Új hozzászólás Aktív témák
-
Gargouille
őstag
Azért nem értem teljesen a problémájukat mert szinte a világon minden vendor lockin. Nincs olyan gyártó vagy szolgáltató (mindegy milyen területet nézel), aki érdekelt lenne abban, hogy megkönnyítse számodra azt, hogy otthagyd és a rivális termékét használd a továbbiakban. Ez pont így van minden területen.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
szipipeti
tag
Másik példa: veszel egy szalonautót...
Nem tudod elengedni: (pontosabban nem engedi), 3-5-8 évig adott szervízhez viszed, vagy bukod a garanciát. Meg van kötve a kezed.
Megoldás. mikor egy terméket szolgálatatást megvásárolsz, nem csak az előnyöket, hanem a hátrányokat is belekalkulálod, akár több évre előre. -
vicze
félisten
Hm OVHcloud, csak nehogy égés legyen a vége.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz #79563158 #17 üzenetére
Tartottál workshopot, ahol meg tudtad számolni, hány VM-ed van, melyik milyen adatmennyiséggel dolgozik. Szupi.
Számold át ugyanezt egy BSS rendszerre, amikor A-ból átmozgatjuk B-be úgy, hogy 5 millió ügyfél mocorog rajta, idatlan dwh, analitika és minden hasonló fincsiség van alatta, és a migrációval együtt mondjuk szoftver beszállítót is váltunk.
Na ekkor saccolj.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
törölt tag
Nem arrol van szo, hogy csak cloud migracio eseten fizetsz. Fekete feheren le van irva, hogy mennyibe kerul az egress traffic minden providernel. Tartottam workshopot ahol en hostoltam a VM imageket es ki tudtam szamolni, hogy ez mennyibe fog kerulni nekem, nem volt semmi rejtett koltseg.
Az ISP valtas meg nem tudom, hogy jon ide. A cloud alapvetoen B2B biznisz nem B2C, itt masok a jatekszabalyok.
-
Busterftw
nagyúr
Jo de ennyi erovel barmire ra lehet ezt huzni. Plusz ott a tobbi szereplo (30%), szerintem szerzodeskoteskor eleg egyertelmu hogy mik a feltetelek, lehet donteni.
A per nem a 3 nagy ellen szo, hanem 1 piaci szereplo ellen, akik allitolag visszaelnek a nem letezo piaci folenyukkel.
Ez kb az Apple-Epic perhez hasonlo marhasag, ahol a 25%-os piaci reszesedesnek az Epic monopolt kiabalt.Szerintem varjuk meg a veget.
-
bambano
titán
válasz Busterftw #14 üzenetére
és #12: tehát akkor az, hogy a piaci szereplők 70%-a nem hajlandó könnyen elengedni a klienst, az nem erőfölénnyel való visszaélés? miben másabb ez, mint a mobiloknál a kétéves hűség meg a készülékvásárlás?
semmiben.
mindkettő piaci fölénnyel való erős visszaélés.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
válasz #79563158 #12 üzenetére
az nem piaci erőfölénnyel való visszaélés, hogy nem tudsz másik szolgáltatóhoz átmenni, mert mocskos sokba kerül a letöltés??? he?
nyugodj meg: ez olyan szintű visszaélés, amiért rendes helyen azonnal elmeszelik őket egy olyan összegre, hogy fájjon.ehhez képest ha eu-s ügyfél internet szolgáltatót vált, akkor a szolgáltatója köteles intézni a régi szerződése felmondását. lehet, hogyha alaposan elolvasnám a vonatkozó jogszabályt, kiderülne, hogy az aws-re meg a többire is vonatkozik.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Dißnäëß
nagyúr
És még az AZ-k között is charging van (AWS), nemhogy totálkifele. Beteg az egész.
Kevesen tudják, de láttam tavaly egy klassz prezit az IBM cloud-járól. Jóval gyermekebb cipőben járnak sokmindenben, de az a sok sallang nem is feltétlen kell mind, ami mára már kinőtt a földből a 3 nagynál. Szóval IBM nem genyázik ilyennel, kiemelték, hogy nincs felár a kifele forgalomért. Kihozod oszt jónap. Tetszett, mert georedundancia akkor így nem extra zsé, ha egyik AZ-ből folyik kifele nonstop az adat a másikba. Nem néztem, változtattak-e ezen azóta, de talán nem, mert Gartner Magic Quadrant szerint eléggé a béka segge alatt vannak, egy ilyennel mégis vonzóvá tehetik a dolgot azok számára, akiknél pörög a számláló észnélkül.Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
-
bambano
titán
például a piaci fölénnyel való visszaélés az, hogy a cloudba befelé fillérekért megy az adat, kifelé meg aranyárban.
nem tudod megcsinálni, hogy megharagszol egyes cloud szolgáltatókra, kirántod az adatodat és viszed máshova, mert nagyon durván sokba kerül.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
tájékozatlanok kedvéért: nincs, soha nem is volt olyan adatbáziskezelő, hogy postgre.
az ms-nek kettő használható terméke volt: az ms klavi meg az egér. az ms-nek egy normális szoftvere van, az age of empires 2 the conqueror extension
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Busterftw
nagyúr
Erdekes 2021 szeptemberi adat szerint 19%-on all vilagszinten az Azure.
EU-ban nem tudom, de a 3 nagy 70%-ot birtokol, szerintem hasonlo elosztasban.
Milyen piaci folenyrol van itt szo?
-
Dißnäëß
nagyúr
Ez mindről elmondható.
Amikor valaki dalolva választja mondjuk - csak példa kedvéért - az AWS-t, és vesz igénybe Red Hat -re épülő Amazon Linux-ot, vagy Postgre-re épülő Aurora DB-t és még sorolhatnánk napestig, felmerül a kérdés, miért is őket vegye az illető, ha az "eredetijét" is használhatná ? Olcsóság, pénz, integrációs könnyítések, satöbbi.
Ez ma még szép és jó, de 5-10 év múlva úgy el lesznek "fork-olódva" ezen technológiák az eredetijüktől, amire épülnek, hogy otthagyni őket nagyon nehéz lesz majd, pusztán a tudás miatt. Ezt máshogy kell majd, azt máshogy kell, nincs ez, nincs az, vagy ismétcsak máshogy csinálni, nem megy enélkül, nem megy anélkül, kell neki az izé a mizé ........
És ennek a veszélyét, nevezzük vendor lock-in-nek, nem nagyon mérik fel egy pár éves TCO-t kalkulálgatva a nagy IT vezérek, csak mennek előre, hogy "jóazúgy".
Ébresztő.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
Új hozzászólás Aktív témák
- Diablo IV
- Vezetékmentes, szénszálas egeret dobott piacra a Pwnage
- OLED TV topic
- ASUS ROG Ally
- Futás, futópályák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Dark Souls sorozat
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- 10db bontatlan, 1M Ft-os gép - Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 érintő
- Dell 5500 Laptop 15,6" FHD/i5-8Gen/MS Office/DDR4 16Gb/256GB SSD/HDMI/USB-C/CAM 1Év Gari 27% Áfás!
- Ayaneo Pocket S android kézikonzol
- HP 640 G4 Laptop 14" FHD/i5-8Gen/MS Office/DDR4 8Gb/256GB SSD/HDMI/CAM/Wifi 1Év Gari 27% Áfás!
- AirPods 4 sima és aktív zajkioltásos - bontatlan, 1 év Apple garancia