Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Teasüti

  veterán

  Hát nemtom, ha azt nézed akkor nyáron késő estig fent van a nap. Egy nyugati fekvésű szobában ez elég kellemetlen tud lenni. Délután négykor max télen nincs már nappali világosság.

  Sinesol
  Az más kérdés, hogy ha bármi fény rásüt egy LCD-re, akkor kimossa azt a kicsi kontrasztot is, ami volt neki. Szóval így sehogy se lehet nézni akármekkora fényereje van, mert a fekete az már középszürke lesz, esetleg narancs a naplementében. :DDD
  1000:1 kontraszttal nemigen lehet mit kezdeni egy nappaliban elhúzott függönyökkel, még HDR-rel sem ami csak a fényerőt növeli, a panel kontrasztját nem. Így a feketét is csak emelni tudja max a nagyobb fényerő. Nemtom ezen egy OLED mennyit tud javítani, gondolom a közvetlen napsütés azt is kimossa ugyanúgy, hisz a fekete területeken az a fény fog tükröződni, ami rásüt épp úgy mint egy vászonnál. Viszont a kültéri megjelenítők általában LED-esek és bár közvetlen napsütésben is jól látszódnak, a feketeszint gyakorlatilag nem értelmezhető rajtuk. Kb mint egy projektornál ahol a fekete lényegében csak a fény hiánya a vásznon és a mélysége a környezeti fénytől függ csak. Ez a jelenség megvan a tévéknél is, ami hiába próbál feketét megjeleníteni, ha vmi rásüt, akkor azt fogja látni az ember fekete helyett. Ha növeljük a fényerőt, akkor a kontraszt is növekedni tud ugyan egy kicsit, de a "fényszennyezéssel" a képernyőn nem tudsz mást csinálni, mint megszüntetni (aka behúzni a függőnyt).

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés