Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Az ICE autók értelmetlen(?) túlbonyolítása sokkal inkább amiatt van, hogy mérgező gázokból ne kerüljön ki olyan sok a környezetbe. A CO2-n ez nem segít. Mint ahogy az se segített, hogy a NEDC mérési ciklusban csuda keveset fogyasztó (=kevesebb CO2) motorok, hajtásláncok kifejlesztését tökélyre fejlesztették a gyártók, miközben mindennapi használatban messze nem keletkezett akkor fogyasztáscsökkenés.
-
Dare2Live
félisten
"A felmelegedéssel nem nagyon tudunk mit csinálni..."
Akkor elöbb-utobb jön a eocen első harmadában lévő klíma. Antarktiszon se lesz az átlaghőmérséklet hidegebb mint mo átlaghőmérséklete, szép erdős terület lesz. Csak elötte leolvad róla 2-5km vastag jég. Az mondjuk megemeli a tengerszintet egy 50+méterel. Nem mindha hude számítana a föld számunkra nagyrészt lakhatatlanná válik.
De én mint alapjaiban mérnök azért úgy látom, hogy ez egy megoldható probléma. Nem olcsón de sokkal olcsobabn mint ha nem oldanánk meg. És mindha az eu/us/kínai... vezetésnek is le kezdene esni a tantusz.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Foglalt név
addikt
Azért a 3l Lupo szériában nagyon nem rossz szerintem. Ha valaki fejlődésre vágyna.
De ahogy édesapám mondaná, minden fejben dől el.
A 4.2 V8 pl. szinte semmit nem fogyaszt városban, mert nem vagyok olyan elmeháborodott, hogy ne a bringával menjek. Gyorsabb, kényelmesebb, egyszerűbb. A kiszámítható sajnos kezd meginogni, mert ahogy kezd trendi lenni néha már ezzel is van dugó. Bár ilyen szempontból a tél kellemesebb, mert ilyenkor a nyámnyilák eltűnnek. -
-
(I)"Azt a stiftet ha még 20 évig használják akkor se okoz akkora kárt az emberiségnek, mint egyetlen új autó legyártása."(/I)
Dehogynem, okoz.
Azt megértem, hogy valaki ignorálja a környezet védelmét. Elfogadni azért tudom.
Az a több évtizedes autó, az anyagelfáradás és elhasználódás okán nettó életveszéllyé alakul át. A cserealkatrészeket le kell gyártani. Időnként le kell festeni Karban kell tartani.A következő 20 év alatt legalább annyi kárt fog okozni, mint egy új autó 20 év alatt. (Nagyjából ennyi ideig lehet értelmesen használatban tartani egy ma gyártott járművet.)
Ettől függetlenül, nem lehet kitiltani ezeket a roncsokat a forgalomból. Pontosabban a nagyvárosokból ki lehet.
Legalább ott ne szennyezzék a levegőt.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest