Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Frawly

  őstag

  Az igaz, hogy a 286-osnak a maximuma a 25 MHz, turbó nélkül 16, de ez ritkán fordult elő, szerintem a legtipikusabb értékek ezek egy 386-oshoz (vagy 386SX-hez) tartoznak. XT semmiképp nem lehetett, rosszul emlékszik. XT-ből pedig volt 286-os (IBM 5162), de az csak 6 MHz-et tudott.

  Egyébként nemrég néztem videókat a YouTube-on a Turbo gombról, és fordítva működött, mint gondoltam. Ha be volt nyomva, akkor kellett lassítania, ha kinyomva, akkor gyorsítania. De nálam ez mindig fordítva volt bekötve, benyomva volt gyorsabb, kinyomva lassabb, erre minden gépemnél ügyeltem. Illetve a PC-ken az ősidők óta letiltom a PC speaker csippantást induláskor, meg amíg használtunk olyat, a floppy-meghajtók végigfingatását is. Ha lehet, a memóriatesztet is. Persze ezek mai gépen már nem játszanak.

  Illetve még régi szokásom, hogy a HDD-ken, SSD-ken a partíciók egész GB-osak, tehát MB-ban kifejezve 1024-nek többszörösei. Ez azt a célt szolgálja, hogy esetleges partíciós tábla sérülésekor, elveszésekor könnyebb rekonstruálni azt.

  Azoknak írnám még, akik a böngészőben csak privát, inkognitós lapokat használnak, hogy helyette inkább állítsák be, hogy kilépéskor a böngésző töröljön minden adatot, előzmények, sütik, jelszavak, stb..

  „Az Audacity egy kereszt-emelvény többsávos hangszerkesztő”

Hozzászólok Aktív témák