Új hozzászólás Aktív témák

 • DeFranco

  nagyúr

  válasz Cifu #9 üzenetére

  én így használom, el is mondom miért/hogyan

  nappaliban van a pc, az fut hagyományos pc-ként, és egyébként rá van kötve hdmi-n keresztül a tv is mint másodlagos megjelenítő.

  a kodi úgy van konfigurálva hogy egyből a display2-re nyisson, annak a hangeszközét használja dedikáltan, így igény esetén egy tálca kattintásra vagy hotkey gombnyomásra van egy htpc felületem a tv-n ahonnan azt és úgy indítok a gépről amit és ahogy szeretnék.

  az irányítást kore-val oldom meg telefonon keresztül a kanapéról.

  miért jó ez:

  - spórolok egy eszközt, nem kell dedikált htpc vagy bármilyen okosító a tv mellé, mehet a fő gépről ami egyébként is mindig megy ha otthon vagyok. egy ilyen eszköznek ha nem kínai eszközökből hanem mondjuk a pc-vel ekvivalens minőségű eszközökből állítom össze komolyabb költség vonzata is van, mellette plusz egy porfogó.
  - spórolok bootidőt, ki- és bekapcsolást mert nem kell még egy htpc-vel vesződni
  - spórolom a teljes hálózati adattárolás mizériát minden ott van a pc merevlemezén közvetlen elérésen, nem kell sem fileokat küldözgetni sem megosztani sem nasolni

  hátránya nincs. ettől a gép az elsődleges monitoron ugyanúgy használható bármilyen egyéb tevékenységre párhuzamosan a kodis használattal.

  ugyanígy van megoldva a steam is, a big picture eleve a tv-re nyit, opcionálisan default tv hangkimenettel, a tv mellett vannak a kontrollerek, tehát van egy "virtuális" steam konzolom megint csak egyetlen darab eszközzel megoldva, ennek minden előnyével

Új hozzászólás Aktív témák