Hirdetés

2017. november 17., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) buherton


buherton
(őstag)
LOGOUT blog

Hát elég érdekes cikk. 60 év felettiek mi a figy fenét tudnak TV nézésen kívül csinálni? Persze hogy napi 6,5 órát nézik...

két évvel ezelőtt hazai felmérést, amely szerint a magyar előfizetők előbb lemondanának az áramszolgáltatásról, mint a televízióról.

Ez nagyon szánalmas :( (mondjuk szerintem egy kicsit túlzó is). Főleg annak tükrében, hogy áram nélkül a TV sem megy. Köszönjük drága RTL, TV2, Discovery, Natgeo és társai (L)... A munkátokat sikeresen végzitek!

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, eben - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#2) Dany007


Dany007
(PH! kedvence)

Szerintem az egész átfog alakulni.
A tévébe szépen lassan beépítenek majd egy HTPC-t. Netezés, tévézés, letöltés, HD filmezés stb mind a TV(+HTPC)-n keresztül fog menni.
Előtérbe kerülnek majd az online szolgáltatások. A streaming médiák.

Már ma is sok lehetőség van erre, csak még nem terjed el. De a most felnövő generáció már tudatában lesz annak, hogy egy kis HTPC-vel mennyivel jobb és több lehetőséget kap a szórakozás terén. Maga a TV mint olyan ahol különböző csatornák adásait nézzük előre meghatározott keretben visszafog szorulni.

Én spec már évek óta csak híradót, Forma 1-et meg x factort nézek tévében. Sorozatokat inkább letöltöm (nem illegális) és nincs 5 percenként megszakítva reklámmal. Annyit megér, hogy pár nappal később nézem meg szinkronosan. Ha meg jó a felirat is, akkor akár évekkel korábban nézem, mint ahogy a tévében leadnák.

(#3) Apika válasza buherton (#1) üzenetére


Apika
(Közösségépítő)

Igen! Ez egy elég érdekes felmérés lehetett...

(#4) h-yle


h-yle
(PH! addikt)

A "klasszikus TV"-nek az élő sporton kívül semmi értelme. És az sem azért jó, hanem azért mert neten nincs stream.

Én sem nézek kevesebb baromságot, mióta nem nézek TV-t, viszont saját magam válogatom össze a baromságokat, amiket nézek. :))

Talent is over rated, get back to practice. - Jeremy Piven

(#5) Yutani válasza buherton (#1) üzenetére


Yutani
(PH! nagyúr)

a magyar előfizetők előbb lemondanának az áramszolgáltatásról, mint a televízióról.

Ekkora baromságot! Ilyen felmérést is csak Magyarisztánban találhatnak ki! Ez olyan, mintha azt választaná valaki, hogy előbb lemond a levegőről, mint az ételről. No sense! :U

Régi ISA SB és GUS hangkártyákat keresek! Privizz, ha van valamid! ABIT AU10 is érdekel! *** Nem a véleménykülönbséggel van baj, hanem ahogy egyesek azt tálalják.

(#6) birq válasza Yutani (#5) üzenetére


birq
(lelkes újonc)

nincs ebben semmi különös. gyertyafényél néznénk a tévét! :DDD

(#7) Dany007 válasza birq (#6) üzenetére


Dany007
(PH! kedvence)

Jaja végülis a tévét lehet nézni, csak az adást nem :D

(#8) powergoku válasza Yutani (#5) üzenetére


powergoku
(kvázi-tag)

Kicsit furcsáltam én is ezt a részt a cikkben.Most komolyan ennyire okosak a magyar emberek.Persze áram nélkül is lehet nézni a tévét csak az adást nem. :Y

powergoku felhasználónak 46régi+136 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!

(#9) kiskaktusz


kiskaktusz
(PH! addikt)

Felcsigázott a cikk. A kiállításra ugyan nem megyek, de remélem lesz itt 1 cikk róla. :)

"Don't try to understand women... ...women understand women and they hate each other."

(#10) Tias


Tias
(újonc)

Új TV? Minek? A régi elektronágyús tv-n is sz** folyt, az újon is az folyik, csak szebb a képe!

(#11) sheratan válasza Dany007 (#7) üzenetére


sheratan
(Jómunkásember)

éppen lehet mobilon nézni a DVB adást, bár nem szó szerint tévé, de műsor.

egyébként nagyon remélem, hogy belátható időn belül áttérnek az internetes műsorsugárzásra, de nem ilyen jelenlegi ipTV szinten, hanem mint az internetes rádióknál, hogy egy listából kiválogathatod ami tetszik, és csak azt nézed. így kicsit jobban előtérbe kerülhetnének a podcast jellegű adások és "magántévék", és háttérbe szorulhatna a sok szemét és koncepció nélküli csatorna, amiket kénytelen csomaggal együtt megvenni jelenleg az ember.
az ilyen netflix, meg google tévé meg egyéb kezdeményezések nem lennének rosszak, csak mire globálisan és egységesen elterjednek...

https://www.instagram.com/kornenator/

(#12) Dany007 válasza sheratan (#11) üzenetére


Dany007
(PH! kedvence)

Ja, de áram ahhoz is kell, hogy a mobilt feltöltsd :)

A listából válogatás jó lenne. De az ahogy hallottam a szolgáltatónak nem éri meg. Neki úgy jó ha minél több csatorna van, ahonnan tejelnek neki, ő meg kiadja mindet csomagokban.
Ezért van az a lehetőség, hogy pl. havi 2500 forintért kapsz 48 csatornát (aminek mellesleg a 95%-a haszontalan szemét).
De már így is ott tartunk, hogy a digitális átállást követően az RTL és a TV2 külön fizetős lesz. Mindegyikért havi +5-600 forintot akarnak elkérni a normális előfizetési díj mellett. És ezért HD-ben nézhetnénk a valóvilágot :U (alig várom már, hogy eljöjjön ez az idő mert ez kb azt jelenti, hogy akkor le lehet mondani ezt a két csatornát külön is).

Szóval ha viszont a netes sugárzásból kivesszük a szolgáltatót - mert végülis minek - , akkor az összes költség az adott csatornát terhelné. Márpedig a neten sugárzott HD adásnak (kisebb minőségnek nem látom értelmét) kell a sávszélesség és az infrastruktúra. Ergo szerintem csak magas árak mellett kivitelezhető mindez. (nemrég volt hír, hogy Dél-Kóreában a magas Smart TV eladások miatt korlátozzák a nethozzáférést mert nem bírják sávszélességgel!)

Amúgy én is utálom azt a sok szutyok adót amit ránk kényszerítenek. De végülis a TV-tuner szoftverében kilehet ikszelni azokat, és akkor azok nem jelennek meg, nem is tudok odakapcsolni. Szal így kiküszöbölhető a probléma. Ha választhatnám max 5-6 csatornáért fizetnék. De többet semmiképpen sem akarok, mint most. Viszont ez a fentiek miatt elég nehezen elképzelhető.

[ Szerkesztve ]

(#13) sheratan válasza Dany007 (#12) üzenetére


sheratan
(Jómunkásember)

igen, úgy gondoltam, hogy a kábelszolgáltatók nem kellenek igazán a képbe, mehetnének internetet szolgáltatni inkább ők is. a távközlési műholdakat is inkább ilyen pályára kellene terelni (nem tudom ez technikailag megoldható-e). bár nagyobb lenne a ping a műholdakkal, mint felszíni kábelen, de egy tévéműsornál el lehet nézni, hogy pár másodpercet késik a jel.

egyébként egy olyan dolgot tartanék jónak, mint egy eurosport player, csak kicsit talán modernebb eszközökkel összerakva a későbbiekben.

https://www.instagram.com/kornenator/

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.