Hirdetés

2019. március 20., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#140) SylverR válasza madgie (#119) üzenetére


SylverR
(senior tag)

Tudom, hogy számit az objektiv. Amit ezzel kapcsolatban tehetek az az, hogy nézegetem a dpreview tesztjeit. Mert az egyik fontos tényező az átmérő, ezt magam is megnézhetem... Viszont számit az is, hogy milyen minőségűre sikerül az adott széria. Ez pedig kizárólag kipróbálás útján teszthelhető.
Nekem főként portrékhoz, időjárási jelenségekhez, időnként asztrofotózásra, és természetfotózásra kell a kamera. Tehát minden téren kell, hogy valamit adjon. Ezért döntöttem az 5100 mellett. Nem belépő szint már, de nem is felső kategória. Ráadásul 2 éves, vagy 3? Most jött ki az utódja, igy most még olcsóbb. Tehát kifejezetten megéri. (amúgy elvileg 1 nyarat megélt, használtat fogok kapni ha minden igaz. ha nem, jövök és rákérdezek, mit vegyek. maradjak az 5100-nál, vagy mást.) Megértem én, hogy jók a kis négyharmados kamerák is. Én is imádtam őket. Imádom őket. Picik, kompaktak, de jók. Az egyetlen gond velük a kicsi objektiv méretek (kevés fényerő), és a kis választék. Ráadásul valahogy eltudom képzelni, hogy egy Pen gyorsabban szétesik a kezem alatt, mint egy masszivabb D5100. Oké-oké. A Fujim se esett szét. Szóval valószinűleg ez nem lesz gond. :) De ha már DSLR, szeretném nem 5 évig használni csak. Szóval mint irtam is. Átjártam, keresztül-kasul a témát. Értek is hozzá valamelyest. Nem vagyok profi, tény. De azért nem is vagyok kezdő. Teljesen manuálisan használom a Fujim is, utóbbi időben még a manuális fókuszt is bevetettem a Hold, és felhőképeknél, csak mert a szerencsétlen képtelen volt fókuszálni. :U

A fenti képgallériád meg majd még átnézem. De ezek nem a Pana kamera teljesitményét mutatják, hanem azt, hogy milyen zseniális fotosopper vagy. Amit én soha nem fogok elérni, de nem is baj. :B

@Dr.Akula:
Ez a kamera nem neked való! Ismerem az érzést, amivel bajlódsz. Hogy nehogy később ne legyen elég a kamera a számodra... De hidd el. Jobban jársz egy olcsóbb kamerával. Te nem fogod tudni kihasználni a teljesitményét jelenleg. És nagyon sok időbe fog tellni mire kiismered. Addigra meg lehet leharcolod.
Megveheted, ha van rá fél millád. De szerintem egy Olympus PEN-nel többre mennél. Kicsi, kompakt, és full manuális. Viszont tud automatikusan is képeket lőni. Arra amire neked kell, tökéletes.

[ Szerkesztve ]

Nem!

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.