- Otthoni hálózat és internet megosztás
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak
- Hálózati / IP kamera
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Synology NAS
- Windows 10
- Linux kezdőknek
- ESET NOD32 Antivirus / Smart Security
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonman
titán
"I placed my Powerbook G4 on my desk, started up SETI (remember that?), and went to bed. I woke up to the smell of burning plastic. The keys in the center, radiating outward, were completely melted. Amazingly, though the screen was damaged, the computer was still turned on. I unplugged it, and even though the battery was still installed, it shut off. It melted the plastic covering on my desk, and the laptop was too hot to touch for almost half an hour."
-
-
proli1
csendes tag
Ezt nem sokan tehetik, meg arról nem is beszélve, hogy a magyar lakosság nagy részének fogalma sincsen a jótállási ügyintézésre vonatkozó jogairól. A Bolt a bolt fellép markánsan és ennyi. De itt az volt a gond, hogy hiába ismeri el a hibát az APPLE vagy nem, a bolton kívül nem vizsgálhat be más APPLE terméket, innentől kezdve egy 22-es csapdája. a Magyar fogyaszóvédelem, meg a béka segge alatt sincs. Számítógép, mobiltelefon, karóra, meg hasonló dolgokban.
Szóval ez nem megoldás. Az megoldás lenne, ha az APPLE mint az IBM / Lenovo, vagy a Dell folyamatosas ellenőrzi így vagy úgy a szervyzeit, nem is csoda, hogy nincs panasz, vagy elenyésző. De az APPLE-nek mi nem vagyunk piac, ami a stílusukat, áraikat, termékeik minőségét nézve nem is csodálok, itt a vásárlók elvárnak valamit a pénzükért, nem elég jól kinézni, hogy eladjunk egy terméket, illetve igen, de az, akkor ne kerüljön sokba, vagy tudjon valamit, amit a többi nem tud, nos az APPLE termékek, nem hogy kiemelkedők lennének... -
moonman
titán
nekem hp-val eddig csak pozitív tapasztalatom volt, egy ősöreg nc8000-eshez két napon belül kerítettek vadi új alaplapot, és amikor a jótállás lejárta után három nappal a bluetooth-csip bemondta az unalmast, a szervizes srác legyintett és ingyen kicserélte ("ilyen pech-ért jár" )
az meg a másik, hogy a majd 300 hp gép közül, amit felügyelek (desktop, noti vegyesen) eddig összesen vagy hármat kellett garanciáztatni abból egy a nyári melegben eldurrant táp volt a másik pedig egy maxtor hdd.
[ Szerkesztve ]
-
proli1
csendes tag
HP-t, Toshiba Tecra-t, Fu-Si LifeBOOK-t, Panasonic ThoughBook-ot, stb. Mert ezek mind olcsóbbak, és jobbak is egy MAcBOOK PRO-nál.
A Minden gyártó azért nagy túlzás, ráadásul a ThinkPad gépeknél alig fordult ez elő! Ellenben a DELLEL, de itt megint ugye kitalálod ki vezeti a Listát, és nem csak a NoteBOOK-okkal, hanem IPHONNAL, IPOD-al, és mindennel amiben akkumulátor van.
Túl sokba kerül ez a termék, hogy ennyi hibája legyen.
Ez elmegy egy ACER-nél, de ott az üzleti csúcsmodell megáll 400 ezernél, az APPLE el sem kezdődik. Szóval nem éri meg nagyon nem.
És abrakadabra7 esete meg azt bizonyítja, hogy még egy cégnek sem. Szóval nagyon meg kellene változtatni az APPLE szemléletét. Legalábbis itt Közép Európában.
És ha valaki azt mondja, hogy de nézd meg, hogy milyen jó ez a termék, és milyen jó szoftver van hozzá, és ezt azt is kapsz hozzá. Na akkor meg jön a minőség, ami pedig nem ó, sőt. Szóval ezt is el kellene mondani az embereknek, hogy aki egy picit is ért az informatikához, ne kapjon röhögőgörcsöt, ha az APPLE-ről van szó. -
proli1
csendes tag
válasz moonman #1105 üzenetére
Nekem is van egy HP NX 7400-an, két éves, arra is 1 év gari volt 42 ezer, volt a care pack rá + 2 évről, már eladtam, de a lánynál akinél van, meg van elégedve nagyon szereti, és még mindignapi 5 -6 órát megy. A HP szerintem még Small Bussiness kategóriában is tud jobbat csinálni, mint a MAC a MACBOOKPRO-val, pedid a felébe kerül. Ez hatványozottan érvényes, a T sorozatú ThinkPad-ra most az van.
És nem repedezik, nem akar szétesni, csak mőködik. A Cégnél, ahol dolgoztam 5010-es HP Compaq-ok voltak ebben az évben letteki kidobva, 6 évig heti 50 -60 órát mentek.
A Cégnél ahol most vagyok T40, T41, T42, T43, T60, Dell Latitude-k vannak. Körülbelöl 400 Db. Eddigi 3 hónap alatt egy T40 ment el, több, mint 4 éves volt, és a srác saját bavallása szerint motorral hozta vitte, nem egyszer esett le menet közben stb, stb, stb.
Szóval az APPLE elgondolkodhatna, hogy ezzel az üzletpolitikával, meg minősséggel, hova szeretne, menni, de remélem innen el.[ Szerkesztve ]
-
válasz moonman #1103 üzenetére
Azért mert nem jutott eszembe, amikor a linkeket kerestem. Neszte itt egy.
“All nothings are not equal.”
-
biker
nagyúr
ezen a service teman kar lovagolni, mindannyian ugyanazt mondjuk,szar. nem kell venni vagy nem ugy kell hozzáállni, ugyis igy jarok. mellesleg meglepoen olcson meglepoen jo ugyvedi segitseghez lehet jutni:jogvedelmi biztositas
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
moonman: egy dolog mit mond ra, es egy a fizika.ha fel tudsz melegiteni egy 90-100 fokos 2x2 cm felulettel egy fel nm-es alulemezt 140 fokosra,sztem megy a nobeldij.
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
proli1
csendes tag
válasz bambano #1109 üzenetére
Hát nem tudom, hogy Te hogy vagy ezzel, de nekem volt egy iPOD-om az első és utolsó. Fél évig volt hajlandó működni, utána tönkrement. Elmentem a megfelelő szervízbe, mire elmondták, hogy miért nem cserélik, ki vagy javítják meg, szerinted ez normális.
De előtte, már leírtam két barátom esetét is.
Nem tudom szerinted erről nem kell tudnia az embereknek? Tehát az egy normális dolog, hogy átverjük az embereket, mert tök mindegy, hogy mi lesz a vége. Csak így lazán pestiesen.
Szóval nem tudom, de nem kellene megengedni ezt, és, hogy miért fáj, van egy természetes igazságérzetem, ami ezt úgy előhozza.
Az pedig felháborít, hogy ezt még van aki hirdeti is, hogy milyen jó ez, de kinek? -
proli1
csendes tag
Most kollégám egy volt Mistralos üzletvezető, Szóval az idősebbek, még tudhatják mirál beszélek, Közép-Európa legnagyonn számítástechnikai üzletlánca volt. A Váci út volt mikor havonta komoly bevételt hozott. Nagyon undorító volt sokak szerint a garancia ügyintézése volt. De volt egy nagy előnye, gyakorlatilag 2001 - 2006 között a magyar kiskereskedelmi hardverpiac felét bírtokolta. Olcsó volt, és a vevők 5 %-nak volt gondja velük.
Na most gondoljatok bele egy magyar APPLE disztribútor hol van egy Mistral birodalom mellett, a béka segge alatt sem, és a piac mennyi %-at birtokolja? Talán van 1, de szerintem annyit se. Szóval milyen alapon engedi meg ezt magának bárki is.
Na ez az én problémám. És ez normális? -
FTeR
addikt
válasz moonman #1052 üzenetére
origó idevágó cikkét olvastad? (nem fogom linkelni)
Ha a fő specifikációkat nézzük, a PC-khez valóban olcsóbban lehet hozzájutni - de persze a képlet nem ilyen egyszerű, hiszen egy Mac teljesen más hardvert, szoftvert és szolgáltatásokat nyújt. Az OS X például a világ legfejlettebb operációs rendszere, és az Apple-gépek dizájnja, a hozzájuk felhasznált anyagok minősége sem éppen átlagos. -
Psych0
őstag
"Ballmer: indokolatlanul drága a Mac" mondja, mikor egy dobozos vista 150k
"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."
-
abrakadabra7
csendes tag
Most kaptam meg az új notebookomat egy W500 lett és ingyen kaptam egy Vista Business-t, hozzá? Te miről beszélsz?
A Dobozos Vista drága, de azt ki veszi meg? Szóval itt olvasgatva, a MAC nem egy valós lehetőség. Hanem egy hatalmas áron eladott termék, átlagminőségben.
Szerintem igaza van Ballmernek, és a többieknek is, akik ezt mondják. Én nem vagyok szakember, de amit olvastam, az meggyőzött, hogy ez komolytalan márka. Idehaza. -
Alex91
félisten
válasz abrakadabra7 #1122 üzenetére
Eddig hany Mac-ed volt?
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
proli1
csendes tag
Már bocs és ezt ki veszi meg, mert aki ezt megveszi az vehet MAC-et is. Mert az összes komolyabb géphez van Windows Business minimum. Szóval az, hogy egy MAC belekerül minimum 300 000 Ft-ba és ezért kapsz egy gyenge terméket, ami mondjuk egy 130 - 150 ezer Ft-os Acernek felel meg, akkor az OSX olcsóbb?
Aztán menjünk tovább, megnzted már a MAC-re kapható szoftverek árait? -
abrakadabra7
csendes tag
A Kollégámnak volt egy és akkor volt nálam 1 hétig, Azért is akartam venni egyet illetve nem én, hanem a cég ahol dolgozom, de jobban körbenézve. Nem nagyon volt olyan ami megfelelt volna árban. 650 000 Ft-ért lett volna egy macbookpro, ez garanciabővítéssel együtt, ez kiverte a biztosítékot a főnökeimnél!
Namost a W500 került 3 év garanciával több, mint 100 000 -el kevesebbe, és még a macbookpro sem közelíti meg merevségben (Megnéztem a Bécsi úti mac boltban). A Brutális hardverről meg ne is beszéljünk, ami a W500-ban van, ehhez képest a Macbookpro játékszernek tünik.
Ja és nem is lesz soha, ha ilyen jó a szervíze.#1047
Ez eléggé elriastott engem is.
Nekem is lenne egy kérdésem, mi köze van ehhez annak, hogy hány MAC-em volt? Nem életérzést akarok venni, hanem munkaeszközt.[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
válasz abrakadabra7 #1125 üzenetére
Es milyen munkat vegzel a notival?
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
abrakadabra7
csendes tag
Főleg általános irodai, de meglehet tervezős, főleg AutoCAD, de nem komoly. Illetve szinte minden általános felhasználás. De ami nekem fontos hogy bírja a napi munkábajárást BKV-n, lehetőleg 3 vagy több évig. (Persze nem vagyok jós, és ami fontos nem lehet meghatározni előre semminek az élettartamát), de inkább az, hogy melyik bírja ezt jobban előreláthatólag. Illetve a kövekező kritélium a heti 100 - 120 óra üzemidő. És mindezt úgy, hogy kibírja néha, ha a táskámban több cucc is van, tehát nem csak a notebook. De nálam az is meghatárotó, hogyha ráülök, vagy rálépek (100 Kg vagyok) véletlenül, akkor ne törjön össze. Na ez alapján az árat figyelembe vévve, nem a macbookpro nyert...
De mostmár valahogy nem venném meg.
Szóval a régi véges T43-asom, amire szintén ráléptem, és sz is előfordult, hogy ráültem kibírta.
Tudom, hogy ezt nem garantálja egy cég sem, hogy ezt majd bírja, de a hozzászólásokból, nagyon úgy érzem, hogy ide jobb a bevált út, mint az új. Maradt a ThinkPad.[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
válasz abrakadabra7 #1128 üzenetére
Mondjuk a Thinkpad-ek tenyleg jo gepek, support is jobb, es ha a ugyis Win az alap OS, akkor valoban jo valasztas .
-
proli1
csendes tag
És ezt elmondod, egy átlagfelhasználónak is, aki pontosan azért vesz MAC-et, mivel könnyebb kezelni és nem kell vele vacakolni? Persze ez is ralatív! Inkább ki mit ismer jobban. Vagy egy cégnek, akinek a nyakán ott a BSA. Vagy egy bármilyen emberkének, aki nem ért a géphez annyira sem, hogy fel, vagy letelepítsen egy programot? Mert ők az APPLE store-ban fognak kikötni, és ott aligha van warez.
-
abrakadabra7
csendes tag
Karma: csak mert Windows-nál működik az elméleted, mert a szomszéd srác átszalad, és megoldja, nálam is volt ez így nem is szégyellem. De egy MAC esetében én is egy MAC boltba mennék be, és akkor már nem igaz amit írsz.
[ Szerkesztve ]
-
Ti most másoljátok egymást, vagy netalán ugyanaz a troll vagytok kétszer? Mert egyikőtöknek se sikerült értelmezni amit írtam, ugyanazt írjátok, és mindig egyetértésben vagytok. Hmm. Na mindegy.
Na figyu. Leírom lassabban. Ha legálisan veszel meg minden programot, tehát semmit se lopsz el, költségben ugyanott leszel mindkét platformon. Vagy netalán van konkrét példád, hogy egymás mellett egy szoftver Mac verziója többe kerülne, mint a Windows-os?
“All nothings are not equal.”
-
abrakadabra7
csendes tag
Már bocs légyszíves ne hasonlítgass már máshoz, mert az igaz, hogy én nem értek a gépekhez, de azért reálisan el tudom dönteni, hogy nekem mi éri meg, és azt milyen módon akarom elintézni. Az meg, hogy én valóban egy boltban kötnék ki ilyen esetben, az tény. De hülye azért nem vagyok, attól függetlenül, hogy lehet, Te a gépekhez jobban értesz. Nem tudott meggyőzni az APPLE a termékeivel pedig én csak egy lsikus vagyok, nem informatikus, vagy mifenen...
-
proli1
csendes tag
Ha valaki nem ért veled egyet, akkor még nem egy kaszt. Hát figyu, mikor egy Office 2008:
ez nem ugyanannyi ebben megegyezhetünk ugye?
Vagy szerinted igen?
Nem egyet fújunk, csak lehet, hogy gondolkodom. És ha nem csak én gondolom így akkor van benne valami. Lehet, hogy nem csak én gondolom azt, hogy ez egy mesteri lehúzás. Tudod ez olyan, mintha egy népcsoportra azt mondod, hogy nem jó amit csinálsz ember, és ezzel nem értek egyet (mondjuk Izrael, Palesztina), akkor Te gyűlölöd, azt a népcsoportot, gyűlölöd???
Nem csak annyit mondtál, hogy nem szereted a háborút, de egy ilyen embernek nem fogod elmondani, hogy van a fehéren és a feketék kívül is más szín. Itt Ugyanez a helyzet.[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
Csakhogy neked itt nem a természetes igazságérzeted működött, hogy mid, azt ne firtassuk.
A természetes igazságérzetbe az tartozik bele, hogy ilyenolyan fórumokon elmondhatod, elmondod a véleményed. Nem tartozik viszont bele az, hogy megakadályozd, hogy mások meg megvegyék, esetleg akiknek bevált, újra megvegyék.
A #1107-es hsz-ed utolsó 3 szava (reméled, innen el) nem férhet bele az igazságérzetedbe. Hagyni kell a piaci szelekciót ebben az esetben.
Ugyanez a válasz a #1112-re is.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
moonman
titán
válasz fordfairlane #1139 üzenetére
na, ne vicceskedjunk mar. openoffice kb. eselytelen, max otthoni userek egy kis hanyada hasznalja, de a tobbseg inkabb lewarezolja az MS Office-t, de a lenyeg az uzleti vasarlok, ott labdaba sem rug, mert tudasban jatekszernek tunik a 2007 mellet... ha valamitol tart az MS, hat az nem az OpenOffice.
[ Szerkesztve ]
-
moonman
titán
elolvastam. hat... ez a csavo valami szemenszedett idiota. kulonosen tetszett az alabbi okfejtese:
"Később az Apple kimondottan erre a vonalra erősített rá, főleg azok után, hogy a Windows Vista megbukott, a Microsoft pedig nekiállt gőzerővel befejezni a félkész terméket - vagyis elkészíteni az idén megjelenő Windows 7-et."
kerem kapcsojjaki.
-
-
dabadab
titán
válasz moonman #1147 üzenetére
Na, akkor nyomjunk egy resetet, es menjunk oda vissza, hogy az altalad linkelt MS reklam arra a csusztatasra epit, hogy baromira nem egy kategoriaba tartozo gepeket hasonlit ossze. Egy MB Pro vs Thinkpad W700 meccs sokkal fairebb lett volna (es valoszinuleg (most nincs kedvem utannezni) szinten a Pro bizonyult volna dragabbnak, de az messze nem lett volna ilyen latvanyos).
DRM is theft
Új hozzászólás Aktív témák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Dübörögnek a Black Friday akciók
- Milyen légkondit a lakásba?
- BestBuy topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Le Mans Ultimate
- Sikkes Chieftec házpár, akár "lopakodó" alaplapokhoz is
- További aktív témák...
- Iphone 13pro max 128gb
- Ryzen 7 5700X / RTX 4060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB SSD + 1TB M.2 SSD / 650W GOLD
- Playstation 5 Drive Edition 825GB (CFI-1216A), 2025.11.25-ig Alza garanciával, Bp-i üzletből eladó
- Sony eszközpark eladó! Tamron objektívek (35-150, 28-75, 17-50, Viltrox 24 1.8.
- OLCSÓ GAMER LAPTOP! i5-10300, 16GB RAM, SSD 500GB, GTX 1650
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest