Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  válasz kpbendeguz #58 üzenetére

  ezt írtad:
  "Ha viszont a szerver az USA-ban van vagy az EU polgárok közvetlenül az amerikai céggel szerződnek, akkor az EU-nak semmilyen jogi mozgástere nincs."
  ez konkrétan nem igaz.
  ezen se cizellálni nincs mit, se agyonbeszélni, ez egyszerűen nem igaz.
  ha az érintett eu polgár, akkor minden ténykedésére vonatkozik a gdpr, tehát az eu-nak jogilag van mozgástere.
  a kikényszeríthetőség egy másik történet, azt most hagyjuk.

  "Egy leányvállalat önálló jogi személy és annak az országnak a törvényei szerint kell működnie, ahol bejegyezték függetlenül a tulajdonosi hátterétől.": ezt beszéld meg az usákokkal is.

  "Innentől kezdve tök mindegy, hogy az USA mit ír elő, ha a cég megszegi az EU (vagy az adott tagállam) törvényeit, akkor az EU eljárhat ellene.": ez önmagában igaz. de az alapprobléma mindig is az volt, hogy az usa és az eu jogrendszerének az alapgondolata kibékíthetetlen ellentétben van. ezért logikailag lehetetlen megfelelni egyszerre a kettőnek. a kérdés az, hogy az a cég, amelyiknek a tulaja amcsi, melyik törvénynek fog megfelelni:
  1. az amcsi törvényeknek, ahol azonnal lőnek és másodpercek alatt kiszabják a büntetést
  2. az eu törvényeknek, ahol az eu-s döntéshozó szervek 6-8 év alatt tudják eldönteni, hogy valójában van-e miről beszélni, majd másik 6-8 év alatt meghozzák a döntést, hogy mikor fogják összehívni a megbeszélést, ahol majd megbeszélik, hogy mikor kezdődik a vizsgálat.

  ez kb. az a szint, hogy a gyereked érettségije után az abortusz engedély megkésettnek tekinthető.

  az usában nagyon sok kardinális kérdésre az az alapvető válasz, hogy amíg nem derült ki róla, hogy árt, addig szabad. az euban meg az, hogy amíg ki nem derül róla, hogy nem árt, addig tilos. az eu azt mondja, hogy akkor használhatják gazdasági céllal az adataidat, ha előzetesen engedélyt adtál, az usa meg azt, hogy ha nem tiltakoztál, akkor coki. ha amcsiként tiltakoztál, akkor majd gondolkodunk a kérdésen, ha row, akkor a kutyát nem érdekli a tiltakozásod se.

  aki nem tudná, row az a Rest Of the World a managga szlengben. Van az usa, ami számít, van nyugat-európa, ami esetleg érdekelhet, meg van a row.

  Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés