- Asustor NAS
- Linux haladóknak
- Nem landolhatnak SpaceX rakéták a Bahama-szigeteken
- Crypto Trade
- Windows 10
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- OpenMediaVault
- Linux kezdőknek
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Be.
-
bwoay
nagyúr
Armstrong, nem Amstrong
-
törölt tag
Elsőre az a kérdés merült fel, hogyan lehet átélni az első Holdra szállás élményét sokadikként?
-
Geffry
aktív tag
Nem is feltétlen az a baj hogy nem tudjuk már a neveiket. Én pl számos együttest szeretek akiknek még az énekesének se tudom a nevét, de a munkájukat ettől elismerem. Hülye példa de ez jött így hirtelen.
Az említett érdektelenség amúgy bő 10 évvel később az űrsikló (amiről van egy külön véleméynem de végképp nem vág a témába) esetében is bekövetkezett.A baj az hogy az emberek az önző célokon túl nem látnak. Álomképeket vetít elénk egy műanyag kijelző és ez nekünk a beteljesülés, ennek tudunk örülni. És ezt adjuk tovább? Hol van az a tökös generáció, azok a baby boomer-ek akik pedal to the metal nekimentek a mélyűr utazás ismeretlen következményeinek?
Tudom hogy nem ez a fórumtéma váltja majd meg a világot de döntsétek el Ti hogy mint faj, mik vagyunk. Utazó/felfedezők vagy műanyag simogató majmok?
szerk: helyesírás
-
-szp-
aktív tag
Tény és való, hogy maximum négyet tudok felsorolni séróból abból a tizenkét emberből, aki a Holdon járt. Ebből kettőt még csak nem is azért, mert a ott jártak. Az érdektelenség ma már nem lehet kifogás. Hogy konkrét példát is hozzak: Hadfield fotói újra és újra bejárják a médiát.
-
Geffry
aktív tag
Szerintem ha valakinek ez a vr marhaság kell ahhoz hogy átélje ezt a kalandot akkor az már rég rossz. Egy szimpla szimulátor is elég ha valakit tényleg érdekel, arról nem is beszélve hogy ott a Kerbal Space Program is.
Lábjegyezt és csak lazán kapcsolódik a témához az hogy szvsz az Apollo program és az emberi mélyűrutazás végét két dolog okozta. A pénz (mint a legtöbb baj forrása) és az emberek érdektelensége (tessék utánanézni hogy az A11 és 12 kilövésein hányan jelentek meg...) És amíg egy ilyen baromság mint a vr jobban izgatja a köztudatot mint az hogy egy másik égitesten landolt az emberiség, addig ez nem fog megváltozni.
-
Kasya
nagyúr
Megvarom mig a NASA ingyen megcsinalja nekunk. Szeretnek ilyenekkel reklamozni...
En amugy nem tudnam elvezni "az igazi utazasi erzest". Ha itt tartunk, nekem mar a 4D mozi se jott be. De jo dolog ha valakinek tud elvezetet adni. -
bbandi
tag
A holdkompban nem is volt ülés
-
DrojDtroll
veterán
Nekem tetszik a projekt
Új hozzászólás Aktív témák
it A Kickstarteren virtuális valóság projektre gyűjtenek, hogy akárki átélhesse az első Holdraszállás élményét.
- Samsung Galaxy S23 Fehér 128 GB Újszerű
- Intel Core i5 13500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Eladó!
- ASRock RX 7800 XT 16GB GDDR6 Challenger OC - Új, bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- Samsung Galaxy S21+ 8/128 GB
- Csere-Beszámítás! Gari:2027.04.02 Playstation 5 Slim Digital edition + Ajándék Venom töltő állomás!
- 105 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest