéren inni"
Ez nem igaz, önkormányzati hatáskörben van, hogy tiltják, vagy megengedik. Sok helyen tilos, de nem mindenhol. Ráadásul, rengeteg köztérre szervezett programon még ott is engedélyezik, ahol általában tilos. (pl bornapok, búcsú, pálinka fesztivál stb.)
-
válasz
vocalhost #124 üzenetére
"Vagy bocs van, csak éppen több mint 7 milliárd fajta erkölcs van jelenleg."
Ez kb így igaz. és ebből a 7milliárd erkölcsi felfogásból kb 90%-nak van egy közös része, ami azt mondja, hogy az emberéletben/egészségben nem szabad kárt tenni.
Abban meg, hogy az adókat, mindenféle kitalált sápokat pont úgy kell fizetni, ahogy a gazdasági maffiaelit kitalálta kb 10% egyezik meg
.
-
-
-
Nyilván az nem egészséges, hogy az adathordozó bruttó árának 2/3-adát a matrica teszi ki. 10%-ban maximálnám, és akkor nem mindenki szürkeimportból vásárolna.
Más: az emberek erkölcsi érzéke nagyon fura tud lenni. Én pl a fizikai bántalmazást sokkal jobban büntetném, mint bármilyen virtuális baromságot.
-
peti_s
addikt
válasz
t72killer #120 üzenetére
Mivel a letöltés vonza magával a feltöltést, így már nem legális. A matrica viszont igen, valóban ebből a szempontból jó, de erősen kezd túlzásba esni az artisjus.
(#121) vocalhost, miért lenne hülyeség? Azt te sem gondolod komolyan, h egy súlyos testi sértés pl. egyenlő pár szám letöltésével. Pedig több országban így van. Gondoltam h direkt írtad így, először azt hittem h csak véletlen, másodjára már erőteljesen bántotta a szemem.
-
-
peti_s
addikt
(#116) vocalhost, erkölcsileg teljesen más a kettő. Azzal h letöltesz, erkölcsileg nem követsz el bűnt, csak a törvény szerint.
(#117) t72killer, ez azért van így mert hagyjuk.
(#118) vocalhost, Magyarország nagy M-mel írandó.
-
vocalhost
tag
válasz
t72killer #117 üzenetére
Hülye példákat hozol, így értelmét veszti az amit mondani akarsz.
Kezdve ott, hogy egész magyarországon tilos köztéren inni. miért kell egy ilyen debil példát hoznod, mint mekka? Megkockáztatom, hogy ott elnézőbbek ha látják, hogy azt se tudod mi van mert valamilyen más országból jöttél.
-
válasz
vocalhost #116 üzenetére
"Mindkettő bűntett pont."
Ha a letöltésre gondoltál: az, hogy mi a bűntett kultúrától függ (nálunk Mo.-gon meg akár attól, melyik hónapját írjuk az évnek...). Szerinted bűn sört inni? gondolom nem. OK, igyál meg egy korsóval Mekkában a zarándoklati téren...
Szerinted bűn kritizálni a kommunizmust? - gondolom nem. OK, látogass el Kínába egy jó nagy KKP székház elé "szabadságot Tibetnek" pólóban.Vannak tettek, amit kb minden kultúra elítél, ilyen a gyilkosság. (A lopást pl sok primitív népnél nem, ld Ausztrál bennszülöttek, náluk minden közös, nincs magántulajdon)
A fájlcserebere is necces terület. XY balek FIZET érte, közben a doboz hátulján van egy apróbetűs egészoldalas szöveg, hogy á-á, hiába fizettél, mégse a tiéd, nem másolhatod le, még a gyerekeid se örökölhetik szigorúan 1 példányban bérelsz egy alkotást addig, amíg az adathordozó bírja.
Itt jön a sikamlós téma: mit követ el ZK, ha letölti a valami.mp3-at a netről?
1. Másol egy fájlt, amiről addig, míg megérkezik, hivatalosan nem tudhatja, legális példány-e?
2. Natessék, "nem legális" azaz nem a szerzőtől származó példány. Megkárosított ő ezzel valakit? Elvett valakitől valamit? Nem. Elég vicces, amikor kispénzű tinédzsereket, nyugdíjasokat azzal vádolnak, hogy többmillió dolláros "haszonelmaradást" okoztak a kiadónak. Most hol a lópikulában venne egy havi 6-800$-ból tengődő egyetemista többmillió dollárért p#csámbrummog.mp3-at Britney Spearstől vagy valamelyik helyi tv-s kimittud "tehetséges" sztárocskájától?Ezzel csak annyit akarok mondani, hogy a digitális tulajdon kérdése még nagyon nem tisztázott+standardizált témakör. Én a magyar szabályozással értek egyet, aki üzletszerűen terjeszt, az tényleg készpénzfizető vásárlóktól fosztja meg a szerzőket. A többi, hogy úgymondjam "vallás" és lobbi kérdése.
-
Az állam teszi ezt azzal, hogy akkora börtönbüntit helyez kilátásba, mint amit egy pedofil gyilkosra szokás kiszabni.
#114: iszlám országokban, legalábbis azokban, ahol a saríja alapján itélkeznek ez bevett szokás...
#115: naja, elvileg a nép választja őket. De van bárki a politikai palettán, aki nem fekszik le a kiadómaffiának? Jaigen, Ny-európában vannak kalózpártok - ők viszont az egész politikai programjukat erre tették fel, max belekevernek egy kis greenpeace-es zöldséget, amitől az épeszű választónak elmegy az étvágya.
-
Feltételezem, hogy a világ kevéssé elborultan szabálykövető, és csóróbb részein ezért nem történt még meg hasonló törvények bevezetése. Kétlem, hogy a személyiségi jogok védelme, vagy a lakosok tiltakozása bármilyen rendszert komolyan visszatartana. De, errefelé letöltés továbbra is megmaradna, de elfogyna a keresőképes lakosság, ami meg annyira nem jó. Itt viszont profitot lehet szerezni az arányaiban kevés illegális letöltőkre kiszabott nagyon durva bírságokkal, amik elrettentik a többieket. Hatásos, jövedelmező, és még el is viseli a nép. Kell ennél több?
-
Lewzke
őstag
Ügyesek.
-
aram01
nagyúr
hogy lehet ezt kontrollálni?
-
Már pár hónapja lehetett tudni erről a törvénytervezetről. Az sem volt titok, hogy el fogják fogadni.
Egyébként, bár nem reprezentatív minta, de az angolul kommunikációra képes, és nem mellesleg hajlandó kollégáim zöme amikor a filemegosztásról kérdeztem közölte, hogy az illegális, ők nem csinálják, és pont. Egy srác mondta, hogy igen, az illegális, de mégis elég népszerű, ismeri a torrentet, bár ő nem használja, és megkérdezte, hogy mellesleg nincs-e esetleg valami jó zeném. Illetve a főnököm figyelmeztetett, hogy eszembe se jusson itt ilyesmi.Én az egyetemtől kapom a netet, ott egyszerűen megoldották a TOR, és egyéb trükkök kérdését, semmi ilyesmi nem működik, VPN programok sem, az adatforgalmamat pedig figyelik.
Egyébként, nem tudom, hogy bevezetésre került-e már, de tervezték, hogy a netszolgáltatókat fogják kötelezni a felhasználók adatforgalmának szűrésére. Tehát, akinél aktív P2P van, vagy illegális anyag le/feltöltésére utaló dolgot találnak, arra kissé ránézhet a helyi hatóság...Ahogy nézem, mindenki azt hiszi, hogy itt akkora fizetések vannak, mint az állat. Nos, igen, ez igaz a társadalom egész nagy részére, különösen azokra, akik még az úgynevezett gazdasági buborék növekedése idején kezdtek el dolgozni. De, a mai pályakezdőknél ez már nincs, és bár még mindig jól keresnek, az is hozzátartozik a dologhoz, hogy iszonyat drága minden. Persze, azért jobban élnek,mint mi, ez tény.
Igen, megtehetik, hogy ilyen törvényeket hoznak. Állítom, hogy Japánban van a világ egyik legerősebben szabályozott, és irányított társadalma. A bűnözés valóban nagyon alacsony, de nem csak azért, mert itt emberek mind kedvesek, mosolygósak, és eszükbe se jut lopni, csalni stb., hanem azért is, mert bármiféle szabály tisztelése beléjük van nevelve, illetve, nincs igazán lehetőségük pattogni. Rengeteg a rendőr, az ellenőrzés, keményen fellép a hatóság, és komoly büntetések vannak. De ahogy nézem ez az ittenieket egyáltalán nem zavarja. Ők elfogadják, hogy ez a szabály, és kész.
Vicces hely ez a Japán... -
ceia
őstag
Ez egy agyament törvény, de hozzáteszem aki japán és nem vesz legálisan, annak úgy kell. Én akkor is megvennék mindent, ha nyugat-európai lennék. A régi kiadásokra meg ott az ebay, meg ilyenek. Azért ez meglepett, mert úgy tudom, náluk kiemelkedő a hajlandóság a legális cuccok vásárlására. Magas életszínvonal, ugye.. és akkor pont ott keménykednek?
Biztos sok hely van még a börtöneikben.. -
KRi2
aktív tag
Jajde röhögnék ha ezen szigorítás miatt tizedére esne az illegális, és ezzel együtt a legális letöltések száma is!
-
-
Ghoosty
őstag
Mikor ilyeneket olvasok, mindig csak 1 kérdés vetődik fel bennem. Hány CD-t kell ellopnom egy boltból, hogy ugyanekkor büntetést kapjak?
Vicces lenne, ha kihallgatás során a vádlott megszólalna. Hát eredetileg letölteni akartam, de 2 év börtönt nem kockáztattam meg, inkább elloptam a boltból, azért max 45 nap elzárást kaphatok. (Nem tudom, ott mennyi, de nálunk ez van.)
-
butyek
senior tag
Ezeknél van fegyelem. Úgy látom a törvényhozók ott sem értelmesek.
-
-
Mennyi jár náluk többrendbeli emberölésért? (pl ha nyakoncsípnek egy fiatal yakuzát, és az leteszteli a helyi jogvédőkön a karácsonyra kapott UZI-ját?) mert ha nem túl sok az extra büntetés, megérheti...
-
peti_s
addikt
Én annyit tennék hozzá, hogy a "kalóz" oldalak kínálata sokkal bőségesebb mint a legális. Rengeteg olyan zene, videó, koncertfelvétel, régebbi szoftver, játék van, amit egyszerűen nem lehet legálisan beszerezni. A lehetőség sem adott. Amit meg nem lehet legálisan beszerezni, az hogy csökkentené a bevételeiket? Azt pedig mellékesen megjegyzem, h ezen oldalak sem ingyen működnek. Mégis megoldják, hogy fentmaradjanak.
Ez az egész amúgy egyre undorítóbb. Fokozatosan az emberek egész életét ellenőrizni akarják. Ez is csak szvsz egy ürügy erre. Mi még ezen felháborodunk. Lehet h a következő generáció már nem fog. U.ez van a törénelemmel is. A gimnáziumban tanított történelem 80-90% ferdítés, hazugság. Ezt nagyszüleink, dédszüleink még tudják/tudták. Viszont az újabb nemzedékek, akik nem élték meg, nem látták, elhiszik. 80-100 év múlva, amit meg mi tudunk, (lásd pl. WTC), azt a következő nemzedékek nem fogják tudni. Nekik lehet h teljesen természetes lesz, hogy folyamatosan le vannak figyelve, minden mozdulatukat követik. Ez egy hosszútávú terv, ami már régebben elkezdődött, "kíváncsian" várom a következő lépéseket.
A japánok az összefogásukról híresek. Értékelendő volna, ha ezután semmi eredeti lemezt nem vennének. Másfelől, még a szebb időkben azzal reklámozták az internetet, hogy korlátlan, teljes információszabadság, stb. Erre ezt is ellenőrzésük alá akarják vonni.
Teljesen Fahrenheit 451 érzésem van. -
pycur
tag
Azt nem veszik figyelembe amit egyszer már leírtam:
Semmi kötelezettségünk dvdn filmeket venni.
Az nyilvánvaló tény, hogy a filmek azért készülnek, hogy a moziban és a TV-ben leadják és megnézzük. A TV erre egy kicsit rákontráz amikor sorozatokat ad ezzel is arra ösztönözve minket, hogy nézzük a tv-t minden nap.
A film/sorozat gyártókat kifizetik azzal, hogy a moziban/tvben megnézzük ezeket, és slussz passz. Ennyi. Az utólagos dvd kiadás már csak egy kis extra nyerészkedés, semmi egyéb. Nem vagyunk kötelesek dvdt vásárolni, egy darabot sem. És aki letölt egy filmet és megnézi, az kb azzal egyenértékű hogy megnézte a tvben. Ettól senki se lett kevesebb. A tvben mennek a reklámok, azért kapják a pénzt, abból vesznek filmet/sorozatot. Az egy más világ hogy a tv nálunk jelenleg annyira lezüllött a sok 'válságshow' és tehetségtelenkutatók miatt, hogy értelmes ember ma már nem néz a tvben csak hiradót, de lehet hogy még azt sem, mert azt se tudjuk már eldönteni hogy mennyire hiteles amit ott mondanak, de ez most nem is lényeg. Hanem a modell amit leírtam.A zenére pedig csak annyit tudok mondani, hogy ma már túl sokan próbálnak ebből nyerészkedni. Az nem nagy eresztés hogy dance ejaybe összedob egy zenét, haknizik rá valamit és ezért pénzt kér. Az ilyen egynyári zenéket mindig is letölteni fogjuk mert nem találjuk arra alkalmasnak hogy bármennyi pénzt is megérdemelne.
Példának okáért aki minőséget csinál, az valamilyem furcsa okból meg tud élni a zenéből, és nem 1 albumja van (vegyük pl Ákos-t) és nagy közönségek előtt turnézik mert sokan kíváncsiak rá, ez az ami a zenészt élteti. Nem a cd, meg a letöltés... És arra a grafikonra biztos mindenki emlékszik ami a mahasznál ki van téve: egy 3000 FT-os cdből kb 500 FT-ot kap az előadó, a többi elmegy mindenféle munkálatok és álltevékenységekre... -
zsolt200
tag
Elképzeltem ahogy valaki megy az utcán, fülhallgató a fülében, szól a zene, egyszercsak ráugrik 3ember, leteperik, földhöz vágják aztán megbilincselik. LOL
De most komolyan, akkor betiltják az mp3/4/5 stb. gyártását és árusítását? -
drkbl
őstag
válasz
hibavissza #41 üzenetére
Filmet csak annak érdemes gyártani, aki "megveszi", tehát a filmek célközönsége az, aki nem tud torrentezni. A többiek oldják meg.
-
Cickánykoma
tag
Ezt a törvényt ezer %, hogy (faszfej) Ishihara vitte át, már egy ideje az anime / manga letöltések ellen áskálódott a helyi szubkult felháborodása mellett...
-
Joe.36
addikt
Nineteen Eighty-Four............
-
hibavissza
veterán
válasz
mimic1979 #75 üzenetére
ez nem erről szól. van 10-15 maffiavezér (oligarcha), aki uralja a piacot és márpedigazleszamitakarnak szinten megy a dolog. küzdenek a vagyonukért/hatalmukért amíg csak tudnak. ne keress gazdasági megfontolást ez hatalmi kérdés és ők fizetik a politikusokat a birkák csak legitimizálják őket 4 évente. így volt ez már az ókori görögöknél is
-
vocalhost
tag
válasz
Grim.Reaper #74 üzenetére
Te miről beszélsz?!
Úristen... -
Epimenides
csendes tag
milyen furcsa, hogy 100 ember rá tudja kényszeríteni az akaratát a maradék 120millióra.
Van pofája, és van pofája a kormánynak ezt bevállalni, akit állítólag a népek delegáltak oda.
persze értem, hogy könnyebb kivételezni 100 emberrel mint 120 millióval,
csak nincs arányban(mondjuk a jelképessé váló szavazatok számát tekintve) a kettő egymással...........akko' meg minek a kormány????
meg kéne szavaztatni a kormánnyal , hogy adjon teret a népeknek arra, hogy elmondhassák mennyit lennének hajlandók fizetni xyz zenéért, és milyen büntetést találnak méltányosnak azokkal a kiadókkal szemben, akik f.st adnak ki vagy akik túl drágák. -
mimic1979
aktív tag
Egyébként szerintem tényleg a termékek(zenék, játékok, filmek) árképzésében van a kulcs a torrent letöltéssel szemben! Régen , egy darab játék sem volt a gépemen ami nem esett át némi törésen. Most ,mióta a Steam elég korrekt akciókat hirdet meg alkalmanként, már csak eredeti játékok vannak! Számomra is sokkal jobb hogy ha kijön egy frissítés nem kell órákat bíbelődnöm azzal hogy elinduljon.
Film!?
Hát ez tényleg egy más kérdés! BD-t megfizetni képtelenség szinte, bár így is meg vettem egy pár olyan filmet gyáriban amit már ezerszer láttam(Armageddon eredeti DVD+BD),de azoknak az árával tényleg baj van! Sírnak a film gyártók hogy bevétel ki esés?! Amikor a mozi premier első hetében a duplája jön be a befektetésnek! Akkor a DVD vagy esetleg a BD mit hozhatna még hozzá, ha mondjuk emberi áron adnák minőség romlás (MKV, stb.) nélkül.
Én értékesítő vagyok a minden napi életben, és amit elértem a vezetésnél, úgy néz ki bejött ,ami nem más mint : " a sűrű fillér , jobb mint a ritka forint" Részemről ha pl. 1000 ft. lenne egy gyári BD nem tökölnék a letöltéssel, sem az írással!
Szerintem csak ezt kellene belátni amikor azt várják el a hétköznapi embertől hogy vegye meg a boltban!
-
Grim.Reaper
tag
válasz
BlackPriest #73 üzenetére
blablabla.. ilyenekkel vannak el.
fukusimát meg az egész északi félteke nyakába zúdították!
de ha a 4es reaktor is leolvad - jobb, ha 6 hónapig nem is jössz ki! sőt. jobb, ha a déli féltekén tartózkodsz.research dr helen caldicott
-
BlackPriest
őstag
válasz
Neil Watts #72 üzenetére
"Mégis milyen jogon monitorozzák ennyire a letöltést? Ez már lassan személyiségi jogokba is ütközik. "
erre itthon csak egy tört szám lenne a válasz
-
Finoman szólva mindenféle gúnyt mellőzve: Nekik is biztos nagyon tetszett a Gangnam style, nem csak a feltalálónak - ilyenek láttán legalábbis ezt gondolom.
Az off részemhez kapcsolódva, s ez mindenkinek szól: Erről a törvényről már hallottam korábban, de akkor sem volt tiszta, hogy mégis mit várnak ettől? Értem én, hogy a Japán társadalom ezerszer becsületesebb, s letöltés alig van, de nem az az üldözendő, ha meg is osztják az anyagot? Eddig én ezt így tudtam, lehet hogy rosszul. Mindenesetre amikor még régebben olvastam Huxley, és Orwell majdnem idevágó műveit, akkor cask nevettem, hogy "áh, ebből úgysem lessz soha semmi". Úgy gondolom, ezt újból át kell gondolnom, mert nagyon afelé haladunk. Mégis milyen jogon monitorozzák ennyire a letöltést? Ez már lassan személyiségi jogokba is ütközik.
Üdv. core2
-
ViZion
félisten
Teljesen egyetértek! Egyrészt pofáznak a kiadók, csak arról nem beszélnek, h a zenészek nagyon keveset kapnak az eladásokból, a letöltések a kiadónak ártanak... A zenészeknek inkább érdekük ingyen is akár piacra dobni a zenét, utána koncertből, hakniból, pólókból megtermelik a $$$.
Másrészt vegyünk pl. engem. Kerülöm a letöltéseket, mobilnetem van, stb. NEM torrentezem! Játékok, gyereknek a mesefilmjei, stb. megveszem, ha teszkós is. TV-t ritkán nézek, egyrészt a műsor nagyrészt a híg f@s kategória, másrészt a nézhető programok elérhetetlen időben vannak (felvevős a médiaizé, igaz), harmadrészt tele van f@sva reklámokkal... Inkább online streamingelem amit néznék, a minőség olyan, amilyen, de inkább így...
Szal a rengeteg letöltésért "megküzdöttek" a TV-k, a horror mozi árak (és a kis mozik megszűnése), meg a reklámok...
-
Tamás88
őstag
Könnyen megkerülhető. Youtube-ról szedik le a zenét, egy kicsit átalakítják, és kész. Azt pedig nem tudják eldönteni, hogy videózás közben, vagy külön szedték le. A dvd és Blu-ray gépre másolás tilalma pedig hülyeség, mert mi van, ha archiválni szeretné? Ezt megint nem tudják leellenőrizni.
-
Pikari
addikt
felesleges finomkodni. a japán törvényhozás ezzel elvesztette a legitimitását, a törvény elfogadása pedig kimeríti a hazaárulás fogalmát. az emberek akaratát semmibevevő, emberi igényeket figyelmen kívül hagyó államberendezkedések elnevezésére pedig már van szó: diktatúra
-
Vigilante
őstag
A törvénymódosítás egyben tiltja a DVD- vagy Blu-ray lemezek másolásvédelmének megkerülését, a filmek számítógépre másolását is.
Na nee! Az anime blu-ray-eket, akkor honnan kapom le???
Vicc!
B@sszameg gyilkosok kapnak pár éveket! Ennyire a pénz az úr???
-
nonoka74
tag
Költözzenek Portugáliába,ott legális!Hír
-
nonoka74
tag
Hülyék ezek a Japók!Nindzsáá!
-
F34R
nagyúr
válasz
Sanchez638 #54 üzenetére
ott basztak el hogy itunes , trackitdown , junowdonwload-s dolgok meg aznap kikerulnek mikor a megjelenes van , eleg egyszer valakinek megvennie.
Oh a regi szep idok mikor egy vinyl megjelenesre tobb honapot kellett varni. -
VaniliásRönk
nagyúr
"A szervezet statisztikájából az derül ki, hogy 2010-ben a japánok 4,36 milliárd fájlt töltöttek le illegálisan, és csupán 440 milliót úgy, hogy fizettek érte, azaz minden egyes vásárlásra 10 kalózbeszerzés jut."
Azaz akkor is több pénzt csinálnának, ha tizedáron árulnák a zenéket, ahelyett hogy megpróbálják legalizálni az emberek kizsebelését és megfélemlítését. Gratulálok. Szerintem egyébként minimum kötél járna egy letöltésért, de előtte még az inkvizícióhoz hasonlóan meg is kéne kínozni a netkalózt.
-
Sanchez638
addikt
válasz
BlackPriest #57 üzenetére
Már évek óta azon vagyok, hogy össze gyűjtsem a kedvenceket, pl játék: Gta sorozat, Carmageddon, Age of Empires 1-2. Zenéből szeretném a Manowar 2002-es albumját megszerezni.Filmből a Konvoj meg ilyenek, de ezek az új hulladékok, ami csak pénz film, ahogyan a Jégkorszak is az lett, ezeket nem fogom megvenni...
-
BlackPriest
őstag
válasz
Sanchez638 #54 üzenetére
detto, black metalt hallgatok, koncert, tecső, más lehetőség nem nagyon van, meg többnyire nem megélhetési zenészek zenéit hallgatom
-
válasz
Sanchez638 #54 üzenetére
És hogyan tartod a kezedben a zenét?
-
Sanchez638
addikt
válasz
BlackPriest #52 üzenetére
Én kb. filmet nem is nézek már így moziban mert ezek az ujjak nem tetszenek, mindenki odavan ezekért a morbid szókimondó hülyeségekért (Ted, Diktátor)...Zene meg hát, metálos vagyok és a felét a zenéknek nem lehet beszerezni Magyarországon.Ez által nem fogom megvenni, főleg nem amit nem tarthatok a kezemben...
-
freemanone
addikt
Azért arra kíváncsi lennék, hogy a számokat úgy nézték, hogy minden országban az országon belüli átlagot vették és abból jött ki a 8% vagy összességében a nemzetközi kereskedelemből? Ugyanis a japán kiadók többsége nem teszi lehetővé a nemzetközi eladásokat. Az országban készült, az országban lehet megvenni.
Namost ha ezt figyelembe vesszük akkor szerintem nem túl meglepő a visszaesés...A törvény meg nonszensz...
-
BlackPriest
őstag
válasz
Sanchez638 #50 üzenetére
én is így vagyok. fene tudja a bemutató alapján eldönteni milyen a film. van, hogy kb az összes poént belerakják és kb a körítésre veszel jegyet, aztán néha egy jó is összejön. volt pár film az elmúlt időkben, amiről csak azért nem jöttem ki, mert nem láttam a sírástól és nem örömkönnyek voltak...
-
Psychopeti
senior tag
Ez tényleg durva intézkedés
-
Sanchez638
addikt
Ezek után sem venném meg a filmet, amíg nem tudok róla semmi értelmeset, ha eu-ban is ilyen lesz, akk se érdekel, inkább nem lesek se filmet és nem hallgatok újabb zenét...
-
BlackPriest
őstag
nem tudom mennyi magyar van, aki amúgy vaktában borító alapján megvesz egy cd-t 3000-ért és ha nem tetszik eldobja. aki meg tényleg értékeli amit letöltött, az megveszi úgyis, ha teheti. ha meg nem teheti, akkor nem fog zenét hallgatni, mert 0ft-ból nem tud vásárolni. film dettó, bár az utolsó 10 mozifilmből, amit megnéztem talán, ha 1-et néznék meg újra...divatos zenékből meg úgyis hetente másik a sláger és az előző gáz, arra a kis időre meg kevés kölöknek fussa rá. zenészeknek maradandót kéne alkotni, meg a filmkészítőknek is, akkor tán lenne rá kereslet
-
callmeakos
veterán
Egy újabb jó ok hogy ne menjek a japókhoz....
-
vocalhost
tag
Azért ha megnézzük a többi japán törvényt akkor rájövünk ez csak nekünk furcsa. Szigor van és sok mindenben jobb is az.
Ott simán kivégeznek emberölésért pl. Nemrég volt róla egy cikk, hogy egy nő lelökött valakit (vagy ledobott) a tetőről és ezért valószínű ki fogják végezni.
-
DJS
tag
Hát ez meglepett.
Azért van benne logika. A stream továbbra sem illegális, annak a minősége pedig alacsonyabb a gyári lemezénél. Így a fiatalok továbbra is megismerhetik az új előadókat a YouTube-on, a rajongók viszont nem fogják majd csak úgy letölteni a kedvencük lemezeit. Kb. ugyanazt a helyzetet hozták így vissza, mint anno a kazettás korszakban volt: a rádióról kazettára felvett, recsegős, sistergős zene ingyenes, a végtelenszer lejátszható, jó minőségű bakelitért meg fizetni kell.
A TOR egyelőre kikezdi ezt, de ha találnak valami megoldást annak a betiltására, akkor nyert ügyük van. És persze ha nem tör ki a polgárháború
-
hibavissza
veterán
?
attila9988: az a gond, h ez még japánban is gond....nem pénz kérdése ez. túl sok az éhes kiadó és ez nem tetszik senkinek. mindennek megvan a maga árszínvonala és a zene egy termék amit túl drágán akarnak rátukmálni az emberekre. nem normális dolog az, összedob négy buz...gó egy azaz 1 db lemezt és ebből még az ükunokájuk (ha nemzenének) és a kiadójuk/menedzserük ükunokája is vígan megél. kiadók nem akarják megérteni, h ami volt elmúlt...
-
Tirexi
addikt
Elkezdődött.
Csak idő kérdése, hogy mi mikor kapunk ebből... -
attila9988
őstag
válasz
hibavissza #32 üzenetére
Hát igen. Az embernek van x pénze. Abból ha megfeszül sem tud x + y -t elkölteni zenékre, meg filmekre. De még x/2 -t sem.
Így meg aztán meg sem ismerne sok mindent, amit egyébként lehet hogy meg is vett volna. A zene meg... hát... mi az az illegális zene? Nem lehet meghallgatni? Mert ez is marhaság ám. A tároló eszközök, és az adattovábbításra használható megoldások nagyon sokat fejlődtek, és ez nem tetszik azoknak, akik eddig neked a cd -t nyomták, ezért olyan baromságokat találnak ki manapság, mint az "illegális zene", vagy hogy ha utcán valaki meghallja amit hallgatok, akkor az nyilvános lejátszás.Jogdíj innen, jogdíj onnan, de azért nézd a stream -et, meg rendelj online, és még sittre is vágnak ha meghallgatsz valamit a kiadómaffia engedélye nélkül. Hülye egy helyzet ez...
-
drkbl
őstag
válasz
hibavissza #32 üzenetére
"filmről ne beszéljünk, mert az még ingyen sem kell olyan jó a felhozatal mostanság"
Ez meg véletlenül van így...
-
hibavissza
veterán
ok, tilos letölteni ingyen zenét (filmről ne beszéljünk, mert az még ingyen sem kell olyan jó a felhozatal mostanság).
namost ez a zeneipar legnagyobb öngólja, mert akkor honnan fogják a fiatal fogyasztók megismerni az új sztárt? szaré' nem fog fizetni senki. én sem fogok megvenni 100 fos cd-t azért, halljak 1 jót. meghallgatják és ami tetszik, annak megveszik a lemezét/pólóját/koncertjegyét. szerintem a szonis góré most széllel szemben ürített lágy székletével fogja szemben találni magát...és nem lesz mire fogni. -
merkucyo
aktív tag
Nekünk Mo.-n , a börtöntől semmiféleképpen nem kell tartanunk , itt kivetnek egy újjabb adót , vagy elkérik büntetésként a fizetés 70-80%-át és "megúsztuk"
-
Novai
tag
f1: - Téged miért csuktak le?
f2: - Mert megerőszakoltam és feldaraboltam egy kislányt.
f2: - És téged?
f1: - Letöltöttem egy programot. -
Hunork
veterán
Igen, el is felejtettem: Japán, ahol brutális fizetések vannak, ott azért már mákos tészta a dolog.
Vagy vehetjük akár Észak-Európát, Írországot, USA-t. Hát azt is kellene nézni, mely országokban, milyen arányú a letöltés mértéke, és ezekkel az országokkal a volt szocialista országokat például egybevenni, hát minimum galádság...
Az ember alapvetően törekszik a becsületes életre (5% soha, de ez benne van a határértékben...), Tehát, ha mondjuk kis hazánkban japán fizetési feltételek uralkodnának, garantáltan visszaesne a letöltések száma. (legalábbis én így gondolom...) -
E770
aktív tag
tettenérés, a letöltéskor
"... a Btk. 321. §-ának (2) bekezdésében megfogalmazott tettenérés – a szó nyelvtani értelmétől eltérően – nem a lopási cselekmény véghezvitele során történő leleplezést jelenti, hanem a dogmatikai értelemben már befejezett elvétel után történik."
kérlek ne csinálj magadból idiótát ilyen példákkal, mert kényszer alatt fognak orvosi vizsgálatra vinni
-
Hunork
veterán
A baj, hogy soha, senki nem a valódi problémákról beszél, így a Japánok sem...
Ha nem extra profittal akarnának üzemelni a zene/filmstúdiók, és a termékek elérhető áron kerülnének a boltokba, akkor talán nem itt tartanánk.
A klasszikus példa: tévé-előfizetést mindeni fizet (legalábbis szerintem), és a tévéadó műsorát, legyen az bármi, már időtlen idők óta fel lehet venni az egyik legősibb adattárolóra, videó kazettára. Ha így valaki felveszi mondjuk a 24/Jóbarátok/akármi összes részét, az rendben van. Ha valaki ugyanezt torrent oldalról teszi meg, akkor meg jön a yard...pedig az internet előfizetésért is fizetett.
Nyilván tudom, mindenképpen fizetni kellene (én ezt a játékokkal kapcsolatban meg is teszem), de vicces, hogy a magnókazettás, videokazettás időkben bármit lehetett, most meg itt emberkednek...
Fura egy világ, az tuti... -
benjonino
tag
Japánban három pasas beszélget a börtönben:
- Te miért ülsz?
- Megöltem az anyósomat.
- Hát te?
- Kiraboltam 3 bankot.
- Hát te?
- Letöltöttem egy ACDC lemezt... -
sztanozs
veterán
Kritikusai szerint azonban a törvény szövege számos kérdést felvet, ezek közé tartozik az, hogy miként dönthető el egy fájlról, hogy az illegális forrásból származik.
A tettenérés itt is a kulcsszó. Tévét sem tilos nézni sehol a világon - viszont lopni igen.
A torrentet (torrentezőket) pedig viszonylag könnyű tettenérni.TOR: aki tor-on keresztül tud (hatékonyan) torrentezni azzal kezet rázok
-
raper
senior tag
A Japán Kiadói Szövetség is "elég" pontos számokkal látta el a döntéshozókat, ami alapján ilyen drákói szigorú törvény született. ( Ha kemény lett volna a szövetség be is hajtotta volna a japánokon a kiesett bevételét. )
-
Namelesske
addikt
Japán mindig vezet ha elektronikáról és a hozzáköthető kultúráról van szó. Attól tartok, már csak idő kérdése míg itt is átveszik ezt a gyakorlatot.
-
pmheros
őstag
Mégiscsak japánban vannak, én a pénz és börtönbüntetés mellé betettem volna a rituális öngyilkosságot is egy lehetőségnek. A szégyen ne bélyegezze meg a családját.
-
ezek kínai nevek
yakasi torimaya és hatori nadraguya inkább.
nem is baj, hogy van ilyen törvény. itthon is ilyen kellene és legalább (illegális letöltésnek nevezett reklám hiányában) annyira visszaszorul a lemezkiadói ipar, hogy a szerzők rá lesznek kényszerítve a normális terjesztésre.
-
wednesday
őstag
Ez tényleg durva.
De én azt mondom legalább egy évig ezt hagyni is kéne, persze nem az idióta túlzó büntetést, hanem, hogy a illegális fájlcsere tényleg egy időre szoruljon vissza.Mindig ezzel jönnek főleg a zeneipar haldokló óriásai, hogy ilyen olyan giga milliárd veszteségük van. Hiszen szerintük az ingyen beszerzés nagysága = a full áras beszerzés nagyságával. Náluk a keresleti görbe egy vízszintes egyenes
Komolyan kíváncsi lennék arra, hogy mit lépnek, ha a nem létező kalózkodás ellenére sincs, semmiféle kereslet növekedésük.
-
attila9988
őstag
Sajnos így meg is nehezíthetik a normálisabb alkotások beszerzését, ami igazán kár lenne.
(#7) wolfman
A példádban a nevekkel erősen mellé lőttél... gondold át újra.
-
wolfman
veterán
De gondolom itt se arra mennek kifejezetten, ha "Huan Chi" letölti a Crysis 3-t egyedül otthon, hanem "Soto Wang" aki nagyüzemben tolja és terjeszti!
-
leslieke
Jómunkásember
Viccesek ezek a japánok ezzel a büntetési tételekkel.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Milyen nemes indíttatásból szigorítják a törvényt. Nem akarják az alkotmányba is beleírni, hogy mennyi bevételnek kell befolynia a zeneiparba évente?
-
floatr
veterán
És ha valaki letölti a büntetését???
-
Ezek megőrültek?
Új hozzászólás Aktív témák
it A tiltakozások ellenére életbe lépett a drákói törvénymódosítás. Elméletben akár egy szám letöltéséért is büntethető az internetező.
- Intel Core i5 13500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Eladó!
- ASRock RX 7800 XT 16GB GDDR6 Challenger OC - Új, bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- Samsung Galaxy S21+ 8/128 GB
- Csere-Beszámítás! Gari:2027.04.02 Playstation 5 Slim Digital edition + Ajándék Venom töltő állomás!
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest