Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Persze, tudom, hogy manapság már inkább webes felületen érdemes ilyesmit használni, csak ott nem annyira szeretem, a FB esetében elég kényelmetlen, meg akkor ugye meg kell nyitni az oldalt hozzá, nincs külön olyan rész, ahol mondjuk egy Whatsapp web elrendezéssel lehetne használni.
-
törölt tag
Gondolkozom rajta, hogy kipróbáljam újra a Gnome3-at. Most végül is elég régóta gond nélkül megy a KDE, de kicsit már hiányzik az izgalom a rendszerből, annyira kézre áll. Lehet, hogy feldobom egy vm-be, mert azért a napi használatú gépemet nem akarom széttúrni.
Ami amúgy tetszik a Gnome3-ban többek közt, hogy próbálnak azért naprakészek lenni, egy csomó online szolgáltatást próbálnak integrálni. KDE-nél már jó ideje nem tudok egy gtalk-ot sem natívan futtatni, mert nem tud belépni a telepathy sem és a kopete sem. Olyanokról meg ne is álmodjon az ember, hogy fb messenger, vagy valami.
-
vadkörte
addikt
Az észrevétel leginkább az Elementary-ra vonatkozott. Az a fajta letisztultság, nemem már túl sok.
Egyik gépemen - egy öregecske laptop - Linux Mint-et használok Mate felülettel. Rendszeresen frissítem és nem vettem észre, sem lassulást, sem instabilitást. Megrögzött Windows-osként a megszokása kb. 3-4 nap volt.Az új Gnome első nekifutásra érdekes. Majd meglátjuk mi sül ki belőle.
-
subset
senior tag
Van OSX kinézetű distro arch alapokon is:
https://apricityos.com/ -
drfedayn
tag
nem tudom egész pontosan mikor próbáltad az Archot illetve azt sem milyen programokat használsz de én adnék neki még egy esélyt. Utóbbi időben semmi probléma vele. teljesen stabil xfce4 el. mondjuk nem vagyok egy csilivili kedvelő user uh nálam se compiz se semmi extra csak a beton stabil és átlátható xfce. Gnomeal majdnem kiszaladtam a világból azt aláírom.
-
Érdekes, hozzád hasonlóan a legtöbb felhasználó kipróbálja az ABC összes Linux disztróját, de a Debiant valahogy a legtöbben kihagyják, pedig az egyik legjobb
Gyors, stabil, megbízható stb.
Én 10 éve használom Desktop és Szerver szinten egyaránt, és sose cserélném le. Na persze kicsit több "skillt" igényel, de megéri! -
kovgab
tag
Elsőre Ubuntu volt, abban a naprakészség vonta magával a frissítéseket az meg a működésképtelenséget. Nem vagyok szakértő de az U. az egy out of the box rendszert kínál, ez a +1. lépésnél nem működött.
Majd megtaláltam a Linux Mintet, az is jó volt de ott is bukott a dolog előbb utóbb a fenti probléma miatt. Hagytam azt is
Aztán Arch linux, ami atom stabilnak volt mondva. A telepítéssel eljátszottam egy darabig, de az nekem már nem volt szórakozás, hogy minden frissítés után volt valami gond amit csak nehezen tudtam megoldani. Bár jó volt és a fórum is kiváló de, hogy a felhasználás az a rendszer üzemeltetéssel kapcsolatos dolgot jelenti nekem nem jött be, hagytam.
Aztán vissza az Ubuntuhoz, mert az új desktopja felkeltette az érdeklődésemet, de aztán az erőforrások kezelése miatt dobtam ismét.
Aztán Chakra linux, amivel jött a KDE, az működött egy darabig, de aztán azt meguntam.
Valahogy megtaláltam az Elementary-t és aztán az valahogy nagyon megtetszett, volt azzal is gond, a sok SW install/uninstall annak is betesz. De az volt amit használtam folyamatosan Windows helyett, mert nem volt értelme átváltani, mindent tudott ami kellett.
Ezek összessége alapján nekem az lett ami megfelelt a legjobban...Szumma, hogy a SW-k egyszerű telepítése, a több felhasználói fiók kezelése, a frissítések stabilitása illetve az alvás/sleep/hibernálás működése laptop esetében a kulcs nálam. Valamint a Bluetooth illetve a többasztalos mód is ...
Persze átlag felhasználóként vagyok jelen, nem vagyok profi linuxos.
... ja, kihagytam az open Suse-t
azt KDE-vel és Gnomm 3-al is használtam... ott nem tudom már mi miatt maradt el
-
subset
senior tag
A letisztultságot lehet szofisztikázni...
A csomagkezelődben is biztosan vannak kiterjesztések, de érdemes ellátogatni a https://extensions.gnome.org/ oldalra egy firefox böngészővel.
Mondjuk egy nagyon friss gnome verzió alá kezdetekben nincs túl sok kiegészítő az oldalon, de hamar updatelnek a fejlesztők.
Illetve a https://www.gnome-look.org oldalon is körül kell nézni, meglepődnél mit ki lehet hozni a letisztult gnome-ból, ha valakinek arra van igénye. -
vadkörte
addikt
-
Nem csak te
Én is a gnome-ot szeretem legjobban, abból is a 2.x-et, ezért használok MATE Desktopot. Ezt megfűszerezem még egy Compiz Fusion + Emerald + Cairo Dock kombóval, és teljes az élvezeti faktor!
Persze mindezt Debián alatt, hogy adjunk az érzésnek -
sg22
senior tag
csak en vagyok gnome fan
rengeteget probaltam de a gnome jott be a legjobban. gyorsan hatekonyan tudok alatta dolgozni
-
drfedayn
tag
Ez se nekem készült.. persze egy mocsok igénytelen vagyok aki az xfce vel is beéri
-
zoltanz
nagyúr
Majd a 4-es. Ez is olyan lesz mint a Windows, minden második sikerül jóra. Adják ki egyből a 10-est inkább.
-
BoB
veterán
-
Kurt Hectic
tag
Én Xfce-t használok, abban is van csoportos átnevezés.
-
totron
addikt
Nekem a legújabbkori Gnome és a legújabbkori KDE is egyformán idegen, távoli. Nem ártana konkrétumokba burkolózni a TC alternatívákat illetően, ugyanis attól messze elmaradó alteregói léteznek csak. Ezt a kijelentést nem vita tárgyának szánom... Szörnyen buták és/vagy lassúk amik vannak. Az ÉjfélParancsnok persze külön tárgyalandó, de az sem az igazi. Ha valakinek GUI kell és hasznålhatóság IS, akkor Worker. Még ez gyűjti leginkább egy csokorba a funkciókat, amik ráadásul szabadon szerkeszthetőek is. Aki nem a 2paneles kultúrára van rágyógyulva vagy élvezetét leli abban, hogy többtucat felől vadássza össze a műveleteket, annak persze könnyebb dolga van. Létezik azért egy TC-hez vizualitásában ahhoz legközelebb álló kreálmány, a MuCommander. Jóféle, de butább.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
mbalint987 #21 üzenetére
Van a TC-re csomó más ingyenes alternatíva. Másrészt a TC-hez lifetime licenc tartozik, szóval ha azt nézzük nem olyan drága egyszer kifizetni és egy életen át frissítheted.
A cikkhez: régen szerettem a classic gnome-ot, amikor még nem volt az a beállíthatatlan fekete (3.0), az nagyon klassz volt, ha sokáig támogatott lett volna, akkor valszeg a KDE-s időszakom se jött volna el soha. De ez most még rosszabbnak tűnik mint a gnome's hell.
-
mbalint987
aktív tag
válasz
Namelesske #20 üzenetére
Ezt nem tudtam, de ha hasonló műveletre kerül sor, akkor egyébként is Total Commandert használok, az tudja ezt a funckiót. Adhatnák a TC-t ingyen a Windows mellé, és minden gondom elillanna az Intézővel kapcsolatban...
-
Namelesske
addikt
válasz
mbalint987 #1 üzenetére
A windows már xp vagy talán 2000 óta tartalmaz csoportos átnevezés funkciót az intézőben. Control+A F2 átnevezed és mindegyiket átnevezi számozva. Persze nem ugyanez, de akkor is
-
kovgab
tag
válasz
Klaus Duran #17 üzenetére
ahogy látom, most jött ki az új release...
Distrowatchén fő rendszernek használtam míg volt privát gépem és megfelelt. (érdemes kipróbálni)
-
-
kovgab
tag
Ezek nekem mindig megtetszenek, aztán meg mindig belebukik az életbe minden ami bonyolultabb mint egy szög és kalapács páros...
De én minden alkalommal reménykedem, hogy jó az a Gnome, meg kell az a KDE, de mikor csak eldisszipál a power mert van egy ilyen dolog de semmit nem csinál csak van, akkor visszatér az Elementary OS meg a fapados tartozékai -
törölt tag
-
BoB
veterán
"A Flatpak a Linux következő generációs alkalmazásterjesztő keretrendszere."
Ezt erős volt kijelenteni. Ott van a régebbi appimage ami nem lett "a linux" ...-ja, meg ott van a snap a Canonical jóvoltából (Ubuntu).
Hogy elterjed-e ez majd annyira hogy kvázi tényleg ez lesz az, azt jelenleg nem lehet tudni. A cikkben meg úgy jön le mintha ez valami központi fix dolog lenne.
-
VIC20
őstag
Léteznek még, legalább Linuxon, szép, áttekinthető, klasszikus UI-k?
-
donmackó
addikt
Várjuk az új GNOME-mal kiadott disztrókat.
-
bambano
titán
ez az állításod kiindulási alapnak jó, de akkor haladjunk tovább az úton: akkor szívsz nagyobbat, ha egy csomagmenedzsmented van, vagy akkor, ha kettő?
kérdés2: akkor szívsz nagyobbat, ha natívan használod az appot, vagy akkor, ha teszteletlen technológiákat sóznak a nyakadba, mint pl. sandbox?
kérdés3: akkor szívsz nagyobbat egy gép üzemeltetésével, ha egy libből egy példány van felrakva, és azt a központi csomagmenedzsmenttel upgradeled, ha kell, vagy akkor, ha fogalmad sincs, hogy hány példány van felrakva, de legalább azt se tudod, hogy hova.
kérdés4: akkor szívsz nagyobbat egy applikációval, ha tudod, hogy minden libjét megfelelően karbantartottad, vagy akkor, ha az user oldali libje fényévekkel el van maradva a szerver oldali libjétől és majd jönnek az inkonzisztens protokoll hibák? a cupsos nyomtatás eddig se volt a linux erőssége, az itt leírt módszerrel meg rémálom lesz.szóval csak ennyi problémát látok első olvasatban ezzel a flatpak-kel szemben. ez nem zárja ki azt, hogy második olvasatra még többet fogok találni, és azt sem, hogy záros határidőn belül kibukik belőlem egy elmentek ti a j.b.k.a-ba. (ti alatt itt a gnómokat értem)
-
daninet
veterán
válasz
Klaus Duran #8 üzenetére
te szándékosan flamelsz vagy csak nem veszed észre, hogy sületlenségeket beszélsz?
-
-
Tamás88
őstag
válasz
Klaus Duran #3 üzenetére
Csak egy kérdés, ehhez a cikkhez hogy jön az Ubuntu és annak kinézete?
-
n00n
őstag
válasz
Klaus Duran #3 üzenetére
Lehet ebbe futottál bele:
http://www.omgubuntu.co.uk/2016/09/gnome-weather-metar-data-fixed-new-update-rolling-now
-
Egyre rosszabb.
12,04-en volt a legjobb.
14,04-en még elment.
Most a 16,4-en majdnem agyfaxt kaptam. De még mindig ez álla legjobban kézre nekem.Dinamikus munkaasztal és az Alt+Tab váltások.
Egy ideig Cinnamont használtam de valahogy nem éreztem olyan kényelmesnek.Szerettem volna az időjárás alkalmazást beüzemelni. naná hogy Bcs nem választható. De még Budapestet sem hozta be valamiért.
-
bambano
titán
teljesen elhűltem... már ide is beszabadultak az idióták?
-
mbalint987
aktív tag
Lehet teszek majd egy próbát vele, bár a Cinnamon kinézetét és elrendezését én jobban kedvelem. Egy ehhez hasonló csoportos átnevezés funkció kerülhetne a Windowsba is...
Új hozzászólás Aktív témák
it A GNOME 3.22, a GNOME 3 legújabb verziója összesen 22 980 módosításból áll össze, amelyet nagyjából 775 hozzájáruló készített. Új szolgáltatások és apró javítások.
- Brave
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos autók - motorok
- Gumi és felni topik
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Energiaital topic
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
- FC25 PS5 játékszoftver
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcs BAZÁR! STEAM/ORIGIN/BATTLE.NET / PS5/XBOX/EPIC/GOG/EA/UPLAY
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 87 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest