Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • bacsis

  Közösségépítő

  LOGOUT blog

  Itt volt a kész beharangozó... már csak készen van üzenet elküldésére várt a Logout házigazdája irányában...

  Az elmúlt 5 évben, évente megszervezésre került a Bacsis Retro Számítógép Kiállítása, azaz röviden csak BRSZK. Mivel az előző, azaz az ötödik Egy kis kedvcsináló, beszámoló az előzőröl már egy nagy, majd' 800nm-es sportcsarnokban volt megrendezve, mi nekünk kiállítóknak még magasabbra került az a bizonyos szint amit évről évre meg kell, vagy inkább meg szeretnénk ugrani.
  Az idei, azaz a 2020-as kiállításra éppen ezért, szó szerint az előző kiállítás után egy héttel már el is kezdtük tervezgetést, hogy is tudnánk ismét szintet lépni. Mindenki ötletelt, és már ideje korán a csapat elkezdett azon dolgozni, hogy a maga részét minél jobban "oda tegye".
  Éppen ezért talán nekünk, kiállítóknak fájt a legjobban, hogy a koronavírus keresztűl húzta a számításainkat, és le kellett mondanunk a szokásos májusi időpontban megszervezett kiállításról.
  De nem adtuk fel, és reménykedtünk, hogy talán némi csúszással, de idén is vendégül láthatunk minden retro iránti érdeklődőt.
  Lelkesedésünket még a koronavírus sem törte meg, így gyorsan le is lövöm a poént

  Ezennel szeretném hivatalosan is bejelenteni, hogy 2020. 09. 19-20-án megrendezésre kerül Fülén a 6. BRSZK Party

  DE!
  Sajnos azt kell hogy mondjam, hogy idén van egy DE! Tényező, amire szeretném felhívni minden kedves látogató figyelmét.
  Nem szabad továbbra sem félvállról vennünk a COVID-19-et, így a szükséges óvíntézkedések érvényben lesznek a kiállítás ideje alatt is, miszerint:
  A helyszínen az arcmaszk viselése kötelező, továbbá a helyszínen kézfertőtlenítést fogunk kérni az erre kihelyezett kézfertőtlenítőből.
  A gépeket legalább 1,5 méteres távolságban fogjuk kihelyezni.
  Ezek amolyan szükséges rosszak, de ha ezt a kis kellemetlenséget lenyeljük, így idén is biztosítani fogom én, és a kiállító társaim 2 napon keresztül a retrózás remek hangulatát.
  És a legfontosabb DE!
  Szeretném minden egyes olvasóm, és látogatóm figyelmét felhívni arra, hogy míg jelenleg törvény szerint megszervezhető a kiállítás, de ha ez az utolsó pillanatban változik, akkor nem fogjuk tudni a nagy készülés, és beharangozás ellenére megtartani a rendezvényt. Szóval szeretnék megkérni mindenkit, hogy a kiállításra való látogatás előtt tájékozódjon, nem-e hoztak valami törvényrendeletet, ami keresztül húzhatja a számításainkat, (pl. nem lehet rendezvényeket megtartani) vagy látogatás előtt érdeklődjön telefonon nálam (telefonszámom a plakáton megtalálható)

  De hogy mi is lesz látható, illetve miben tudtunk még tovább fejlődni?

  frescho-tól ezúttal is látható lesz minden nem x86 alapú számítógép ami meghatározó volt a 80-as, és 90-es években, a Home computer az Acorntól ZX Spectrumig

  A tavaly hatalmas sikerű hűtőborda kiállításért felelős flymi ezúton is hozza a hűtőbordáit

  Amiken felül első sorban Abit, és még néhány más érdekes alaplapot is ki fog állítani

  Pdaw managerkalkulátorait, és PDA-it lehet ezúttal is megcsodálni

  Alpi az extrém tuningért lesz felelős, szigorúan retro köntösben, és a kedves látogató a helyszínen néhány alkatrész közül még mazsolázhat is, amit szívesen megnézne, hogy mit tud Alpi kihozni belőle

  Schilence parádés VGA gyűteménye sem hiányozhat a kiállításról:

  Mivel VGA kártyákból soha nem elég, így CocoonZ szintén beszáll a VGA kártya kiállításba, továbbá a jóvoltából hatalmas, dobozos PC játék gyűjtemény is megcsodálható lesz

  Szintén CocoonZ vállalta be, hogy a retro Lanparty sarkot tovább bővíti, és immár több mint 10 gép fogja várni a multizni vágyó látogatókat

  A kiállítók táborát idén először erősíteni foggja Madara-san is, aki jóvoltából retró konzolokkal is megismerkedhet, aki ellátogat hozzánk

  Jómagam részéről a CPU gyűjteméynem ezúttal is kiviszem, ami ismét tovább bővült

  Illetve az első x86 alapú PC-től kezdve, közel napjainkig, idén is évről évre követhető lesz a PC számítógépek fejlődése

  És természetesen az évről évre tovább bővülő gázplazma kijelzős gépek sarka sem fog hiányozni:

  De a fentieken kívül is több kisebb-nagyobb érdekességet szeretnénk még bemutatni, ilyen például a 4 játékos módban játszható Dyna Blaster, projectorral kivetítve, vagy a Laser Disk lejátszó, illetve a fentieken kívül igyekszünk a gyerek sarkot még élvezhetőbbé tenni a kicsiknek, hogy tovább bírják, míg az apuci kockul.

  Gyertek el, várunk mindenkit szeretettel

  Tehát mégegyszer
  6. BRSZK helyszíne: Füle
  Petőfi Sándor u. 12 Tornacsarnok
  Időpont: 2020. Szeptember 19-20-a

  Végezetül pedig kérlek, engedjétek meg, hogy ezúttal is megemlítsem a támogatás lehetőségét!

  A kiállítás eljutott arra a szintre, hogy a költségek egyre jobban emelkednek, viszont továbbra is magánszemélyként szervezem/szervezzük meg a többi kiállítótársammal együtt. Így némi tanácskozás után arra jutottam többedmagammal, hogy biztosítom a lehetőséget, hogy a kiállításhoz bárki hozzájárulhasson!

  Természetesen magánszemélyeknek a hozzájárulás lehetősége eddig is biztosított volt a helyszínen, de mostantól, aki szeretné támogatni a rendezvényt, már előre is megteheti a következő bankszámlaszámon:

  14100048-25892649-01000006 Sberbank
  Orsovai Sándor

  (Természetesen a befolyt összeget nem hawaii nyaralásra akarjuk elkölteni. Ha esetlegesen úgy alakul, hogy le kell fújni a kiállítást, a befolyt összeg "nem fog elveszni" Ebben az esetben egy másik időpontban lesz megszervezve a kiállítás, aminek a költségeire már akkor értelemszerűen meg lesz a keret)

  ...Remélem ha megkésve is de hamarosan emg tudjuk jeleníttetni csak azért is :R

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés