Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Abu85

  HÁZIGAZDA

  válasz DraXoN #24 üzenetére

  Nem hiszem, hogy köze van hozzá. Egyrészt az Intel saját mérései szerint a Sunny Cove IPC-je átlagosan 18%-kal nőtt a Skylake-hez viszonyítva. Másrészt a 10 nm-es node-juk esetében úgy tudni, hogy a fogyasztással vannak problémák. Tehát egy mag képes lenne itt is 4-5 GHz-re, csak alig pár másodpercig tarthatná, és rövid időn belül vissza kellene nyomni az órajelet 1-2 GHz közé. Ennek nem igazán találják az ellenszerét, és mivel alapvetően feladták a 10 nm-t, így valószínűleg már nem is keresik. Ma már az a fókusz, hogy a 7 nm legyen kész minél hamarabb.

  14 nm-re vissza lehetne portolni, csak ezt nem most kellene eldönteni, hanem két éve kellett volna egy olyan CEO, aki meglátja, hogy gond van, és húz egy merészet. Ma már túl késő van ehhez. Ha ma mondjuk eldöntik, hogy jöjjön a Sunny Cove 14 nm-en, akkor ki tudják adni úgy 2022 végén. Semmit nem nyersz vele.

  [ Szerkesztve ]

  Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

 • Cifu

  nagyúr

  válasz DraXoN #24 üzenetére

  Márpedig másban nem nagyon bízhatunk, mert az AMD látványosan vergődik sajnos. Emiatt pedig az nVidia kvázi olyan áron hozza ki a kártyáit, amilyen áron nem szégyenli.

  Én azt szeretném, hogy legyen verseny végre a dVGA piacon, az AMD az utóbbi években látványosan elfordult ettől a piactól, és a CPU-kra koncentrál. Az Intelnél van pénz, remélem ők elérnek valamit.

  Tudom hiú ábránd, de ebbe kapaszkodhatunk jelenleg nagyjából...

  Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés