Új hozzászólás Aktív témák
-
FTeR
addikt
az, hogy óránként és minden belépéskor lefut azt jelenti, h ütemezve van, adott időben vagy eseménynél mindig lefut. ezzel szemben a shadow copy egy szolgáltatás, ami folyamatosan fut és ha épp pihen a gép akkor nagyobb erőfeszítéssel dolgozik az ügyön.
nyilván arra gondoltam, h akkora amekkora állományt le akarsz menteni. shadow copy-nál azt nézi, h mi van a meglévő fájlnál és ahhoz képest tárolja, h mi volt korábban. értelem szerűen, ha törölve lett, akkor az egészet tárolja tömörítve.
a tönkrement winyó példa a két szolgáltatás különbségeinek érzékeltetésére szolgált. értsd egy sima backup vs. shadow copy.
arról van szó, h az osx megoldása pár apró fícsört leszámítva (ami 1-1 beépített osx alkalmazásban elérhető) tehcnológialilag kevesebbet tud, mint amit a 2k tudott 10 éve.
ezt jobs 2-3 éve, amikor már vista is küszöbön volt, előadta úgy mint egy világmegváltó újdonságot, majd most maikor a w7 a küszöbön van, ami még 1 lapátot rá tesz az egészre, ti itt szentül meg vagytok győződve róla, h az osx megoldása fényévekkel előrébb jár. -
FTeR
addikt
mit szeretnél mozgatni rajta?
két monitor mellett még virtuális asztalokat is akarsz? uh, nekem anniy app fut egyszere, h az alt+tab kitakarja a fél képernyőt (1650x) és még sosem éreztem, h párat elkéne rejteni virtuálisba.
2 monitor esetén az egytlen 3prty cuccos, amit értelmesnek találok, ami a tálcát kiterjeszti mindkét monitorra... -
Ulkesh
őstag
Két monitor van előttem, az egyiken (egy 17-es CRT) a levelezés van nyitva folyamatosan, az fixen ott van, nem pakolok oda semmit.
A másik egy 21"-os Eizo, ezen dolgozom. Itt szeretnék 2-3 virtuális asztalt különválasztva a munkát, internetes alkalmazásokat és egyéb eszközöket (pl. TotalCMD), úgy, hogy az adott desktopon lévő tálcán is csak az látszódjon ami ott fut.Közben találtam egy proggyt (VirtuaWin), ami nagyjából tudja amit akarok. Ha nem is tudja külön kezelni a két monitort, de az egyikre oda tud ragasztani alkalmazásokat, hogy a desktop váltástól függetlenül az mindig ott maradjon.
Így attól eltekintve, hogy a The Bat-nek csinál egy Dummy nevű plusz ablakot amit el kell pakolni az alkalmazás mögé, nagyjából azt csinálja amit el akartam érni."a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman
-
bambano
titán
-
FTeR
addikt
én sem látom a világ megváltást, viszont szó szerint értettem. nem arról van szó, mint amikor itt képletesen utalnak arra, h ms olyan új fícsört prezentál, ami alternatívaként már korábban is elérhető volt, hanem arról, h jobs előadásának kiemelt szempontja volt, h sz*rfos windows még ezt sem tudja.
szerk:
egyetlen cucc amit hiányolok explorer-ből, hogy nincs minden ablakon always on top opció...[ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
az, hogy miként jelentik be, más tészta, ánbelívable, és hasonlók.
mint a spaces 4 asztalos megjelenítés, ami kb 15 éve van linuxokonElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
El is olvastad, meg is nézted, mi a quicklook valójában?
nem annyi, hogy az ikon képe megegyezik pl a dokumentum első oldalával, vagy a kép kis ikonja.
QL nézetben a finder az itunesból kölcsönzött "cover flow" nézetben mutatja a fileokat, annak TARTALMÁBA bele lehet tekinteni a file MEGNYITÁSA NÉLKÜL, és a keretprogram elindítása nélkül!
értsd: belelapozol a pdf-be anélkül, hogy megnyisd acrobattal
belenézel a bemutatóba, videóba anélkül, hogy a powerpoint vagy akármi elinduljon.
belelapozol a word és egyéb szerkesztett szövegbe
megnézheted a videót a quicktime elindítása nélkül.majd ha rájössz, igen ez a file kell, akkor két kattintással megnyitod a filet.
ne keverjük azzal, ami mindkét rendszeren létezik, hogy az ikon a program állapotát mutatja. pl tálcára lerakott safariban látszik a tartalom, vagy a lerakott video kicsiben fut tovább.
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
FTeR
addikt
vágod, hogy mi a previewpane? excelben még a munkalapokat is lehet váltani. és igen tud hangot meg videót lejátszani, ha reader fent van akkor pdf-et is megjeleníti, nem csak az első oldalt, hanem lapozni is lehet benne vagy a psd layereit* is.
szerkeszteni nem lehet benne, de másolni igen.*cs3 óta ez a fícsör hiányzik automatikusan, de bele lehet hekkelni. adobe úgy gondolta, h inkább a sjaát cuccosát preferálja.
[ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
FTeR
addikt
lásd #766. arra az extrára azért még nem verném ki, h alapból ki van dokkolva a panel.
hamár itt tartunk, rosszul vagyok attól, h osxen mindet oldalra nyit meg és folyton vizszintesen kell scrollozni. win-en alap, h ezt kerüljük fejlesztésnél. a fájl extra infói ezért pl alul jelennek meg (feltúrbózott status bar) és annál több infó, minnél több helyet hagyunk neki. -
biker
nagyúr
általában azt ilyenkor tegyétek mindig hozzá, hogy amiről írtok, az már van vistában is 2 éve, vagy majd lesz a win7-ben valamikor.
mert sorra keverednek itt így dolgok.
Mi csak olyat mutatunk, ami legalább egy éve létezik. vagy régebb óta
-
Ulkesh
őstag
"hamár itt tartunk, rosszul vagyok attól, h osxen mindet oldalra nyit meg és folyton vizszintesen kell scrollozni"
Én általában mindenhol függőlegesen scrollozok, de mind1.
Ebből annyi az igazság, hogy van lehetőség a oldalra nyitásra és vízszintes scrollozásra, de nem ez az alap és egyedüli lehetőség."egyrészt kapj észhez, h xp 2001-es a leopárd meg 2005-ös, másrészt valahol a nézet menüben van."
Nincs ilyen lehetőség és nem arról volt szó, hogy mikortól hol van ilyen, hanem tippet kértem XP alá ilyen funkciót biztosító programra. Néha tényleg nem ártana, ha olvasnál is
[ Szerkesztve ]
"a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman
-
moonman
titán
bizonyos fájltípusoknál már 2001-ben is működött. (mondjuk a filmstrip nézettől kb. annyira vagyok rosszul, mint a coverflow-tól)
-
Ulkesh
őstag
A lényege a dolognak:
- egyetlen billentyűleütésre (space) mutassa meg a dokumentumot, hogy bele tudjak nézni
- a nézőkép ablakban legyen és akár teljes képernyőre széthúzhassam, bélyegképekkel nem megyek semmire
- fejleszthető legyen pluginokkal, hogy bármit felismerjen (alapból azért az ismertebb fájltípusokkal boldoguljon)
- coverflow nem érdekel[ Szerkesztve ]
"a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman
-
FTeR
addikt
-
Ulkesh
őstag
"tod, már vista beta1 óta (akkor még longhorn volt) nem használok xp-t."
Akkor minek válaszolsz???
Moonman-tól kértem tippet, mert Ő eléggé otthon van ezekben a kérdésekben. Mellébeszélésekre és felesleges kötekedésre nem volt igény."a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman
-
moonman
titán
- nem kell billentyűt leütni, rá kell állni a fájlra. a preview pane-t kell csak előkattintani, de ha kinyitottad, ott marad. én mondjuk sosem használom.
- a nézőkép ablakban van (ezt nem is értem ), felhúzhatod teljes képernyőre.
- nem kell plugin, amilyen fájltípushoz van program a gépen, azt meg tudja nyitni.
- engem sem.
-
FTeR
addikt
- ahogy navigálsz a fájlok között, úgy jeleníti meg azt ami épp ki vna jelölve
- külön teljes képernyő nincs, de méretezni lehet, nem bélyegkép, hanem amekkora elfér
- vannak hozzá pluginek, lásd psd cuccos meg pdf
- ez a kép létetgető vagy mi? képeknél van prev, next meg slideshowegyébként totalcomanderhez vannak mindenféle preview pluginek, ctrl+q-ra megnyit és lejátszik bármit.
-
FTeR
addikt
elnézést kérek, azt hittem hogy csak a vita kedvéért dobtál be olyan fícsöröket, amiket osx only-nak véltél. ezért siettem ellent mondani.
ha nagyon kell ilyen előnézetes móka, akkor totalcommander már több mint egy évtizede rendelkezik ilyen pluginekkel. úgy vettem ki, h te is a lelkes felhasználók közé tartozol.
jómagam is alap appnak tartottam mindig is, de w7 alatt már ritkán használom. -
biker
nagyúr
a totalcommander a windows része? nem is tudtam.
vagy már a 3rd party programokról beszélünk?bár azt látom, már alpha beta programok jönnek pl moonmantól, meg win7 beta, meg ilyenek.
őszintén, nemár...
normális, működő kereskedelmi termékeket hasonlítsunk össze.
osx-nek is voltak dev. verziói, mégsem hozzuk fel egyszer sem.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
moonman
titán
"már alpha beta programok jönnek pl moonmantól, meg win7 beta, meg ilyenek. normális, működő kereskedelmi termékeket hasonlítsunk össze"
#774: Windows Server 2003 (2003), Windows Vista (2006)mint mondtam, Win7 bétázok, és ezért nincs kéznél Vistám, alfát meg a Longhorn kapcsán említettem meg, ne terelj már.
[ Szerkesztve ]
-
FTeR
addikt
ő kért vmi megoldást xp-re. egyébként tc eléggé alap minden winen.
eddig w7 fícsöröket épp csak súroltunk. a legtöbb cuccos vistás volt, ami már 2 éve piacon van. backupos mkavolt az, ami már 2k-nál is volt és ebből indult a vita.
a longhor beta meg csak annak szólt, h ki lop kitől. a longhornos sidebar móka is egy 2003-ban nagy publicistást kapott és általánosan várt fícsör volt, közel egy évvel azelőtt, h a leopardot egyáltalán elkezdték volna fejleszteni. a google és yahoo implementáció még jóval (~2év) ezután jelentek meg. ez is tipikusan egy olyan dolog, amiről a legtöbb mac fan sznetűl megvan győződve, h ms lopta almától. ha nincs az xp sp2-es sz*rakodás, akkor már 2004-ben megjelent volna vista. persze a történészek nem foglakoznak "mi lett volna ha"-val. a dolog annak szól inkább, h annak aki akarta már a beta idején is elérhető volt a funkcionlitás, jóval a konkurencia előtt járva.egyébként még mindig várom azt a csoda fícsört, ami nincs win-en.
-
biker
nagyúr
egyébként még mindig várom azt a csoda fícsört, ami nincs win-en.
találgassunk
- automatikus töredezettségmentesítés, ami nem abból áll, hogy ha épp pihen a gép, akkor elkezd defragolni, hanem folyamatos, minden file megnyitásakor és újramentésekor egy új, töredezetlen területre másolja a filet, ha teljesül pár feltétel, mint mekkora, mihez tartozik, mikor lett módosítva.
- a felső menü, csak egy létezik, a mindig akítv ablaké. ha winen megnyitsz 30 ablakot (példa) akkor 30x kirajzolja a file menüt, aminek épp 0.0 az értelme, ramot meg foglal
- smart folders vistaban már van az új keresővel? tudod, csinálsz egy keresést, pl az összes jpg kép ami nagyobb mint 1024px mondjuk, és elmented okos mappába, és annak folyamatosan frissül a tartalma, ha új, feltételnek megfelelő file érkezik a gépre
nem folytatom, olvasgass: [L:www.macvswindows.com]mac vs windows[/L]
van olyan is, ami win-en van, itt nincs, mégsem őrjöngök ittElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
nem, te ezt mondtad:
pedig nem, mert Longhorn alpha build 4008 óta.
a longhorn egy létező termék? nem.
innentől miről beszélünk?Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
moonman
titán
"automatikus töredezettségmentesítés"
semmi értelme, superfetch mellett fölösleges defragolni. (Vista óta az egyszer sem defragoltam még, sosem láttam hátrányát.)"a felső menü, csak egy létezik"
ez dizájn kérdése, jó hogy nem a default háttérképet hozod fel. engem például kifejezetten zavarna az egy menü, Mac-en sosem tudtam hozzászokni."smart folders vistaban már van az új keresővel?"
van.beleolvastam ebbe a macvswindows.com-ba, hát. kicsit túlerőben vannak a Mac-fícsörök bemutatásai a Windows-osokkal szemben, olyan érzésem van, hogy egy vagy több Mac user nekiállt összehasonlítani, párba állítani a kettőt, de alapjában véve a Mac-et ismerik jobban. ettől függetlenül viszonylag korrekt.
[ Szerkesztve ]
-
Ulkesh
őstag
" a longhornos sidebar móka is egy 2003-ban nagy publicistást kapott és általánosan várt fícsör volt, közel egy évvel azelőtt, h a leopardot egyáltalán elkezdték volna fejleszteni."
A Dashboard már a Tiger-ben megvolt, bőven a Vista előtt, de valóban nem saját találmány mert a Konfabulátort nyúlták le.
-
moonman
titán
"Konfabulator meg már 1999-től létezett, és a Dashboard 1 az 1-ben olyan."
ja, csak az alapfelállás az volt, hogy Dashboard előbb volt, mint Vista gadgets. mikor kiderült, hogy nem, jössz azzal, hogy de a Konfabulator.ilyen erővel amúgy Linuxon Afterstep ablakkezelővel már 97-ben is használtam widgeteket, szóval ezt a tyúk vagy tojás vitát lehetne még folytatni egy darabig. a lényeg az, hogy ezt sem az Apple találta fel és a Microsoft sem lopta el, annak ellenére, hogy ezekről sokan meg vannak győződve.
-
Ulkesh
őstag
"ilyen erővel amúgy Linuxon Afterstep ablakkezelővel már 97-ben is használtam widgeteket, szóval ezt a tyúk vagy tojás vitát lehetne még folytatni egy darabig."
Most hogy mondod
Az Afterstep a Nextstep nyomán készült, a Nextstep meg az OSX alapja, még a végén kideríted, hogy mégis Jobs-ék találták ki
-
azbest
félisten
Nah lehet hasonlítgatni egy Nehalemes worstationnel a MacPro-t:
Lenovo ThinkStation D20 Ami kezdő árat írnak, az még elég alap változat lehet. Engadget
Mihez tartás végett, itt a korábbi sorozat (azok sokkal karcsúbbak voltak ezeknél)
Lenevo ThinkStation D10
Látszik a korábbi ára is ezeknek a régi modeleknek, ott is vastagon fogott a ceruza.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- 9gen PC(i3-9100f/512gn SSD/Rx570-8gb/16gb ddr4)
- Apple gyártói garanciával, bontatlan, iPhone Se 3 kártya-független, apple világgaranciával
- AKCIÓ!!! GAMER PC SZUPER ÁRON: Új i7-12700KF/14700KF - RTX 3060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- Dell Latitude 7390 i5-i7 / 8-16GB RAM, ssd, jó akku - számla, 6 hó garancia
- Szép! HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 64/512 QUADRO RTX 5000 16GB FHD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest