Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
igen, úgy gondoltam, hogy a kábelszolgáltatók nem kellenek igazán a képbe, mehetnének internetet szolgáltatni inkább ők is. a távközlési műholdakat is inkább ilyen pályára kellene terelni (nem tudom ez technikailag megoldható-e). bár nagyobb lenne a ping a műholdakkal, mint felszíni kábelen, de egy tévéműsornál el lehet nézni, hogy pár másodpercet késik a jel.
egyébként egy olyan dolgot tartanék jónak, mint egy eurosport player, csak kicsit talán modernebb eszközökkel összerakva a későbbiekben.
-
Dany007
veterán
válasz #16820480 #11 üzenetére
Ja, de áram ahhoz is kell, hogy a mobilt feltöltsd
A listából válogatás jó lenne. De az ahogy hallottam a szolgáltatónak nem éri meg. Neki úgy jó ha minél több csatorna van, ahonnan tejelnek neki, ő meg kiadja mindet csomagokban.
Ezért van az a lehetőség, hogy pl. havi 2500 forintért kapsz 48 csatornát (aminek mellesleg a 95%-a haszontalan szemét).
De már így is ott tartunk, hogy a digitális átállást követően az RTL és a TV2 külön fizetős lesz. Mindegyikért havi +5-600 forintot akarnak elkérni a normális előfizetési díj mellett. És ezért HD-ben nézhetnénk a valóvilágot (alig várom már, hogy eljöjjön ez az idő mert ez kb azt jelenti, hogy akkor le lehet mondani ezt a két csatornát külön is).Szóval ha viszont a netes sugárzásból kivesszük a szolgáltatót - mert végülis minek - , akkor az összes költség az adott csatornát terhelné. Márpedig a neten sugárzott HD adásnak (kisebb minőségnek nem látom értelmét) kell a sávszélesség és az infrastruktúra. Ergo szerintem csak magas árak mellett kivitelezhető mindez. (nemrég volt hír, hogy Dél-Kóreában a magas Smart TV eladások miatt korlátozzák a nethozzáférést mert nem bírják sávszélességgel!)
Amúgy én is utálom azt a sok szutyok adót amit ránk kényszerítenek. De végülis a TV-tuner szoftverében kilehet ikszelni azokat, és akkor azok nem jelennek meg, nem is tudok odakapcsolni. Szal így kiküszöbölhető a probléma. Ha választhatnám max 5-6 csatornáért fizetnék. De többet semmiképpen sem akarok, mint most. Viszont ez a fentiek miatt elég nehezen elképzelhető.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
éppen lehet mobilon nézni a DVB adást, bár nem szó szerint tévé, de műsor.
egyébként nagyon remélem, hogy belátható időn belül áttérnek az internetes műsorsugárzásra, de nem ilyen jelenlegi ipTV szinten, hanem mint az internetes rádióknál, hogy egy listából kiválogathatod ami tetszik, és csak azt nézed. így kicsit jobban előtérbe kerülhetnének a podcast jellegű adások és "magántévék", és háttérbe szorulhatna a sok szemét és koncepció nélküli csatorna, amiket kénytelen csomaggal együtt megvenni jelenleg az ember.
az ilyen netflix, meg google tévé meg egyéb kezdeményezések nem lennének rosszak, csak mire globálisan és egységesen elterjednek... -
Tias
csendes tag
Új TV? Minek? A régi elektronágyús tv-n is sz** folyt, az újon is az folyik, csak szebb a képe!
-
kiskaktusz
addikt
Felcsigázott a cikk. A kiállításra ugyan nem megyek, de remélem lesz itt 1 cikk róla.
"Don't try to understand women... ...women understand women and they hate each other."
-
powergoku
tag
Kicsit furcsáltam én is ezt a részt a cikkben.Most komolyan ennyire okosak a magyar emberek.Persze áram nélkül is lehet nézni a tévét csak az adást nem.
Egy hazug eladót akartam negatívval értékelni és én is azt kaptam mint vevő.Ez jár 13 év reg és több száz pozitív értékelés után.Köszönöm.
-
Yutani
nagyúr
-
h-yle
addikt
A "klasszikus TV"-nek az élő sporton kívül semmi értelme. És az sem azért jó, hanem azért mert neten nincs stream.
Én sem nézek kevesebb baromságot, mióta nem nézek TV-t, viszont saját magam válogatom össze a baromságokat, amiket nézek.
Talent is over rated, get back to practice. - Jeremy Piven
-
Dany007
veterán
Szerintem az egész átfog alakulni.
A tévébe szépen lassan beépítenek majd egy HTPC-t. Netezés, tévézés, letöltés, HD filmezés stb mind a TV(+HTPC)-n keresztül fog menni.
Előtérbe kerülnek majd az online szolgáltatások. A streaming médiák.Már ma is sok lehetőség van erre, csak még nem terjed el. De a most felnövő generáció már tudatában lesz annak, hogy egy kis HTPC-vel mennyivel jobb és több lehetőséget kap a szórakozás terén. Maga a TV mint olyan ahol különböző csatornák adásait nézzük előre meghatározott keretben visszafog szorulni.
Én spec már évek óta csak híradót, Forma 1-et meg x factort nézek tévében. Sorozatokat inkább letöltöm (nem illegális) és nincs 5 percenként megszakítva reklámmal. Annyit megér, hogy pár nappal később nézem meg szinkronosan. Ha meg jó a felirat is, akkor akár évekkel korábban nézem, mint ahogy a tévében leadnák.
-
buherton
őstag
Hát elég érdekes cikk. 60 év felettiek mi a figy fenét tudnak TV nézésen kívül csinálni? Persze hogy napi 6,5 órát nézik...
két évvel ezelőtt hazai felmérést, amely szerint a magyar előfizetők előbb lemondanának az áramszolgáltatásról, mint a televízióról.
Ez nagyon szánalmas (mondjuk szerintem egy kicsit túlzó is). Főleg annak tükrében, hogy áram nélkül a TV sem megy. Köszönjük drága RTL, TV2, Discovery, Natgeo és társai (L)... A munkátokat sikeresen végzitek!
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Bittorrent topik
- Háztartási gépek
- Ukrajnai háború
- Jelentősen átdolgozná stratégiáját az ARM?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házimozi haladó szinten
- Külpolitika
- További aktív témák...
- Akciós! PC , i7 10700 , RTX 3060 Ti , 32GB 3200MHz , 512GB NVME , 1TB HDD
- Samsung Galaxy S24 +512GB, fekete 2027/02/28-ig garanciális
- iPhone 16 Pro Max 256gb, független,bontatlan
- Apple iPad Mini 7, Blue, 128Gb., Wifi, új, 2 év garival + Pencil 2, karcmentes
- Lenovo ThinkPad P51,15.6",FHD,i7-7700HQ,24GB DDR4,512GB SSD,M12000 4GB VGA,WIN10