2019. május 20., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) galocza


galocza
(fanatikus tag)

ánembajnekemnincstitkolnivalóm.

(#2) t72killer


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

A f.szbúk teljesen opcionális, viszont körülnézhetnének a (mobiltelós) OS-gyártók házatáján is. Azt, hogy ne tegyek fel f.szbúkra mindenféle személyes infót, gond nélkül meg tudom csinálni, sőt, nálam az app is ki van nyírva. A 3 fő OS-t (Droid, iOS, winfosch) viszont csak nagyon durva kompromisszumok árán lehet megkerülni, és bizony már derültek ki csunyaságok pl a gugli házatájáról. Vagy egyenesen a szolgáltatókról, akik odapottyantottak egy carrierIQ-t a telóra. Japersze, olyantat szabad, mert sam bácsi kérte:F?

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#3) gabor7th válasza t72killer (#2) üzenetére


gabor7th
(őstag)

Most nemrég visszaélt a kétfaktoros hitelesítéshez megadott telefonszámokkal is. Persze igazad van, hogy ma már azon lepődne meg az ember, ha egy nagy tech cég nem élve vissza, de az a helyzet, hogy a törvény betartatása velük azért pozitív dolog lenne.

"Megszívatta a Facebook azokat, akik kétlépcsős azonosítást használnak: kereshető a telefonszámuk"

"Nem sokkal később azonban kiderült, hogy az így megszerzett telefonszámokat a Facebook nemcsak hirdetési célokra használja, de kereshető is a szám alapján az adott profil, a számot teljesen elrejteni nincs is módja a felhasználóknak.

A Facebook ráadásul úgy gyűjti be, és értékesíti reklámcélokra a telefonszámokat, hogy ehhez nem kéri a felhasználók beleegyezését, és nem is tájékoztatja őket erről'

A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

(#4) macman507 válasza gabor7th (#3) üzenetére


macman507
(fanatikus tag)

Az tök jó... Általában azért adja meg az ember a telefonszámát, hogy biztonságosabb legyen a fiókja, erre meg ez a vége. Jönnek a felmérős telefonok, hiába van elrejtve teljesen a mobilszám, attól még ha valaki beírja egyből kidobja a profilt (ezt nem teljesen értem hogy egyébként, lásd lejjebb)..és ki tudja még mik.

A telefonszámos keresés hogy működik egyébként? Megnéztem másik profilról de nem talált rám a fb szám alapján.
Vagy lehet, hogy csak akkor találna rám, ha be lenne kapcsolva a kétlépcsős azonosítás?

[ Szerkesztve ]

1hs,.2HS,.3HS, yay! ;)

(#5) Somatom


Somatom
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Csavarjunk még egyet a story -n! Mit fog lépni az EU, ha a nyomozás kideríti, hogy EU -s állampolgárok adatait is szabálytalanul használta fel a FB?
Sztem fennáll a veszélye annak, hogy a FB a szervereiről bizonyítékokat semmisíthet meg (tán épp emiatt döglődnek most a szerverei). Ezért, a nyomozás érdekében azonnal fel kéne függesztetni minden tevékenységét. ;]

[ Szerkesztve ]

Harley is the best (Dyna Sport 2003). Az első 25 ezer hsz. -em a #79335424 "Nick" alatt olvasható.

(#6) Apollyon válasza t72killer (#2) üzenetére


Apollyon
(Korrektor)

A faxbúk akkor is tud rólad profilt összeállítani ha nem regeltél. Pl. a weboldalakon elhelyezett like/recommend gombok alapján. Ezt nem vizsgálja senki?

A gúgli is elég nagy szemét ja, a play store alkalmazásuk egy konkrét kémprogram. Emelt szintű jogosultsággal fut az Androidon, mindenhez hozzáfér, programokat telepíthet/törölhet/módosíthat. Meg logolja ezerrel a felhasználói tevékenységeket és küldi haza.

Ios-t nem használtam, arról nem tudok nyilatkozni, de biztos ott is sok desznóság van.

Ha a bíróság tényleg körültekintően megvizsgálná a faxbúk adatkezelési gyakorlatát, akkor annyi hibát találnának, hogy atomot kéne dobniuk az összes faxbúk related szerverre és a helyét felszórnák sóval.

Nincs itt nagyon vizsgálva semmi, ezek inkább kirakatintézkedések, ugyanis mit fogsz ebből tapasztalni a jövőben? Semmit, minden ugyanúgy megy majd tovább és a fb-gúgel-ms bűntrió ugyanúgy kikémkedi alólad a hátsód.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#7) nemlehet


nemlehet
(őstag)

Nekem kettős érzéseim vannak ezzel kapcsolatban mindig. Tök jó, hogy a körmére néznek a cégeknek, de alapvetően úgy látom sose az a szándék, hogy tényleg szülessen valami megoldás, hanem: 1. Egy kis népszerűség tuning az adott kormánynak/politikusnak, mert ő bizony nekimegy a nagy cégeknek is. 2. Pénzbeszedés, megvágják párszáz millára a FB-t akiknek ez aprópénz, a kormány meg örül, mert lett pénz az adott valamire, majd minden megy tovább úgy ahogy.

Amúgy kövezzetek meg, de alapvetően én nem látok problémát az adatgyűjtéssel. Ezzel fizetsz az ingyenes szolgáltatásért. Mondjuk az már visszás, hogyha nem vagy regelve akkor is profilt épít illetve jelentősen növelni kéne az átláthatóságot is, de hát ezt kéne a politikusoknak elintézni.... Ehhez képest a meme bannolnak és cenzúrázzák az internetet. Yip yup hurray...

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#8) Scalpel válasza nemlehet (#7) üzenetére


Scalpel
(senior tag)

Az első bekezdéseddel tökéletesen egyetértek. Ha meg akarnák oldani, akkor beszántanák az egészet és az irodák helyét is sóval hintenék be... de az aranyhalnál csökkentebb képességű átlagszavazónak nem a lényeges tett számít, hanem hogy mit mondanak és mit tettek elé a kirakatba, jól megbüntették...mondjuk az éves adózott eredmény 1%-ánál kevesebbre, de az átlagembernek az is felfoghatatlan pénz, így azt úgyis értékeli... A tetteket egyébként se tudja kontextusban értelmezni, mert képtelen rendszerben gondolkodni és történelem órán is a Gizike combját fogdosta vagy amőbázott a szomszéddal...

(#9) szabogabor10


szabogabor10
(PH! kedvence)

Mostmár nem is csak büntetni kell, hanem egyszerűen letiltani az egész FB működését. Világszerte.

iPhone X -- iPad Pro 10.5” -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods

(#10) Somatom válasza szabogabor10 (#9) üzenetére


Somatom
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az diszkriminatív lenne. A Google -t és a MS -ot is tiltsák be!

Harley is the best (Dyna Sport 2003). Az első 25 ezer hsz. -em a #79335424 "Nick" alatt olvasható.

(#11) JoshaJosh


JoshaJosh
(újonc)

Le kellene csukni a facebook adminjait és tulajait és megszüntetni a facet. Ezek mind aljas bűnözők, akik csak azért nincsnek még börtönben, mert a lopott adatokkal ellátják az amcsi titkosszolgálatokat és a maffiát is, akik a politikai kapcsolataikon keresztül védik őket.

Ez egy ilyen mocskos világ és facebook az egyik legmocskosabb, aki ezt nem látja ás rájuk bízza magát megérdemli amit kap.

(#12) mark939


mark939
(újonc)

Ezzel az egész témával az a probléma, hogy ha szándékosan vagy véletlen bekebelezett a rendszer onnan csak nagy nehezen lehet kikerülni rengeteg kompromisszummal. Valami jó megoldás kellene, hogy ne csak látszólag tartassák be, hanem valójában legyen normális adatkezelés, mondjuk az előttem szólók igazán jól megfogalmazták ezt a témát.

Földön kívüli intelligencia? Először a Földön találjunk valamit!

(#13) Somatom válasza mark939 (#12) üzenetére


Somatom
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Erre csak egy tuti megoldás van. ;]

Harley is the best (Dyna Sport 2003). Az első 25 ezer hsz. -em a #79335424 "Nick" alatt olvasható.

(#14) prabhu válasza JoshaJosh (#11) üzenetére


prabhu
(senior tag)

Az a gond, hogy valójában minden (nagy) cég bűnös valamilyen formában (kartell, megtévesztés, megvesztegetés).

(#15) t72killer válasza mark939 (#12) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ott kezdődik a dolog, hogy 10+éve ifjú és optimista lelkülettel az ember feltett magáról képet, adatot - aztán ezeket ugyan 4-5éve, amikor már kezdett bűzleni a dolog, leszedte, de ettől függetlenül mindent megtartottak. Tippre a nagyjából 6éve eltávolított profilképem is megvan valami árnyék-adatbázisban a f.búknak - vagy ha nem nekik, akkor valamelyik üzleti/állami "partnerüknek".

És igen, persze, nagyon nehéz kimászni a hálóból, pl a karrierépítésnél manapság kb alapkövetelmény a linkedin: na ez meg aztán végkép mindent tud rólad óvodától a vezérig. állásig.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#16) galocza válasza t72killer (#2) üzenetére


galocza
(fanatikus tag)

sajnos nem opionális. valamennyire persze az, de ki kimarad, az lemarad, ha rémlik a régi reklámszöveg. bár az lenne. az alkohol- drog- szerencsejáték-függőség az, fäszbúk nem.
tanárbácsi (bocsánat, -néni. ó, bocsánat -személy) fb-n osztja meg a legfontosabb infókat tanoncaival - nem egyetem, áltisk/középisk. ha nekem nincs fb-aktív (függő?) ifjú kolleginám, hetekkel később értesülök a szakmámat közvetlenül érintő változásokról.
és itt a probléma. ha fb valóban opcionális (lúzerek a kényelemért feláldoznak minden adatot, benne sajátot és másét, személyes kapcsolatrendszert, érdeklődési kört, tevékenységet stb) azzal nincs baj. de amikor se te (szakmailag), se kölköd nem tud meglenni nélküle (tanulmányi szempontból), az már probléma. tényleg nehéz a tanárnak egy huszon/harmincakárhány tagú levelezőcsoportot összeállítani? tényleg nehéz az állami hivatalnak (amelynek KÖTELEZŐEN megadtuk e-mailcímünket, közzé is tette, kösz a spamhadseregért) küldeni egy levelet a fontos információkról?
nem baj, hogy zuckerberg többet tud rólam, mint a cia, nsa, svr és a moszad együtt, az sem, hogy adataim nem védettek, sem az, hogy mind eladják jó pénzért, hogy ezek az adatok olyan cég kezébe kerültek, amelynek 2hetente van új adatkezeési botránya...

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.