Hozzászólok Aktív témák

 • DraXoN

  addikt

  válasz ssppiikkee #36 üzenetére

  nem a mai gyerekek hibája, hogy nem értik, ők nem nőttek ebbe bele.
  én a 90es években töltöttem gyerekkorom azon részét amikor ezen gépek mentek, így szinte mindhez volt szerencsém abból a korszakból (nekünk sima nintendo és c64 volt), haveréknak, snes, megadriveII.. mikor anno megjelent az n64 és lett egyiküknek, hát az csoda grafika volt akkor, és élveztük, hogy pár játékot akár 4en is tudtunk játszani... de sok joy meghalt... csak úgy fogytak, de volt utánpótlás bőven a piacokon :D ... aztán a nintendo klón sárga kazis is népszerű volt, hisz ahhoz olcsó volt a játék a nagy nevekkel szemben (meg a konzol maga is olcsó volt)..
  emlékszem a contrát mennyit nyomtuk.. eleinte azon harcoltunk, hogy végigbírjuk-e egyáltalán vinni, de küzdöttünk-küzdöttünk.. a végén már anélkül többször körbevittük, hogy bármelyikünk valaha is meghalt volna bárhol a játékban... és azt figyeltük, hogy hány perc alatt visszük körbe, egyedül, párban, stb. de mikor már annyira profik voltunk, hogy 4-5 órája folyamatosan játszottunk vele és egyikünk se akart meghalni sehol (pedig igyekeztünk akkor már egymásnak is keresztbe tenni azokon a pályákon amikor felfele kell ugrálni)... meguntuk :D ... c64en a pitstop2 volt a menő.
  snes-en a mortal kombat II és III ... n64 inkább a mario kart.. segán a sonic (mondjuk egyszerűen azt máig nem tudtam megszeretni... egyszerűen az a gyors játék nem az én játékstílusomnak felel meg.. talán az zavar, hogy lehetetlen minden gyűrűt összeszedni)

  de jó idők voltak.. emlékszem amikor a PS1 megjelent (bár nekünk nem volt abban a házban ahol felnőttem, csak egy osztálytársamnak.. neki viszont amigája volt előtte).. huh micsoda grafika, micsoda hangok voltak akkoriban. 2000ben a PS2 meg eleve csoda volt (bár akkor már más volt, én is idősebb voltam.. talán 7.es, már nem jártunk úgy át.. más iskola, más környezet...)

  de összefoglalva, szép korszak volt, ma bánnám ha nem lett volna.
  nem tudom a mostaniak átélnek-e ilyet, és lesz-e majd nekik ilyen "retrofaktor" 20 év múlva, de kívánom legyen nekik, egy élmény ez...
  Én is úgy gondolom az idősebb osztály lehet a célpont inkább.

  [ Szerkesztve ]

  The human head cannot turn 360 degrees... || Ryzen 5 1600(AF); Rx470; 64GB; 2TB + 240GB + 2TB || Huawei Mate 20 X 5G

Hozzászólok Aktív témák