Új hozzászólás Aktív témák
-
hibavissza
veterán
sajnos nem érti, ahogy te sem. szeretném megvilágítani számodra ezt az egyszerű magyar mondatot. ebben arról írtam, hogy hiába jogos a cél, ha nem fogják tudni elérni a céljukat a világ szegényebb országaiban.
Próbálj elszakadni a játékoktól. Vannak, akik szeretnének minél nagyobb szeletet hallani a zenei kultúrából. És itt nem arról a szarról írok, ami a rádiókból jön. Ezt nagyban elősegíti a net. És nem a warezról volt szó. Nem lédi gaga vagy a metállika új és agyonreklámozott amúgy könnyen lewarezolható lemezére gondoltam.
Térjünk vissza a játékhoz: adott egy 2 gyerekes család (Butáék) megveszik a konzolt és a játékok árát csak utána nézik....nyilván warezolt játékot vesznek. Én nem hibáztatom őket, mert nem célcsoport a konzolgyártóknak, mégis megdolgozza őket a techmarketing, de rájuk szabott termék/megoldás nincs. Talán most a használt szoftver elterjedése a jogharmonizáció miatt...
Harmadszor és utoljára a szesztilalom és a kábítószer ügyét hoznám fel....minden tiltás az alvilágot erősíti megfelelő alternatívák nélkül és a kiadóknak nincs még jól működő alternatívájuk. Tehát nyomul a warez az elmaradott országokban. Az észak-amerikai warez szerintem egy más fajta probléma, mások a gyökerei. Ott lehet hogy működhet a tiltás...bár én kétlem (szesztilalom). Ez a megoldás a balkánon belátható időn belül reménytelen.Nem tudom hány éves vagy, de a warez nem új probléma és nem az internettel vált problémává. Az internet csak elmélyítette a már létező problémát. (lásd: wawe lemezbolt anno)
-
rt06
veterán
válasz
Ivanovich #68 üzenetére
de, lehet, es szoktak is, akar a teljes rendszert, akar csak az adatbazist (mast nem feltetlen kell, minden lenyeges dolog kerulhet ott tarolasra)
es a truecrypt-nel jobb megoldasok is vannak (az - legalabbis windoze-on - borzasztoan lassu)amik miatt elkepzelheto, hogy megsem hasznalnak titkositast, az az alabbiak lehetnek:
- linux-on nem trivialis megoldani (bar aki ekkora tracker-t uzemleltet, az biztos tudna hozza szakertot keriteni)
- nem lehet automatizalni egy esetleges reboot-ot (szukseges kezzel felcsatolni a titkositott particiokat, majd ezt kovetoen lehet csak elinditani a tracker-t)
- van a titkositasnak ara, ez pedig nemi sebessegcsokkenesmellesleg (amennyire tudom), ha vadlottkent idezik be, megcsak azt sem kell mondani, hogy elfelejtette, nem mondja meg es kesz
-
Ivanovich
csendes tag
Biztonsági másolatot mindenről csinálnak amit a tárgyalásokon fel lehet használni.
Lehet hülye kérdés: De a tracker maga amin csak a torrent file-ok vannak, az milyen rendszert futtat? Nem lehet ezt teljesen titkosítani, teszem azt egy TrueCrypt szerű programmal? Akkor ha kikapcsolják (valahogyan), akkor utána soha a büdös életbe nem fognak tudni hozzáférni az adatokhoz, az üzemeltető meg mondhatja azt, hogy "Elfelejtettem a jelszót" és vége is.
-
rt06
veterán
"Amúgy is milyen jogon csináltak másolatokat az adatokról?"
1: adatbiztonsag - meg ne seruljon, mielott neki tudnak esni
2: jobb lenne, ha elvinnenek mindent az utolso csavarig, nem csak az adatokat?Archon: lehetne hanyagolni az ilyen ertelmes post-okat? abbol szerinted mit nez, amit egy tracker-en talal? annyi erovel nezheti a falat is
-
elistvan
őstag
válasz
fordfairlane #38 üzenetére
Nem biztos az. Ne kapkodjuk el. El egyelőre ez csak egy gesztus feléjük. Amúgy is milyen jogon csináltak másolatokat az adatokról? Nekem speciel hiányozni fog.
-
szeksziboj
tag
viszont fél dinnyét lehet kapni, tehát látod, hogy mit veszel (max az ízét nem érzed) viszont ez esetben is bejut a késsel a belsejébe ami lékelésnél bejuthatott
-
MacCaine
őstag
Hol lehet jelentkezni üzemeltetőnek?
-
Ivanovich
csendes tag
-
Zoli0726
aktív tag
Nem érted, mire akarnak(unk) kilyukadni. Senki sem állította, hogy olyan jó az, hogy valaki csak letölteni tud. Én is programozó vagyok, és nagyon nem örülnék neki, ha a művemet valaki kénye-kedve szerint ellopná, viszont nem is lenne pofám hozzá, hogy egy gányságért 10+ összegeket kérjek darabonként. Oldják meg, hogy ne lehessen lopni, senki nem mondja hogy nem, de hidd el, visszaesnének az eladások általa.
Egy demo a minimum amit elvárnék egy játéktól, míg androidon szivesen kiadok párszáz forintot egy alkalmazásért, aztán ha sz*r, vagy nem fut jól, hát úgy jártam(nem mellesleg a legtöbbnek van ingyenes változata is), de ha ugyanez megtörténne egy 10+ összegű játékkal, az a kiadó a büdös életben nem látna többet pézt tőlem. Legutóbb amikor megvettem egy gameloftos játékot, ami nem mellesleg 1.4 gigát foglal, csak a vásárlás után derült ki, hogy csak internet kapcsolattal hajlandó elindulni, és ezt nem reklámozták a játékkal, fizettem valami olyanért, amivel nem tudok játszani csak otthon, vagy olyan helyen, ahová nem játszani megyek, és erre nem az a megoldás, hogy akkor vegyek mobilnetet, hogy egy 300 forintos játékkal játszhassak havonta 1-2 órát. Remélem érted miről beszélek, nem akarok én itt senkit megsérteni, csak azt mondom, hogy okosabbat is kitalálhatnának, ha meg akarják nyerni a vásárlók tetszését -
csernak75
senior tag
válasz
Silentfrog #45 üzenetére
Előre is bocs csak kicsit én is hozzászólok.
Szombaton úgy vettem egy szép 11kg-os dinnyét a piacon(85 Ft/kg) hogy még az eladó kérdezte meglékelje-e. (Igen finom kásás volt
).
És igen nem ártana ha minden játékhoz lenne valamilyen demo.
pl. A Maffia2 demoja 10 percig lehet a városban járkálni és van benne egy rövid küldetés.
Ebből kiderült hogy nekem tetszik és megvettem.BF3-at csak letöltöttem de nem jött be (a BF2 és BFP4F még mindig sokkal jobban leköt) és megkíméltem magam akkor 8 ezer forint kiadástól.
-
Silentfrog
veterán
válasz
Plazmacucci #46 üzenetére
Sajnos ez sem indok arra,hogy letöltsön az ember mindent,azon indokkal,hogy nincs rá pénze /csak ezt nem gondolják sokan lopásnak/
Nekem se adnak sajnos semmit ha nincs pénzem,ha meg elvinnék egy kenyeret a boltból akkor is megb@..nának ha éhes vagyok. Mivel nem az enyém és nem fizettem ki az ellenértékét.(#47) tuser .: Nekem az volt a demo amt megszüntettek. Egy két pályarész. Ott le lehetett szűrni,hogy kell e vagy nem,megveszed vagy nem.
Mivel a letöltött verzió valakinek teljes verzió hisz ha nem multizik és egyszer végigviszi a játékot annak nincs különbség a letöltött és a fizetős között. Igy neki nem kell a pach,nem kell a multi nem kell a dlc -
tuser
aktív tag
válasz
Silentfrog #45 üzenetére
A virágbolti verzió is csak pár szem , hisz nincs se támogatás, se frissítés (ha mégis, akkor a frissítéshez is újabb törés, ...), ált. nem mehetsz fel normális zserverre csak garenán tolhatod az "ájemdőszpáj" tizenéves pistikékkel, nincs ácsí, perkülés, ... egyszóval : demó. Persze ... valakinek ez is elég, de az a réteg amúgy sem tekinthető célközönségnek.
Nem tudom vidéken mi van, de pesten a hétvégi önkormányzati piacon a parasztok (őstermelők) adnak ha kéred.
#44 : Akkor maradjunk csak a vásárlásnál, a terméket gondold oda.
-
válasz
cskamacska #25 üzenetére
"A csóróság általában kifogás"
most elmondanám rólad a véleményem, de nem akarok megint egy nap pihenőt. Ugye szerinted nem is léteznek olyan emberek akiknek nem mind1, hogy mi mennyibe kerül? Anyád tart el igaz?
-
Silentfrog
veterán
Én egy kisebb városba lakok és sokat járok piacra ,a közeli falukban is szoktam vásárolni de dinnyét már vagy 10 éve nem lékelnek.
A te példádban csak az a buktató,hogy nem egy szem szőlőt töltesz le az árustól hanem egy egész fürtöt. /persze a játékra gondolva átvitt értelemben/ A piacos mit lépne ha felfalnál egy egész fürtöt amit nem fizetnél ki és a végén az mondanád ,hogy nem kell. Szerintem a pendrive-ját barakná az usb portodba!A demo lenne az egy szem szőlő,de az nincs
-
bambano
titán
sehol nem adnak kostolót.
én sem virtuális gépre gondoltam, csak nem akar a fejedbe menni, hogy a telefon egy tárgyi eszköz, amit nem lehet letölteni, határköltsége elég magas, míg a játékprogramra mindez nem igaz, a határköltsége nagyjából nulla. Szóval a warezolás mellett példának hozni a telefon vásárlást, ócska nagy baklövés. Piszkosul nem ugyanaz a két termék, kár, hogy erre magadtól nem jöttél rá.
-
tuser
aktív tag
válasz
Silentfrog #41 üzenetére
Jobb helyen adnak kostolót. Piacon is lékelnek dinnyét, vehetsz 1-2 szem zöldborsót, s ha ízlik, veszel vagy 2 kilót. Ennyi. Ez a demó lényege.
Azért poén lenne hogy ha csak belehántanál egy cső kukoricába körbevenne 10+ szekus.
#42 : Nem virtuális gépen futtatva gondoltam, hanem ha már arra jársz, két bolttal alrébb bemész egy olyan helyre ahol végigtapizhatod a kínálatot.
-
Silentfrog
veterán
Csak ott a baj,hogy a játék inkább egy kenyérhez hasonlit mint egy telefonhoz. Jó esetbe csak egyszer használod a játékot a telót meg mindennap akár évekig is.
A kenyeret sem lehet megkostolni,megtapizni
A demo hiányzik a játékok kiadásakor nekem is ezt aláirom ennyi próba lehetőséget biztositani kellene vásárlás előtt... -
tuser
aktív tag
Ezek szerint te mindent gari nélkül szoktál vásárolni. Gondolom telefont se tapizod meg előtte a MM/Saturn/EW/... boltban hogy mégis milyen, hanem csak és kizárólag a hype, rívjúúúúúú, ... "gameplay" alapján bemész a boltba, kérsz egy Überteló 123AB. Ok, no problem, ez te vagy. Én előbb szeretem kipróbálni, megtapizni, érezni hogy mégis milyen lesz, hogy fog működni, mennyire stabil, ....
-
fordfairlane
veterán
Ukrajna úgy látszik komolyan gondolja ezt a nyugati nyitást...
-
ntomka
nagyúr
válasz
cskamacska #25 üzenetére
Ezzel a Deezer-rel két bajom van:
- nincs FLAC
- Facebook-kal lehet csak belépni.Bukó.
Netrádiónak viszont jó reg nélkül is. Tetszik, hogy tudok léptetni, ha nem tetszik az aktuális szám. Meg reklám sincs.
-
tuser
aktív tag
Látatlanba :
- Usákoknak kicsit be kéne nyalni hogy támogassák a köv. területi/gazdasági/... háborút/küzdelmet ...
- Hmm ... fájlcsere ?
- Ok, a démon úgyus nálunk van, mi is a tracker IP -je ?
- Várj, megpingelem az ÜberBigggestGigantTits.torrent -ben lévő tracker címet.
...
Ennyi .. lefoglal, vizsgálódik, s ha nagyon nincs semmi, csak rájuk tudnak valamit húzni (lsd. lékesviki nemierőszakos móka).#32 : Gameplay ... látom te is csak nézni szereted/tudod ...
#34 : Éértem ... tehát jobb lett volna ha ki sem próbálom, s nekem is megmarad a pénzem, az övékét is eggyel keveseben kapják le. L4D, Portal, KF, ... ki az a hülye, aki próba nélkül, ráadásul irreális áron vesz BÁRMIT ???? Ellenpélda : Bioshock lekapva, nem jött be, delete.
-
bambano
titán
válasz
nightmare13 #27 üzenetére
a régi szerint meg tetszőleges mennyiségű filmet le lehet tölteni, csak megosztani nem szabad. szóval eddig ezzel nem volt gond. de itt játékprogramokról van szó, az más kategória.
(#29) tuser: lol, azt ne hidd, hogy attól, hogy később megvetted, még nem volt törvénytelen letölteni.
-
Silentfrog
veterán
A zsákbacicát hazánkban és több országban tuti nem veszik meg hanem inkább letöltik.
Utána meg a multi része miatt már sokan nem veszik meg.
Nagyon sok ember nem játszik kétszer végig egy játékot,igy kétséges az is amit irnak.mégpedig megnézem milyen a játék,majd megveszem.
Szerintem aki ezt irja annak töredéke veszi meg valőjában,hisz a letöltöttet már végigvitte.
Kivéve a multira kihelyezett apritós fps játékok. azt megveszikÉn akkor veszek meg egy áhitott játékot ha már occó. Pl crysis,fallout 3 1500 pénzért simán vállalható
-
rt06
veterán
nem sok uj jatekot veszek, de azokhoz altalaban talalok kiprobalasi lehetoseget
vagy a keszito ad demo-t (pl blizzard), vagy bekerulok a beta-ba (dota2 van meg igy jelenleg, bar az mas uzleti modellt fog kovetni, ha megjelenik, de meg ennek kiderulese elott volt hozzaferesem), vagy steam-en szoktak lenni nyilt hetvegek, amikor 1-1 jatek ingyen kiprobalhato 3-4 napig, esetleg megnezem valakinel, akinel megvan (portal2-t probaltam ki igy vasarlas elott)szoval ha valaki tenyleg meg akar venni egy jatekot, kizartnak tartom, hogy csakis zsakbamagykat tud venni (plusz a youtube is televan tobb oras gameplay videokkal)
-
tuser
aktív tag
válasz
nightmare13 #27 üzenetére
-
MaTTeS
senior tag
válasz
hibavissza #1 üzenetére
Látszik mostanában nem néztél körül mi mennyibe kerül. EU-n belül vagyunk, okos ember Magyarországról CD/DVD/BD-t csak akkor vásárol, ha nagy akciók vannak.
Csak 1-2 példa. Ebayen rendeltem Németből origi, bontatlan Adele DVD-t és CD-t kemény 3900 Ft-ért. Itthon ugyanez 8000 Ft
Amazonról kemény 2200 Ft-ért most jött meg egy nem túl ismert George Michael bontatlan CD-m. Itthon 4500Ft-ért találtam csak.
Ezek a külföldi árak már postaköltséggel vannak, míg az itthoniak nem.Körül kell nézni és nem kell leragadni a magyarországi áraknál (itthon csak főjenek a levükben az eladók, dupla áron még jó hogy a kutyának se kell).
-
Silentfrog
veterán
Valüszinűleg ez nem igy van.
Ha ők is igy gondolkoznának akkor nem szünt volna meg a játékoknál a pár pályás demo játék.
Hisz ez pont erre volt hivatott. Miért jobb a kiadóknak ha letöltenek egy játékot olyan indokkal ,hogy megnézik,hogy milyen majd ha jó akkor megveszik.
Ha lenne demo akkor ugyanezt meg lehetne tenni amit mondasz.
De mégis eltöntetették ezt az opciót? Miért? -
cskamacska
addikt
válasz
Plazmacucci #16 üzenetére
Az hogy milyen a produktum az leginkább a W huszárok gyakran lovagolt paripája, a tudatos vásárló nem veszi meg a szart, mint ahogy nem vette meg 20 éve sem, és nem csinál belőle ügyet.
Az árakon meg különösen vicces morogni, mikor a Steam és más netes leárazások korában AAA kat játékoknak pár hónapon belül 50 euróról 5 euróra csökken az áruk, és a felhasználói programoknál is sokkal gyakoribbak a leárazások(javaslom a Steam, Eredeti Játékok, és Program Promók topikokat), és legális zanehallgatásra is van elternatíva, mint pl a Deezer(itt megjegyezném, hogy az itt kínált 320kbps MP3 az erősen jobb minőségű, mint 128-160 kbps amit neten(pl Youtube 1080p HD a 156kbites AAC-jával) lehet összekaparni, és már csak ezért is megéri
).
A csóróság általában kifogás(főleg azok részéről akik egy 200 ezres játékos PC előtt ülnek
), találni olcsón is legális utat, ha valaki veszi a fáradságot és utánanéz.
-
tuser
aktív tag
Pedig ha végiggondolod, igaza van.
Kiadók álma :
Vedd a gémet 15+k -ért, ha bugos sz@r, nem jön be, nem fut a gépeden, ... akkor így jártál.Egyelőre a valóság :
Lekapod ingyér, de "kicsit" korlátozva (no frissítés, reklamáció, multi, ...)
Ha kitoltad, s még mindig magával ragad, megveszed steamen 2-3-4 ájróért.Ugyanez filmre. Megnézed cam verzióban, s ha megéri, elmész moziba.
A B megoldás egy pénzviszafizetési rendszer lehetne (sz@r a cucc > instant kesbekk), de gondolom nincs az az isten hogy ezt meglépjék.
#10 rt06 : Ezek szerint a szerzói jog mindent felülír ? Nem kell nyomozás, bizonyíték, ... semmi ? Azt mondom ott a gépeden egy fénykép amit egy út melletti fenyőről lőttem, s vihetem az összes géped ?? Nóóórmááálííís ????
Ez az "akció" csak usák seggnyalás. Majd megtudjuk mit akarnak tőlük.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Probléma nem a játék ára, hanem a mi fizetésünk
Amúgy meg mint bambano is írta, nem kell megvenni mindent, ott a csattogós lepke, lehet azzal is játszani. Esetleg kilépsz a szobádból és kipróbálod milyen ha nem akarsz mindig minden játékot kipróbálni. -
nightmare13
őstag
válasz
Nem is az a baj igazán, hogy a fizetésnek átlag 10-15 százaléka egy játék, hanem az, hogy mindezért kapsz 5-6 játékórát 0 újrajátszhatósággal kb., meg mellé esetleg egy multit, amibe még beleraksz pár órát, mire rájössz, hogy egy f.s
-
rt06
veterán
válasz
az egyetlen nonszensz az kerlek, hogy ha valaki ugy gondolja, neki havonta kell venni legalabb egy aaa kategorias jatekot
mint azt mar szamtalanszor leirtam, nem kell minden szart megvenni, es egybol elviselhetove valnak a jatekok arai -
bambano
titán
válasz
szerintem továbbra sem érdekel senkit a nyomorod, ezt a vitát valóban lefutottuk már vagy 500x.
A törvényszegés törvényszegés akkor is, ha csóró vagy, akkor is, ha gazdag. Legfeljebb egyes esetekben megesik rajtad a bíró szíve és enyhítő körülményt is figyelembe vesz.
ha nincs pénzed, játszol a régi játékokkal.
-
-
zseko
veterán
Igazad van, én rengeteg játékot megvettem már, pláne a Steam óta, ám előtte sem, most sem és ezután sem vagyok hajlandó 10+ ezer forintot fizetni, főleg nem egy zsákbamacskáért. Majd csak egy-két ezer forintokért. Amit eddig nem vettem meg, ezután sem fogom megvenni, ami meg szar, azt szintén nem fogom megvenni.
-
rt06
veterán
válasz
Plazmacucci #11 üzenetére
szerintem tokeletesen erti, csak nevetsegesnek talalja ezt a megelhetesi warezolas maszlagot n+1-egjere olvasni
-
válasz
cskamacska #8 üzenetére
Te most nem érted mit írt, vagy csak muszáj, hogy meg legyen a napi leoltás?
-
Silentfrog
veterán
Annyira kiváncsi lennék arra,ha egyidejüleg az összes fájlcserélő oldalt bezárnák és nem is lenne több soha, akkor egy év alatt mennyire esne vissza a videokártya, az üres dvd lemez,az x box 360 eladása.
A nagyobb mérető merevlemezekről nem is beszélve. -
cskamacska
addikt
válasz
hibavissza #1 üzenetére
Oh borzalom, végén még fizetned kell a digitális tartalmaidért, hát hogy képzelik ezt?
Örülnék, ha legalább egy torrenttel kapcsolatos hírnél nem a W. Istvánok jajmostmegkellvennem sirámait kellene hallgatni.
Az viszont szép hogy egyébként évekig tojtak rá, és végül diplomáciai bókból kapcsolták le.
Demonoidot egyébként lekapcsolták már párszor, valamikor hónapokig nem volt elérhető, most sem számíthatunk arra, hogy emiatt teljesen megszűnne.
-
Zoli0726
aktív tag
Nem azt mondom, hogy a kalózkodás a legjobb dolog amit valaha csináltak, de az, hogy ilyen módszerekkel próbálják megszüntetni, szerintem csak maguk alatt vágják a fát.
Aki meg akarta venni ezeket a szoftvereket, azok eddig is megtették, mert megtehették és úgy érezték megéri, de ha sikerülne a céljuk, és megszűnnének a kalóz szoftverek szerintem csak azt érnék el, hogy ami eddig népszerű volt, és sokan hallottak róla, az már nem lenne az, mivel csak a boltból lehetne hozzá jutni, és én is, és szerintem sokan mások, szeretem tudni mit veszek meg, mielőtt kifizetek rá egy rakat pénzt.
Az emberek áttérnének a linuxra, a szoftver forgalmazók, meg filmesek, meg zeneszolgáltatók nézhetnének maguk körül. Persze ez csak az én meglátásom -
válasz
hibavissza #1 üzenetére
+1
-
törölt tag
csak azt nem értem, miért kell ilyen eszeveszett tempóban szopkodni az usa f***át
-
bambano
titán
szóval politika van, jog meg nincs.
szép. -
válasz
hibavissza #1 üzenetére
Pedig ez a cél.
-
hibavissza
veterán
szóval most mi is a végcél? 5000-ért vegyek cd-t és 10 000-ért dvd-t esetleg 15 000-ért játékot, 50 000-ért szoftvert? szép cél és nemes, de nem fog menni és nem rajtam múlik...
Új hozzászólás Aktív témák
it Az ukrán politika ezt az akciót szánta ajándéknak az Egyesült Államok számára.
- GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 14400F + G.Skill Ripjaws V 2x16GB DDR4 3600MHz
- GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 12400F + G.Skill Ripjaws V 2x16GB DDR4 3600MHz
- Samsung Galaxy S23 Fehér 128 GB Újszerű
- Intel Core i5 13500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Eladó!
- ASRock RX 7800 XT 16GB GDDR6 Challenger OC - Új, bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- Teljes magyar Logitech Mx Keys Mini billentyűzeted lehet.
- iKing.Hu - Apple Macbook Air 13 M1 - 2020 - Használt, megkímélt
- A Panasonic Toughpad IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest